Bebelusi de mai-iunie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Adina felicitari...gata ai fata mare...acuma incepe nebunia...

Monule da ce-i daca apuca cu stanga?!Bianca este lateralizata si asta nu este nici un dezavantaj sau problema...eu imi faceam probleme ca ce voi face cu ea la scoala...dar a fost bine...m-as bucura sa fie si Delia stangace dar nu prea cred si oricum este prea devreme sa-mi dau seama...in jurul varstei de 3 ani am putut sa afirm clar ca este stangace...Sunt mai creativi,au vedere in spatiu ...in rest perfect normali...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

am gasit niste filmulete pe care nu le-am mai vazut nici eu pana acum daca va vine sa credeti. le-a pitit mihai pt surpriza.le descarc acum aici www.dropshots.com/adinahrincu sunt 6 filmulete.imediat apar...pe mine m-au emotionat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

mai ce de treaba are ea cu revistele alea, David le rupe bucatele mici si apoi vrea sa le duca in gura, bineinteles ca sar eu si i le iau si incepe circul. Am mai vazut si filmuletul de la nastere ce amintire frumoasa, la noi nu a dat voie sotului sa intre. Astept sa mai apara si restul filmuletelor.
Hai ca am pus si eu 2 facute ieri filmate cu aparatul foto dar nu au sonor. http://www.dropshots.com/mstroie in primul era cam terminat nu prea il mai tineau picioarele, dar nici sa doarma nu vroia.

Gata le-am vazut pe toate, ce vaccin i-a facut in picioar ca eu habarn-am avut de asta, il stiu decat pe ala din mana.
Mari si DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Vazut filmuletze, admirat copilashi.

Fetelor copilul meu e ierbivor. Am dus-o azi in gradina si m-am certat cu ea... , rupea iarba si baga in gura, i-am dat peste minutza, i-am spus nuuuu, a inceput sa bagge cu amindoua minutzele. A urlaaat ca n-o las sa molfaie iarba de m-au auzit totzi vecinii.
Ai vostri cum se comporta cind stau pe iarba ?!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

mstroie,nu stiu ce injectie i-a facut in picior..habar n-am...
ce m-au distrat filmuletele tale. am ras in hohote vazand cum se tine david dupa tine

daneluta, la mine nu merge cu "NU". e si mai inversunata cand ii interzic ceva. in schimb azi si-a prins degetele la usa de la dulap,iar acum ocoleste dulapul.problema este ca mai sunt vreo 8 usite la dulap:)a mea nu gusta iarba.de fapt nu duce nimic la gura.ciuda..nu?:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

salut
offff fir-ar sa fie de carticica.
Deci ieri am fost la un magazin, dar nu am luat decat trei ca nu aveau mai multe, dupa care m-am dus la altul - nimic...azi inca doua magazine, dar carticica e de negasit...imi pare tare rau dar nu am putut lua deci decat trei....azi noapte numa' a funny sunny story book imi canta in cap...
nu stiu cum facem, ziceti voi....

va pup
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Adina am vazut filmuletele si doamne ce faine! superbe amintiri.

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Si aici e vreme inchisa, bate un vint si cred ca va incepe ploaia in curind. Am fost un pic afara, dar batea vintul atit de tare, ca pina la urma am intrat in casa, unde e cald si bine si miroase a mere coapte. Se pare ca Tudora s-a saturat doar cu mirosul, ca de mincat nu s-a rupt. Voi stiti ca bebelusul asta al meu e chiar destept!?! Si prudent, gaseste solutii, nu se arunca cu capul inainte, ca sora-sa, care unde e groapa mai mare, acolo se ducea pina venea in botic. Agata nu a cazut de sus niciodata, insa de pe pamint, parchet sau alte alea... ziua si cucuiul. Si acum mai cade, cit e de lunga. Asta nu inseamna ca e proasta, ci doar mai zuzulici asa... se baga cu capul inainte pina il pocneste de ceva. In schimb, Tudora este opusul. Nu e fricoasa, am vazut ca se duce, dar testeaza locul cu pricina, iar daca a cazut o data, a doua oara ocoleste cit poate locul respectiv. Mai nou, am observat ca gaseste si solutii: daca da de un dimb, se intoarce, pune miinile pe pamint si il coboara cu spatele... oricit de mic ar fi. A cazut o data vrind sa treaca pragul de usa si acum il trece tot asa, cu grija si cu atentie, a gasit o metoda si o foloseste la greu. Astazi i-am facut un filmulet, l-am pus aici, ca sa o vedeti (nu se vede chiar bine si inchideti sonorul, ca batea un viiiinttt!) cum isi redreseaza jucaria blocata in iarba: se opreste, se lasa pe vine si cu cealalta mina o ridica si o pune in pozitie de mers. M-am topit cind am vazut-o, am fugit sa iau aparatul, a repetat figura, dar nu chiar atit de vizibil ca prima data. Va dati seama ce minune este acest creier omenesc!?! Si ce instincte perfecte avem... Pacat ca se pierde sau se altereaza pe parcurs! In rest, cum ne stiti, mergem mult pe jos, am inceput sa dam din cap in semn de nu (cu adresa adica – Tudora, da minuta la mami! Si ea raspunde cu capul in semn de nu si isi ascunde si minuta la spate). Se joaca singura prin casa sau pur si simplu exploreaza si cite o ora (asa ceva nu am pupat eu cu zgitiia de Agata, care abia acum daca se joaca cite o jumatate de ora singura, cind era micuta era atit de inventiva si de posesiva, ca si dintr-un motiv si dintr-altul, nu faceam toata ziua decit sa stau dupa fundicul printesei). Spune destul de clar prima silaba de la citeva cuvinte sau activitati: ba (baie), pa (papusa), da (danseaza), ma (mar)... insotite si de gesturile respective. Striga cit o tine gura, de fapt urla, maaaa-maaaaa naaaaa-naaaaa tzittztztz, seara dupa ce o scot din baie, o imbrac si las in patut cu vreo jucarie ca sa scot si puiul mare din cada. Si mai avem un joc care ne place mult de tot: sa ne strigam una pe alta. O strig: Tudoraaaa! Si ea raspunde: Daaaa! Apoi striga ea: mamaaaaa! Si eu: daaaa! Si nu mai poate de incintare. Ride si bate din palme... o luam de la capat... si uite asa ne strigam toata ziua prin casa. Agata se pare ca s-a mai obisnuit la noua gradinita, a inceput sa spuna cuvinte in franceza, a inteles ce se intimpla so e foarte mindra ca ea va sti in curind trei limbi... si cica mai vrea sa invete si spaniola (de care e foarte atrasa, nu stiu de ce) si chineza! Cam atit despre noi!

Felicitari, papadie dulce! La citi mai multi pasi! Am vazut filmuletele... ce mici au fost! Adina, de unde ai facut rost de Bebe Einstein, de pe net? Intrebam acum citeva zile de adrese de unde as putea descarca... Si as mai vrea niste muzica pentru copii romaneasca (si in engleza si in franceza, daca aveti, dar ma intreseaza in special cea romaneasca!)

Mstroie, l-am vazut pe David! Pacat ca Tudora dormeam,dar i-l arat eu cind se trezeste!

Monu, sa stii ca aici le este perfect paralel cu ce mina scrie sau maninca copilul. Si cei mai multi sint stingaci! Si sotul meu ar fi fost stingaci, daca nu ar fi fost fortat sa scrie cu dreapta, e traumatizat din cauza asta! Sincer, nu cred ca are vreo importanta in dezvoltarea normala a unui copil/om.

Desene in camera copilului – si noi sintem la acelasi capitol. Ne-am hotarit sa le infrumusetam camerele fetelor, vrem sa le zugravim dupa Pasti, in alb, sa le punem stelute fosforescente pe tavan, sa schimbam perdele, lenjerii... Agata a ales printesele Disney, iar la Tudora inca ne mai gindim. Am vrea Pooh, ca am vazut si lenjerie si perdele, dar mai cautam, poate gasim si altceva. Dar nu cred ca vom desena pina la urma, pentru ca exista autocolante pentru pereti, mari si mici, cu de toate. Sintrezistente si avantajul este ca le poti schimba cind doreste copilul, fara sa zugravesti. La noi peretii sint dati cu vopsea alba si se dezlipesc cu apa calda. Trebuie sa-i luam si un birou cu scaun Agatei scolarita si niste covorase pentru iarna viitoare, ca vara eu scot covoarele, dar iarna e frig cind stau pe jos si se joaca. Am vazut covor cu printesele si cred ca am vazut si cu Pooh.

Alaptat si iarasi alaptat – adica inteleg sa se incurajeze, dar nici asa. Cum sa nu-i dai copilului sa manince, daca mama nu are lapte. Eu m-am enervat in spital, ca alea de la bebelusi, in loc sa mi-o aduca pe Agata sa o pun la sin, ca mai aveam putin si plesneam, o indopau cu glucoza si cu lapte praf, cu biberonul, fara sa-mi fi cerut permisiunea, noroc ca le-am prins, ca nu stiam de ce nu suge fata... pai daca era satula! Aici iti dau copilul in salon, iti aduc aminte ca alaptatul este foarte important, mai ales colostru si dupa aceea faci ce vrei cu el, doar e al tau si tu il vei creste. Daca ceri biberon cu lapte praf, ti-l aduc fara comentarii. Cred ca a te lauda ca alaptezi in fata unei mamici care nu o face din motive ereditare (ca a avea sau nu lapte si bun pe deasupra, e clar ereditar, nu are nimeni nici un merit in asta) sau chiar estetice, poate fi trecut la capitolul frustrari m u i e r e s t i... e ca si cum ai spune: ei, da, aia arata bine, e cocheta si frumoasa, nu are sinii lasati... da, ce, eu stau caea doua ore in oglinda si dau banii pe toale si pe cosmeticale... nuuuu, eu am nascut, am grija de copii, alaptez, nu-mi arde de din astea! Ori cu toatele stim, ca desi au o parte de adevar, de cele mai multe ori sint doar justificari de femeie care s-a pierdut de sub control. Pentru mine o femeie reusita estea ceea care, chiar daca creste copii, stie sa se lupte pentru drepturile ei: o toala frumoasa si potrivita, un machiaj discret si bun, un parfum asijderea, sport, iesiri in lume, plimbari, somn cind se poate, o baie buna cu de toate, timp pentru ea, pentru viata ei, pentru profesia ei... Pentru ca daca e o femeie adevarata, va fi si o mama apreciata. E bine sa deschizi ochii cu incurajarea alaptatului natural (e o educatie ca oricare alta), atita timp cit nu inchizi creierul si pishicul mamei. Intre o mama frustrata care alapteaza si o mama fericita care nu alapteaza, intre o mama innebunita de statul acasa si una implinita profesional, chiar daca sta poate doua-trei ore cu puiul ei... de departe o prefer pe cea de-a doua. Eu am nimerit la mijloc si acolo vad ca ma mentin! Norocul meu si al fetelor (sper ca si al lor!)

Gata, ma duc la treaba. Astazi am facut un sufleu frumos pentru Tudora. Am observat ca ii place la nebunie fasolea verde si cum spanac nu prea mai maninca, ii dau la greu, chiar si de trei ori pe saptamina. De obicei, o puneam la cuptor cu carne de vitel, rosii si un pic de marar, dar acum i-am facut-o altfel pentru prinz. Am oparit la aburi pastaile, le-am tocat marunt-marunt si am pus peste un sos din galbenus batut cu putin unt, iaurt, putin usturoi pisat si putin marar. Am pus totul intr-o cratita mica si am dat-o la cuptor vreo 20 de minute. Daca tot e moda cu poze, uite pun si o poza.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Neliaaaaa, unde-s filmuletul si pozele de zici de ele?

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabitza uite www.dropshots.com/day.php?userid=99684&cdate=20060412&ctime=101818" target="_blank">aici sunt

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput