Bebelusi de mai-iunie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 13
loreen spune:
[maroon]Gata ...am bagat toata casa in 4 genti din care 2 sunt ale lui Delia...e dezastru cat se pot strange...mi-e groaza la intoarcere ca mi-e ca nu-mi incap...acuma-s frumos asezate,calcate si curate ...sa vezi porcii cand se-ntorc...
Mai am un hop maine sa vad daca-mi incap si in masina...daca nu las copii acasa si plec fara
...
Nelia s-a notat reteta de mufini...
Iuliana acuma nu-mi trece nimic prin cap...la mine cand fac dau spargere cu salatele de peste cu amestec mexican,cu ciuperci cu usturoi si afumatura si cu pasta de branza sau cu salata de pui cu mar...iar la friptura ce-mi vine incap acuma este muschiuletul umplut cu diverse( cascaval,salam afumat,castraveti murati,slanina afumata
,oregano,busuioc,etc)... daca ma loveste inspiratia iti spun...
Olguta din America in principiu asa fac si eu musacaua,numa ca pun 2 straturi de carne si 3 de cartofi si cand am chef o fac cu cartofii fierti in coaja si apoi pisati cu furculita...iar in carne,care de regula este de pui ca pape si Delia,pun ce-mi trazneste prin cap,dar eu adaug si sare si piper...
Cuscra ce sandwiciuri elaborate crezi ca le putem da?!Eu am incercat cu almette,unt si jumari,unt si cascaval facute la microave si cam atat...si dupa paste voi aprofunda problema...cred ca ma gab sa-i fac pateu si alte paste care se pot intinde pe paine...sa mai studiez si piata mezelurilor....yupiiii schimb etichetele ca de lactate ma saturasem...
Daca cumva nu mai intru dimineata...va doresc la TOATE :
UN PASTE FERICIT
,SA FITI CELE MAI FERICITE MAME,FEMEI,SOTII IN PRIMUL PASTE PETRECUT CU PUII VOSTRII...SA PETRECETI FRUMOS...[/maroon]
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cloreta spune:
Am citit mai devreme dar acum apuc sa scriu deci, cu mii de scuze, scriu ce imi amintesc
.
Ioana, felicitari pentru dintisor, asta am citit ieri!
Gabitza, ce energie are puiul tau doamne! Bravo lui, tare harnicut.
Andutzy, vad ca esti tare fericita si ai si de ce, pupam Dragos cu realizarile lui. Cu capusorul cum mai e, s-a mai rezolvat? La a mea se mai vede doar putin.
Loreen, nu am renuntat la tiramu ca nu m-a lovit cu leuca dar acum sunt muffins la moda
. Drum bun si poate ne auzim cumva.
Nelia, spor la decoratiuni si curatenie! Si mie imi place sa fabric tot felul de chestii pentru sarbatori. Multumim pentru retete!
Corni, asta da cadou. Nu mai spun cat m-am amuzat de dnasul Timeei. I-am povestit si mamei mele
.
Olga, am vazut ca a mai spus cineva despre gustari. Eu intre mese ii mai dau cate un biscuit sa roada la el, d-aia populari cu f putina sare si zahar si care sunt tari. Sa roada la ei ca ii calmeaza si gingiile. In rest nu ii stric foamea ca si a mea tot 5 mese pe zi are, doua de lapte, una de biscuiti cu fructe, mancare gatita si cereale. Si mai bea suc de portocale iar dimineata cand eu si mama luam micul dejun o asezam in scaunul ei de masa si ii dam o coaja de paine
. Asa putem manca si noi linistite.
Azi s-a trezit la ora 5 dimineata
si 6.20 m-a trezit mama si pe mine. A plans, s-a agitat, se foieste si noaptea de cateva zile. La sapte fara un sfert a papat bibi si la 7 a adormit. Din pacate s-a trezit inainte de opt si a tot tinut-o asa in reprize de somn. In final a mai dormit de la 1.30 la 15.00 si pe urma a fost cuminte, vesela, a papat si s-a jucat.
Cu pasii greu de tot, se balangane ca o trestie dar acum o tin de manute nu de subsoara ca ianinte ii era teama asa. In schimb in patut da ture singurica, schimba mana cu care se tine si daca cade in fundulet se ridica singura. In rest ar sta ea numai in picioare pe langa pat sau scaune si sa se tina de ele.
Iuliana, daca nu mai intri, Paste fericit! Retete/idei nu am, la noi ciorba, friptura, salata boeuf poate, sarmalute in foi de vita, cozonac, prajituri - inca nu stiu ce anume. Si traditionalele oua!
Pozele mele
omustata spune:
Eu cred ca m-am exprimat gresit. Prin gustari nu inteleg ceva intre mese (reu nu-i dau nimic intre mese ca si asa este grasa si nici eu nu mananc intre mese), ci celelalte mese in afara celei de pranz. Le-am spus gustari pentru ca nu sunt tot atat de consistente ca masa de pranz.
Nelia-eu nu le am scrise sau traduse retetele de muffins. Le am prin carti de bucate. Am sa o traduc pe aia cu gem si cream cheese pentru ca mi se pare mai originala. Si te rog, da-mi si mie jumatate din energia ta! Please!
iuliana-daca iti place sa gatesti cu foi de placinta cumparate(filo dough) eu trag niste placinte la mese din astea si am mare succes cu ele. De ex. fac placinta cu spanac si ciuperci (care iese nemaipomenit de buna), cu ciuperci sau placinta cu branza sarata (care iese ca Dobrogeana de la patiseriile din Romania, daca iti mai amintesti). Eu personal prefer foarte mult sa fac cu foi de placinta cumparate pentru ca totul se face rapid si rezultatul final este foarte gustos. Daca te tenteaza vreuna din idei iti dau reteta cu placere. dar astept sa-mi zici care din ele, ca sa nu scriu degeaba.
Cloreta-ce a evoluat gogoasa ta. La un moment dat erati la acelasi nivel cu noi si acum ne-ati luat-o mult inainte. Bravo, felicitari!
Eu de cand o tin pe maya mai mult pe burtica face progrese mici, dar progrese care pe mine ma bucura mult. De ex. ea se intorcea numai de pe burta pe spate, acum se intoarce si invers. Iar intoarcerile astea le facea numai pe partea dreapta, acum le face si pe stanga. Si cand sta pe burtica incearca sa-si ridice burta de la pamant, ceea ce cred eu ca este un prim pas catre pozitia in patru labe. Stiu ca ai vostri copii faceau asta acum cateva luni de zile, dar pentru noi sunt premiera absoluta si ma bucur si eu cu putinul pe care mi-l ofera fii-mea. De mers, face si ea niste pasi timizi tinuta de mine, dar in general trebuie sa aiba o motivatie ca sa-i faca (cum ar fi catelul din vecini). Dar nu merge prin pat. Terapeutele mi-au zis sa nu tin prea mult in pozitia bipeda pentru ca va dori sa stea numai asa si ideea este ca trebuie sa stea cat mai mult pe burta.
Laura-drum bun si sarbatori fericite!
Androix-multumesc de precizarile legate de musaca. Si tie, Laura.
monu-facem galerie! Mie nu mi-a mai venit din august 2004, asa ca imi fac teste lunar. Tu mai alaptezi?
Va las ca ma cheama datoria.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
mikka spune:
Corni, merci de explicatii, superdetaliate! Eu am incercat si asa, in funduletzul gol, dar cred ca tocmai facuse, ca am tinut-o vreo 10 minute, m-a trecut pe mine de nu stiu cate ori, da' ea si nimika. Mai mult mi-a fost mila s-o tin. Poate imi iese miine, mai incerc, dar o sa-i dau mai mult ceai inainte. Sar'na de sfat, te tin la curent!
Olga, si eu fac musacaua exat ca androix, si data viitoare o sa incerc de pui, sa vedem cum iese. I-a mai placut pui cu smantana, si in general carnitza cu sos, daca contine usturoi. Si mai maninca bine pilaf de pui. Mey, las aca se face mare pitik, sa vezi ce trante o sa ia, de o sa duci dorul perioadei asteia. Gabitza cred ca stie cel mai bine.
Nu-i dau ciuperci, ca cica nu se digera nici dupa 24 de ore, dar sosul nu cred sa fie problema.
&Ioana
patriciaRO spune:
uitati pozele de la parcul de distractii!
PARC DISTRACTIE
si un mic filmulet cu noi!
http://www.zippyvideos.com/5022760204841836/mami_cu_alex_la_barcute/
Beatrice, mami de
Alex pifos
nelia spune:
Daca tot nu pot sa fac mare lucru prin casa, ca am cuclat fetele, am stat prin parcuri si am venit cu ele rupte de oboseala, hai sa va spun si eu cum o hranesc pe Tudora (de altfel si pe Agata, ca am inceput sa le dau la amindoua la fel), ca doar asta fac toata ziua, inventez feluri de mincare pentru fete: lapte (titza – nu si Agatei!) dimineata la prima ora (6.00), „mic-dejun“ cu sora-sa la 8 – ou, sandwich cu ceva, un biscuit, in general orice, numai sa ma lase sa o scot pe cea mare din casa, ca la 9.15 maximum trebuie sa fim la gradinita, ca pierde activitatile de dimineata altfel... si mai pleaca si tati care trebuie „ajutat“ sa iasa si el din casa). La 11 are masa de fructe simple, pe care le maninca singura sau i le fac piure. La 13 ii dau prinzul (putina ciorba sau supa si legume plus carne/ou/lactate/tofu). La 16 are iar o gustare care poate fi un sandwich sau bucatele de brinzica, tofu, rosie, castravete sau o budinca sau paste cu brinza si ou sau ce mai gasesc prin casa si poate minca si ea. Si seara la 7 ia cina cu sora-sa si maninca ori supe creme, ori cereale de-ale ei cu lapte sau iaurt, ori ceva de la prinz sau de la gustarea de la ora 16. Cind nu vrea, ii dau pur si simplu fructe, in special banana. Apoi dupa baie, pe la 20.30, lapte de la mine. Dar de rontait cite ceva, rontaie tot timpul. Pentru ca ea maninca putin la orele de masa, cind o vad ca se tine dupa mine si miriie a titza, ii dau ori suc sau apa in canita, ori ceva de ros: un morcovel, tulpina de telina, conopida, broccoli, mar, para, biscuite mai tare etc. Nu o pacalesc eu de fiecare data, pina la urma tot pe la titza ajunge, asa de control, dar citeodata chiar imi iese.
Sandwich-urile i le fac cu piine de casa (din cereale integrale) taiata foarte, foarte subtire si paste: galbenus fiert tare cu brinza de casa si o lingurita de iaurt sau unt; piept de pui frecat cu un pic de lapte sau zeama in care a fiert cu un pic de unt si diverse condimente (ierburi), ficat de pui frecat cu unt si iaurt sau cu o rosie data prin razatoare, avocado cu rosie si masline... sau cu ce imi mai trece prin cap, acum ma gindeam ca i-as putea face si cu peste, ca e mare. Ung feliile de piine, le lipesc bine, presindu-le, i le tai cubulete mici si i le pun pe o farfurie.
La prinz ciorba sau supa este cea din casa (de legume sau de carne) si felul doi este gatit in mod foarte variat sau doar fierte si facute piure. Musacaua sau budincile eu le fac asa: fierb (sau coc unde e cazul) cartofii sau dovleceii sau pastele sau orezul intr-un vas si apoi fac un piure din legume, orezul il pun ca atare, pastele le tai marunt (i-am luat paste din gris si soia, din ovaz, orz, ovaz integrale). Carnea o fierb separat si apoi o fac pasta in care pun condimente, un ou, o lingura de iaurt, verdeata, ceapa cruda data prin razatoare, usturoi). Apoi pun straturi peste strat si dau un pic la cuptor. Cind ii dau ii pun iaurt. Eu am avantajul ca fac pentru amindoua, asa ca pun intr-un vas de yena mediu. Mai pun in loc de carne si umplutura de brinza cu iaurt, ou si verdeata. Deserturile sint in general muffins sau biscuiti cu fructe sau iaurt in care pun eu fructe.
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
omustata spune:
Nelia-suna frumos ce spui tu acolo, dar ce ma fac eu cu un copil care nu mananca deloc singura bucatele daca i le pun in farfurie? Ea nu mananca decat din lingurita. Altfel ia bucatelele si le arunca pe jos sau mi le baga mie in gura. Si ca sa manance, bucatelele trebuie sa fie extrem de mici. De care paine folosesti? Din aia feliata, foarte moale?
Hai sa vad daca am timp sa traduc reteta de muffins. Sper sa nu se supere fetele care nu sunt interesate.
Muffins cu capsuni si cream cheese
Ingrediente pentru 8 muffins
2 oua
1/4 cana ulei
2 linguri gem de capsuni
1/4 cana iaurt de capsuni
1/2 cana zahar
1 3/4 cana faina
praf de copt
100g cream cheese (cantitatea este orientativa, veti vedea de ce)
1/4 cana gem de capsuni (in plus fata de cel initial)
1. Ungeti cu ulei formele de muffins
2. Amestecati ouale, uleiul, gemul, iaurtul si zaharul. Adaugati faina, praf de copt si amestecati numai pana s-au combinat.
3.Impartiti coca rezultata in doua. Puneti jumatate in formele de muffins . Apoi in fiecare forma puneti un cubulet de cream cheese si vreo 2 lingurite de gem (orientativ)si deasupra adaugati restul de coca.
4. Se dau la cuptor la temperatura la care faceti de obicei prajiturile si le lasati sa se coaca cam 30 minute. Le pudrati cu zahar si gata!
Sper sa va placa, noua ne plac foarte mult.
Scuze pentru dimensiunile de 1/4 de cana. Fetele din America stiu ca aici se gasesc masuri de 1/4 cup, 1/2 cup, etc si retetele in marea lor majoritate contin astfel de masuri. Dar 1 cup de la ei echivaleaza cam cu o cana de ceai de la noi.
Beatrice-am vazut pozele. Mi-ar place si mie asa un parc de distractii. Dar pare sa fie frig la voi dupa cum sunteti imbracati.
Va pup!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
loreen spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR SAPTAMANII ...
PASTE FERICIT !!!!!!!!!!!
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
monu spune:
Ola fetelor,
tocmai am revenit de la medsana. am dats ange, maine dimineata stiu clar care e situatia.
Olga, nu mai alaptez din noiembrie. si de atunci am avut vreo 4 vizite ![]()
pup
o zi buna sa aveti
si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
patriciaRO spune:
ALEXANDRA ELENA - IRINA - MAYA MARIA - MARA IOANA - ALEXANDRA SOPHIA - ALESIA CLAUDIA 
Olga, pai e frigut, comparativ cu Romania, unde mureai de cald... Sunt vre-o 11 grade ziua... Indiferent ca e soare sau nu! Acum cica se va mai incalzi. Om vedea... ca sunt satula de vremea asta rece!
Noi ne-am trezit pe la 7 si acum este fresh. I-am dat o gustarica rapida, paine cu branza topita si o banana si acum cica are puteri, roade sireturile de la adidasi... Mai, trebuie musai sa luam un dulap, ca ni termina pe toti...
Beatrice, mami de
Alex pifos