40 cu + sau - (cap.8)
Raspunsuri - Pagina 3
gabibarta spune:
buna dimineata, fetelor (sau buna seara in SUA)
am intrat si eu un pic sa va vad, casa mi-e plina de musafiri, ieri am alergat toata ziua cu ei in oras, azi presimt ca va fi la fel:)
Va doresc sarbatori fericite (Florii, Paste- sa-si aleaga fiecare ce i se potriveste pt. acest weekend)
Vad ca sunteti tare harnicute cu muncile casei, io-s ramasa in urma ca de obicei Abia am reusit sa spal ieri 3 ture de haine si sa fac mancare pt. astazi...
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi
nematics spune:
neatza la tine!
si petrecere frumoasa!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
nematics spune:
Dana,
m-am uitat pe site - cel cu outze nu merge
obiectele din ceramica sunt foarte frumoase, e o placere sa te uiti la ele, cit de talentate pot fi fetele!!
am si eu un prieten bun, cu o boala oarecum asemanatoare in ceea ce priveste tipul de handicap - distrofie musculara - e o boala cumplita! Ma uit la el cum se lupta cu viata si citeodata iau eu curaj de la el
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
lu.more spune:
Buna ziua la albinute!
Dana, aici, in timpul trimestrelor scolare, dupa terminarea cursurilor, exista 2 variante pentru copiii care raman la scoala :
- ori raman la "étude", unde isi fac temele pentru a doua zi
- ori sunt inscrisi in "centre aéré", unde fac diverse activitati.
Parintii se hotarasc unde vor sa-l inscrie, la inceputul anului scolar. Inscrierile se fac pana la o anumita data in functie de locuril disponibile. Si pot sa-ti spun ca parintii au interesul sa se grabeasca, fiindca, locurile sa ocupa repede. Poti sa te folosesti de aspectul asta cand iti cauti clientii ("mai sunt X locuri, inscrierile se termina intr-o saptamana").
Daca ai spatiu suficient sa-i separi, si personal care sa lucreze cu copiii, poti sa incerci si tu la fel. Tarifele sunt diferite.
Cand raman pentru teme, copiii sunt doar supravegheati si indrumati la nevoie. Persoana care-i supravegheaza nu e acolo sa le explice lectia inca o data, doar daca au ceva neclaritati, foarte sumar. Rezultatele la scoala nu depind de asta. Copiii sunt amestecati in aceeasi sala, indiferent de varsta. Supraveghetorii sunt cadre didactice.
In centrul "aéré" nu se fac decat activitati gen "lucru manual", jocuri "de societate" sau jocuri sportive cand permite vremea. Fii-mea punea botul de fiecare data, ca noi o inscriam la "étude", si nu-i mai ramanea timp de zbantuiala.
Ce activitati... desene de colorat (vezi subiectul lui Scarmanus de la zona artelor, despre mandalas... l-am gasit in pagina 14, uite AICI . Le imprimi in mai multe exemplare, copiii isi aleg si coloreaza pana nu mai pot. Cei mai mici sunt fericiti sa le dea cadou parintilor.)
Apoi ceea ce se numeste aici "pâte à sel", un amestec de apa, faina, sare (iti scriu reteta daca vrei), iese un fel de lut care se modeleaza, se usuca in cuptor si apoi il pictezi. Caut pe internet modele, daca vrei. Daca te dotezi cu un cuptor cu microunde, ai rezolvat-o repede, le usuci, apoi le dai sa le picteze si apoi... hop, cadou la parinti!
Jocuri de societate, carti, benzi desenate, sau afara, in curte, jocuri de miscare.
Asta in timpul scolii. In vacanta, exista doar "centre aéré". Inscrierile se fac pe perioade de minim 2 saptamani. Cum copiii stau acolo de dimineata pana seara, activitatile in interior sunt mai elaborate. De obicei animatorii aleg o tema, pe care o dezvolta pe parcursul celor doua saptamani. De exemplu: indienii. Dupa doua saptamani, fii-mea a venit acasa imbracata ca un indian. Sau "extraterestii". S-a intors acasa cu antene si casca facuta din folie de aluminiu... Li se propun mai multe activitati, si copiii aleg la inceput, apoi nu mai schimba. Atelier de pictura, de dans, de activitati manuale...
De obicei aceste activitati le ocupa timpul doar dimineata sau dupa amiaza, in rest fac activitati sportive, iesiri (in parc, in imprejurimi, la piscina la cinema)...
Si ar mai fi de spus, dar n-am timp... Mai intreaba!
Plecam la cumnata mea sa facem cunostinta cu mititica. O cheama Lycia. Abia asteptam!!!
Un week end frumos si Paste fericit la catolici!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
arinna spune:
April- si eu pe aici !
Sarbatori fericite tuturor pentru Florii si Paste !!!
........................
Knowledge is power!
noemi marian spune:
Dragelor,
inainte de-a ma prabusi cu totul in pat,va doresc sa sarbatoriti in liniste si bucurie Floriile si Pastele.
Puii umpluti zac in frigider,pasca si cozonacii in camara,iar ouale rosii au iesit ca porcu,dar nu mai sint in stare sa mai incerc ceva.Miine vom avea o gramada de musafiri.Abia astept.
Inainte de-a pleca doua kestii mai am:
Lu,imi pare rau ca n-a iesit treaba cu fetita ta.
Simona,Doamne ajuta sa-ti aduci cit mai repede copilul acasa
Fetele,sint rupta,ma duc sa ma culc.Daca am uitat ceva sau pe cineva imi cer scuze.N-a fost cu intentie. Nomi
Ah!Inca ceva:vrem sa vb cu niste prieteni din Canada,in Cagliary,care este diferenta de fus orar,ca noi habar n-avem.
Danna_36 spune:
fetele, multumesc de idei, acum nu am timp deloc, am intrat doar sa ii spun lui Noemi ca diferenta e de vreo 9 ore, cu minus, fata de noi.
Va pup, si va doresc Sarbatori fericite, Florii insorite si voie buna cat cuprinde!
OU ORNAMENTAL
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Doua fetite-surori au nevoie de noi!
Catia si Sabina
monagan spune:
buna dimineata,
vad ca n-am somn si bantui p-aici.
dana, sint extraordinare acele obiecte, imi plac.Intru mai tarziu si am sa citesc pe indelete site-ul.
Prajitura e interesanta . Se face cam in 20 min.E rapida.
-1 pachet fulgi de porumb
-15 linguri zahar
-3 linguri de apa
-1 pachet margarina
-4 linguri cacao
-1 cana nuci taiate
-5,6 buc. rahat.
1.Fulgii se pun intr-o tava si se rumenesc in cuptor cam 10-15 min.
2.Zaharul+apa se topesc la foc mic,iar cand incepe sa se caramelizeze se adauga margarina.
3.Se adauga cacao,amestecam, stingem focul.
4.Adaugam rapid nucile si rahatul.
5.In tava unsa si tapetata cu margarina se pune primul strat fulgii si pe urma se toarna compozitia peste ei.
6.Se tine la rece cam 3-4 ore.
Pana acum am mancat 1/2 tava.Cura de slabire o tin dupa Pasti.
lu.more, scrie-ne reteta aia ptr."pâte à sel". Lutul care se modeleaza nu poate fi uscat si in aragaz?
Va doresc un somn linistit in continuare si ne vedem maine la o cafeluta de dimineata.
gabibarta spune:
Va doresc si eu sarbatori fericite!
La noi ieri a fost soare!!! iar acum ploua:((((
In doua zile am spalat 7 ture de masina... si inca mai am... Azi sunt mai libera inainte de masa, toata lumea are program, poate ies si eu cu Lili undeva, daca ne permite vremea de afara:)
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi
Mik spune:
Sarbatori fericite la toata lumea !
eu am facut pasca si voi face oua umplute acusica, sarbatoresc adica Pastele Catolic cu ateul meu de sot. Daca se mai usuca putin afara voi ascunde in gradina citeva oua de ciocolata si voi pune copiii sa la caute.
Pina una-alta, fac precum Gabi : folosesc la maxim masina de spalat.
Mik.