Mamici casnice (31)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Oua vopsite, cu model din foi de ceapa

Pret total: 160.000 lei - 20 bucati
Pregatire: 10 minute

Fierbere: 25 de minute

Ai nevoie de: oua de gaina si prepelita, foile de la 1 kg ceapa alba, vopsea de oua, ulei sau untura.

Cum procedezi: Speli bine ouale de gaina si le pui la fiert în apa sare pentru 7-8 minute. Separat pui la fiert ouale de prepelita pe care le lasi sa fiarba mai mult, cam 15 minute. În acest timp, pui foile în tava aragazului si le usuci la cuptor timp de 10-15 minute. Le tai bucatele cu foarfeca si le lasi deoparte pâna ce pregatesti vopselele (în vase separate, pe culori) conform instructiunilor de pe plic. Tai un ciorap nefolosit în bucati de 10 cm lungime. Treci fiecare ou fiert cât e cald si ud prin foi de ceapa, îl legi strâns în ciorap si-l pui în vasul cu vopsea pentru 10-15 minute. Pe masura ce scoti ouale din vopsea, le desfaci din ciorap si le cureti de foile de ceapa, apoi le lasi sa se usuce pe o bucata de ziar. Le ungi cu untura sau cu ulei ca sa le dai luciu si le asezi într-un cos.

Sfaturi!

Cureti imediat ouale vopsite de foile de ceapa, pentru ca uscate le vei îndeparta mult mai greu.
Asa folosite, foile de ceapa nu coloreaza oul, ci îi dau numai un model.
Retete pentru masa de Paste

Pentru culoarea rosie puteti folosi apa in care ati fiert o sfecla rosie timp de 20 de minute.
Pentru culoarea galbena, fierbeti o lingura de sofran sau chimen in apa, apoi o lasati sa se infuzeze 20 de minute,
dupa care fierbeti ouale in acea apa. Iar pentru culoarea albastra puteti folosi varza rosie. Taiati marunt cateva
frunze de varza rosie, le puneti la macerat in apa o zi, dupa care le fierbeti. In fiertura obtinuta puteti vopsi ouale.




Oua mozaic

Pret total: 75.000 lei - 2-3 portii
Pregatire: 20 de minute
Fierbere: 10 minute

Ai nevoie de: 6 oua, 2 lingurite pasta de peste, 100 g unt, 10 masline, 1 castravete din otet, 1 gogosar din otet, marar, piper.

Cum procedezi: Pui ouale la fiert pentru 10 minute. În acest timp, freci pasta de peste cu untul si un praf de piper pâna obtii o compozitie omogena. Tai gogosarii si castravetii cubulete, apoi scoti sâmburii maslinelor si le tai marunt. Dupa ce au fiert ouale, le lasi sa se raceasca, apoi le tai felii. Ungi feliile cu crema de unt si peste, apoi le lipesti reconstituind fiecare ou. Ornezi ouale cu bucatile de masline, gogosar, castravete si cu verdeata.

Sfat!
În crema de unt poti pune 1 lingura de peste din conserva pasat în loc de pasta de peste si va fi la fel de buna.




mmiha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Pasca umpluta cu brânza de burduf

Pret total: 65.000 lei - 7-8 portii
Pregatire: 2 ore si 30 de minute
Coacere: 50 de minute

Ai nevoie de: 400 g faina, 70 g unt, 1 cub drojdie, 300 g zahar, 5 oua + 2 galbenusuri, 100 g stafide, 3 pliculete zahar vanilat, 1 esenta de rom, 350 g brânza de vaci, 100 g brânza de burduf, 2-3 linguri gris, 300 ml lapte.

Cum procedezi: Faci mai întâi o maia din drojdie, faina, 1 lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut pe care o lasi apoi sa creasca. O adaugi apoi peste faina si începi sa framânti aluatul punând pe rând 4 oua, 150 g zahar, vanilia si untul încalzit. Când aluatul se dezlipeste de vas, îl acoperi cu un stergar curat si lasi sa creasca la loc mai cald timp de 2-3 ore. Pâna creste aluatul pregatesti umplutura: fierbi grisul cu laptele ramas, iar separat lasi stafidele sa se înmoaie într-o cana de apa calda. Farâmitezi brânza de vaci si de burduf, apoi o amesteci cu zaharul ramas, stafidele scurse, romul, galbenusurile, grisul fiert si 2 linguri de faina. Dupa ce a crescut aluatul, opresti o bucata, apoi îl întinzi într-o foaie de 2-3 cm grosime. Tapetezi cu ea o forma rotunda sau o cratita unsa cu margarina si pui toata umplutura. Formezi apoi dintr-o bucata din aluatul ramas un sul pe care-l asezi în tava, de jur împrejurul pastii. Mai faci înca doua suluri mai mici pe care le asezi în cruce peste umplutura. Ungi pasca apoi cu oul ramas si o dai la cuptor pentru 45-50 de minute. Lasi pasca sa se raceasca în forma,
apoi o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar.


mmiha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Pasca cu ciocolata



Ingrediente
500 gr. aluat de cozonac, 4 oua, 1 pahar cu lapte dulce, 4 linguri cu unt, 2 linguri de cacao, 150 gr. zahar, 100 gr. ciocolata

Mod Preparare
Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao. Se amesteca totul pe foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi. Cind crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga untul, amestecind incet. Se imparte compozitia in jumatate. Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte. Se lasa focul mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.


http://retete.phg.ro/index.php?cat_id=224&pg=1


Oua rosii

Sarbatorile de Pasti se apropie, iar tu esti in cautare de un nou meniu pe langa bucatele traditionale.
Dar cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti este inrosirea oualelor.
Daca vreti sa incercati vopsirea oualelor intr-un mod mai natural noi va putem da exemple de retete traditionale
stiute de la bunicute. Pentru culoarea rosie sunt necesare: coji de ceapa rosie care se pun la fiert sau suc de sfecla cruda.
Pentru a ramane culoarea sangelui pe oua se vor sterge cu ulei.

OUA DE PASTE IN HARTIE CREPONATA!!!

oua
hartie creponata (diverse culori)
otet
manusi de protectie

Ouale se fierb foarte bine, se iau, asa ,fierbinti si de infasoara in hartie creponata
si se rasucesc (ca bonboanele in laterale). Intr-o farfurie se pune otet si ouale se rostogolesc, incet, sa nu se rupa hartia, in otet.
Apoi se pun pe un ziar...pana cand ouale se racesc si hartia se usuca. Apoi, pentru a avea un luciu aparte...le dtergeti cu ulei.
Atentie...folositi manusile de protectie pentru ca hartia creponata pateaza!!!!!!!
Sunt foarte frumoase puse in cosulete cu paie sau cu iarba uscata!!!
PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!!!


mmiha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Feteleeeee.........iar vb singura???

Mai pe seara va fac o surpriza si va pun in album poze cu Maria de la 2 luni.....le aveam pe filme normale si am fost la fotograf si mi le pune pe cd-uri...2500 lei / pozitie...deci ffffff ieftin.
nici nu stiam ca se poate asa ceva .........si am vreo 20 de filme de 36 pozitii pe care nu am rusit sa le scot, doar sa le developez.......deabia astept....sa nu ziceti ca sunt cu capu' dar pozele astea nu le-am vazut niciodata si sunt tare emotionata sa-mi vad ingereasa miiiiiica mica!

mmiha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:


maria2mami tote retetele

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

'Neata gagici!!!
Multam de cafea si ceai
Cami



www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia

"La douazeci de ani, domina vointa; la treizeci, mintea; la patruzeci, ratiunea." (Benjamin Franklin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Neatza si de la mine, pana se trezeste Sara si apuc sa va salut :)
Hai ca citind aici ma apuca pofta de mancare, ma duc sa trag o tura pe la bucatarie, apoi m apuc de facut bagaje :)


Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Neata!
Mai ,da' ce harnicute sunteti.
Maria2mami,m-ai luat de dimineata cu mancaruru d-astea....
Hai ca le copiez si eu ,poate pun inapoi ce am dat jos.



,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Bai bai bai il sparg pe sotzu' gombotzu' ca nu m-a lasat aseara la pisiu ca sa se uite el la nu stiu ce cote de meciuri Ce, eu sa nu-l vad pe David? Ce, nu e corect, imi vine sa plang... dar ma duc eu la mamici sa trag cu ochiul, ce credeti?

Porumbelu' ai ma ca nu e asa, am pus si eu pozele mai reusite as par mai tinerica, sarumana mult ca esti draguta

Ma ma facui de ras cu frecventa prezentei, m-ati eocheat ca scriu iar des, vedeti? Hihihi, ieri am fost plecata toata ziua, cu pretena in oras sa-si cumpere o haina superba, apoi la cumanta ca a fost ziua ei, am vnit dupa 22.
Am vazu ca Flavia si Svetlana pleaca.. mai SUPER DIASTRACTIE VA DORESC SI SA VA INTOARCETI CU BATERIILE INCARCATE

Cami da e ziua ta de Florii sa-ti anunti barbatelul, si prietena mea tot Camelia e si mereu e "floare"

Retetele bine ca le-ati pus voi ca eu cu asocrela nici o sansa, am sunat-o ieri la 21.30 si dormea...

Hai ca inchei.. azi iar dau bir cu fugitii,ma vad cu o mamica tto de pe DC in parc cu maimutelele.\
Adinellu' ce face? Toto in spital? Hai ma ca nu se poate.... Offf.
Pup dulce... fug la mamici sa fac pe Sherlock Holmes cu David.



Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:


O frumusete de baiat...SA cresti mare ,frumos si sanatos David sa ai parte numai de bucurii si impliniri.

Poze cu Lucas

Mergi la inceput