Acidul folic!

Acidul folic! | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze inca de acum, daca s-a mai discutat despre asta, daca da, rog un moderator sa inchida subiectul.
Ma intereseaza si pe mine cu cat timp inainte se administreaza acidul folic si daca este necesar sa ia si sotul.
Multumesc mult.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Buna nanamotoc nu conteaza de cateori se discuta un subiect, o problema sau orice altceva noi suntem aici sa fim ajutate si sa ajutam la randul nostru.
In cazul meu medicul de fam mi-a recomandat sa iau acid folic cu 3 luni inainte de a incepe prestarea pt bebel. Dupa ce am pierdut sarcina mi-a spus sa iau in continuare acid folic (am deja 10 luni) caci organismul retine doar cat are nevoie, deci nu te poate afecta negativ si in cazul aparitiei sarcinii e foarte bine pentru viitorul bebelus. Sotul nu trebuie sa ia acid folic.
Sper ca ti-a fost de ajutor raspunsul meu.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Subscriu si eu la ce a zis Bianca.Tot cu 3 luni inainte stiu si eu ca este recomandat de medic sa incepi sa iei.Bine ...la mine cele 3 luni au fost acum...8 ani,iar eu continui sa ma "indop"Oricum rau nu face pt. ca organismul retine doar cat este necesar!A..si apropo sotului meu nu i sa recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Sunt putin nelamurita cu utilitatea acest acid folic. Am inceput intr-adevar sa il iau ptr ca pe toate site-urile 'in domeniu' pe care am intrat se recomanda administrarea acestei vitamine.

Dar, cum si eu si sotul suntem putin impotriva preparatelor artificiale, ma intreb cat de bine asimileaza organismul nostru aceste vitamine, care sunt in fapt, niste chimicale. Prin urmare am inceput sa introduc in alimentatie cat mai multe alimente care contin acid folic.
In al doilea rand, ma intreb si eu ca omul... bunicile si str-bunicile noastre nu stiau de vitamine si totusi copii lor au fost mult mai sanatosi si mai putin sensibili la boli decat sunt copiii in ziua de azi...
Ce parere aveti despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Si mie mi-a recomandat medicul tot cu 3 luni inainte(asta se intampla acum vreo 4 ani,din nefericire).Ce bine ar fi daca am sti clar cand ramanem insarcinate....
Eu am mai luat cateodata,tot in speranta ca poate se intampla minunea...

si sa vina bb cand va doriti!

Flori
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Jaana!Sunt de acord cu tine ca normal ar fi sa ne luam vitaminele din alimentatie asa cum au facut bunicii si strabunicii nostri,dar...eu nu cred ca in zilele noastre ne mai putem permite luxul de a consuma alimente 100%NATURALE asa ca nu ne ramana decat sa ne completam carentele de vitamine cu produse...artificiele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sarumana mult de informatii!

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

quote:
Originally posted by antosit

Jaana!Sunt de acord cu tine ca normal ar fi sa ne luam vitaminele din alimentatie asa cum au facut bunicii si strabunicii nostri,dar...eu nu cred ca in zilele noastre ne mai putem permite luxul de a consuma alimente 100%NATURALE asa ca nu ne ramana decat sa ne completam carentele de vitamine cu produse...artificiele!

Asa e? De 2 saptamani cumpar oua si carne de pui organice si costa dublu decat celelalte produse, as vrea io sa consum numai organice dar ... salariul meu nu am ajuns inca la nivelul salariului unui amarat de ministru

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

si in plus bunicile noastre nu erau supuse la atat de multi factori nocivi de poluare, stres, boli, virusi, etc... paradoxul este ca cu cat ne "dezvoltam" mai mult cu atat de imbolnavim mai usor...

bubuleana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

daca nu vrei sa iei pastile, desi orice doctor recomanda (eu iau de 2 luni deja), ai varianta alimentelor bogate in acid folic. Iti atasez un fragment pe care il salvasem cu vreme in urma in computer, nu mai stiu exact sursa.

In general, femeia gravida isi poate asigura in jur de 0.2 mg de acid folic prin alimentatie. Acidul folic se gaseste in frunzele verzi, citeva fructe, cereale imbogatite cu vitamine.

Surse excelente de acid folic (asigura 0.055 mg/portie*) sunt: rinichi, soia, fasole alba boabe, linte, spanac gatit, asparagus, salata verde, sus de portocale, suc de ananas, seminte de floarea soarelui.
Surse bune de acid folic (asigura 0.033 mg/portie*) sunt: porumb, brocoli gatit, mazare verde, varza de Brussels, sfecla rosie, portocale, pepene verde (honeydew melon), zmeura, afine, avocado, alune prajite, germeni de griu.
Alte alimente ce contin acid folic (0.011 mg/portie*) sunt: morcovi fierti, cartof dulce, dovlecel, varza, fasole verde gatita, castane, nuci, oua, capsuni, banane, grapefruit, pepene galben, paine alba sau neagra, cereale, lapte.

*1 portie = 220-240 grame (ml) ~ 1 ceasca

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

ma uit pe lista de la motanik, iar dintre alimentele cu surse excelente de acid folic, soia este singurul aliment pe care nu l-am consumat in ultimele zile.Sunt unele alimente pe care nu le consum in mod regulat (ca sparanghelul, spanac, seminte, sfecla rosie), dar am fost luni seara in supermarket si am poftit rau la ele.Sa fie oare vorba de o carenta de acid folic si sa se manifeste prin pofta pentru aceste alimente?

Mcrissa

Mergi la inceput