Acidul folic!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

sotul nu trebuie sa ia

www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

motanik, multumim mult de informatii! Aveam si eu o listuta cu cateva dintre ele, dar era mult mai scurta si nu pe categorii. Intr-adevar, eu incerc sa consum cat mai multe dintre ele si pot spune ca mi-am schimbat alimentatia radical fata de ceea ce mancam inainte... mananc foarte putina carne acum, si in general foarte slaba, in schimb fructe si legume cat incape. Stiu... sunt scumpe, si de cele organice mi-e greu sa ma ating...
Din cauza asta iau si acid folic pastile, pentru ca in fapt nu stiu cat de multe vitamine mai contin in ziua de astazi legumele pe care le consumam. Cel putin cele de aici sunt aduse din departari si stau prin frigidere si galantare cine stie cat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

mie nu mi-a recomandat medicul sa iau acid folic inainte, si ma are sub observatie de 3 luni.
abia cand am ramas gravida mi-a recomandat acid folic

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

NanaMotoc, acidul folic este bine sa fie administrat viitoarei mame inainte de conceptie si in primele 2-3 luni de sarcina, sotul nu trebuie sa ia acid folic.
Care este rolul acestui acid folic vad ca nu s-a mentionat nicaieri pe aici, asa ca imi permit sa completez eu: previne afectiunea numita spina bifida la embrion in perioada formarii tubului neural (in jur de 6-8 saptamani de sarcina). Spina bifida este o malformatie a tubului neural. De aceea, dupa ce s-a format acesta, nu mai este nevoie de acid folic.
Desigur ca acidul folic poate fi 'luat' din alimente, trebuie insa asigurata cantitatea suficienta din aceste alimente si mai ales ca organismul sa le asimileze, dar cel mai sigur este sa iei o pastiluta pe zi, oricum surplusul se elimina si nu are efecte adverse. Daca iei prenatale, acestea au incluse acid folic in doza suficienta pt sarcina.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyboy spune:

si eu iau acid folic si cica trebuie sa iau pe toata perioada sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

se ia in primul trimestru pentru a evita aparitia unor malfomatii la fat. dupa primul trim, nu prea mai are rost.

www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Se ia cu trei luni inainte de sarcina si in primele 12 sapt. de sarcina. In alte tari am vazut ca e singura vit recomandata (in timpul sarcinii) si chiar pe toata perioada sarcinii.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Multumesc tare mult de informatii.
Pupici.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

fetelor am si eu o intrebare legata de Acidul folic , se ia in fiecare zi sau 10- 20 zile si apoi pauza??? eu una am luat in fiecare zi dar ma gandesc totusi sa nu fie prea mult cu toate ca am citit aici ca organismul asimileaza cat ii trebe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Se ia zilnic 1/ zi cel putin cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata si mult timp dupa. Nu are efecte adverse daca iei mai mult...adevarat orgsnismul asimileaza exact atat cat are nevoie.
Dany

Mergi la inceput