Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lordra ,
pai tie chiar nu ti-a priit cresa deloc. La Silvia nu a fost asa rau, am dus-o de la 2 ani. Manca bine la cresa, spunea ca ciorbita e buna (cea de la gradi nu-i place decat rar) si de destule ori cand sa o iau zicea ca mai sta putin sa se joace cu copiii. Si-a facut prietene la cresa, cu care mergeam in parc sa ne jucam, sau la teatrul de papusi, cu una din ele este colega si acum la gradi.

Cu toate astea, eu cred ca pt copil ideal este sa stea mama pana la 3 ani. Daca nu, bunica sau o ruda apropiata, care sa IUBEASCA copilul. La fel, pana la 2 ani, consider ca la cresa copilul e chinuit, inca nu apreciaza societatea celorlalti copii, ba chiar il incomodeaza. Dar intre 2 si 3 ani, e de discutat daca solutia mai buna este cresa sau o bona straina. Depinde f mult ce bona gasesti, sunt bone care se ataseaza si se ocupa de copil, precum sunt si bone care se uita la telenovele. Eu cred ca totusi cresa e solutia mai buna. Dupa 2 ani, repet.

Iar solutia de care zicea Silvia de a muta copilul la bunici si a-l vizita din cand in cand nu mi se pare OK pntru ca se inverseaza rolurile iar copilul are totusi nevoie sa creasca langa cineva mai apropiat de varsta lui, mai atasat timpurilor prezente.

Eu am mari dubii in legatura de ce sa fac cu intorsul la servici, cand si unde. Unde - e clar ca ma voi intoarce tot acolo, dar voi ramane acolo? Nu stiu... Astept un posibil raspuns/sfat si din astrograma de la Anda, zice sotul meu ca-s

La un moment dat o sa va expun problema in detaliu, poate veniti voi cu o idee. Nu vreau sa luati voi decizia in locul meu, dar poate va vine o idee, mai ales ca vedeti din exetrior problema.
Ce ziceti?

Aveti chef? De consiliere materno-profesionala pt Lavi?

La Silvia chiar nu aveam incotro. Am nascut-o in februarie, apoi mi-am dat licenta, tot, in septembrie am terminat oficial facultatea si calitatea de student si nu mai eram NIMIC. Nici student, nici salariat, nici mama in CIC, daca picam pe strada si necesitam internare in spital trebuia sa o platesc pt ca nu aveam nici un fel de asigurare. Solutia a fost sa ma angajez preparator in facultate (avantaj: ore putine, 6 de predat/saptamana) si sa fac si master-ul.
Aveam bona care venea 4h/zi.

Acum s-a mai nasolit treaba, sunt asistent, 12h de predat pe saptamana care trebuie si pregatite si tone de teme de corectat (programe care trebuie testate, citite, intelese...) plus ar trebui sa fac cercetare pt doctorat ceea ce nu prea e posibil in conditiile din facultate. Eh! Mai continui daca aveti chef sa ma ascultati/cititi. Si sa veniti cu idei.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

buna dimineata sa va zic si eu.

Fetelor, frumos sfarsit si inceput de scutec,mi-ati placut muult..toate parerile pro is contra unui anumit subict au fost spuse frumos si nu impuse.
ca atare pupici multi

nici noi nu ne-am diversificat inca dar cred ca voi incepe sa-i dau un pic de mar sau porto ca nu face kk, dar are niste parturi urateeeeeeee rau de tot. te scoate afara din camera pur si simplu.

sunt bulversata de diversificarea voastra, adicetelea deja numnia stiu ce sa fac, in sensul ca habar nu am cum voi proceda.
sper ca atunci cand vom incepe si noi sa ne mai dati sfaturi.

sunt suparata rau de tot.
cu cristi numai intr-un "scandal" o tin. adica nu ne certam dar nu ne vorbim.
si cel mai rau lucru...mi se duce laptele. aseara am scos din ambii sani abia 70ml....in conditiile in care acum nici o saptamana scoteam 100ml numai din unul. nu stiu care-i cauza. poate si din suparare, iar am dat-o in bara cu mancarea...nu am prea baut lichide...
si sunt varza de suparare, plang ca prosta cu vladonele in brate...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

honeypooh, il numaram noi, tu prezinta-l mai intai!!!

paula, daca nu te-am lamurit, streseaza=ma nitel...

lavi, stai sa addoarmaa plozii si comentez...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Hello!
Sa fac si eu prezenta pe-aici.
Am luat indemnizatia pe februarie si martie! Am avut un sentiment f ciudat cand am iesit din posta...de mama platita :)
Nici noi nu ne laudam cu progrese remarcabile, chiar ma gandeam ca poate suntem codashi. Maria nu se intoarce burta-spate si nici invers, acu' vad ca mai pune picioarele la 90 de grade si se aseaza pe o parte. Trancaneste in limba ei si apuca jucariile cand i le dau, dar vad ca nu se prea omoara sa se joace cu ele. Imi vine sa o mananc ca atunci cand o iau in brate prima data in zi ma strange tare cu manutele pe dupa gat si chiuie. Ma topesc...
Vad ca buzitzele ii naparlesc bine, se extinde chestia aia de la gura ei, ieri am dat-o cu putina glicerina si parca e mai bine.

Iar e naspa vreme, asa ca stam cumintele in casa.
Ieri am mers cu Maria in port-bebe vreo ora pe jos si m-am terminat. Am ajuns la bunica-mea transpirata toata si cu spatele in pioneze. Pai la cele aproape 8 kg...mi-e ciuda ca nu am putere sa o tin, asa-i de comica acum, cand o plimb da din picioare.

Mai, eu mi-s crescuta de bunica de la 1 an pana la 7 si am avut o copilarie super fericita. Nu cred ca ar fi fost la fel de fain cu ai mei, care sunt niste persoane reci, oricum nu ne-am apropiat niciodata. De cand e maica-mea la pensie tot incearca sa se mai bage in sufletul meu, dar nu prea are loc, ca l-am umplut cu George si Maria. Asa ca eu am de gand sa-mi tin copilul aproape si sa incerc sa o umplu de dragoste. Garantat stau doi ani acasa, poate la anul mai facem un bebe, sa fim noi sanatosi.

Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Lorda, imi e o rusineeeeeeeeeee. Eu chiar am scris destul de multicel la subiectul deschis de Pisi, referitor la cartea asta!!! Pacat ca nu am intrebat-o pe ea atunci. Asta este. Scuze publice fata de Pisicutza!

Intrebare: voi cum plecati la drum cu copiii diversificati? Ca eu sunt legata de casa la ora mesei. Tre' sa-i dau sucurile proaspete, ca am luat o data un biberon cu suc de morcov si cand sa i-l dau, era oxidat! L-am aruncat!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Mai, Joy, pune mana si vorbeste cu husband, ca e tare naspa sa fii suparata toata ziua.Io n-as suporta, mai ales ca stau acasa toata ziua si i astept seara ca pe nu stiu ce. Tre' sa existe rezolvare la ne-vorbitul asat dintre voi.

Mergi la inceput

Ura, am primit o stea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha2006 spune:

salutare voua tuturor,

MULTAM' la fetele care mi-au raspuns cum sa fac io cu carnita, prin urmare m-ati convins ca nu e bine ce toicmai vroiam sa fac. Mai asteptam pana dupa 6 luni.

Despre noi vestile nu sunt chiar bune. Va spuneam acu ceva timp ca imi fac griji pt cutele neuniforme de pe picioruse, ca urmare n-am mai rezistat si azi am fost la medic.DR zice ca ea crede ca nu e nimic dar sa fac totusi o eco. Asa ca deseara avem programare la eco. Io-s tare necajita, ma gandesc numa la prostii si de azi dim am fumat juma de pachet de tigari. Ma rog sa nu fie nimic, dar nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la cei mai rau.Partea proasta e ca daca o fii ceva doctora ne trimite la timisoara ca cica pe aici nu e nici un dr bun in asa ceva deci va trebui sa ma duc.

Daca tot am ajuns acolo am si cantarit bubulina si in 2 saptamini a pus 200 gr si un cm . am ajuns la 8.400.

Despre diversificare, noi am inlocuit o singura masa, cu supa crema de legume sau pireuri de fructe, alternativ. Ma gandesc sa-i dau si la masa de la 11 sucuri de fructe sicompletare cu laptic, mai vad io.

Sper sa va dau vesti mai bune despre noi.
Va pupam dulce.

MIHA si IULIA BUBULINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha2006 spune:

DULCEATO, bine ai venit in

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata. in loc de buna-dimineata, ca daca ma uit pe geam nu-i a buna ...
gandacel - noi ne plimbam intre mese; dar la mine nu sunt batute in cuie, dupa cum ii e si lucutei pofta si foame. cand plec la mama, imi iau ustensilele dupa mine; acu mai nou, m-am desteptat, i-am dus si lui mama o razatoare si o lingurita, asa ca nu le mai car, iau numai materia prima.
joy- fa si tu tot posibilul sa va impacati; chiar daca ii canti lui in struna nitel, tot e bine, fiindca moralul tau e foarte important pentru tine si vladone; daca e grav si se-mpute treaba, mai plaseaza-l si tu nitel pe pitic pe undeva si ia-ti o pauza; daca ai nevoie de cineva cu care sa vb, te ascult cu placere. :)
referitor la lapte - uite cum am reusit eu sa alaptez pana acum, cu foarte putina completare si de 10 zile fara deloc : nu gandindu-ma sa "ma lupt" pentru lapte, sa fac pe draq in 4, sa ma umflu de ceaiuri si alte minunatii stimulatoare, ci gandindu-ma ca daca nu mai am, nu-i nici o tragedie, e bun si ala praf, nu pateste luca nimic. adica fiind relaxata, si fara sa ma stressez.

eu astept o alta functie cand ma intorc la servici; de asta va depinde momentul cand ma voi intoarce :) dar nici prin cap nu-mi trece ca nu-i va fi bine in colectivitate. om vedea care va fi situatia pana atunci ...

Mergi la inceput