Clubul moldovencelor de peste Prut (23)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Alina - merci mult de complimente .
Dupa cum te-a intrebat si Nati, nu ai mixer? Eu babele cu el le-am framintat, si nu am pus nici un gram de faina in plus, aluatul era inca cleios, se lipea de miini si l-am pus in cesti cu lingura. A crescut foarte bine, si la gust e bun. Cind il rupi, nu tai, are fire foarte fine, nu face faramituri, e "voloknisty". Ca sa-ti imainezi ai bine cum e, deseori de anul nou fecem un fel de ghirlande, lampi de hirtie. indoi hirtia in n ori si o tai de la o margine sre alta, insa nu pina la capat si apoi invers de la marginea cealalta spre asta, intr-un fel se pimeste "garmoshka", apoi cam asa structura re aluatul copt.

Im pare foarte rau de lampa stricata, dar n-ai ce face, te asigur ca sa mai fie

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

iii, da eu n-am mixer pentru aluat inseamna ca ma asteapta aceeasi problema, si la babe si la panettone?

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Rodica - am citit receta data de Nati pentru tsukate zic ca e usor de le facut cu cev timp inainte .

Nati - nici eu nu mai am mixer l-am scapat iri jos si l-am facut tsanduri , insa zic ca cu o lingura lunga de lemn si cu multa putere se poate face si fara mixer, aluatul nu se primeste foarte tare, asa casunt siguraca o sa ne descurcam si fara mixer.

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Am mixer fetelor si desigur l-am facut la el ca eu nu am putere in maini deloc .Aluatul era foarte lipicios si m-am luat ca autoarea zice ca nu trebuie sa fie tare dar nici sa se "lipeasca de maini" asa ca am mai pus un pic de faina .
Nu am avut tzucate si am pus numai stafide.
Cred ca o sa mai incerc odata receta dar cind gasesc drojdie proaspata.
Rodica mi-a stricat una inalta din sufragerie.Aia din dormitor ia cazut in cap odata ca domnisoara a deschis sertarul si s-a asezat inauntru
Lucia imi pare rau ca ti s-a stricat mixerul .

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, uneori pentru a face ca aluatul sa nu se mai lipeasca de miini, e suficient sa adaugi la framintat un pic de ulei sau unt topit in loc de faina. Poate ar fi fost mai potrivit in cazul dat?

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Nati mersi de idee ,eu nu stiam de astea dar nici practica nu am cu aluaturile cu drojdie .Mie imi place foarte mult pannetone,dar se vind mai mult pe la Craciun acum n-am vazut ca cumparam unul .
Nu stiu daca o sa mai am timp sa fac pina duminica cind e Pastele catolicilor.
o zi buna ,ca eu ma duc la nani.

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Olga, feliciarile mele. Iti doresc multa sanatate, succese in toate, si ceea ce iti doresti sa se indeplineasca

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna dimineata

Asta noapte practic nu am dormit, Lucian a avut febra 39, aceasta fiind masurata necalitativ ca el cind vedea termometru incepea sa plinga. Cauza e vaccinele. Ieri i-am mai pus inca 2 vaccine (meningococc si pnemococc), dupa ce o saptamina in urma ii pusesem tot 2 imptriva ("vetrencei" si rujeola) care si asta toata saptamina a facut ravagii, ii apareau pe corp mici bubite, plus plinsul si lipsa poftei de mincare. De aceea si intrebam ceva gustos pu bb, sa-i mai schimb meniul.
Noaptea i-am pus luminari Eferalgan ca de baut nu vrea nimica si cind vede ceva straniu incepe sa plinga.

Davina imi pare rau pu lampa.

Revin mai tirziu ca plinge bb

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

La Multi Ani, Olga!
24 ani este o varsta frumoasa, si iti doresc sa reusesti sa profiti la maxim de ea. Fiecare zi sa iti aduca numai bucurii si surprize placute!

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Corina, imi pare tare rau ca treceti prin momente mai dificile acuma. Sper sa treaca totul cat mai repede.

Alina, eu nu am zis ca sunt grasa. Dar vreau sa dau jos 2-3 kg. Si mereu reusesc sa dau jos 1-1,5 si pe urma ma apuca lenea.

Lucia, superba fetita ai, ma uit la pozele voastre si imi vine sa o mananc.

La noi ploua si e urat, uff..

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput