ovare micropolichistice
Raspunsuri - Pagina 3

IEPU spune:
Mi s-a spus si mie odata, mai demult, ca am ovarele micropolichistice si tratamentul prescris a fost tot cu AC. Pana atunci avusesem sterilet si nu incercasem niciodata sa raman gravi si nici nu ramasesem. Doctorita mi-a spus ca unul dintre ovare este cat o portocala mai mica si ca daca nu il poate rezolva cu AC trebuie sa ma opereze.
Imi amintesc ca dupa ce am inceput tratamentul cu AC am avut si eu niste dureri si niste chegulete dar, desigur, doctorita nu catadicsise sa ma previna asa ca eu am interpretat aceste simptome drept intoleranta la marca de Ac si nu le-am mai luat. Apoi, m-am dus din nou dupa vreo luna.
Si, surpriza! Ovarele nu stiu cum mai erau dar era si Horia!
Dupa ce am nascut (m-a supravegheat alta doctorita) am tot intrebat daca nu vede vreun ovar urias dar de atunci ovarele mele, dragele, si-au vazut de treaba cuminti,
ceea ce va dorim si dumneavoastra
Si tot cu ovarele alea l-am facut si pe Matei.
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

miki-miki spune:
Bubuleana si Jaana faceti un tratament cu produse apicole. Laptisor de matac , polen , miere, pastura sunt doar cateva produse apicole care va vor ajuta f mult. Cititi si voi ac articole si decideti singure.
http://www.formula-as.ro/reviste_43966invatatiapiterapia-de-la-profesori-vasile-andritoiu...-.html
http://www.evenimentul.ro/articol/cazuistica.html
Bubu nu ti-am mai scris pe PM deoarece am postat aici articolele iar datele dlui Vasile Andritoiu sunt in articol.
Anticonceptionalele nu vi le recomand. Pe perioada cat le veti lua nu se vor mai produce foliculi si deci chisturile se vor absorbi dar imediat ce le-ati intrerupt vor apare din nou si va veti alege si cu o dereglare hormonala de toata frumusetea.
Miki

bubuleana spune:
Iepu: tu mi-ai redat optimismul si speranta!!! sper sa mi se intample si mie la fel cu tot cu ovarele astea! multumesc din suflet ca ne-ai spus povestea ta
miki: multam mult de articole; le voi studia pe indelete.. si promit sa nu iau ACO
bubuleana

libelula spune:
Si eu ma confrunt cu aceasta problema, dar am si niste nelamuriri.
Pe scurt, la mine au fost depistate chisturile la o eco transvaginala, in decembrie. Sunt multe, cate 8-9 microchochisturi pe fiecare ovar. Am facut dozari hormonale; in ziua 13-14 E2 si LH sunt mici, in ziua 21 progesteronul e de regula 10-13.
Simptome PCOS pe care le am: pilozitate destul de mare, colesterol 190, sleep apnea.
Simptome PCOS pe care nu le am: LH marit, hiperglicemie, obezitate, exces testosteron.
Nelamurirea mea principala: de ce daca ovulatia nu se observa ecografic (am facut 2 luni monitorizare), de ce desi nu am peak ovulator, totusi creste progesteronul in ziua 20-21 si menstruatia vine regulat?
Nu mai stiu ce sa cred… acum fac tratament cu Siofor, administrat de obicei in PCOS. Daca isi face efectul, il voi continua, daca nu, inseamna ca dereglarea hormonala are alta cauza.
Medical homeopat mi-a recomandat THUYA (sunt granule) si muguri de zmeur.
Voi cum stati cu:
1) rezultatele dozarilor hormonale?
2) ovulatia?
Va rog, daca voi aveti vreun raspuns, dati-mi-l si mie, ca deja moralul meu este sub nivelul marii!
Multumesc

asi spune:
Bubuleana neaprat fa o laparoscopie ca sa lamuresti ce e cu chisturile.Nu are rost sa faci tot felul de tratamente(naturiste sau nu) pana nu esti sigura "cu ce se mananca chisturile astea".
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Moniland spune:
Bubuleana poate ar fi mai bine sa intrebi medicul.
Mie la laparoscopie nu s-au vazut ca ovarele sa fie microplochistice cu toate ca in urma cu 4 ani le aveam. Probabil mi-au trecut si nu au mai revenit dupa cele 3 luni de Diane35.
Succes si multa sanatate.
Monica

bubuleana spune:
asi, moniland:
om vedea ce va iesi la analizele hormonale desi eu cred ca toate vor fi in regula din moment ce am un ciclu atat de regulat, in plus nu sunt obeza, nu am probleme nici cu glicemia, nici cu colesteroilul :D]
daca dr. va spune ca trebuie sa fac laparoscopie atunci voi face desi imi e foarte frica de ea...
acum astept luna iunie sa fac dozarile hormonale ...
bubuleana