ovare micropolichistice
Raspunsuri - Pagina 2

gabibarta spune:
Bubuleana, nu e asa de roz... Da, e o problema, chiar daca pe moment nu simti nimic, insa trebuie sa mergi des la control, sa nu patesti ca mine. Dupa ce l-am nascut pe fiul meu (foarte greu am ramas gravida, dupa 5 ani de incercari) ginecoloaga mi-a spus ca nu-i o problema cu ovarul meu, ca aproape toata lumea are mici chisturi pe ovar. Am mai fost anual la cate un control, si cand a facut copilul 3 ani, surpriza, nu-mi vine ciclul... in fine, am ajuns la spital direct in sala de operatii cu chist hematic spart, hemoragie interna.
Eu te sfatuiesc sa-ti faci cate un echo la 3-4 luni, chiar dupa CM.
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

bubuleana spune:
gabibarta: oooff! imi pare rau pentru ce ai patit! mersi de sfat! intr-adevar nu numai ca nu simt nimic dar am un ciclu foarte regulat, ceas la 28 zile, in plus colesterolul foarte scazut (ceea ce-i bine), glucoza normala, ba chiar spre minim dar o sa-ti urmez sfatul si o sa merg la eco o data la 3-4 luni!
iti doresc numai bine si multa sanatate!
PS chiar asa? din cauza ovarelor micropolichistice ai ramas gravii atat de greu? ooofff, deci mi se cam duc pe apa sambetei sperantele de a fi cu burtika anul asta
bubuleana

alexia28 spune:
Bubuleana si mie la ultimul control mi-a zis ca ovarul stang are aspect micropolichistic dar nu mi-a spus ca ar fi probleme si ca o sa raman insarcinata greu mai ales ca analizele hormonale mi-au iesit foarte bune si mai ales ca m-am dus la ea tocmai pt faptul ca nu raman insarcinata deci categoric imi spunea daca asta ar putea fi una dintre probleme. Tu in ce zi a CM ai fost pt ca la mine de exemplu ma gandeam ca puteau fi foliculi micuti. Eu am urmat jumatate de an tratament cu extract de muguri de zmeur

asi spune:
Bubuleana eu am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice.Partea proasta e ca nu am ramas niciodata gravi.Si din analizele hormonale mi-a reiesit ca LH era mare.Deci indica ov.micropolichistice.
Anul trecut nu am facut nici o stimulare si nici nu am mers la doctor dar am facut tratament in 2 luni cu supozitoare carpicon(din z5),cu extractul de mladite de zmeur 2 luni+o luna pauza, cu granule de argila, ceaiul si capsule de napraznic, cura cu branca ursului.
Surprinzator dupa 1 an hormonii imi erau in parametrii(inclusiv prolactina) si ovarele au aspect normal!Si medicul s-a mirat.
Nu stiu daca e o coincidenta dar sunt fericita ca au disparut chistuletele.
PS:la o prietena de-a mea iau zis 3 doctori ca are ovare polichistice dar la laproscopie era endometrioza.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

miki-miki spune:
Bubuleana este deosebire mare intre cele doua diagnosticuri ovare polichistice si micropolichistice. Ovarele micropolichistice sunt f netede au aspect de portelan si se pot reface prin decorticare (prin laparoscopie). Ovarele sunt imbracate intr-o membrana f groasa care nu permite eliberarea folicului. In unele cazuri se inteapa ac membrana pt a permite eliberarea foliculilor. Dl dc Ancar probabil iti va propune sa faci o laparoscopie.
Te sfatuiesc sa nu iei anticonceptionale deoarece te vor deregla. Sa iei extract de mladite de zmeur si tratament pe baza de produse apicole care dau rez f bune.Activeaza-ti PM-ul pt ati numele pers care te va ajuta in stab tratam apicol (dc nu ma insel chiar tu ai vb despre rezultatele tratam apicole in infertilitate, sunteti 2 Bubu si va confund ).
Fetelor dc am spus prostii sa ma corectati. Eu nu ma confrunt cu ac problema dar credeam ca am un chist si am studiat mult pb asta.
Miki

bubuleana spune:
Alexia: In Z18 mi-a facut eco si mi-a zis de ovare...
Asi: nici eu n-am ramas NICIODATA insarcinata
; dar inca ma gandesc ca mi-a zis de ovare intr-un mod atat de simplu ca si cum ar fi fost ceva absolut normal; hai ca incerc sa reproduc cum s-a exprimat: "A, uite asta e uterul tau .. mda... bine, astea sunt ovarelele... ai ovare micropolichistice ...endometrul e gros... o sa-ti vina menstra in curand (???? peste 10 zile adica!)... iti recomand sa faci niste dozari hormonale la CM viitor..."
am mai avut si alte discutii si cam asta a fost unica data in care a mentionat de ovarele microp. ciudat, nu???
miki: mi-am activat PM
bubuleana

Jaana spune:
La fel de simplu mi s-a zis si mie de ovare, acum 'n' ani in urma cand nici nu stiam prea bine ce-s alea ovare... M-am dus de fapt la doctor din cauza durerilor si a cheagurilor de sange la CM.
Mi se pare ca doctorii trateaza cu mare superficialitate problema asta... in loc sa te trimita la mai multe investigatii, in special hormonale, ca abia pe urma sa se pronunte asupra diagnosticului, iti trantesc repejor niste anticonceptionale cu care te simti bine o perioada, dupa care cand le lasi o iei de la capat si problema ramane nerezolvata. Ma rog, in unele cazuri se rezolva cu AC, dar din toate prietenele mele care au problema asta, nici una nu a rezolvat-o cu AC.
Vorbeati de tratamente naturiste... vreau si eu ceva informatii! Cine e persoana respectiva? Pot lua legatura cu ea daca sunt in afara Romaniei??

bubuleana spune:
Jaana: aoleu, si tu ai dureri la menstra? si eu ma dureri ffff mari, insuportabile si chegulete... dar am mai citit pe-aici pe forum ca e bine daca elimini chegulete pt ca asta inseamna ca ai ovulat in luna respectiva si ca la menstra se elimina ceea ce n-a fost fecundat
bubuleana

Jaana spune:
bubuleana, nu stiu cat sunt de normale cheguletele de sange, eu atat pot spune, ca nu am avut niciodata cheguletze inainte de a avea problemele cu chistuletzele de pe ovare. Inseamna atunci ca inainte nu ovulam? Nu prea imi vine sa cred. Sau inseamna ca acum ovulez in fiecare luna? Iarasi, ma indoiesc.
Cat despre dureri... dintotdeauna am avut, si explicatiile doctorilor au fost, ca asa e la unele femei... de ce m-oi fi nimerit eu printre alea oare???

Jaana spune:
Pentru ca se vorbeste aici de ovare polichistice, stie cineva sa imi interpreterze analizele urmatoare. Cat de mari sunt chisturile mele??
Ultima ecografie (in ziua z 19) spune ca pe ovarul drept am chisturi de 6-7 mm dispuse in coroana periferica, iar pe cel stang un chist functional de 16 mm si alte chisturi mici de 4-6 mm.
Cu multumiri