Mamici de sept-oct 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
Nokia spune:
quote:
Originally posted by tanima_i2002
Nokia, nu trebuie sa te gandesti acum ce e moral si ce nu. Moralitatea nu va tine din de foame la copilasii tai si nici nu te va face pe tine mai mult sau mai putin mama. Chiar ti-am spus intr-un mesaj ca dpdv al meu, daca tu simti ca il iubesti pe acel barbat si il vrei langa tine poti sa il faci sa te intoarca la tine. Cu rabdare si cu tact si multa viclenie vei reusi. Nu trebuie sa iti fie rusine sa recunosti acest lucru. Uneori iubim persoane care nu merita iubirea noastra. dar acest sentiment este mai presus decat orice si poate mai presus si decat mandria noastra. si eu sunt intr-o sit critica in viata mea si imi calc pe mandrie pentru a-l face pe sotul meu sa revina la sentimente mai bune. Si e tare greu sa lupti impotriva unei soacre scorpii si parsive atata timp cat acest barbat sufera inca de sindromul cordonului ombilical. Dar eu sper ca voi reusi.
In al doilea rand vreau sa iti spun ca mi-a fost toata viata frica de chiuretaje si mi-am jurat ca nu voi face niciodata vreunul. Dar uite ca viata iti ofera mai multe decat crezi si mai ales decat crez ca poti duce. Am fost nevoita sa fac doua din cauza de sarcini oprite din evolutie. Acum spun ca nu voi mai face niciodata unul. Dar daca stau si ma gandesc ca peste cativa ani voi avea doi, poate trei copii si o intamplare (prezervativ rupt, pastila uitata...etc) va face sa raman insarcinata, oare nu voi apela la aceasta metoda de intrerupere a sarcinii. Nu este de condamnat o mama care se gandeste la copilasii ei nascuti in detrimentul celui nenascut. Sunt de condamnat cele care fac chiuretaje la greu cand inca nu au avut un copil, si asta ca e mai frumos sa te simti bine decat sa te protejezi. Eu una nu te-as condamna daca ai lua aceasta decizie. Si fac parte din acea categorie de femei care se chinuie de aproape 2 ani sa aiba un copil si am trecut prin multe greutati si suferinte care inca nu au trecut si nu vor trece pana nu ma voi vedea cu puiul in brate. Dar vreau sa stii ca oricare ar fi decizia ta eu nu te voi condamna.
Nu stiu daca mesajul meu te va ajuta cu ceva. Un lucru e cert: oricare va fi decizia ta va fi buna pentru ca numai tu stii ce e mai bine pentru tine si pentru copilasii tai. Asa ca fruntea sus si gandire pozitiva tie.
sa dau cateva lamuriri si cu eco morfologica la 14 saptamani si apoi va las. Eu voi face eco la 14 sapt pentru ca am acele antecedente cu sarcini pierdute si trebuie sa stiu din timp daca tratamentul de sustinere a fost eficient, daca totul s-a dezv corespunzator. Intradevar ca nu se vede foarte mult la 14 sapt, dar indeajuns incat sa se poata hotara daca sarcina merge bine sau nu. Se mai face si la 18-20 de sapt inca una. Dar asta la 14 e un mod de a linisti pe toata lumea.11+
Tanima

Iti doresc multa sanatate, sarcina usoara si bb sanatos si papacios

Catalina bine ai venit pe forum! Spor la scris si bb sanatos

Alina
Un sut in fund, un pas inainte!
Cecilia C spune:
Nokia ma bucur pt tine si iti doresc tie si copilasilor tai tot binele din lume....si abia astept sa-l cunoastem pe bebe mic. 

Apropo, nu ai poze cu copilasii?? cred ca sunt niste scumpi....si cine o sa te ajute cand vine bebelul????
17+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe
Alé spune:
laliq, imi pare tare rau sa aud ce ti s-a intimplat... nu stiu ce pot sa spun...sa dea Domnul ca de data asta sa fie bine si incearca sa privesti inainte cu optimism. Ai dreptate, nici mie nu mi-e usor sa vad cu ochii mei cum corpul meu nu e in deplina armonie cu bb, si sper, asa cum imi urezi si tu, sa am un bb sanatos si voinic.
Si apropo de chestia asta cu RH-ul, am si eu o intrebare. Si eu am Rh-ul negativ si dozarea de anticorpi a iesit negativa. Este posibil ca acest lucru sa se schimbe mai incolo in sarcina? De fapt, mie imi este neclar cum poate intra in contact singele mamei cu singele copilului. Ca asta mi-ar mai lipsi...
Despre ecografia morfologica, eu stiu ca sunt unii doctori care recomanda doua, una la sapt. 14 si una pe la 20-21. Motivul celei de la 14 saptamani este ca se pot vedea de atunci eventualele defecte, se vede cum s-au format organele, se vede sexul si mamele stau linistite... La 20-21 de saptamani, (mai tarziu copilul nu mai incape tot pe monitor, ci numai pe bucati) se vad organele deja mari, se pot masura cu exactitate, se fac de fapt o serie intreaga de masuratori. Pentru cine a facut-o si pe aia de la 14 saptamani, se poate vedea si evolutia cresterii organelor, membrelor, etc. Chiar daca medicii nu recomanda expres morfo la 14 saptamani, si fac ei cu mina ecografia, e posbil sa ii surprindeti masurind diverse cehstii despre care nu zic nimic. Cel putin asa face doctorul meu.
inni, mi-a stat inima in loc cind am vazut ce ai scris! In ce saptamina erai cind au inceput contractiile si singerarile? Ca si eu ma lupt cu astea din saptamina 12 si acum le tin sub control cu medicamente. Ce ti-au spus medicii legat de singerare? Caci contractiile pot fi doar pt eliminarea singelui. Si eu fac gravibinon, unul pe saptamina, dar io mi-l fac singura, in pulpa, ca in fund nu pot, ca n-ajung. De fapt, ajung, dar nu pot sa apas atit de incet atita timp (imi ia cam 20 de minute) fara sa anchilozez. Tie cine ti le face? ca poate nu ti le face bine (nu vreau sa te supar spunindu-ti asta), dar pe mine nu ma ustura deloc. Ma "tine", piciorul, muschiul, de fapt, dar nu insuportabil. Of, of, of... Bine ca bebelina e bine si creste fara grija.
Hai, ca o sa fie totul bine si o sa treaca si belele astea.
Pisica face mai bine, si-a mai revenit, dar acum plinge de-ti rupe inima. Nu-mi dau seama daca-si cauta puiul/puii, desi ar fi cam tarziu s-o apuce cautatul. Cel mai rau ar fi sa intre in calduri, caci asta ar insemna operatia de sterilizare 

. Vaz ca azi n-a mai plins, dar azi noapte ne-a tinut un concert... Sau poate e doar foarte rasfatata si ea voia de fapt atentie: sa ne trezim s-o mingaiem si s-o smotocim.Hmm...
Va multumesc mult, fetele, ca nu m-ati lasat singura cu hormonii din dotare si m-ati "scuturat" un pic 

Si va mai multumesc ca va ginditi la mine si la sufletelul mieunator.

Toate lucrurile se intampla cu un scop |
16+ | Alé
Alé spune:
De citeva zile, tot uit sa intreb: andra, ce face catelul? m-am tot gindit la voi si sper sa se faca bine. 
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
16+ | Alé
pufymic spune:
Nicol nu e nici o treaba cu votatul...adica l-am inscris pe bazuc pe un site cu modele(vezi link-ul catre fotomodelul meu si te lamuresti mai bine
)!
Danip imediat completez si datele tale in listuta.Si te asteptam sa scrii mai des(dc vrei) fiindca nu plictisesti pe nimeni!
Mexxa eu am avut la sarcina cu Alesio carcei ....de-mi era groaza sa ma intind in pat....dar au trecut dupa ce-am nascut
!Acum numai unul am avut in talpa...
Dor ca naiba!
Lexi tre' sa incerc si eu "reteta" ta pentru carcei cu impinsul![]()
!
Bedrosmart ma bucur ca te simti bine si de-abia astept sa revii cu noutati(bune sper)!
Laliq nu pot sa-ti spun ce rau imi pare pentru ce ti s-a intamplat sarcina trecuta....
Mult curaj si ma [rog] sa fie bine de data asta si sa fii si tu mamica!
Ale ma bucur ca ti-a trecut supararea si ai revenit!
Pupici!
Ioana
(17+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Nokia spune:
Laliq,
povestea ta e tare trista

Vreau sa incerc sa te linistesc putin in privinta RH-ului, cu riscul ca ma repet. Eu Rh negativ, tatal pozitiv: prima sarcina, fetita, a iesit cu Rh negativ ca si mine. Am facut controale cu carul, chiar ma intrebam ce or avea aia de la spital cu mine de ma seaca de sange, cum ma prind pe-acolo.
A 2-a sarcina, baietel: sarcina perfecta, nastere super usoara, intr-o ora si ceva in aveam in brate. Dupa nastere, cam la 3 ore, ma trezesc cu o asistenta ca vrea sa-mi faca o injectie: sar ca arsa! dar ptr ce? baietelul este pozitiv. BUMM a cazut cerul pe mine, imi venau in cap numai complicatii, ca am fost incompatibili si s-ar fi putut intampla orice
acum, sincer nu stiu, de ce ma mai agitam, ca fapul era consumat!
Eu zic sa te tii tare, fara stres si gandeste pozitiv! BB TREBUIE sa vina sanatos si basta, alta varianta nu mai e, ok?
p.s. parintii mei sunt pozitivi iar eu am iesit negativ, ca bunica mea!
Iti tin pumnii si SANATATE MAXIMA!
Alina
Un sut in fund, un pas inainte!
martha78 spune:
Cata si Danip, bine ati venit printre noi!
Putzuruca, sincer nici eu nu prea vad logica de ce sa repeti analiza daca ti-a iesit bine? Poate numai asa sa fii sigura 100% ca e totul in regula si cred ca din trimestru doi incolo nu mai reprezinta un pericol
Laliq sper din suflet sa fie bine de data asta!
Contractii nedureroase pe care le descrii tu, cred ca am avut si eu, dar nu stiam ca asta sunt si chiar nu m-am speriat deloc 
Ale, daca si tu ai Rh negativ trebuie sa faci vaccinul din cate stiu eu, mai ales ca ai sangerat pentru ca imunoglobulina Rh se administreaza in orice situatie cand exista probabilitatea ca sangele matern sa vina in contact cu sangele fatului
Sangele se poate amesteca in timpul nasterii (sau unui avort) si in caz de sangerare si in felul acesta in circulatia mamei se vor dezvolta anticorpii, oricum ar fi bine sa ceri parerea dr tau sa afli mai multe detalii
eloise spune:
Laliq povestea ta m-a impresionat atit de mult! Stai linistita de data asta, cu o atenta monitorizare sarcina va decurge perfect, in prezent imcompatibilitatea de Rh nu mai este o problema de nerezolvat. Iti doresc din suflet sa fie totul cit se poate de bine si sa nasti la termen un copilas sanatos!
Nokia ma bucur ca nu te-am suparat cu sfaturile mele nesolicitate! Atunci fa cum crezi tu ca e mai bine in ceea ce-l priveste pe el dar incearca sa te si impui cu fermitate. Trebuie sa te accepte ca pe o fiinta cu drepturi decizionale egale cu ale lui, ba mai mult, sa te sprijine si sa te ajute neconditionat, pentru ca nimic( din partea barbatului) nu poate egala frumusetea si naturaletea curajului unei femei care se pregateste sa dea viata unui copil. Si din nou, tare ma bucur pentru decizia de a pastra bebelusul!
Pufy l-am votat si eu pe bazucul tau. Tare scumpic intr-adevar!
Eloise
12+
Cata_adr spune:
Fetelor,
in primul rand multumesc pt. urarile de bine. In al doilea rand, vreau sa spun sa ma bagati in listuta voastra: DPN 11.10.2006, Dr. Tutunaru, Sp. Elias.
Haide sa va spun pe scurt povestea mea. In 2004 am ramas prima oara insarcinata. Fiind prima sarcina, bucuria a fost de nedescris. M-am dus la o doctorita la Polizu, pe care mi-o recomandase o prietena. Toate bune si frumoase pana prin luna a II-a cand au aparut ceva scurgeri maronii. Speriata ma duc la spital (doctorita era in concediu) si mi se spune sarcina oprita in evolutie. Nu mai auzisem de asa ceva pana atunci. Nu va zic prin ce am trecut..cred ca va imaginati. Deoarece am RH negativ, am facut dupa avort acel vaccin. Bineinteles ca in spital nu-l aveau si am reusit sa-l gasim noi printr-o cunostiinta. Oricum, daca nu le spuneam ca vreau sa-l fac, ele nu mi-ar fi zis ca trebuie facut. Ideea e ca eu am vrut sa fiu sigura ca va fi ok. Timp de aproape 2 ani m-am cramponat de analizele infectioase pe care nu le facusem la prima sarcina. Poate ca imi era teama sa mai incerc.
Anul acesta, s-a intamplat minunea. Fara planuri, fara analize, fara nimic stabilit inainte, ne-am zis...ce-o fi o fi..incercam. Si nu-mi pare rau. Bineinteles, ca la nici o luna, sangerarile au aparut. Nu va zic la ce m-am gandit prima oara: ca totul e pierdut, ca istoria se repeta; au fost zile cand am stat in casa si am plans, nu am iesit, nu aveam chef de nimic. Am avut sansa sa-l intalnesc pe dl. doctor Tutunaru, care mi-a dat tratament si multumesc lui Dumnezeu...dupa ce am inceput tratamentul (pregnyl, Magne B6, utrogestan, aspenster)sangerarile (mici de altfel) s-au oprit. Acele sangerari imi stau pe creier, nu le suport. Le asociez cu sarcina oprita in evoltie. Cu analizele sunt la zi + cele infectioase. Acum va trebui sa fac triplu test, dar asta pp. sa intrerup pregnylul si mi-e tare frica sa nu reapara scurgerile. Miercuri ma duc la domnul doctor sa vedem ce zice. La ecografia morfologica de la 14 sapt. dr. Iosup mi-a zis ca sangerarile sunt de la placenta inserata mai jos, dar care se va ridica. Nu stiu cat voi tine acest tratament, dar atata timp cat e ok pt. mine si puiut il tin!
Am vrut sa va impartasesc si experienta mea...acum am scris putin, dar sunt multe de spus. In 2004 am mai postat pe desprecopii, cu alt user pe care mi-l facuse sotul meu insa am postat la rubrica: "asteptand un ingeras in viata noastra". Acum sunt fericita ca postez aici si sunt fericita ca pot vorbi despre bucurii si chiar tristeti cu alte viitoare mamici. Cine poate intelege mai bine ce se intampla cu noi acum?
In final (caci sunt cam obosita), am o rugaminte: va rog sa-mi spuneti cam ce ar trebui sa mai fac..am inteles ca exista un mail comun, poze..etc. Si o intrebare: ati zis ca la mine apar mai tarziu mesajele. Cat va dura asta?
Multumesc
Cu drag,
Cata + puiutul din burtik :)
14+
----------------
You really can change the world if you care enough!
Avalon spune:
Fetelor, imi cer scuze pt iesirea mea de dimineata, eu nici macar nu am drept scuza hormonii... doar ca nu suport ca cineva sa fie jignit pe nedrept, pt felul in care arata sau pt ca ii sunt dragi animalele... Eu si cu cea careia i-am adresat cuvintele respective ne-am mai intersectat pe celalt forum, al aspirantelor, si tot din aceleasi motive, stie ea... cand a atacat o biata fata noua pe forum care-si dorea cu disperare un copil...
Acestea fiind spuse, nu pot decat sa te felicit Nokia

pt gandurile din urma, decizia de a pastra acest sufletel este minunata, vei vedea ca vei fi rasplatita de cei 3 ingerasi si nu vei regeta niciodata asta, indiferent care vor fi conditiile materiale... mai e o vorba din batrani: "fiecare copil vine pe lume cu bucata lui de paine", sunt convinsa ca acest copilas va avea norocul lui si se vor gasi caile prin care sa le asiguri traiul de zi cu zi.
Alé
, ma bucur ca ai revenit asupra deciziei tale. O sa marturisesc acum ca eu sunt una din admiratoarele tale (din umbra) inca de pe vremea cand scriai la aspirante, datorita tie am invatat sa-mi fac curba de temperatura si sa identific momentul ovulatiei prin aceasta metoda. Sfaturile tale au 'prins' la mine. Sper sa am si eu curand rezultatul cu II, ca am cam acelasi timp de asteptare ca si tine, numai varsta difera...
Cri19
, esti o draguta, multumesc mult pt vorbele venite din suflet!
Fetelor

, nu pot decat sa va doresc sarcini usoare si fie ca toate problemutele pe care le aveti unele din voi acum sa dispara ca prin farmec, sa va bucurati din plin de aceasta perioada minunata!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.