Caviar

Caviar | Autor: clau07

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am si eu o intrebare legata de prepararea icrelor de peste.

L-am rugat pe sotul meu sa cumpere icre sa fac o salata si mi-a adus oua de peste ( caviar) care sunt negre si mari. Si nu stiu cum sa le pregatesc. Eu faceam salata de icre cu icre albe. Nu stiu de la ce fel de peste erau dar salata iesea alba-galbui.

Intrebarea ar fi cum se pregateste caviar-ul? Pe borcanel scrie Lumpfish Caviar.



Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu stiu ca se mananca ca si atare pe felii mici de paine unsa eventual cu unt



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

freaca-le bine de tot cu ulei pana se albesc si apoi pune-le lamaie si ceapa .....hahahahaha.....glumesc

io le mananc pe paine prajita, unsa cu putin unt ......asa cum e ele din borcan....negre si urate

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Dap! Asa se mananca. Icrele negre si icrele de manciuria nu se mai "freaca"! Daca iti plac(eu am o problema cu ele)....asculta ce ti-a spus Michelle! Pofta buna!

quote:
Originally posted by michelle7

eu stiu ca se mananca ca si atare pe felii mici de paine unsa eventual cu unt







Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


O mica completare (de fapt 2) la ceea ce au spus fetele (intregi pe tartine mici prajite/neprajite cu unt) :
- se pot sevi si pe blinii mici
- icrele negre trebuie sa fie neaparat RECI
(daca icrele se pasteaza mai mult pe masa, puteti utilisa un serviciu de servit icre negre).

Se beau votca.


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

apropo de caviar. a mancat cineva caviar adevarat? ca sunt tare curioasa la cat e de scump daca iti ofera vreun orgasm culinar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri

Michelle, Dar icrele pe care le-am eu nu sunt adevaratePe langa faptul a sunt negre, au gust de peste si sunt sarate. Au fost intradevar scumpe, dar sotul meu nu se prea uita la preturi cand il trimit la cumpararturi. El merge dupa ideea:" daca e scump inseamna ca e bun si de calitate". Ceea ce nu e intotdeauna adevarat.

O sa le servesc cu paine prajita si cu unt

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Michelle,
da am mincat, pe vremea lui Ceasca, se mai gaseau la pescarii fff rar, la Obor - mi-au placut, nu zic nu, dar n-am avut ce-ai zis tu

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by clau07

Multumesc mult pentru raspunsuri

Michelle, Dar icrele pe care le-am eu nu sunt adevaratePe langa faptul a sunt negre, au gust de peste si sunt sarate. Au fost intradevar scumpe, dar sotul meu nu se prea uita la preturi cand il trimit la cumpararturi. El merge dupa ideea:" daca e scump inseamna ca e bun si de calitate". Ceea ce nu e intotdeauna adevarat.

O sa le servesc cu paine prajita si cu unt

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.




nu . ce ai luat tu nu sunt icre false e caviar fals. caviarul adevarat e de nisetru(sturgeon). cel mai ieftin e cam 100$/ 30 grame iar beluga ajunge la 200$ /30 de grame.


nematics sa inteleg ca n-am pierdut nimic. aici se fac degustari de caviar + sampanie pt un "small fee" si ma batea un gand. cred ca e cool sa mergi cu prietenii la o chestie din asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Michelle,

din cite am priceput de la cei mai aproapiati de "scoala rusa" ar trebui mincate din ulcica, cu lingura, cu votca alaturi, ca sa le simti gustul si sa ai chestia aia de care pomenesti; ar mai trebui sa fie si proaspete, nu sarate - ca alea de la Obor, presupunind ca-ti dadea mina sa le iei cu borcanul (asa se si vindeau, varsate, probabil asa veneau de la pescarii din Delta, in borcane de 400g fara capac) erau cam sarate. Dar nu erau exorbitant de scumpe.
Mie personal imi plac mai mult alea de manciuria.

Altfel, e asa cum spui, chestie de petrecere chic, cu amici.

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

am vazut un nene care a facut un reportaj despre caviar. a mers in rusia cu marinarii pe apa " la recoltat" direct de pe vas icrele plecau la un pret destul de piperat. si se ambala direct de pe vas si se baga la rece ( temp optima de pastrare e 0-3C) tin minte ca a zis ca de pe vas caviarul pleaca cu pretul de 80$/cutie dar nu mai stiu cantitatea , oricum era mica cutia poate 100 de grame . pretul pe care l-am spus eu e pretul din america ( am gasit aici un distribuitor local)si e inclus acolo si transport, taxe, adaos, etc.



Mergi la inceput