dilema

salut la toata lumea, inainte de a va spune "problema" mea cred ca ar fi bine sa ma introduc.
ma cheama ioana, si sunt in anul trei de facultate in america. am venit in america acu 9 ani asa ca va rog scuzati greselile gramaticale
care e problema mea? pai nu stiu cum sa incep. iau un curs cu un prof tanar (are 32 ani) si cred ca m-am facut de ras in fata lui. cursul acesta a inceput in ianuarie si de atunci tot vorbesc cu acest prof. in total am 70 de emailuri de la el, dar toate sunt initiate de mine. l-am intrebat tot felu de nimicuri pentru ca imi place foarte mult de el. nu stiu in ce sens imi place de el, pentru ca stiu ca rational nu-mi poate placea de el intr-un sens romantic.
el imi raspunde la emailuri in cateva minute, nu trec 5 minute sa nu am raspuns de la el, si pe urma ii raspund eu, ca si cum am fi pe chat. dar nimic, absolut nimic, nu este unprofessional. l-am intrebat de research pe care il face el, ca mi-as dori sa lucrez cu el in laborator, i-am cerut sfaturi in legatura cu viitoru meu, dar i-am scris si alte informatii personale (ca sunt venita din RO, ca am probleme cu prietenul meu de 5 ani---la care nu a raspuns).
i-am mai spus ca cred ca el este foarte dragut (la personalitate) si approachable, ca este profesoru meu favorit, ca m-a inspirat pentru ca m-a facut sa ma indragostesc de ce preda el. de fapt, din cauza lui, vreau ca sa studiez subiectul asta la graduate school. pentru ca semestru se termina, i-am scris un email multumindu-i pentru indrumarea lui si ca imi va fi dor de el cred ca el a crezut ca in sens romantic, dar mie imi va fi dor de discutiile purtate cu el. la fel, n-am primit raspuns la emailu asta. dar pe urma i-am scris un alt email explicandu-i ce mi-a placut la cursu lui, si am avut raspuns de la el intr-un minut (thank you--atat). el imi raspunde foarte repede (nici 5 min)chiar daca ii scriu emailuri la 12 noaptea.
el este un tip mai neurotic, nu are prea multa incredere in el, desi are doctorat. dar este un prof foarte de treaba. raspunsurile lui sunt foarte informale, nu foloseste ton de profesor, ba chiar am ajuns sa-i zic pe prenume. m-a chemat de foarte multe ori la office hours cand nu intelegeam ceva si este foarte friendly cu mine.
dar mai este si un alt bai universitatea mea are un forum pentru studenti, si eu m-am inscris cu alt nume decat al meu dar am dezvaluit informatii foarte personale despre mine si am cerut sfaturi in legatura cu el (m-am plans ca nu discuta lucruri personale dar tare mi-as dori sa o faca), am mai scris ca cred ca este foarte handsome si hot. dar mai erau si discutii despre rasism, si am castigat o reputatie ca fiind rasista. el a mentionat in clasa ca citeste acest forum, si am vorbit cu site admin si mi-a spus ca profu meu stie cine acea persoana e (cea care se da nebuna dupa el, adica eu). s-a intamplat ceva foarte rau, cineva de pe forum a aflat cine sunt si a pus o poza cu mine eu am intrat pe forumu ala ca mine si spunand ca acea persoana (cea rasista si innebunita dupra prof) e doar prietena mea care mi-a imprumutat emailu (trebe sa fie email de la univ).
deci sunt sigura ca el stie ca sunt eu, nu stiu daca a crezut poanta mea. mi-e rusine sa aduc vorba despre asta cu el, si nici n-am de gand sa o fac.
dar tot se poarta foarte frumos cu mine si este foarte friendly, cel putin mai friendly decat cu studentii pe care nu-i cunoaste pe nume. nu se poarta urat, si nu mi-a dat de inteles nici macar o data ca stie ce am facut.
eram in his office hours cu alti studenti si unul l-a intrebat ce poate face un student ca sa ajunga sa lucreze in laboratorul lui. profesoru a spus ca un student poate incerca sa-l woo him si s-a uitat direct la mine.
vreau sa va intreb ce credeti voi despre asta, daca m-am facut de rusine, si daca ar fi cazu sa incetez cu emailuri. trebuie sa mentionez ca voi mai lua inca 2 cursuri cu el la anu....
dar va rog inca o data sa ignorati greselile gramaticale si lungimea mesajului meu.
Raspunsuri

razhore spune:
Mie mi se pare ca ai varsta emotionala a unui copil de 10 ani.Esti femeie in toata firea, asta e comportament de gradinita.
Nu vreau sa te jignesc dar poate din cauza imaturitatii ai probleme cu prietenul tau?
Nu stiu daca stii dar mailurile de la facultate sunt monitorizate si nu cred ca ai vreo sansa sa deviezi discutiile pe o panta prea personala dar poti sa il rogi sa scrie in oracolul tau la sfarsit de semestru si poate afli ca iti impartaseste sentimentele.

josefine spune:
mie mi se pare ca esti amorezata de profesorul tau. zici ca te atrag discutiile cu el, e o companie placuta desi nu prea vrei sa recunosti, cu toate ca ai scris pe forumul scolii ca respectivul e "hot". probabil de aici si nevoia ta de comunicare, prin e-mail, vizitele dese in timpul office hours. si mai cred ca si el a simtit atentia deosebita pe care i-o acorzi.
iar tu il pui intr-o situatie stanjenitoare pentru ca astepti ca el sa renunte la relatia profesor-elev si sa iti raspunda la emailurile in care tu incerci sa il antrenezi in discutii personale. singurul lucru pe care poti sa il faci e sa te retragi-sa nu il mai hartuiesti-, stii ca poti obtine o scrisoare de recomandare de la el, pentru ca deja te cunoaste foarte bine si sa te bucuri ca ai de invatat din cursurile pe care le preda.
dupa ce termini facultatea poate il rogi sa iti scrie si in oracol
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

nebunatica spune:
ok n-am stiut ca emailurile sunt monitorizate...
problemele cu prietenul meu sunt din alte cauze, nu din cauza imaturitatii mele, si le-am rezolvat pana la urma. dar cred ca ar fi bine sa mentionez ca toate fetele au crush on him, asa ca nu sunt prima si nici ultima. ( nu ca asta mi-ar scuza comportamentul)
totusi cred ca nu sunt atat de imatura pentru ca stiu ca comportamentul meu nu este tocmai normal, si stiu ca nu este rational sa ma gandesc la o posibila relatie cu el din mai multe cauze: 1) e prof 2) eu sunt studenta lui 3) am prieten.
prietenele mele stiu despre aceasta "obsesie" si imi spun ca nimic nu se poate intampla din moment ce el imi este prof si eu voi fi studenta lui si la anu.
am cerut sfaturi pe acest forum pentru anonimitate, si pentru ca nimeni nu ma va recunoaste pe acest forum. as dori sa stiu ce crede alta lume despre asta, si cum ar trebui sa procedez. chiar sunt 'nebuna'?

nebunatica spune:
ma simt foarte ciudat pentru ca nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva, dar absolut niciodata. imi este greu sa cred ca pot avea un crush on a prof, si nu vreau sa recunosc acest lucru.
stiu ca este ceva foarte gresit, ca trebuie sa-mi revin si sa nu mai fac pe nebuna.
da, nu ma voi mai duce la office hours asa de des (desi de fiecare data el m-a chemat pentru ca nu avea timp sa-mi explice in clasa sau in email) si ma voi opri cu emailurile.
eu sunt o persoana foarte outgoing dar cand sunt de fata cu el ma transform in cea mai timida persoana. si asta nu pentru ca ma intimideaza (el e foarte prietenos) ci pentru ca ma simt prost pentru ce am facut si imi dau seama in ce situatie l-am pus.
as putea uita foarte usor de el, dar mai trebuie sa iau doua cursuri la anu si mai vreau sa fac si research cu el. speranta mea e ca nu m-am facut asa de rusine si ca nu crede ca sunt o nebuna.
voi ce credeti ca crede el?

josefine spune:
am o prietena care in momentul cand simtea fluturasi prin stomac imi punea acelasi intrebari. crezi ca am facut bine, daca nu imi scrie, oare ce crede, dar poate nu e asa, poate e altfel.. in fine, sfatul pe care i l-am dat a fost sa nu isi mai faca atatea griji pentru ca nu merita sa isi iroseasca timpul cu astfel de intrebari. in cazul tau, as aplica acelasi sfat, cu mentiunea ca tu ai o relatie pe care o poti face mai placuta si pentru tine si pentru el daca ti-ai investi timpul pe care il pierzi acum gandidu-te la tot felul de scenarii.
daca e asa atragator precum spui, poate stie si el de efectele electrizante pe care le are asupra studentelor dar stie sa se fereasca de neplaceri acordandu-ti suficienta atentie demna de un profesor. si in plus, cred ca e obisnuit sa primeasca ocheade si batai din gene in timpul orelor, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. poate chiar se simte flatat.
da' ce major ai? ca la mine numai mosnegei sunt.
tu de fapt te duci la el ca sa te cunoasca si sa iti puna A:))
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

aida_o spune:
eu cred ca ce faci tu se numeste putin "harassment", asta fiind si motivul pt care, la emailurile cu tenta mai personala, ori nu-ti raspunde deloc, ori iti raspunde politicos cu "thank you". parerea mea e ca el incearca sa ramina nice (americanii se pricep de minune la asta), si evita pe cit posibil sa-ti dea de inteles ca ar vrea mai mult decit o relatie profesor-student. nu cred ca il intereseaza persoana ta, sincer.
s-au mai pomenit relatii prof-student, dar stii bine ca e foarte riscant pentru un prof, daca se afla. cu toate astea, continui sa cred ca nu-l interesezi. ai face bine daca l-ai lasa in pace si ai cauta prieteni printre studenti, bietul om nu stie cum sa fie politicos si sa nu te jigneasca.
si eu cred ca mai trebuie sa te maturizezi, fara suparare :) prin ceea ce faci si scrii (apropos si de acel forum de care spuneai), risti sa te transformi intr-adevar in subiect de fun pentru cei din jurul tau. daca proful te-a privit cind a spus ca un student poate incerca sa-l woo him, nu inseamna ca "woo" este neaparat in sensul bun. e posibil sa il fi impresionat intr-un mod mai putin flatant pentru tine...
bafta si... let it go :)

michelle7 spune:
parerea mea e ca indiferent ce faci , chiar daca intri cu o identitate falsa trebuie sa-ti expui parerile in asa fel incat daca esti descoperit sa nu-ti fie rusine sa-ti arati fata in comunitate.
In al doilea rand , din cate stiu eu sunt interzise relatiile sentimentale intre studenti si profesori-el ar putea sa-si piarda dreptul de a profesa.
In al treilea rand iti recomand cartea He`s just not that into you de Greg Behrendt ca sa-ti dai seama ca te minti cand visezi ca singura piedica in calea fericirii e ca nu i-ai dat de inteles ca il placi. Nu numai ca stie, dar sunt sigura ca nu esti singura care are un crush fata de un profesor. Parca era un film cu alicia silverstone care se numea crush si era despre cat de departe poate merge obsesia unei eleve.

daniela_b spune:
E foarte simplu sa-ti dai seama de sentimentele unui om din "raspunsurile" pe care ti le da in cazul unui anumit tip de comportament.
El te ignora atunci cind te apropii prea tare dar raspunde pozitiv cind interesul tau este strict profesional.
Mi se pare evident ca trebuie sa renunti la incercarile de apropiere (la care nu ai primit raspuns) si sa-ti pastrezi comportamentul adecvat unui student fata de profesorul lui.
Si, cu putin noroc, s-ar putea sa-ti treaca *** cu vederea micile tale "alunecari" pe care probabil le-a mai intilnit de mai multe ori, la mai multe eleve.
Si ce inseamna "woo him" pentru tine?
In contextul descris mi se pare ca a vrut sa zica : " pentru ca un student sa ajunga sa lucreze cu mine in laborator trebuie sa invete bine si sa-l duca mintea, e suficient, nu e nevoie sa se dea la mine, acum ai inteles nebunatica?"
Adica, privirea era cu mesaj insa nu reprezenta o incurajare ci dimpotriva...
Si inca ceva...te asigur ca daca el si-ar dori o relatie cu tine (oricit de interzisa ar fi ea...) ti-ar da semnale mult mai "clare".
Eu banuiesc ca tu iti inchipui ca te place dar ca in el se da o lupta, ca se gindeste la urmari, ca nu-ti raspunde din cauza ca e monitorizat si nu poate, ca isi face probleme ca si-ar putea pierde slujba si ca, nu in ultimul rind, fiind un tip "neurotic" cum spui, n-ar sti cum sa se dea la tine. Si aici te bazezi pe faptul ca la subiectele "profesionale" iti raspunde in 5 minute chiar si la 1 noaptea ceea ce crezi tu ca inseamna ca-l interesezi si ca sta calare pe e-mail, doar-doar ii vei mai trimite vreunul...
Daca gresesc, spune-mi.
Dar daca nu, trebuie sa-ti spun ca nici un barbat nu despica firul in paishpe asa cum ar face o femeie...in caz de "indragostire"...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Liana30 spune:
bravoooo fatoooo..mii dor de tineee!!!!multttt!!!
scuzati ca m'am bagat ca musc'n lapte!!
"Nimic nu-i imposibil!"

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Liana30
bravoooo fatoooo..mii dor de tineee!!!!multttt!!!
scuzati ca m'am bagat ca musc'n lapte!!
"Nimic nu-i imposibil!"
Liana, uite vezi? Iar esti nostima

Nu stiu cum faci dar faci bine....
Iti trebuie un

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii