Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (43)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

corap, zic ca poate nu-s stropite asa rau:) adica nu trebuie sa reziste si la transport cu vaporul asa ca se mai salveaza din e-uri...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Acu' terminaram cu vaccinul! A fost ok, n-a plans deloc piticuta, ea e bine si, pentru linistea mea sufleteasca, dupa Pasti, o sa ne dea o trimitere la Alexandrescu pentru ca are o plica usor asimetrica. Sper sa nu fie nimic. Acu' o s-o pandesc sa nu faca vreun pui de febra.

Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

dammmmm... poate ai shi tu dreptate...
poate nu...
poate da...
concluzia ar fi ca ori ne punem copacei pe balcon la bloc si strat cu morcovi
ori ne rugam la Doamne-Doamne sa nu pateasca ceva bebelacii si cumpara p-alea care ni se par mai putin contaminate.
din pacate io am balconu ocupat
cu rufe puse la uscat
si varianta asta a pikat

c & andrei-ardei (iar a adormit... e zi de somn azi)

Mergi la inceput

in alta ordine de idei, eu nu mai calc in herastrau, prea multa galagie, aglomeratie, parca esti in [parc de distractie , nu de plimbare. am mai trecut prin zona aia cu roata, acolo parca e mai acceptabil.
in we am descoperit un super parc! desi e la mama naibii...am fost in vizita la niste prieteni care tocmai se mutara in bucurestii noi. eu "dispretuiam zona, dar m-am prins ca eram pe dinafara...curat, liniste, strazile asfaltate sau pietruite proaspat, nicio groapa, nuciun cocalar, niciun tigan, case mici vechi (a fost cartier de ceferisti din perioada interbelica) sau vilute cochete pe locurile unor casute d-astea... parcul se cheama bazilescu. curat, verde, carucioare cu parinti linistiti, copiii mai mari nu urla isterici pe alei, zornaind din diverse gadgeturi, printre sugarii care incearca sa doarma (ca-n herastrau) ci au zona lor. excelent a fost! ma meergem acolo. daca vreti si voi ar fi super.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

io recuperez cu scrisu'...
cine a zis ca i-a fost rau ca nu mai stiu...mandy sau ripley, aveam o solutie ca am patit si eu rau saptamana trecuta, cu aceleasi simptome. problema e ca nu stiu cine a postat si unde...
in fine, e de la nesomn, "tulburare" de tensiune...am mai patit acu' 2 ani(cand mi-am facut toate analizele, nestiind de la ce e, plus tomografie, plus electrocardiograma, plus orl-ma suspectau si de vertij) si acum o saptamana. se manifesta prin dezechilibru, eu simt ca e cutremur si mi se taie genunchii. saptaman trecuta ma culcasem la 12 si ma sculam intre 4 si 5 pt. nichita si apoi iar la 7 pt. serviciu:)). asa cateva nopti pana am cazut la serviciu, m-am dus la dr., m-a trimis la cardiolog (nu m-am dus) m-am dus acasa, m-am culcat 2 ore si nu mai aveam nimic! tensiunea mea normala este 9 cu 5, adica mica (de cativa ani). in ziua aia mi-au luat-o la dr., aveam 14 cu 5 !!! ma straduiesc sa dorm mai mult de cateva zile si si-a revenit tensiunea la 9 cu 5. deci SOMN!

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

bai, m-am hotarat sa incep diversificarea!!! acum 5 minute m-am hotarat:))

please, ajutati o biata mama handicapata!

pediatrul meu mi-a zis sa incep morcovul acum o luna dar nu am vrut sa-l ascult. acu o sa vina iar si treb'e sa-l mint ca-i dau de mult morcov...

deci el a zis asa: o lingurita de suc de morcov in prima zi, 2 lingurite a 2-a zi, 3...s.a.m.d. pana ajungi la 30 ml (adica cateva linguritze probabil). te opresti la 30 ml, nu-i dai mai mult pe zi. asta se da intre mese, NU cONSTITUIE O MASA IN SINE. a zis el.
BUUUN, o sa ma apuc asa, dar dupa ce ajung la 30 ml. de suc morcov intre mese, ce naibii fac in continuare? adica ce alt aliment ii bag si in ce cantitate?
intrebarea mea se refera, de fapt, la modalitatea de a inlocui o masa de lapte cu una de altceva. Cum ajung la aceasta performanta? ca astioa 30 ml morcov o sa i dau exact la mijlocul timpului dintre 2 mese, ca asa zise doctorul. cum fac sa inlocuiesc o intreaga masa de 180-200 ml lapte cu sucuri de fructe? fara sa-i bulesc ceva, bineinteles.
ceva sfaturi de la deja experimentatele mamici de copii diversificati? multumim anticipat,
nichita si mami handicapata cu bona si mai rau...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

anda, mama, masa de lapte ramane, nu se inlocuieste cu suc. mai ales la nichitelul tau tras prin inel. o sa se inlocuiasca atunci cand o sa-i pui piure de fructe si cereale, si poate nici atunci.
sucu de morcov e asa, un antrenament pt. diversificare, nu o masa in sine.
din ce-am citit io (va spuneam chestia cu pareri impartite despre alimente) se pare ca merg introduse la varste fragede si perele williams (alea galbene, zemoase si parfumate, nu prea mari).adik n-am citit nicaieri opinii contra (asa cum sunt la mere, portocale, banane etc). si caisele, se pare, sunt ok.
c & andrei (azi zi de somn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Anda, chiar ca nu mai aparusesi pe aici! Eu o cam dau pe Lavi disparuta, acum...
Te rog nu induce lumea in eroare! Parcul Bazilescu este parcul in care ne duceam noi cand eram copii, mai mereu! Se numea Nicolae Balcescu. Si dintr-un dor de copilarie, duminica am fost cu copilul, cu barbatul si cu sora-mea acolo... Insa am fost extrem, extrem de dezamagiti. L-au lasat efectiv in paragina. Si nu exagerez deloc, dupa cum cred ca ai vazut, totusi... Teatrul de vara sta sa cada, nici macar nu s-au mai obosit sa puna iarba, au pus cateva flori (cateva!). Arata jalnic... In plus, noi era cat p-aci sa facem cale intoarsa fara sa ne mai plimbam, cand am vazut ca era plin de tigani! Erau si 2-3 mai spalati, dar si aia erau vai de capul lor!

Despre diversificare, eu v-am dat o schema mai demult, insa nu cred ca se potriveste oricarui copil. Fiecare medic iti spune ce sa faci, in functie de cum se dezvolta copilul... Crezi ca e bine s-o faci de capul tau? In anumite limite, da, dar totusi, te intreb: ai curaj??? Eu nu am avut, recunosc. Desi sunt fete pe aici care au curaj si pentru mine! Succes! Intre altele, mie dr. nu mi-a zis sa-i dau intre mese, ci cu 10 minute inainte de masa. Il dai peste cap daca ii dai intre mese... De fapt nu prea stiu ce e aia "intre", ca si asta va deveni tot o masa...Deci vei avea mai multe mese. (logic, nu? )

Nu gasiti fructe si legume proaspete... Mai, dar voi de piata ati auzit? Piata din aia cu tarani, nu cu produse de import! Ca eu iau niste morcovi..... scot 30 ml de suc numai dintr-unul, mediu! Daca ii iau mai mari nici nu vreau sa ma gandesc! Iar mere romanesti se gasesc si fara sa fie scofalcite si uscate, sunt doar mai uratele, ca sunt de anul trecut!

Anda, tot la tine ma intorc, te iau si eu de proaspata, ca fiu-tau! De ce nu face baiatul giumbuslucuri? Are loc suficient sa le faca? Are jucarii dupa care sa se intinda? Il lasa bona sa se joace singur, sau se joaca doar cu ea? Intreb si eu, ca n-am ce face acum. Mananc si citesc ce ati mai scris.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anda draga, vad ca revii in forta...

nu-ti zic ce sa faci, ci ce-o sa fac eu...
noi suntem deja la 30 ml suc de mar intre mese. astept cantarul oficial vineri, apoi cel mai probabil o sa incep si eu. (mentionez ca nu diversific pe perioada vacantei de paste, care include o saptamana inainte si dupa...)

deci, iaca cum m-am decis eu (ramane sa vedem ce zice si dr...)
fac prima data piure de morcov, dovlecel si un pic de orez. asta dupa ce le-am fiert si cu alte leguminoase. dat la copil cateva lingurite bune, cam ca la sfert de borcanel mic. apoi bagat tzatza... daca refuza combinatia, mai schimb legumele. oricum nu pun telina si pastarnacul, ca-s naspa la gust. si sper sa ajung la un borcanas mic la masa de pranz, si tzatza aferenta. asta pt ca nu vreau sa renunt la alaptat la fiecare masa. daca n-ar fi sanul, as creste incat pana la un borcanas mare, dupa care nitel suc si gata o masa.

mentionez ca nu cred in varianta cu supa chioara la biberon, ca nu prea vad la ce i-ar tine de foame, decat sa-i spele matzele nitel. asadar, o sa incepem cu piure de legume. si cand o sa ne complicam viata si cu fructe, o sa fie mar cu banana, suc de porto si-om mai vedea atunci...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

gandacelulei, pai daca sunt mere nescofalcite la vremea asta, inseamna ca au fost tratate cu ceva. pentru ca altfel n-au cum sa reziste. si taranii stiu foarte bine de prafuri si alte adaosuri. nu tre sa-i crezi pe cuvant ca nu baga porcarii prin fructe & leglume.
si morcovii ... cam la fel. dak au asa de mult suc, ceva-i in neregula.
n-am scris ca sa va inspaimant, am scris ca asta e...
sa aveti copilasi sanatosi, si poate ca voi o sa gasiti f&l fara conservanti. eu nu mai caut.
c

Mergi la inceput