Dermatita atopica (2)
Raspunsuri - Pagina 29
iu_lia spune:
emush,
M-am gandit si eu ca mustela o fi mai buna ca are mai multe bagate in ea,e pt. piele cu tendinta atopica, e mai scumpa,asa ca am cumparat-o,am folosit-o cateva zile si parea ca merge bine dar dupa vreo 10 zile DA era la fel ca la inceput.
In cazul nostru n-a avut efect dar poate la tine merge,desi nu mai cred in nici o crema .
doina_a spune:
Baietelului meu i-au trecut crustele pe care le avea de luni de zile, nu se mai scarpina, cauza pare sa fi fost alimentatia gresita. Acum ii dau lapte proaspat integral de vaca,carne, oua, legume si fructe, proaspete sau congelate, in nici un caz conservate. La inceput m-a ajutat uleiul Vea, care are efect lenitiv, n-am incercat Trixera, sper sa nu mai am nevoie.Important este sa descoperi cauza pentru care face dermatita.
julax spune:
Emushi,noi am fost la Spitalul Judetean de Urgenta,la Dr.Todea.M-am intalnit cu o mamica care avea bebe de vreo 2 ani si era foarte incantata de dumneaei.
Si Trixera e o crema speciala pentru piele atopica.Nu stiu ce sa spun de cea de la Mustela,ca nu am incercat-o,dar cred ca e mai utilizata cea de la Avene.Julax @ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
julax spune:
doina_a,dar ce varsta are bebe?Si cu ce greseai in alimentatie?Julax @ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
doina_a spune:
A facut 10 luni pe 12 iunie. Greseli alimentare? Cu duiumul, m-am lasat amagita de publicitate si i-am dat produse din comert gata preparate pentru copii, carne, crema de legume etc., care contineau conservanti sau cine stie ce alta substanta chimica pe care nu o tolera Cristian. Acum ii prepar eu mancarea si numai din produse proaspete sau congelate, ii fac crema de legume din laptuca, cartofi, morcov, dovlecel, sfecla, amestecate cu ulei de masline extravergin (asta-i cel mai bun) si parmezan , ii dau si mazare, pastai, galbenus de ou, carne de vita, de pui, de curcan, fileu de peste, cate o banana bine coapta zilnic, suc de caise, de piersici facut in casa. Toate acestea i le-am introdus treptat, iar acum ca ii dau lapte proaspat integral de vaca sunt atenta sa consume in fiecare zi ori carne ori ou (doua pe saptamana) ca sa nu faca anemie. Din pacate, mi-am dat seama foarte tarziu ca e alergic si la laptele formula (am incercat si cu cel de soia, dar degeaba), probabil contine si acela o substanta chimica pe care nu o tolereaza copilul. Laptele i-l dau cu biberonul pe care i-l spal bine cu detergent de vase, dupa care il clatesc bine-bine si il fierb. II mai dau crema de multi cereale, biscuiti nu-i dau pentru e cam grasut si mi-a zis pediatra sa nu-i dau. Cand era rau de tot i-am spalat hainutele cu sapun de rufe Vea, dar e foarte scump si de aceea dupa ce i-a trecut nenorocitele de bube, am renuntat la acest sapun. Pentru copil, folosesc sapun Vea, de la Avent, care de fapt nu contine de sapun. Insa primul pas pe care l-am facut in lupta cu dermatita a fost testul alergenic, pentru a vedea daca sufera de alergii alimentare, din fericire nu , ma mosteneste pe mine care sunt sensibila la chimicale, la detergenti, dar si la praf.
doina_a spune:
Uitasem sa spun ca folosesc biberon de sticla, se gaseste cu mare greutate aici pentru ca majoritatea foloseste pe cel din plastic, mai folosesc pahare de sticla, cani si farfurii de portelan si bineinteles lingurite de inox, nu folosesc plasticul pentru ca am citit mai demult ca oricat l-ai curata, raman urme de detergent.
usorlili spune:
Si noi suntem binisor. Binisor insemnand ca dupa 3 saptamani bune (record pentru noi) a trebuit sa folosim 2-3 zile cortizon ca iar se facuse racushor. Asa ca am incercat sa rezolv problema de timpuriu, sa nu mai astept sa vad "poate-i dispare totusi de la sine".
Am fost marti la dermatolog din nou.
Ne-a spus sa continuam cu siropul (antihistaminic). Ne-a dat reteta pentru 1 an de zile. De asemenea ne-a mai prescris (tot pt 1 an) un antibiotic extern pe care-l folosim cu succes acolo unde T s-a scarpinat cu zor si s-a umplut de bube (se facuse crusta cu posibilatate de infectie).
Tratamentul minune care ne-a promis randul trecut ca ni-l da este Prototipicul (sau ceva asemanator) pe care bineinteles ca NU i-l voi da.
Marea noastra victorie este ca ne-a dat trimitere la alergolog pt teste de alergie. Acum asteptam sa ne sune sa ne programeze (asa este aici procedura-te suna ei sa te programeze).
Cam atat despre noi. A da...si eu am inceput munca. dar nu a fost asa de greu cum ma asteptam.
pupici
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)
Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
doina_a spune:
La copilul meu nu se mai cunoaste unde a avut cruste, nu a ramas cu urme desi le-a avut luni de zile, are acum din nou pielea neteda. Zilele trecute cand m-am intalnit dupa mult timp cu niste prieteni m-au intrebat daca am schimbat copilul, erau obisnuiti sa-l vada zgariat si rosu, il schimba dermatita!
Cred totusi ca dupa ce faci testul pentru alergii ar trebui sa mergi din nou la doctor, ca sa spuna daca este cazul sa schimbi sau sa intrerupi tratamentul. Aici nu se prescriu ata de usor antihistaminicele si nici antibioticele
alfina spune:
Dragele mele,
am citit dar pe parcursul a multor saptamani asa ca sper sa nu repet din informatii. Ne confruntam si noi cu aceeasi problema dar suntem mai maricei(2ani si 4 luni). Inca mai avem din stocul de Trixera- aici nu se gaseste- dar suntem pe final. Il spal cu gel de baie Bioderma care este super si tine mult dar pe cap cu Johnson. Pentru maini avem sapun cu Ph neutru si cremos fara detergenti sau parfumuri, sau un gel pt piele sensibila la fel.
vara trecuta cand am fost in Romania, o alergoloaga mi-a dat Zyrtec 5 pic dim si 5 seara conform varstei de atunci. In perioade eruptive Advantan Milk strat subtire seara (si chiar f subtire dau) si cu sfintenie de cand era sugar mic ii dam cu crema de corp inainte de culcare.
Eh, zyrtec i-am dat cam pana prin aprilie la inceput cand am fost la GP ceea ce in Rom este corespondentul medicului de familie si mi-a zis sa opresc ca nu ii face mare lucru, tot ea a adaugat ca nici nu i-a stricat. Era curata pielea, insa ideea de a-l intoxica asa mult nu mi-a convenit. Doamne ajuta, sa nu mai avem nevoie.
Acum sa va zic peste ce carte am dat la biblioteca. si cred ca sa o mai iau odata. se numeste "Eczema la copii" si are culoarea galben-portocaliu cu poza unui copil pe ea. Are trei autori, toti medici. Am inapoiat-o acum vreo doua luni deci nu le stiu numele. Este in engleza deci orientati-va pe la biblioteci la zona respectiva.
Contine intrebari de la parinti cu copii de diferite varste si toti cu probleme de eczema atopica, raspunse si comentate foarte clar. Trebuie sa va spun ca din pacate erau copii si la varsta adolescentei si chiar spre sfarsit.
Nu se stie cauza,e genetica, si nu se poate prezice evolutia, dar pe baza cercetarilor lor si evident individualizate fiecarui caz in parte in ceea ce priveste alimentele se pare ca toate citricele sunt un factor declansator, tomatele si mai ales sucul lor care este iritativ pt piele(deci mai putina manuire a rosiilor)si ciocolata. anumiti detergenti si surprinzator si nisipul cica ar irita pielea mai ales daca exista deja o eczema la maini. De evitat apa bazinelor cu mult clor (care nu sunt!)si mai degraba invatati copilul sa inoate la mare.
De evitat caldura, transpiratia, stress-ul ( se pare ca intrarea la scoala sau examenele pot declansa eruptia)si purtat haine de bbc, stie toata lumea. Din pacate este mentionata legatura cu astmul iar in ceea ce priveste antihistaminicele erau explicate toate dar nu prea au dat mari rezultate.Cica Zyrtec ar fi ultima generatie.
Sper ca inf va ajuta si copii sanatosi!
doina_a spune:
Cred ca este important ca unui copil cu dermatita sa i se faca testele de alergie, dar si sa se respecte sfatul medicului, care zice sa i se dea sau sa nu i se dea un medicament, sa i se dea sau sa nu i se dea un aliment. Pentru ca este foarte periculos sa-i dai unui copil un aliment la care este alergic si sa nu-i dai un medicament de care are nevoie.