Dermatita atopica (2)
Raspunsuri - Pagina 27
julax spune:
Azi dimineata am fost la un alt medic.I-a mai dat niste medicamente,iar daca problema persista vom merge in Bacau la un dermatolog(la recomandarea actululul medic).
Pana una alta avem de luat un sirop amar si o pastila si mai si
N-as vrea sa indop copilul cu medicamente.Poate de data asta va merge.N-as vrea sa ma amagesc din nou.Deja micutul s-a scarpinat tot timpul cat a stat dezbracat !
Ma bucur pentru cele care sunteti bine si sper ca si celelate sa fiti/fim la fel!Julax @ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
julax spune:
Nu mai trece nimeni pe aici?Sa inteleg ca sunteti bine sau nu aveti timp?M-as bucura sa fie prima varianta.
Dr.i-a dat prednison ,niste pastile amare care am vazut ca au cortizon

Julax @ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
cataset spune:
Pasaj din Formula AS:O floare in lupta cu alergiile:
TREI-FRATI-PaTATI
(Viola tricolor)
Bolile care se vindeca cu trei-frati-patati
- Alergia la polen si praf - Toti cei care stranuta la contactul cu polenul sau cu praful, care au urticarii pe piele, senzatii de sufocare, carora le curg nasul si ochii, ar trebui sa incerce macar o cura de trei saptamani cu ceai de trei-frati-patati. Se beau 2-4 cani pe zi, pe stomacul gol, iar efectul este foarte posibil sa va surprinda intr-un mod foarte placut: aceasta planta nu numai ca previne reactia alergica, dar poate chiar stopa un proces alergic deja declansat (in cateva ore).
- Astmul si bronsita alergica - La fiecare schimbare de anotimp, se face o cura in care se bea ceai de trei-frati-patati, cate o cana, de 3 ori pe zi. Ceaiul se bea indulcit cu miere de salcam. Atunci cand boala este in faza acuta, se bea decoct de trei-frati-patati, care are darul de a debloca rapid caile respiratorii.
- Psoriazisul si alte dermatoze alergice - Mereu cand vine vorba despre psoriazis, mi-aduc aminte de o doamna pe care am cunoscut-o in anii de studentie, cand abia incepeam sa patrund tainele ierburilor de leac. ii sunt foarte recunoscator acelei doamne, deoarece cazul ei mi-a dat foarte multa incredere in plante si in puterea tamaduitoare a naturii, incredere de care aveam mare nevoie la inceput. in cazul ei, boala a debutat foarte repede: au aparut pe corp un fel de pete rosii, care dupa aceea au prins cruste, iar in cateva luni s-au extins si au cuprins 70% din corp. Diagnosticul: psoriazis. A fost internata in spitalul de boli de piele vreme de cateva luni, a facut tot felul de tratamente, dar nici un rezultat. Disperata de starea in care ajunsese, satula sa tot umble pe holurile spitalului “pictata” cu solutii de toate culorile curcubeului, care nu aveau nici un efect, s-a hotarat sa urmeze un tratament inedit: nu a mai mancat nimic vreme de 7 zile, a baut numai ceai de trei-frati-patati (doi litri pe zi) si s-a rugat, seara de seara, la lumina stelelor care se vedeau prin geamul salonului de spital si care-i tinea loc de lumanari. Doctorul care o trata i-a spus sceptic: “Fa-o si pe asta, oricum nu mai ai ce pierde”. Nu mica a fost mirarea aceluiasi medic cand, dupa o saptamana, corpul pacientei sale a inceput sa se curete de la sine si sa ramana de parca nici nu ar fi existat boala vreodata. Pacienta a urmat apoi o cura alimentara cu vegetale (fara carne si bautura), a mai luat din cand in cand din ceaiul miraculos... Au trecut de atunci aproape 20 de ani, iar boala aceea cumplita a ramas un vis, nu a mai revenit niciodata.
- Acneea - Este o afectiune care raspunde extraordinar de bine la tratamentul cu regim vegetarian (mai ales cu cruditati) si ceaiuri depurative. Cum aceasta iarba este o adevarata regina printre plantele de dezintoxicare, va recomandam o cura de 30 de zile, cu un litru de ceai baut zilnic, pe stomacul gol, adaugand, pentru cei care au avut probleme hepatice, o jumatate de lingurita rasa de iarba de rostopasca, la litrul de ceai. Dupa primul tratament, faceti o luna de pauza si, chiar daca nu au aparut rezultatele pe care le asteptati, mai faceti apoi 30 de zile de cura. Efortul va merita!
- Rinita si rinosinuzita alergica - Indiferent daca este vorba de o afectiune pe fond alergic sau pe fond infectios, cura cu ceai de trei-frati-patati (2-4 cani pe zi) va va ajuta. Faceti, asadar, un tratament intern cu acest ceai, la care adaugati aspiratiile nazale facute astfel: in jumatate de pahar cu decoct foarte concentrat (aveti reteta mai sus), puneti un sfert de lingurita de sare grunjoasa si amestecati bine; puneti in causul palmei aceasta solutie si aspirati-o cu o nara, pana simtiti ca locul s-a curatat bine, apoi continuati cu cealalta nara. Rezultatele va vor uimi.
- Bolile grave, produse de intoxicare (reumatism degenerativ, cancer cu diverse localizari, dereglarile endocrine) - in toate aceste afectiuni, tratamentul consecvent cu plante purificatoare inseamna, nu este o exagerare, ca ati rezolvat pe jumatate lucrurile, oricat de grave ar fi. Se fac cure indelungate cu ceai de trei-frati-patati, care va fi folosit in locul apei de baut. Acest tratament, in aparenta banal, va declansa procese de purificare foarte puternice, va pregati terenul pentru alte remedii specifice bolii respective si, nu in ultimul rand, va elimina efectele nefaste ale medicamentelor chimice pe care eventual le-ati luat.
Uz extern
Pentru tratarea dermatozelor, a bubelor dulci si a scurgerilor vaginale (leucoree), se face infuzie din 4 linguri de planta maruntita, la o cana de apa clocotita (pentru boli de piele) sau la un litru de apa (pentru leucoree). Se lasa acoperit 30 de minute. Se strecoara. Se aplica comprese in dermatoze si bube dulci, se fac spalaturi vaginale pentru leucoree.
Sfatul... pisicii mamei mele
De zece ani, mama mea are cea mai mofturoasa pisica pe care am vazut-o vreodata, mofturoasa atat la mancare, cat si asa, in general. Singurul fel de “hrana” pe care Susu (asa o cheama) insa nu-l refuza niciodata, oricat de prost dispusa ar fi (au si animalele toane, chiar daca nu atat de insuportabile ca oamenii), este iarba de trei-frati-patati. Nici cea mai apetisanta bucatica de carne nu se compara cu aceasta delicatesa 100% vegetala, pe care o consuma cu o placere imensa. Anul trecut, cand a fost seceta si nu am avut suficienta planta, a luat o boala care a facut sa-i cada foarte tare blanita - un motiv serios pentru ca ai casei sa se aprovizioneze din belsug anul acesta cu acest elixir. Animalele simt instinctiv ca au nevoie de purificare, de o spalare de toxine a organismului. Noi, oamenii, trebuie sa ne ingrijim de sanatate, folosindu-ne intelepciunea. S-o folosim acum, in pragul acestei veri luminoase, cand campurile si locurile virgine sunt pline de trei-frati-patati.
julax spune:
Am cumparat si eu de la plafar TREI-FRATI-PATATI si il clatesc in fiecare seara cu infuzia obtinuta.Pana maine mai avem claritine si clorocalcin,dar de sambata ramanem cu trei-freti-patati.Alex are aproape 10luni si nu stiu daca e indicat sa bea astfel de ceai,cel putin asa a spus dna de la plafar(oricum el nu e amator de ceaiuri),dar de clatit cred ca e bine.Julax @ Alex
(24.08.2006)
Miniclip
Poze si filmulete
usorlili spune:
Am scris un mesaj si l-am pierdut
...
Deci:
Noi suntem a doua varianta (nesperat de bine). Nu am mai dat pe fata cu cortizon de 2 saptamani si ceva (ceea ce este un record pentru noi). A mai facut un puseu, dar nu stiu de ce a fost doar pe corp (burtica si mijloc). A fost de la caldura. Acum principala mea preocupare este sa-l feresc de caldura (care a ajuns aici si la 38-39 de grade, cu umiditate cu tot).
Marti mergem si noi la dermato (din nou). Ne-a facut doctorita programare de randul trecut (sa-i vada evolutia).
Iulia, nu am inceput cu Ketof pentru ca am mers pe siropul recomandat de doctorita la ultimul control (ma gandesc daca nu cumva asta-i motivul pentru care ii este asa de bine).
Si noi cu ceai de TFP. Ne-a adus mamaie din Ro. Facem baie dar si bem. Sper sa nu-i fac rau fiind asa de mic.
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)
Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
usorlili spune:
Of Iulia, stiam ca vreau sa-ti mai zic ceva.
De Prednison. Eu stiu ca-s foarte urate. Nu stiu ce sa zic...
Sotul meu a luat la un moment dat pastillele astea si doctorul i-a spus sa nu "faca copii" in perioada asta, pentru ca de la pastile pot iesi cu mutatii genetice. Probabil ca depinde si de gramaj, dar da, sunt pastile pacatoase. Cat timp i-a dat lui Alex sa ia? In ce doza? Nu ar fi mai bine sa mai consulti un medic? Este prima oara cand aud de pastilele astea pentru DA.
Stiu ca nu are voie sub nici o forma sa manance cu sare, ca se umfla (rau de tot).
...si totusi exista iubire...
TUDOR (29.09.2006)
Uite ce mari ne-am facut!
www.totsites.com/tot/tudor" target="_blank"> Avem si site
julax spune:
Nu stiu daca a luat o pastila sau una si jumatate,ca sunt foarte amare
si de azi nici nu am mai incercat sa-i dau.Mi se par si mie foarte puternice.Am citit si eu faza cu umflatul,dar Alex nu mananca deloc cu sare ,asa ca nu a fost nici un pericol.Am mai cautat pe un alt forum si mamicile dadeau pentru o forma urata de bronsita(copilasi aveau parca peste un an).Oricum,dupa cum spuneam,nu mai vreau sa-i dau.
Tudor e bine de la siropelul dat,ca e tot un antihistaminic,ca si Ketoful.Ma bucur pentru voica sunteti bine.E asa placut sa vezi ca are pielea fina!
V-a spus vreun medic sa dati ceai trei-frati-patati(sa bea)copiilor asa mici?Julax @ Alex
(24.08.2006)
Miniclip
Poze si filmulete
nitamarian1 spune:
Julax, imi pare rau pt. Alex.Si eu am cam 2 saptamani de cand nu mai dau cu triderm si chiar ma bucuram ca Anda e mai bine,adica se irita doar cand mananca, dar apoi ii trece.
Dar tot cam de 2 saptamani, ii apar pe manute si picioruse niste blande, care o mananca si se scarpina rau, chiar si prin somn.
Am banuit ca sunt piscaturi de tantari (de la camin, ca noi avem plasa)sau alergie la alimente.
Nu stiu ce sa mai cred, pana acum nu am avut probleme cu scarpinatul, si chiar ma bucuram ca s-a mai calmat iritatia la gurita.
Nu o mai duc la camin si voi vedea daca a fost de la tantari sau e altceva.Am sa incerc si eu cu ceai de 'trei frati patati', desi alergologa de la Bacau mi-a spus sa nu folosesc nici samponul cu musetel sau levantica si sa evit in general tot ce contine extracte de plante pt. ca poate fi alergica la ele.
Si eu am primit prednison pt. Anda, dar cand a facut traheita, caci riscam sa dea in bronsita.Si nu prea l-a luat, ca era f.amar.Dar nici eu nu am insistat, pt. ca m-au ingrozit efectele adverse.
cataset spune:
Pentru un tratament mai eficace contra alergiilor evitati plantele aromatice sau cu miros puternic din preajma copilului (musetel, tei, papadie, puf plop). Planta Viola tricolor (Trei frati patati) este o planta terapeutica care vindeca alergiile in timp,nu este daunatoare sanatatii.
Alte variante de grabire a vindecarii ar mai fi ouale de prepelita: sunt foarte bune pentru mamele care alapteaza deoarece au proprietati antialergice, de revigorare a organismului (noi am cumparat 4 exemplare deja).
Ca tratament homeopat, copilul primeste 3 portii de pilule grupate pe zile (drenor biliar, stimulare imunitate si altele), bai cu infuzie de viola tricolor, ungere cu creme (unt de shea, creme Trixera)
Noi nu mai folosim creme cu corticoizi de 1 luna (hidrocortizon, fucidin H sau locoid) deoarece tratamentul descris mai sus si in mesajele anterioare da rezultate. Oricum tratamentul este de durata si unul din efectele secundare benefic ar fi ca bebe nu a mai dat semne de raceala sau de diaree. Cremele cu corticoizi sunt indicate cand sunt cruste pe piele care supureaza sau sunt foarte aspre.
julax spune:
Cataset,4 exemplare de oua de prepelita ,adica 4 oua?Am auzit si eu ca sunt foarte bune,cica si pentru bebe,dar nu am o sursa sigura de unde sa le iau(sa fie proaspete)si ma rezum la cele din gospodaria proprie,de la gaini.
Julax @ Alex
(24.08.2006)
Miniclip
Poze si filmulete