tampoane 'intra'?
Raspunsuri - Pagina 15
corap spune:
mai, mie kestiile alea mi se par superinteresante. acuma, nu stiu cat d e confortabile ... dar faza cu spalatul mi se pare ok, poti sa le si sterilizezi... si in plus salveaza planeta. adik de ce sa nu incerci si altceva?
ca io mor ca-n tara asta nu se colecteaza gunoaiele separat (ma rog, se pare ca nu se colecteaza deloc la ce "munti" de gunoaie sunt pe strazi), ca toti arunca bateriile folosite la gunoiul menajer, ca ala de la peco s-a uitat chiondoras la mine cand am venit cu punga de baterii uzate si l-am intrebat unde le colecteaza..
ma rog, am deviat de la topic. cam tare, dar pun frana acum - frrrrrrrrr rrrrr rrrr rr r
c
ma duc sa scriu la "descarca-te!"
arinna spune:
Corap in Canada( unde am stat eu) nici gunoiul nu-l puteai varsa decat in punga legata si cu o banda de la primarie sau ce e acolo, daca nu aveai destule benzi pentru pungi nu ti-l lua, asa ca trebuia sa asteptam pana umplem o punga mai mare ca sa ne ajunga hatiutzele...si chestia cu reciclarea, da, ce mai rupeam la cartoane si ce sortari faceam
........................
Knowledge is power!
arinna spune:
Si intre perioade unde o tinem, la borcan in spirt?
Eu asa as tine-o daca n-o ataca spirtul
Cat timp o fi valabila?
........................
Knowledge is power!
Happiness_4_us spune:
Asa e Arinna. La noi exista o firma speciala care colecteaza de toate. Nu mai zic ca in iarna cand am renovat apartamentul, ptr ca tot duceam ce nu mai foloseam la ei, cand am dus aragazul care era super greu, ne-au pus sa platim aproape 30 de euro sa ni-l primeasca.
Dar pana se intampla asta in Romania mai e mult. Poate de la anul, de cand va intra in UE, daca va intra, se vor schimba datele problemei. Doamne ajuta!
Nana Motoc
Veve spune:
quote:
Originally posted by krelia
M-ai inteles gresit...
Te-oi fi-nteles....Da' asa ai "sunat",sorry!
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko

poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
lena spune:
mey sunt off-topic rau...dar in holandika astia recicleaza tampoanele si pampersii facand panouri izolante pentru cladiri, alea de se pun intre peretele exterior si cel interior...sunt fani reciclat orice olandezii!!
Sibel spune:
Doua chestii on-topic
1. Am facut soc toxic folosind tampoane interne, de era sa ma curat: toate simptomele, ca la carte - greturi, dureri intense, frisoane. Apareau cam la o ora-doua dupa insertie, cam in a treia zi de folosire. Va asigur ca n-a fost vorba de lipsa de igiena, si incercam sa folosesc nivelul potrivit de absorbtie. Cu alte cuvinte, am respectat toate recomandarile si totusi s-a intamplat, dupa ce le folosisem fara probleme cateva luni.
2. Am fost asa de curioasa de Divacup, mi se pare ceva fantastic, incat am comandat-o (de fapt stiam de ea de acum doi ani, dar nu m-am hotarat atunci..)! Acum astept sa vina, sunt curioasa in cat timp o primesc. Nu am nici o problema cu fluidele mele (si nici cu ale altora
) si ma bucur ca exista o solutie ecologica si fara risk de soc toxic! Va scriu impresii cand o primesc. In mare, am inteles cum se foloseste: dupa insertia destul de joasa, nu in profunzime ca in cazul tamponului, se roteste 360 de grade pentru a crea un fel de vacuum, astfel incat sa nu curga pe langa si sa ramana fixata. La scoatere se trage de "codita" pana cand putem strange cu degetele partea inferioara a cupei astfel incat sa eliberam presiunea existenta si sa putem scoate cupa. Super simplu mi se pare, acum sa vedem cum e in realitate!
Off topic: si in Ro sunt firme ce colecteaza materiale reciclabile, cel putin in Timisoara este Adam Mueller Guttenbrunn Recycling care iti dau chiar si bani pe ele! (un coleg a primit pe o vana de fonta aprox 50 RON)
Pookie spune:
e chiar mai comfortabila decat tampoanele 'interne'. codita de care se apuca sa se scoata afara se poate scurta daca incomodeaza.
in restul timpului o tin in geanta in punguta cu care vine. cand trebuie s-o folosesc numa o spal si gata (de obicei folosesc un sapun dove...dar poate fi folosit orice sapun care are ceva moisturizer, ca sa se poata introduce fara probleme)
nu e lipicioasa, siliconul nu e lipicios.
eu o schimb cam la 5-6 ore in primele zile, si la 12 ore dupa aia. pentru ca nu usuca mucoasa vaginala poate fi introdusa usor si la inceput si la sfarsit cand fluxul nu e prea mare.
ah, si ce-am uitat sa specific, e ca vine in doua marimi, una care poate fi folosita inainte de bebe, si una dupa. n-am vazut-o pe cea de dupa, dar imi imaginez ca e doar o idee mai mare.
lumea o sa creada ca le fac reclama ca-mi iese ceva la treaba asta, dar e pur si simplu o chestie care ar trebui incercata de cat mai multe femei.
alte intrebari? mai trec pe aici si mai raspund :)
Pookie spune:
stiam eu ca am uitat ceva
de valabila e valabila pana moare. :) nu-mi imaginez ca o sa tina mai putin de 5 ani (ei zic ca vreo 10), daca nu e bagata in cine stie ce chimicale care ataca siliconul.
cu timpul se decoloreaza dar asta nu o afecteaza cu nimic.
tusferi spune:
Si eu sunt o fana ob-uri. Mi s-a parut cea mai mare inventie cand le-am descoperit acum vreo 10 ani. Nu suport senzatia sa curga ceva din mine si am si un ciclu cam abundent. Am ajuns "dependenta" de ele. Nici nu mai simt ca am ciclu. Din pacate doctorita la care m-am dus la control la gineco mi-a "interzis" sa mai folosesc desi nu am vreo problema din cauza lor. Am revenit de vreo 2 luni la tampoanele absorbante si din nou ciclul a devenit un chin pentru mine. De aia am si citit cu mare interes cele 10 pagini care s-au scris. Eu nu pot purta chiloti "mari" cand ies pe strada, asa ca trebuie sa folosesc absorbante tanga si sunt stressata ca s-ar putea sa nu faca fatza. Ce e cel mai rau este ca lucrez numai cu barbati in birou si nu pot defila cu rucsacul la baie asa ca le dosesc si eu pe unde pot. Acum ca vine vara, nu stiu unde sa le mai dosesc. De vata nici nu vreau sa imi aduc aminte. Bine macar ca s-au inventat absorbantele astea subtiri. Mergeam intr-o zi pe strada si era in fata mea o fata cu o rochita cam mulata din jerseu si se vedea la spate ca era ditamai tamponul de vata. Imi venea sa ma duc la ea sa ii zic sa treaca la absorbante subtiri ca se inventasera de mult...Groaznic. Cu ob-urile uit efectiv ca sunt in zilele "alea".
As incerca divacup mai ales daca ziceti ca sunt mai putin "periculoase" ca ob-urile. Sper sa apara si in Romania.
Deocamdata incerc sa ma "las" de ob-uri ca prea mi-au zis toti doctorii sa nu mai folosesc. O sa vad la vara daca reusesc. Pana una alta, pot sa ma inscriu in asociatiile gen AA si sa zic "sunt raluca, sunt dependenta de ob-uri. n-am mai utilizat ob-uri de 2 luni"