Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
Idaira spune:
Buna dimineta,gravidutelor !!!!! Eu n-am pofta de mancare mai deloc;ma trezesc dimineta si-mi beau cafeaua,dupa care fac o pauza lunga pina la prinz.Intre timp,imi mai fac cite un suc de portocale si mai maninc cite o banana.Parca imi sta in gat tot.Toata lumea imi spune "maninca ce-ti place ",numai ca cu schimbarile astea hormonale nu-mi mai place nika.Observ ca acele pete apar numai in urma unui efort,oricit de mic ar fi el.Incerc sa-mi limitez activitatile cit pot de mult dar a te adapta la o noua situatie e intotdeauna dificil.Peste trei sapt imi voi vedea samburelul,si-mi doresc din tot sufletul sa se dezvolte asa cum trebuie.Voi ce faceti??!!!! Pupici
Mirona spune:
helău fetelor, helău.
cam lenese in w/e dar revenim noi maine in forta.
ramsan vazut pozele. Frumoase. Urmeaza burtik si samburelul.
Idaira am vazut ca mananci zilnic banane. nu-i bine, dau constipatie. Necesarul de banane al unei gravide pe o saptamana sunt 2 banane ... nu mai mult.
Acum nu simti ... dar cam prin a doua luna ... sa te tii la constipatii.
Cred ca erai singura ce nu ai primit mailul de la mine. Sau? Deja nu mai stiu. Ti-am mai trimis un PM. Daca ai dublura ... sterge-l.
Nu mai stiu care dintre voi mergea la fitness. Ei bine ... in perioada gravidiei sunt permise numai inotul (dupa luna a 4-a) si alergari usoare ... asta in afara exercitiilor cat de cat obligatorii ... le avem pe prima pagina. Ei cam astea sunt noutatile ce le-am citit prin brosurile primite. daca mai gasesc ceva interesant ... revin.
pe toate.
Miro9+
am o nepotica talentata
madaluta spune:
salutare fetelor! as vrea sa ma mut si eu la voi, caci am stat cam mult la aspirante, ce ziceti ,ma primiti?ultimul CM 9 martie si doua teste de sarcina pozitive.inca nu prea am curaj sa ma avant aici la mamici de nov- dec pana nu vad punctuletul meu la echo.Ma doare ovarul stang si imi fac fel si fel de ganduri negre-adica ma gandesc la o extrauterina-doamne fereste.voi ati avut asemenea dureri in primele zile? nu este o durere puternica,ci continua.iau utrogestan si no-spa, dar inca nu am fost la medic pt k tocmai marti are program.ce trebuie sa fac in continuare? sa fac test de sange? sa merg la echo? sa mai astept? ce ziceti?va pup pe toate si va urez multa sanatate
tanima_i2002 spune:
Madaluta, felicitari pentru cele doua liniute. Eu sunt un pic mai maricica dar ma bag destul de des in vorba si pe aici, ca fetele am vazut ca nu se supara (ca la noi, de ex, ca e cearta in toi). Si acum sa iti dea sfaturi cea mai panicoasa dintre panicoase: la dr degeaba te duci deocamdata ca nu se vede nimic pana pe la 5 sapt, cinci sapt si 3-4 zile. deci mai asteapta o saptamana. Pentru linistea ta pot sa faci si HCG-ul dar sa stii ca cele doua liniute la cele doua teste (vezi ca sunt documentata: te-am vazut la aspirante acolo si am citit despre temerile tale) sunt cat se poate de reale. Si la mine a doua liniuta a fost f vaga si aveam acelasi stres ca si tine. Cat despre dureri, am avut din plin in primele saptamani. Eu am avut dureri de la 4 pana la 10 saptamani. Acum am 11 si abia acum pot sa spun ca m-au mai lasat un pic. S-ar putea sa ai si contractii. Tot ce trebuie sa faci este sa stai cat mai mult in pat, fara efort si sa iei no-spa care e permis in sarcina: max 3/zi ar fi bine. Nu ar trebui as depasesti doza asta decat daca durerea nu cedeaza deloc. Intre timp e bine sa iei legatura cu dr tau daca ai avut antecedente cu sarcini pierdute sau infertilitate ca poate iti da tratament de sustinere. Eu am asa ceva de la 4 saptamani.
Multa sanatate
madaluta spune:
tanima_i2002multumesc mult de tot k mi-ai raspuns pentru k m-ai mai linistit.sper sa fie asa cum zici tu si sa nu fie ceva ma i grav.esti o draguta si iti doresc sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos
grati.ela spune:
Mirona am pus si eu pozici cu mine si Ozi!
Eu ma simt bine dar din cauza utrogestanului trebuie sa port "pampersi" (tampoane externe!) de zi cu zi. Maine dimineata merg la eco si sper sa ma numar in continuare printre mamicile de nov.dec.
Eu nu am mai avut nici o problema (sangerare sau eliminare cheaguri) si sper sa fie de bine. Ce e ciudat ca mi s-a ascutit mirosul...Va pup! Gratiela
Mirona spune:
madaluta bine ai venit la noi. Normal ca te primim si asteptam vesti marti cand te intorci de la control. Este inca devreme pentru depistarea ecografica a sarcinii ... dar cine stie? Daca e eco mai performant poate o vede deja marti. Un rezultat sigur ar fi testul Beta HCG (testul de sange) daca te intereseaza valorile ... ti le pot copia aici. Intre timp gandeste pozitiv si fii fericita pentru cele 2 liniute. FELICITARI!
Te trec in listutza, da? Mai da-mi te rog si data nasterii tale si eventual un DPN cand ti-l spune dr.
tanima_i2002 normal ca nu ne suparam ca mai treci pe la noi si ne impartasesti din ceea ce tu ai avut/trait deja. In legatura cu cearta ... am citit si eu subiectul ... s-a exagerat putin reactia unora ... ca altfel nu se ajungea la cearta. Lasa ca voi va certati, voi va impacati.
Uite de ex. citind acolo ce ati avut de impartit, acum ma simt super nashpa ca nu am mai intrebat de multisor de fosta nostra surata de suferinta Arthurana. Oare cum s-o mai simti ea, draga de ea?
grati.ela vai ce scumpa e Ozi ... am stat ca tampita si m-am uitat la ea ... FELICITARI pentru o fetita atat de dulcica. Nu-ti fa atatea probleme pentru maine la eco ... vezi mai bine sa nu te recunoasca ecografistul ca fiind aia care la apostrofat ultima data ... hi hi hi
Te asteptam cu vesti ... numai de la FFFF bune in sus, da?
In problema cu pampersii ... cred ca o avem cu toatele ... eu m-am obisnuit deja cu ele ... sper numai ca dupa 3 luni sa nu mai trebuiasca sa le port.
Noi am fost azi in vizita la un bebe de 7 zile, m-am topit toata ce sa va spun, atat de mic si de fragil ... stateam ca proasta si ma uitam la el, cum il hranea, schimba, ungea cu tot felul si apoi cum sughita dragutul de el. Of ... ca abia m-a luat sotul de pe capul femeii ... ca as mai fi stat sa ma uita la el ...
Va pup si va urez o noapte frumoasa.
Miro9+
am o nepotica talentata
Mirona spune:
madalutza am indraznit sa-ti calculez un DPN cu link-ul de pe prima pagina. Pna mergi la dr ... sa-ti faci o idee:
Prima zi a ultimei menstruatii: 09-Mar-2006
Inceputul trimestrului al 2-lea:
01-Jun-2006
Inceputul trimestrului al 3-lea:
21-Sep-2006
Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui:
21-Sep-2006
E cel mai probabil ca nasterea sa apara intre aceste date:
23-Nov-2006 ----- 28-Dec-2006
De cat timp exista sarcina:
4 saptamani si 3 zile
Cat timp a mai ramas pana la nastere:
35 saptamani si 4 zile
Data probabila a nasterii: 14-Dec-2006
Miro9+
am o nepotica talentata
dolores spune:
buna...madaluta bine ai venit in clubul .
felicitari pentru cele 2 liniutze...sa dea bunul Dumnezeu sa decurga totul bine pentru toate gravidutzele.
e normal sa-ti faci tot felul de griji si ganduri negre....stiu ca toata lumea zice ca nu e bine, ca sa incerci sa te gandesti la ceva frumos...dar ele te napadesc fara sa vrei, uneori simti ca sunt mai puternice ca tine si te doboara...si mai ales asta se intampla la cele care ne dorim foarte mult un copil....
eu si acum am aceste dureri de care vorbesti si le-am avut de la inceput....mici junghiuri la burta , uneori la mijloc...sunt normale...in afara de aceste simptome si din cauza schimbarilor care se produc in organism eu una sunt foarte irascibila, trec de la o stare la alta fara un motiv anume, uneori ma cert cu toata lumea din te miri ce...si tot asa...asta e acum..nici eu nu ma simt bine dar 9 luni de zile ma suporta si pe mine familia si cei apropiati. cand am fost la echo eu eram in 6 saptamani....iar in momentul cand eu am anuntat-o pe d-na dr. ca mi-am facut 2 teste si sunt pozitive...asta se intampla inainte de echo...mi-a dat sa iau utrogestan ovule 2/zi dimineatza si seara si 1 tableta/zi de acid folic si nos-pa la nevoie. pe 2 mai am urmatoarea programare la doctor. pana atunci sper sa decurga totul asa cum trebuie si va doresc la toate multa sanatate si nervi cat se poate de putin
apropo....eu pana acum n-am avut nici-o pata de nici-o culoare...e musai sa fie sau asta depinde de la organism la organism....
va pupacesc burtici
madaluta spune:
Mirona: multumesc mult, esti o dulcica! sper sa raman in lista ta pana pe 14 decembrie...