Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
madaluta spune:
marair:sunt in aceeasi situatie k tine , dar sunt putin mai disperata caci nu am facut echo. abia sambata sau sapt viitoare poate vad bb-le la echo, caci acum e prea mic(ultimul CM pe 9 martie).stau cu o frica....de nu ma pot gandi toata ziua la altceva.si eu as vrea sa stiu cauzele acestor dureri, dar din pacate ,nimeni nu ne spune nimic.eu iau si nos-pa si mai atenueaza din dureri, dar eu cred k nu ar trebui doar atenuate , ci tratate...
multa sanatate si Doamne ajuta sa fie bine!
Mirona spune:
marair bine ai venit in
, te trec imediat in listutza.
madaluta si marair este normal ca la inceputul sarcinii sa simtiti dureri ca la menstra, cu ce le-ati tratat pe vremea cand va venea menstra? Cu ce le-ati atenuat? Este normal, nu va fie teama. Se produc schimbari in corpurile noastre, hormonii lucreaza intens la sustinerea sarcinii, la implantarea cat mai bine in uter a sarcinii ... asa ca si uterul sufera acum transformari. Daca nu ati mai avut sarcini, avorturi ... va dati seama ca uterele voastre erau micutze micutze, acum incep sa creasca ... deci automat stari de balonare, dureri in butika si in spate ... care cu timpul vor trece. O sa aveti si insomnii cate o noapte doua, urinari dese noaptea ... dar nu va speriati.
Noi care am trecut deja prin astea ... nu prea mai zicem nimic de ele ... acum avem alte ingrijorari.
Luati de pe prima pagina link-urile spre capitolele noastre anterioare si o sa vedeti ca si noi am trecut prin aceleasi dureri, insomnii, emotii ... numai nu disperati.
Hai va
si aici suntem ... si va raspundem ... numa ca fiecare cand poate ...
Eu am fost ieri la medicul de familie sa discutam despre analizele ce mi le-a dat dr. ginecoloaga.
Na ... mare branza ... imi deconteaza firma un singur milion si toate analizele. Na ... asa-mi venea sa-i spun cate ceva ... si mai imi face analizele si la un beshinos de laborator din oras ... la care facusem eu in trecut hormonalele si mi-a iesit ca-s in prag de menopauza ... de era sa capăt o criza ... . Bineinteles ca am reluat analizele la un alt laborator si au iesit in limite normale. Idiotii.
Nu stiu ce o sa fac ... mai vad eu ... dar sigur daca una din analize nu va iesi cum trebuie ... o voi repeta la celalalt laborator.
Ieri seara am ajuns rupta de somn acasa ... m-a plimbat sotul ... de mi-a iesit pe ochi ... asa ca nu am ajuns sa va fac prezentarea aceea ... dar promit in w/e.
Dolores si Almo ... vazut pozele ... cu adevarat dragutze.
roana parerea mea este ca nu e bine sa te vopsesti in sarcina. Tu faci cum crezi ... eu una nu am avut voie nici macar cu o crema dermatologica sa ma dau ... dar mai sa auda de ceva vopsele prin cap. Absolut orice v´reau sa iau/fac ... trebuie sa-mi sun dr. si sotul are mare grija de asta.
Va pup pe toate si mai vb.
Miro
10+am o nepotica talentata
desiree spune:
bine ai venit marair samburel de 4 saptamani
cam pe acolo ma aflu si eu ( ultimul ciclu 7 martie) si eu ma du saptmana viitoare la prima eco, abia astept
nu pot sa cred ca la 4 saptamani ii bate deja inima..o fi adevarat?
si eu am dureri la fel ca tine, si mai ales cand ma irita ceva, ma enervez sau sunt preocupata intens de ceva..parca simte samburelul ca nu ii dau atentie suficienta..
eu zic sa nu ne speriem, cred ca sunt normale durerile asa cum zice si mirona, care e veterana...
te pup si sa scapi de grija durerilor
roana spune:
Miro draga eu am intrebat doctorul ca si eu intreb orice fac. si a zis ca e OK nu se intampla nimic cu bebe. ca ce are sarcina cu vopsitul? exact asta a zis si el. si multe gravidute se vopsesc. normal fiecare face ce vrea dar am cautat si pe net si nu e indicat cu vopsele care contin amoniac dar cu cele pe baza de plante sau profesionale e in regula. ele chiar regenereaza parul. contin vitamine si multe alte chestii benefice.si eu ma dau cu cream cat de des pot pe burtica pe sani pe solduri crema pentru fermitate si cu asta a zis doctorul meu ca e OK.
io crd ca prea multe griji ne facem si chiar nu trebuie sa exageram ca nu suntem bolnave suntem doar gravide si asta este o stare de fericire nu ingrijorare (ce viteaza sunt dar chiar incerc sa nu mai imi fac atatea griji).
important e sa ne simtim bine sa fim niste mamici dragute.
va pup
Mirona spune:
viteaza noastra roana care mai e si frumusica pe deasupra ... si o rog sa nu se supere ... dar eu in disperarea mea ... sunt foarte atenta la orice pun pe mine, nici crema anticelulitica nu mai folosesc, pe burtik si sani dau cu ulei de bebe (nu zic marca
).
Asa-i ca-s o cauza pierduta pentru feminism? hi hi hi
Eu mai am si probleme cu herpesuri ... si am primit verde la Aciclovir ... dar nu abuzez, doar la inceput sa nu se extinda iar apoi .. mai bine folosesc pasta de dinti.
Fetele ... ati primit un mail nou ... pe mail-ul comun ... cu explicatiile pentru noul capitol. Am sa deschid eu capitolul 5, pentru a transfera listuta in noul user ... iar apoi ... puteti incepe si voi sa deschideti pe rand. Este timp suficient pentru a invata cum se manevreaza.
Bafta ... sper sa fie pe intelesul tuturor si mai sper sa nu ma injurati.
Pupici.
Miro
nushulica spune:
salutare mamici!am o intrebare la voi ...poate ma lamuriti ca eu nici nu mai stiu ce-i cu mine...ultimul cm l-am avut pe 25.02 si de atunci nik nici o durere nici o greata nik
test de sarcina nu mi-am facut ca am facut in febr cateva cand tot asa credeam ca-s
...acu nu mai am curaj sa-mi fac...poate totusi ma voi duce...mi-am facut azi o programare la dr.dar dureaza pana ajung acolo??...voi ce ziceti sunt sau nu
?
am vazut ca aveti tabele de calculat dpn,,,chestii din astea![]()
Nushulica si finutza
Ingrid(11.12.2005)
marair spune:
Fetelor, tare-mi sunteti dragi, ca-mi faceti curaj!!!Aveti drepate, ma gandeam ca e normal sa mai doara din cand in cand.Am observat ca daca mananc exact ce-mi place si ma odihnesc, durerile sunt foarte mici si rare, asa ca ma gandesc in permanenta ce mai bag la ghiozdanel si cum sa mai prind o repriza de somn.Miercuri ridic de la Cantacuzino analizele (toxo, listeria si toate din gama cu pricina plus cele de sange uzuale).Am ceva emotii si cu ele.De ce sunt eu asa stresata?Deoarece am avut o frumusete de dereglare hormonala cam un an de zile, cu progesteron scazut si de aici emotii...Cat despre vopsit, eu una as incerca doar Henna.In rest mi se pare periculos.Sunt intr-adevar pareri pro si contra, dar eu una nu risc nimic.Miza e prea mare!!!
Imi spunea o prietena sa nu ma stresez,ca mai rau imi fac, si asa o sa procedez.Cum m-ati incurajat si voi...Nasol e ca nu am mai avut o sarcina ca sa stiu exact ce inseamna o contractie periculoasa.Eu stau incordata ca un arc si orice mic disconfort din zona imi ridica parul maciuca...dar treb sa ma calmez...cat despre insomnii, aseara am visat ceva super frumos, radeam, ea fiind singura seara normala de cand am ramas gravi.Nu va spun ce cosmar am avut in alte nopti!!!Poate incepe sa-si faca efectul MagneB6.Astept cu nerabdare week-end-ul, sa ma odihnesc si sa vad ce mai rontai...Va pup
si va multumesc pt incurajari!
bubi26 spune:
Bine v-am regasit burticilor "veterane" si bine ati venit celor noi. Eu am cam fost ocupata pe la serviciu si de-aia n-am mai scris...
Am asteptat cu mult stres rezultatul la analiza pt. toxoplasmoza.In fine, a iesit buna
. Eu am avut inainte aceasta boala si acum s-a cronicizat, deci am anticorpi. Bebeul este pazit.
Salutare fetelor din Iasi. Eu voi naste la Cuza Voda cu dr. Onofriescu sa speram ca pe 11.11.2006. E o "bomboana" de doctor, te incarca pozitiv, te linisteste. La ultimul control mi-a facut un CD cu bebe care era f.agitat . Cica sa vin cu CD-ul ala pana in ultima luna ca sa am toata evolutia lui..
Urmatorul control pe 12.05.2006.
Si eu am dureri, in special cand ploua afara. Iau utrogestan intravaginal si No-spa. Sper sa fie bine. Acum am 8 saptamani, calculate de la data conceptiei.
Va imbratisez pe toate si va doresc o duminica de Florii super linistita si frumoasa...
Mirona spune:
nushulica bine ai venit pe la noi. Ne-ai dat cam putine detalii, nu putem sa ne dam seama asa, poa sa fie bebe, dar la fel poa sa fie o dereglare hormonala. Foarte bine ca te-ai programat la dr. sa vezi ce e, dar ma mir ca mai ai rabdare si inca nu ti-ai facut un test de sarcina. Nu e necesar sa mergi undeva, il faci acasa, cu urina de dimineata. Cumpara de la farmacie un test de sarcina dr. Sigur si fa-l maine dimineata. La medic oricum trebuie sa mergi ... eventual refacut profilul hormonal ... asta daca nu e sarcina.
Iti doresc sa fie ceea ce vrei tu.
marair o sa fi uimita de cate o sa visezi in sarcina. Daca pana acum nu-ti aduceai aminte de visele de peste noapte ... de acum in colo vei vedea ca le vei tine minte aproape pe toate ... si datorita faptului ca te trezesti de mai multe ori pe noapte. Unele sunt frumoase ... dar altele se pot transforma si intr-un cosmar.
Miro
desiree spune:
nushulica,
eu zic ca esti cam gravidutza ( 25 febr???
)
asta daca nu ai mai facut dereglari pana acum
ia-ti un test maine la prima ora fa-l si vino sa ne dai vesti...