Paciente optimiste si gravidute ale dr.Tutunaru-5

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Silvana, asa m-am gandit si eu, ca si tine, ca se obisnuise organismul meu cu prea mult progesteron, iar luna urmatoare cand n-am mai pus utrogestan, pac...o sangerare mica (ff mica, dar zilnica). Unii mi-au spus ca e absurda explicatia asta, si m-am linistit...dar n-as exclude de tot ideea

Apropo de tratamentul lui Andritoiu, fetelor, de unde ati cumparat miere cu apilarnil/laptisor de matca? se gaseste la plafar? dar suc de orz verde? dar unguent nikeprop? Sau trebuie sa le comand de la prof. Andritoiu?

Cam multe intrebari deodata, nu?

Pupici!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Amely, eu nu am gasit la Plafar miere cu apilarnil si laptisor, dar mi-am adus aminte ca le vazusem anterior la un supermarket. Daca nu gasesti, sigur au la Apicola. Sa nu te astepti sa gasesti numai combinata cu laptisor sau numai cu apilarnil, sigur mai are prin ea si polen, propolis, dar nu are cum sa strice, nu?
Suc de orz verde se gaseste la un plafar mai "dotat", sub forma de pulbere instant care isi pastreaza toate proprietatile (asa cel putin, scrie pe tub) dar te cam "usuca" la buzunar (425 mii lei). Unguent Nikeprop nu am gasit nici eu, dar cred ca o sa caut la Apicola.
Sa ai vreme frumoasa la munte!

Silvana

PS: am vorbit acum cu prietena mea de la Constanta, are un bebe mic, Irina71, poate o stiti. ea a avut lipsa de progesteron dar nu a luat Utrogestan decat cand a aflat ca e gravi; cred ca asa voi face si eu, nu are rost sa ma chinui in zadar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Intrucat vad ca are succes tratamentul lui Andritoiu, sa va scriu ce am mai gasit:
"Miere cu laptisor de matca - folositoare in toate afectiunile, profilactic si terapeutic. Este anticancerigena, combate anemia, stimuleaza metabolismul, are efect imunodepresor. - Miere cu apilarnil - recomandata in hipogonadism, disfunctii sexuale, infertilitate, pubertate intarziata, menometroragii, mastoze, noduli mamari, hipertrofie de prostata. - Miere propolizata cu extract moale de propolis - recomandata in anemii, hipoglicemii si osteoporoza. - Propolis natural - folosit ca dezinfectant bucal impotriva cariilor dentare, pentru afectiuni respiratorii, paradontoza, intretinerea acuratetii vocii. - Tinctura de propolis - cu indicatii terapeutice cunoscute de toata lumea (boli de piele, infectii urinare, boli de prostata, antiviral de exceptie etc.). - Miere cu hrean - indicata in afectiuni cardiace. - Miere cu telina - indicata in disfunctii sexuale. - Miere propolizata cu laptisor de matca - un produs cu efecte antivirale deosebite, eficient in tratamentul virusului herpetic, dar si impotriva virusului hepatic B.
Miere cu germeni de grau - indicata in avitaminoze, remineralizarea organismului, afectiuni digestive, adjuvant in boli neoplazice, arterita, artroza etc. - Miere cu suc de orz verde - folosita in tratamentul avitaminozelor, afectiunilor respiratorii, tuberculozei pulmonare, afectiunilor hepatice, pancreatitelor, circulatiei sangvine deficitare, fiind totodata si un produs geriatric de exceptie. - Sirop din miere si muguri de brad cu extract de propolis - folosit cu succes in combaterea tusei, tratarea afectiunilor respiratorii si a celor ale sistemului nervos. - Sirop din patlagina si miere propolizata - indicat in afectiuni respiratorii, cu rezultate de exceptie in bronsite si astm bronsic. - Untul-pamantului propolizat - o frectie eficienta in reumatisme, lumbago, spondilite si spondiloze. - Nikeprop - unguent folosit impreuna cu untul-pamantului propolizat pentru afectiunile amintite. - Nikederm - o solutie deosebit de eficienta in terapia bolilor de piele, a nodulilor mamari, a furunculozelor si a efectelor terapiei radioactive. - Hemofort - unguent indicat in circulatie sangvina deficitara, boli de piele, psoriazis, Zona Zoster, edeme, tumori de suprafata, noduli mamari, furuncule. - Venosan - unguent folosit pentru tratamentul varicelor si al fragilitatii capilare. - Hemorstop - supozitoare pentru tratarea hemoroizilor interni si a fisurilor anale. - Forteviz si Mipromat - indicate in terapia afectiunilor oculare (keratite, keratoze, conjunctivite, cataracta). - Otet "Prisaca" (din miere, mere, macese, malaiul-cucului si tarate de grau) - remineralizant, regleaza metabolismul. - Lichior hipotensiv "Prisaca", vin tonic "Prisaca" (din miere, macese, malaiul-cucului si coacaze negre)."
Citat preluat din formula As, http://www.formula-as.ro/reviste_43966.html

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hitomi spune:

Fetelor ,nu am intrat de multa vreme pe aici! Eu am fost luni la control si analizele au fost bune .Dar fiindca au aparut niste probleme neasteptate ( nu de sanatate) ,ne-am hotarat sa mai asteptam putin pana sa avem un bebe .Va pup si va doresc mult succes sa aveti copii frumosi si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna seara!
va spun de pe acum la multi ani!!!!! tuturor floriilor tutunariste si celor aspirante la !!!
sa fiti fericite, iubite si sa aveti cat mai curand! frumosi si sanatosi!!!
va pup!!

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutz spune:

Floricelelor, va doresc tot binele din lume sa fiti sanatoase si sa vi se implineasca toate visele - in primul rand acela cu!

In rest eu sunt cam "blue" azi - desi e primavara , sunt Floriile si e frumos afara! Desi ne-am straduit, a fost "pas" si luna asta!

Draga Silvana, si la mine a fost prima luna de Utrogestan, care a venit la pachet cu toate simptomele de care zici tu: o senzatie aiurea de infectie urinara (eu nu cred ca a fost pe bune, pentru ca a cedat in 2 zile de la un simplu antiinflamator) si niste dureri de cap mama, mama ...

Plus in ziua in care ar fi trebuit sa apara mestruatia am avut niste scurgeri maronio-rozulii de m-au bagat la idei , m-am grabit si mi-am luat 2 teste de sarcina, pe care le-am facut cu mare speranta in suflet dupa .... o saptamana de intarziere (eu care sunt "ceas" de cand ma stiu)!!
O liniuta la ambele ... Dupa inca trei zile de asteptare au venit si "rusii"!

Dupa toate astea, am decis sa fac pauza la monitorizare o luna (ar fi fost a treia luna de monitorizare) si sa stau doar pe naturiste! Sunt tristaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Va imbratisez pe toate! Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Buna dimineata, fete frumoase!

Madutz, macar acum ne-am lamurit ca nu ne face bine Utrogestanul. Nu contest ca e un medicament bun, dar nu pentru toata lumea. Nici nu imi vine sa cred ca nu mai am depresia care m-a chinuit 2 saptamani! Si fara sa fac nimic, doar ca mi-a venit CM si mi-a si trecut...

Si eu o sa o las mai moale cu monitorizarea, cel putin luna asta. O sa incerc sa nu ma mai gandesc, sa fiu si eu normala, dupa atata timp. Oricum, am "sapat" si in constiinta sotului de vreo doi ani si acum e si el de acord cu bebe infiat. Cine stie ce iti rezerva soarta, nu?!
Sa aveti o saptamana insorita!
Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Am tot urmarit ce scrieti despre utrogeston si posibilele tulburari de ciclu pe care le da. Pot sa va spun ca in lumea medicala, printre farmacisti, este recunoscut efectul progesteronului in intarzierea ciclului( luat dupa o anumita schema) .De altfel, daca in urma cu ceva ani trucul folosit de fete pt intazierea ciclului in cazul unui eveniment « major » era vitamina K (suprimarea pt cateva zille, intarzierea ciclului) astazi anumite farmaciste recomanda comprimate cu progesteron luate cel tarziu in ziua 25 pt intazierea cu cateva zile, controlata, a ciclului. Anul trecut am folosit si eu acest truc, si va asigur ca desi am un ciclu perfect regulat, de ani de zile la 27-28 zile, trucul a fost perfect. Cu 5-6 pastile de Linstrenol (este un progesteron sintetic, nu e de recomandat « a la longue » are efecte adverse multe, cel putin Urogestonul este natural) am reusit sa aman CM pana la 32 zile. Imediat la 2-3 zile de la ultima pastila luata, CM vine. Efectul este garantat in intazierea controlata a CM (cel putin pt organismele cu o balanta hormonala buna), dar se pare ca acest control nu poate fi obtinut pe termen f lung, si nici nu e sanatos pt organism, ci doar pentru cateva zile de intarziere.
Stiu ca am luat si cu alta ocazie acest Linestrenol, cu ani in urma, la indicatia medicului, dupa schema 16-25 si atunci CM a venit perfect, la 28 zile. Deci orice progesteron, natural sau sintetic, poate produce intazieri de CM daca nu e luat dupa o schema anume.
De altfel, este stiut ca in organismul femeii, progesteronul atinge nivelul maxim in ziua 21 (recomndata de altfel pt analiza de progesteron) si incepe sa descreasca brusc spre sfatsitul fazei luatele, pana in ziua 28, ceea ce duce la declansarea menstuatiei. Daca se mentine artificial (cu progesteron ingerat) un nivel crescut de progesteron in preajma zilei 28, menstruatia nu se va mai declansa. Asa ca verificati daca recomndatul Utrogeston v-a fost recomandat dupa o schema anume sau zilnic pana la venirea CM. Altfel, poate crea false « bucurii » aspirantelor prin intazierea controlata a CM….

Mergi la inceput

'Neata fetelor!

La multi ani pentru ieri, tuturor celor cu nume de Flori!

Noi ne-am intors de la munte, unde am petrecut in aer liber, cu prietenii... Imi lipsea o iesire din cotidian, da' acu' ce ma fac, ca nu mai am chef de munca!

Fetelor, eu sunt cam confuza... am intrerupt vreo 3 zile tratamentul naturist, din cauza ca am fost la munte si imi era greu sa-l tin... In cateva zile trebuie sa imi vina CM. Am aceleasi intepaturi pe care le tot am de un an, mai ales dimineata, este ca o balonare groaznica, dar nu seamana cu nimic, simt ca si cand mi-ar "trage" uterul intr-o parte, sau l-ar presa cu ceva... Am hotarat sa fac laparo, vreau sa scap de "piticii" de pe creier. Sper sa fie de acord si Tutunaru. Cred ca e ultima mea sansa, daca nu o fac acum, o mai fac abia in septembrie. Iar rabdarea mea e deja cam pe duca, si cu nervii stau cam prost... Aseara ne-am vazut cu cumnatii mei, care au venit cu fetita de 1 an si jumatate. M-am jucat mult cu ea, mi-e foarte draga, dar dupa ce am ajuns acasa m-a apucat plansu'...

Bubulina, multumim pt. informatiile legate de apiterapie, mi se par f utile!

Deocamdata mi-am cumparat miere cu propolis (naturala, de la stup). Mi-a promis cineva ca imi aduce si miere cu apilarnil si laptisor (preparata de el, tot la stup).

Silvana, te inteleg foarte bine, si eu am inceput sa testez terenul cu adoptia...macar ca idee. La inceput sotul nici nu a vrut sa auda, acum insa mi-a zis ca daca D-zeu nu vrea sa ne dea copilul nostru, nici dupa inca 3 ani de incercari, ISA si chiar FIV, atunci DA, o sa adoptam, daca imi doresc atat de mult. Altfel, el nu e innebunit de idee, pt. ca implica o disponibilitate sufleteasca mai mare decat in cazul unui copil natural.

Cam atat dragutelor... Va tin pumnii, celor care faceti teste zilele astea, precum si celor care sunteti in asteptare. Sper ca Iepurasul sa fie pe faza!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Madutz, stiu cat e de frustrant, mai ales cand simti ca nu depinde numai de tine. Dar eu stiu ca o sa fie bine pana la urma... uite un ca sa nu mai fii trista.

MadaS, T. mi-a zis sa pun utrogestan pana vine CM, dar eu vazand ca nu mai vine iar testul e negativ, l-am intrerupt in ziua 29, si a venit cu intarziere de 3 zile. Luna urmatoare nu am mai pus utrogestan (de teama dereglarii) si... m-am trezit cu mici sangerari maronii, zilnice, incepand cu a doua zi dupa ovulatie. Se pare ca nu e din cauza colului, care a fost examinat colposcopic si au gasit doar 2 mici endometrioame. Mi s-a zis ca ar putea fi sangerare hormonala... crezi ca este posibil, din cauza unui deficit progesteronic? Progesteronul in ziua 21 mi-a iesit normal (acum 4 luni).

Pozici cu noi

Mergi la inceput