Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (41)
Raspunsuri - Pagina 10
mandyksch spune:
Noki, inceput de rahitism? Explica mai pe larg, please. Ca in ianuarie cand am fost cu bb pt. eco la sold doctorita ne-a spus sa ii dam 3 pic. de Vigantol ca are fontanela prea mare.La voi ce simptome a mentionat?
Si cereale? Pai nu era vorba ca doar de la sase luni? Eu o sa ii dau cand o sa incep marul ras. Deocamdata suntem la supa/pireu de zarzavat dar n-am inlocuit inca complet masa de la 14.Ii mai dau si laptic.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
maria_alexia spune:
Noki, pana la urma o sa mai ajungi si tu la calculator, sper ![]()
Cum a diagnistocat dr. inceputul de rahitism, pipaind capul?
Tocmai citeam azi in Caprari ca se face un examen la 4 luni ("se cauta in regiunea parieto-occipitala daca s-a instalat craniotabesul, care este primul semn de rahitism. La palparea capului in aceasta regiune, craniul este mai moale, avand consistenta mingei de celuloid"). Bine, ca n-o sa ma apuc eu sa fac asta, dar eram curioasa...
Si cu cerealele... cum o sa i le dai, in sucul de mere? Voi sper ca sunteti pe alaptat 100% in continuare...
Morgano spune:
Camelia, felicitari pt dezvoltare.
Feli, Ana nu e bolnava, e doar sensibilia la piele, in rest slava Domnului ii merge perfect. Dar am observat ca o mananca cel putin eczema din par, care aproape a disparut, ca si bubutzele (dupa elocom) si probabil asta a enervat-o. Combinatie beton cu dintisorii in iesire prelungita.
Dar in seara asta a fost super draguta. Vesela, s-a invatat sa se intoarca cand ii citesc poezii si sa ma mangaie pe obraz s-o iau in brate, gangureste la pozele din carte. Mi-a umplut sufletul de pace si fericire s-o vad asa cum e ea de obicei de dulce si cuminte. Asa cum spunea si Corap, e greu cand ai un copil 99.9% din timp fte cuminte sa il vezi brusc marait, nu stii cum sa reactionezi :) Acum doarme ca un ingeras, asa ca de-abia astept sa dorm si eu dupa ziua agitata de azi. Greu fara tati ca ne e dor de el.
Mandy, nu cred ca Krisz are tendinte atopice pt ca dermatita incepe cu fata: in jurul ochilor si guritei, apoi se extinde pe corp. Eu zic ca Ana are o forma fte usoara, apare doar la 6-7 zile, probabil eczema din par nu are legatura. Oricum vom merge la un derma pediatru vineri... cand evident va avea iar pielea perfecta :P Ca data trecuta, dealtfel.
Daca esti interesata, sunt o gramada de topicuri cu dermatite, eczeme, etc. pe site, cu linkuri multe si utile. Am studiat ieri noapte si m-am lamurit ca nu prea e nimic de facut, dispar de la sine pe masura ce trece timpul. Oricum, din pacate medicii din ziua de azi au o tendinta a pune acest diagnostic fte repede si de a da medicamente scumpe despre care nici nu stiu mare lucru. Ex. elidel care este cancerigen si in cluj se da la greu pe eczeme si dermatite. Nu ma lungesc, dar ma ingrozesc cum ne lovim de "rpofesionisti" la tot pasul.Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
mandyksch spune:
Ripley, la Kriszti prima data i-au aparut pe fata si dupa ceva vreme pe spate si pe piept. Doar cu Elocom trec, dar incerc sa dau cat mai rar.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Morgano spune:
Mandy, da elocom doar in prima faza, cea de eruptie, si fte putin. Stiu ca asa faci, insa repet ca nu sunt buni deloc corticoizii :( Eu dau 1 data pe sapt, maximum. Daca face doar 2-3, si de fapt si dc nu face, dau zilnic cu Atoderm, pe care ti-l recomand cu mare incredere. Sunt fte bune si Mustella si Avene de care ziceau fetele, dar noua asta ni l-a recomandat pediatra, asta l-am luat si ne merge bine cu el. Am citit ca in derm.at. e fte important sa fie bine hidratata pielea. Azi pediatra mi-a spus la telefon s-o dau cu crema de galbenele, sa incep sa testez undeva pe picior sa vad dc nu face alergie si apoi s-o dau peste tot. Este o crema de galbenele pana in 100 de mii, cutie mare, eticheta galbena si scrie cu rosu, o gasesti la faramcii sigur. Eu am folosit pt alergia mea la frig+detergent, e fte buna, insa m-a enervat ca eram cu mainile prea unse si nu pot lucra asa. Are fata pe cine mosteni cu alergiile, se pare. Las ca mai creste, creste si imunitatea si scapam. Am mai citit ca e fte important sa nu privezi de alimente, adica sa nu-i dai copilului mancare de regim ca nu are legatura si nu are sens. Reactiile la mancare nu sunt atopice, sunt pur si simplu alergii la mancare.
Anda, ce faci mai fata? Te-a terminat munca? Cum se descurca bona? Ce face poetul, mai are bubutze? Ca si voi va luptati cu derm.at.Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
canuta-om-sucit spune:
Ripley, imi permit sa iti dau un sfat ( ca doar na... ne cunoastem de atata timp:P)Du-o pe Anutza la profesorul Tataru. E un om deosebit si super bun in meserie. Am mai spus ca eu am psoriazis. Ei ce nu a reusit nici un medic sa faca in 12 ani de cand am eczema, a reusit el, sa o amelioreze pana la stadiul de disparitie. Stiu ca se ocupa si de copii. El e profesor universitar la UMF. Face cercetari omul e ok. Mama ta sigur il cunoaste sau cel putin a auzit de el. Orice ciuperca o supune unei analize, ia o mica monstra. Caci vorba ta, medicii se cam grabesc sa pune diagnosticele astea de dermatita atopica, e mai comod.
Despre Milumil am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta, cam toata lumea foloseste Milumil. Insa am patit o faza de toata jena. Atata rautate poate exista... Doamne!! O mamica binevoitoare ma sfatuieste sa dau in continuare Milumil ca e foarte bun, desi soacra-sa, fara sa stie, imi spune ca ea a schimbat laptele ca nu stiu ce dracu are laptele asta de ii face obezi si ii predispune la diabet. Cata rautate
cum se pot suporta si dormi noaptea aceste femei?!!
Trebuie sa recunosc ca, lui Dimitrie ii merge foarte bine, insa mie mi se pare ca e un copil cam mare. Acum are 8150 si 75 de cm. Mi se pare imens. Eu tot vad pe la voi 6600 la 4 luni si ma ingrozesc. M-am uitat si pe grafic e cel mai lung dintre baieti. De asta imi fac griji, sa nu fie umflat. Ii ies picioarele afara din carucior, sa nu mai spun ca din scoica ii ies picioarele de la 2 luni. Cred ca mai pot folosi scoica inca o luna si apoi sa o dau de pomana, desi e aproape nou nouta. Exista oare carucioare si pentru copii mai lungi? Ce ma sperie e faptul ca el s-a nascut cu numai 2950 si 53 de cm iar in astea 4 luni de viata parca a explodat, mi se pare prea brusca aceasta crestere.
Acum m-ati speriat si pe mine la faza cu cianotic in jurul guritei. Dimitrie a avut probleme la nastere, ii scazusera bataile inimii la 60 si am observat, ce-i drept numai o data, ca era cam vinetel la gurita si am spus ca sunt eu paranoia si ca mi se pare. Azi am mai observat o data si nu plangea, nu avea nasul infundat, era vesel si gangurea. Oricum am programare in policlinica la un medic pediatru, cica foarte bun si sa vad ce spune si el. Oricum copilul, in privinta medicilor a fost ca aia cu prea multe moase si cu buricul netaiat. 
In schimb Dimitrie e foarte vesel, inca nu ne lasa sa vedem daca e dintisor ce am vazut eu acolo sau un pic de laptic, sta in funduletz, un copil nemaipomenit. E cuminte, jucaus, mai nou ii plac servetelele si atata trage de ele, le baga in gura, se sramba, ca alea ii absorb saliva si apoi simte uscat si nu ii place. Apoi le rupe, ia sulul trage de el se intoarce pe burta dupa el si se taraste sa il prinda, se chinuie se enerveaza si eu ii tot dau mai departe sulul sa se tarasca mai mult dupa el si uite asa noi facem tarasuri in patul lu' mami si a lu' tati de 2m pe 1.80.
Ah!... era sa uit. Al meu copil are pielea foarte alba, ma mosteneste pe mine, si am iesit cu el afara, ca noi stam foarte mult afara, de dimineata cand iese soarele si intram in casa cand incepe sa se lase seara, s-a bronzat si e foarte rosu acolo pe unde l-a prins soarele. Ce sa fac?!! Imi e cam frica sa il dau cu vreo crema de protectie solara la varsta asta. Soarele l-a prins in conditiile in care chestia aia, ca si un acoperis, era trasa, ca nu merg cu el altfel, deci se spune ca era protejat. Nu stiu ce am sa ma fac la vara.
Ochelarii aia de soare pentru ei de unde ii putem cumpara?!!
Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience. ![]()
canuta-om-sucit spune:
*mostra* nu monstra( am tastat gresit)
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience. ![]()
canuta-om-sucit spune:
Asa... si pentru ca vad ca tot sunt singura aici, hai sa imi fac de cap![]()
Mi se pare cel mai urat lucru cu putinta ca cineva, mama la randul ei, sa dea sfaturi proaste cu privire la copii. Aici nu ma e vorba de ranchiuna personala, intre doua persoane mature, ci o razbunare pe un copil care e lipsit de aparare( bineinteles ca el e aparat de parintii lui... dar... intelegeti ce vreau sa spun). Niciodata nu mi-am permis sa dau sfaturi proaste pentru un copil, niciodata si se stie lucrul asta, chiar daca se vrea altfel, se stie. Daca am spus o prostie, am spus-o dar acelasi lucru il fac si copilului meu. Din pacate exista pe lumea asta si suflete care au numai venin in ele, daca te atingi de ele numai , ajungi sa te otravesti. Asa ca... pastrati distanta!!
silvia_d spune:
Neata fetelor!
Mai mamici,Stefanel are muci multi,scapai eu,incepu el,saracu'!
L-am vegheat toata noaptea,el e vioi,mananca bine,etc...
Dar daca eu am fost racita,si nu "virusata",cum o fi luat saracu'?
Si ce facem noi cu mucisorii astia care fornaie?
Mada,tu te-ai confruntat cu un asemenea caz,e obligatoriu sa mg.la spital,sa-i aspire?
Offf.
Tania-z,stiu ca si Stefanelul tau tot asha cu mucisori era,si eu ii pun o pic de vibrocil...cum mai e ,cum s-a rezolvat la tine?
Gata.
PS Canuta,nu ma pot abtine sa nu-ti spun totusi,ca esti cam...razboinica.Bati niste apropos-uri inspre cineva,sau...ce altceva?Ca tot te vad subtila de la un timp!Bucura-te ca ai un baietel cuminte si sanatos,si ca va aduce numai bucurii,lasa-i pe altii sa fie rai,sau lasa-i pe altii cu rautatile lor!
miha2006 spune:
'NEATA FETELE
Voi ati reusit de m-ati bagat in sperieti: inceput de rahitim, eczeme, gurita ceanotica, numai la astea m-am gandit toata noaptea.NOKY eu zic sa mai inserci la un medic ca o parere in plus nu strica, pt ca daca dr-ul tau nu are dreptate gresterea dozei de vigantol poate fii periculoasa.
Despre eczema eu ma abtin ca nu stiu nimic despre ele, bubu in afara de piscaturi de tantar nu a avut nici o bubuta. Aproppo, nu stiti vreo creme pt piscaturi, ca Iulia face niste galme de toata frumusetea.
MADA, buna idee cu marsupiul nu mia venit in minte. De acum o sa-l iau cu mine. Adevarul e ca nu a mai facut crize de astea.
CANUTA nu-ti fa griji BUBU la 4 luni si o sapt avea 8.2 kg, adevarat , proaspat mancata cu 200ml lapte, dar.....La urma urmei sanatosi sa fie si sa nu vorbesc intr-un ceas rau bubu nu a avut nimic pana acum.
Pupici la toate
MEEMS bine ai revenit.
pupici din nou

Era sa uit. Vorbeati despre cereale. Parerea mea e ca la bb-i cu greutate normele sau sub le puteti da. Vedeti ca in billa eu am vazut fulgi de orez de la milupa fara gluten de la patru luni. Iulia nu pupa ca ea si asa e prea grasa.
E acum chiar ca plec de deja aud smarcaieli.