Piticodromul de ian-feb05 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
kris spune:
E cam liniste pe aici! Ce se intampla? Sunteti prea obosite din cauza vremii? - adica v-au obosit puii cu iesirile mai lungi in parc? ![]()
Anda, Irinuca cum se mai simte?
cat costa PRIORIXUL? poate sapt viitoare il fac si eu Biancai!
si sa aveti parte de o seara cat mai linistita si de o noapte cat mai odihnitoare!
prima aniversare
kris si Bianca Maria (26.01.2005)
catiflo spune:
dragele mele, sint racita cobza, de abia respir, as dormi tot timpul daca as putea... uite ca am uitat ce voiam sa spun. a, despre kk, gabitza mai sare cite o zi, mai rar dar se intimpla.
cred ca a venit vremea sa inceapa sa manince singurei, cel putin al meu capcaun nu mai vrea sa ii dau eu cu lingurita. de obicei ii dau tacimurile lui de plastic, el incearca sa ia din bol si reuseste cam 50% daca nu si mai putin, eu pe furis ii mai bag cite ceva in gura, ne facem ca purceii amindoi (mai mult el totusi). intr-o dimineata cind l-am dus la gradi nu a vrut sa stea in scaunul inalt pentru micul dejun, s-a asezat singur la masuta mica. acasa avem un scaun care se ataseaza la masa, insa e pina la 12kg, voiam sa va intreb daca voi va ginditi sa le cumparati la puiuti masuta si scaunel mici, pe masura lor.
v-am pupat, sanatate si un weekend placut
coraly spune:
Va multumesc de raspunsuri fetelor!
Florina, eu as vrea sa-i cumpar un scaunel pt copii in care sa se aseze singur, din plastic sau rachita. Masuta inca nu ma gandesc. Scaunul lui de masa poate fi folosit linistit pana la 3 ani, si e reglabil si pe inaltime, deci il pot face jos detot, iar tava este detasabila.
Kris, al nostru a avut deja 3 episoade de frica de baie. Unul la 8 luni si alte 2 recent. A trebuit sa-l asez cu forta, ca nu puteam sa-l tin nespalat, a urlat un pic, dar i-am dat periuta de dinti in mana - care este ceva deosebit de interesant - , am vorbit si m-am strambat la el si am incercat sa-i distrag atentia, si a stat pana la urma. A mai marait cateva zile. Acuma iar se aseaza cu placere. Sotul meu crede ca fiindca i-am pus mai multa apa si il miscam de cap cand ii limpezeam parul se dezechilibra si de aia s-a speriat. Dar adevarul il stie numai el![]()
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
tomasa spune:
Fetelor va recomand ca scaunele pt. copii unele super dragute facute de Casa Retro, sunt mici mititele, din lemn si sunt in forma de fructe. Tudor are unul capsuna, e adorabil, se distreaza tare cu el. Doar ca nu are spatar, e un scaunel in miniatura.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
sirimie spune:
Si eu as vrea sa cumpar pentru Vladut un scaunel in care sa se poata aseza si din care sa se poata ridica singur. Am vazut niste scaune si chiar o canapea mica la Cora, dar nu m-am hotarit ca asa vreau. As vrea unul pe care sa il pot muta de colo colo.
Coraly ai gasit pe undeva scaun de rachita mic pentru bb?
Tomasa, cit a costat scaunul de la Casa Retro?
Eu as vrea sa ii cumpar si ceva sa pot pune la chiuveta sa ajunga si el cu miinile la apa. Aveti idee ce as putea cumpara? Un scaun de plastic, cred.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
Shobo spune:
multumesc de felicitari!
Tomasa, multa sanatate puiului! o sa-si revina rdp, vei vedea! ei sint MULT mai puternici decit ii credem noi
. PE BUNE!
si de la Codrin.
Sara, asa ma intrebam si eu dc e timpul de intarcat... alea alea. Numai ca am inceput FFF LENT, cred ca asta e marele secret al intarcarii linistite: am inceput de pe la 10 luni sa-i introduc cite putin putin seara cereale cu lapte intii si apoi sin, crescind cantit de cereale treptat si obs ca sta mai putin la sin... astfel ajungind sa si adoarma fara titi in gura. adica il puneam in pat si gata. intre timp, pe la 11,5 luni am inceput iarasi ff TREPTAT sa-i bag cite o masura. apoi 2...etc de formula inainte de sin dim. la trezire - la inceput a fost mai greu apoi l-a luat... si am crescut cam la o sapt cresteam cu cite o masura, ajungind la 7 masuri pe la 13 luni. Intre timp, pe la 12,5 luni am terminat cu sinul de seara, deja halea cam 200-250ml cereale cu lapte din canita si cind il puneam apoi la sin nu mai sugea cam deloc, vroia sa plece din brate asa pe intuneric... asa ca am zis gata cu titi seara!
Apoi in ziua (27 martie) cind s-a trezit prea tirziu (eu tb sa ies pe usa catre birou) ca sa-i mai dau titi dupa canita cu formula (ajunsese pe la 9 masuri, de unde initial mi s-a parut ca nu prea ii place) am iesit pe usa si GATA... m-am gindit ca asta a fost! dc asta a fost prima zi cind nu a mai papat titi deloc, ASTA A FOST! si nu il mai intorc la sin ca mi-e frica... am tot auzit expresia aceea "copil intros la sin..." nu stiu ce insemna popular dar stiu ca si dra mi-a zis ca dc ma hotarasc -GATA! sa nu amagesc copilul aiurea.
M-a ajutat desigur si faptul ca nici el nu mi s-a parut prea revoltat de ideea ca se termina cu titi.
Oricum mai am momente cind imi tot vine sa-i dau titi dar imi amintesc ca nu e bine si ma linistesc singura. deci eu as fi pb. el nu pare afectat cam deloc.
mama cit am scris, insa m-am gindit ca ajuta pe restul mamicilor care se gindesc cum sa faca sa fie o intarcare cit mai linistita.
mai scriu, revin! acum m-am mai eliberat putin de atita lucru la birou.
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
sirimie spune:
kris am uitat sa scriu ieri aici ca e foarte buna ideea sa lasi pe bb sa manince singur, eu fac asta. Azi l-am lasat cu piure de mere si lingurita, sa manince singur, i-a placut desi nu a mincat mai nimic. A mincat cu mina nu cu lingurita, pe lingurita o folosea sa o infiga in castronel ca sa faca zgomot ![]()
Priorixul e vaccinul ROR? Nu stiu exact cit costa pentru ca l-a luat sotul meu, cred ca in jur de 700 mii, dar merita sa il cumperi. Doctorita noastra a zis ca nici un copil de la ea nu a facut nici o reactie la el, si nici Vladut nu a facut nici macar febra.
Florina, insanatosire grabnica! Eu am un scaun de lemn care are masuta si scaun, dar il folosesc la masa noastra si lui Vladut ii place acolo cind sintem si noi la masa. Vreau sa ii cumpar si un scaun mic. Gabitza a invatat sa manince singur si la gradinita, nu?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
crinuta spune:
'Neatza si de la noi. De curand am facut ochi deoarece am stat pana la 3 la un film. Evident ca sunt zombi. Noroc ca Rayan a adormit la loc dupa ce si-a baut laptele, nu imediat, dar dupa ce s-a zbenghuit in pat cu noi vreo 30 de minute, a vazut ca noi dormim de zor si a adormit si el mititelul.
Azi e weekend aici si deja l-au chemat la spital pe sot, e on call. Ce fericire! Oricum azi nu putem merge in orasul in care mergem de obicei, deoarece cu masina am face 30 de minute dus si daca il cheama urgent la spital ce facem...., asa ca o lasam pe weekend-ul urmator.
Aici e foarte cald, cu toate ca saptamana trecuta a plouat destul de mult pentru aceasta zona, ba a si tunat si fulgerat daca puteti crede. Mie inca nu-mi vine sa cred.
Acum 2 ani cand am fost aici in aceeasi perioada nu stiu daca am vazut cateva picaturi de ploaie, iar acum a plouat serios aproape zilnic.
Ce stiti de Lavinia? Aveti vreo veste de la ea?
pupici
Crinuta si
Rayan
Shobo spune:
nu mai stiu cine intreba de scaune:
la noi s-a schimbat de cind l-am intarcat: face cam 1 kk/zi de obicei, uneori 2, ff rar 3. dar mai apar si zile cind nu face nimic (au inceput sa apara de vreo 3 sapt asa si se intimpla cam 1 zi/sapt -sper ca e ok), insa sigur face ziua urmat cum se trezeste si haleste laptele dim si MULT
... de exp ieri s-a intimplat asa. si cum dim e tati cu el de la 7:30 pina la 9 cind vine bona, va imaginati ce job are tati in zilele acelea. ca ii sterge grosu si apoi il ia direct la ghiuveta sa-l spele
ca nu merge altfel. asta e!
Inainte de intarcare avea 4-5 scaune/zi constant de ne rupea cu schimbatul. ![]()
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
coraly spune:
Priorixu e un fel de ROR si costa sub 400.000, eu am dat pe el 380 parca. N-am avut reactii.
Scaunel de rachita este aici la iesirea din Cluj, la tarabele artizanale de pe marginea drumului. Nu stiu in Bucuresti pe unde exista asa ceva.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an