gravida cu trompe legate
Raspunsuri - Pagina 7
roxana c. spune:
Ionela-Roxana, la greturile pe care le am, ma indoiesc ca va fi baiat,dar....mai stii? Sanatos sa fie, sexul mai putin conteaza.
In legatura cu trompele mele "legate", nu stiu ce va face doctorita mea, ii voi spune sa-mi faca 3 noduri. Si sunt taaaaare curioasa ce va spune maine.Oricum, m-am linistit, parca mi s-a luat un ditamai bolovanul de pe umeri, acum ce-o vrea Dumnezeu.
M-au impresionat foarte tare povestile voastre, Capra cu trei iezi si Simina.
Medeea, stai linistita, nu trebuie sa-ti ceri scuze, te-am inteles foarte bine, si eu am fost disperata o perioada dupa ce l-am nascut pe primul(baiat a fost),a murit la cateva ore de la nastere, am aflat ca am listerioza si asta a fost cauza, si niciun doctor "bun" de pe-aici nu avea habar cu ce se mananca asta.
Otilia v, citisem si eu despre fata aia cu tripleti, dar n-am stiut ca dupa ce-a renuntat la unul s-a oprit inca unul din evolutie. Imi inchipui ce-o fi in sufletul ei.
Roxana
Siminaf spune:
Am plins cind am citit mesajul lui Marius!!! Roxana, esti o sotie fericita, sa ai asa un sot!
Sa va ajute Dumnezeu si sa aveti copii sanatosi, frumosi si destepti (nu neaparat in ordinea asta)! Sinteti ne-mai-po-me-niti!
Despre ligatura, ca sa fie sigura, am mai zis: sectionarea totala a trompelor, cu ligatura fiecaruia dintre capetele ramase. Asta e sigua 100%!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Siminaf spune:
Abia acum am citit si ultimul raspuns.
Roxana, greturile nu au legatura cu sexul bebeului! La primul, care a fost baiat, am vomat incontinuu timp de 8 luni. La al doilea, care a fost fata, doar 5 luni, dar am avut alte complicatii.
Eu iti doresc sa ai o sarcina cit mai usoara!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Laura T spune:
Roxana, ma bucur mult ca ati luat aceasta decizie...Abia astept sa vad ce zice doctorita noastra maine: cum isi explica, cum e sarcina, ce e de facut in continuare...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
bAly spune:
Roxana, desi as fi vrut sa 'pledez' mai de la inceput pentru a-l pastra pe bb, am stat deoparte, am zis ca e decizia voastra. Dar acum cand vad ceea ce ati decis imi cinta sufletul de bucurie. Avem si noi 2 fetite si zicem ca e de ajuns, dar daca cumva va fi sa se 'strecoare' si bb3 il vom primi cu bratele deschise.
Sa va dea Dumnezeu un copilas sanatos si sa fiti cu totii fericiti multi ani!
Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura
roxana c. spune:
Am venit de la doctor, asa ca sa va spun....
Am inceput prin a-i spune ca am 2 cezariene, a doua acum 4 ani, bineinteles ca la cate paciente are, nu mai ma tinea minte, dar cand i-am spus ca am avut listerioza si-a adus aminte imediat, ca a spus ca am fost singurul caz. A ramas muta cand i-am spus despre ce-i vorba, m-a intrebat daca-s sigura ca i-am cerut sa mi le lege. I-am spus ca da, i-am spus si dansei, si m-a intrebat si anestezista pe masa de operatie. Dupa controlul de rigoare, mi-a spus ca uterul e putin marit, poate fi de la o sarcina, dar ca nu se simte inca.Mi-a dat utrogestan 2/zi timp de 5 zile, sa astept inca 7 zile sa vad daca vine sau nu CM, daca nu, sa fac o ecografie si sa o caut la maternitate, cabinetul fiind inchis in perioada aia.
Mi-a explicat cum se face ligatura de trompe, mi-a spus ca uneori taie in partea de sus a buclei, alteori nu, nu are o regula,m-a mai intrebat daca m-a operat cand era de garda, i-am spus ca nu stiu, atunci dimineata sau seara, probabil sa-si dea seama cat de obosita ar fi fost atunci, dar a fost dimineata.
Mi-a mai spus ca se poate intampla ca trompele sa se repermeabiliteze, dar asta e mai mult teoretic, practic nu a avut niciun caz, as fi prima.
M-a intrebat daca am mai avut intarzieri asa mari, i-am spus ca nu.
Acum....sa vedem, eu totusi cred ca este sarcina, am greturi, am ameteli, ma rog, semne de sarcina sunt destule. De testul de sarcina a spus ca poate da si erori.
Roxana
roxana c. spune:
Am uitat sa spun ca mi-a spus ca extrauterina nu este, oare isi poate da seama de la control?(Asta am uitat sa intreb)
Laura, tu o cunosti, stii ca este o dulce, chiar daca asteptau alte paciente, mi-a raspuns cu rabdare si mi-a explicat foarte clar, a luat o foaie si mi-a aratat cum se face ligatura.M-a intrebat cand anume am avut ultima cezariana, ma gandesc ca poate vrea sa se uite in arhiva spitalului?
Cei care sunteti medici, ce parere aveti?
Roxana
carolinah spune:
Roxana, nici nu stii cat ma bucur ca te-ai decis sa tii copilul. Iti inteleg framantarile, pt ca si eu am fost in situatia asta luna trecuta cand nu mi-a venit ciclul, dar la mine a fost doar amenoree de lactatie. Noi insa ne decisesem deja inainte de a sti daca eram insarcinata (nu facusem test) ca il tinem orice ar fi. In mod ciudat, desi am fost absolut disperata vazand ca imi intarzie atata, cand mi-au confirmat 2 teste si dr ca nu sunt gravida am simtit o urma de dezamagire. Si asta in conditiile in care nu planificasem niciodata a avea mai mult de 2 copii si fetita mea cea mica nu a implinit inca 11 luni...
Iti doresc o sarcina si nastere usoare si un copil sanatos de care sa va bucurati cu totii!
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
mara2 spune:
roxana , ti-am citit povestea inca de la inceput... m-a impresionat si daca e sa fie bb, sa fie sanatos. dar, daca imi pemiti, am un sfat/parere, ia-o cum vrei(poate imi depasesc competentele, dar nu ma pot abtine sa nu iti spun asta): daca e sarcina si te hotatasti sa faci bb-le, nu crezi c aar fi mai bine sa te supravegheze un dr din bucuresti? si eu am nascut in ploiesti, nu neg competentele unor dr de aici, dar am mari rezerve in ceea ce priveste restul.... in fine, din cate stiu eu, exist adr care spun ca nu exista nici un risc la o a 3-a nastere prin cezariana, dar am inteles c adepinde f mult de modul in care au fost facute celelalte doua, respectiv pe verticala sau pe orizontala. stiu persoane care au tinut o astfel de sarcina fara proble,me, dar sarcina a fost supravegheata indeaproape. am o prietena care are o fetita nascuta prin cezariana, acum e insarcinata cu bb 2, iar medicul i-a spus ca nu are nici o probl sa faca si bb 3. dar med e de la buc.
am vazut ce ai scris despre dr care te-a asistat la nasterea a doua, cea care ti-a efectuat si ligatura de trome. eu nu m-as mai lasa pe mana acesatui dr, indiferent cine ce spune ca e buna, exceptionala etc.
repet, asta e doar parerea mea, sper sa nu te supere ce ti-am spus
si sper ca tu , impreuna cu sotul tau (un maaaaaaaaaare plus pt el)sa luati cea mai inteleapta decizie
multa sanatate si inca o data scuza-ma daca te-am suparat...
roxana c. spune:
Mara, dr meu este Mara Cernat, am foarte mare incredere in ea, in primul rand e OM, in sensul ca pune suflet in ceea ce face, te asculta cu rabdare(nu ca altii), iti raspunde la toate intrebarile cu rabdare si pe intelesul tau. Daca n-ar fi fost ea , fiica mea cea mare n-ar fi existat, eu inca aveam listerioza cand am ramas insarcinata cu ea si multi doctori mi-au spus clar sa nu tin sarcina, ca mi se va intampla ca la prima , ea a fost cea care mi-a explicat cum e treaba cu anticorpii, mi-a spus care sunt riscurile si mi-a spus ca daca vreau sa pastrez sarcina ea ma va ajuta, dar mi-a spus din start ca un risc minim exista oricum. Nu ma indoiesc ca sunt medici buni in Bucuresti, dar eu cred mult ca ceea ce ti-e scris se intampla oricum.
Nu m-am suparat pe tine, nu am motiv, tu mi-ai dat un sfat cu intentie buna, dar ti-am explicat de ce am incredere in ea.
Laura, daca ti s-ar intampla ce mi s-a intamplat mie(sa dea Dumnezeu sa nu fie asa), ai merge in continuare la ea sau nu?
Exista risc la cea de-a treia cezariana? Stiu ca am intalnit in maternitate o tipa care era la a 6-a nastere(ati citit bine, a 6-a), din care 4 prin cezariana si 2 normale.
Roxana