gravida cu trompe legate
Raspunsuri - Pagina 10
diplodocus spune:
roxana si eu iti tin pumnii sa fie totul bine si asa cum iti doresti!
Doamne ajuta!
IOANA si Luca-Mihnea
roxana c. spune:
Nu m-am exprimat eu corect, vroiam sa spun ca azi voi suna pt programare la dr Ghita, nu ca ma si duc sa-mi faca ecografie.
Deci am sunat, am vorbit si cu asistenta si cu doctorita, degeaba am spus ca sunt suspecta de extrauterina, ca mi-au spus foarte clar ca au foarte multe programari, ca programul este de la 8-20 si ca nu vine nici mai devreme si nici nu pleaca mai tarziu, sa ma duc si sa astept poate am noroc si este cineva cu programare care nu vine si sa intru in locul aluia, sau...programare pe 1 iunie. Imi venea mie sa-i zic ca pana atunci imi poate crapa trompa de 10 ori, dar m-am abtinut.
Am vorbit cu o prietena care este doctorita (chirurgie) la Judetean si mi-a recomandat-o pe dr. Popescu Madalina, pe care o gasesc la Panaceea, am vazut ca mi-a recomandat-o si Medeea, asa ca maine ma duc sa-mi fac programare la ea, sper sa nu ma programeze tot peste...n-spe luni.
Si pt ca eram linistita, acum mi-a intrat iar morcovul ala...undeva, am vorbit cu prietena asta a mea si-mi spunea ca la extrauterina incep durerile pe la 2 luni-aprox-, ca a avut cazuri de femei chiuretate la diversi doctori care de fapt au avut extrauterina si au ajuns la ea. Acum ma gandesc ca daca dr. Cernat mi-a spus ca nu-i sarcina, sau ca nu pare a fi, ca uterul e putin marit, nu cumva chiar este extrauterina? Am inteles ca in cazul asta, exista toate simptomele de sarcina normala, doar ca apar sangerari, dureri, dar nu intotdeauna, depinde de la om la om.Prietena asta ma "incuraja" ca ma opereaza ea, laparoscopic.
Eu miercuri-joi as implini 7 sapt, intru in a 8-a, vreau sa ma programez la ecografie pe vineri, cel tarziu luni, daca as putea.
Va rog din suflet, cele care ati avut sarcina extrauterina, ce simptome ati avut, ati avut greturi, ameteli, dureri, sangerari?
Iertati-ma ca va stresez, dar daca stiti, spuneti-mi si mie.
Roxana
anca tanasica spune:
iubita, de ce nu te duci intr-o dimineata la cfr la juncu cu trimitere de la dr.de familie...dc ii spui ca esti suspecta de extrauterina te baga prima...oricum astepti max.o ora ca baga gravidele primele si le ia pe toate care sunt acolo!!!
eu ma duceam de pe la 7.30 si asteptam pana la 8 cand venea el si apoi poate 1-2 pers. gravide inaintea mea...
dc ai nevoie de pila da PM...ca gasesc eu pe cineva sa te bage la el...dar incearca fara (ca eu am fost in timpul sarcinii la el de 5 ori si de fiecare data fara pila si mi-a facut mereu...)
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
lavi02 spune:
Roxana, si eu am citit zilele trecute subiectul tau de la inceput si m-a dat gata sotul tau!
Parerea mea de ne-medic dar mare bagator de seama este ca:
-doctoritei nu-i vine sa creada ca esti insarcinata cu toate trompele legate
-daca uterul e marit e f f probabil sa fie "ceva" in el
-la extrauterina (din cate stiu si am citit) simptomele sunt mult mai slabe/inexistente, de asta multe femei ajung cu hemoragie interna de la extrauterina rupta fara sa stie ca sunt insarcinate
-dureri - si alea severe - iti apar in momentul in care se rupe trompa, nu si pana atunci; dar in momentul ala trebuie sa ajungi cat mai urgent pe masa de operatie, ca e hemoragie interna si poti sa dai coltu'
Am citit in TVMania cred, ca exact asa i s-a intamplat Mihaele Radulescu. Brusc si din senin i s-a facut rau, durere, ameteala, etc noroc ca s-a dus la medic si diagnostic: extrauterina.
Eu sunt 90% sigura, din ce povestesti, ca la tine e sarcina normala si bine fixata in uter. Dar fa tot ce poti sa te programezi cat mai repede la o ecografie. Nu trebuie sa fie cel mai genial ecografist ca sa vada daca e sau nu in uter, mai ales ca la 7 saptamani e deja marisor si trebuie sa i se vada bataile inimii.
Iti doresc numai bine si abia astept sa citesc ca totul e in ordine.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Laura T spune:
Roxana, tinem pumnii!
Laura si bebitele: Bianca (aproape 7 ani) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
mara2 spune:
draga roxana, imi pare rau ca nu ai reusit sa te programezi la dr ghita. parerea mea e sa mergi URGENT la eco, ptr ca daca e sarcina normala,iar tu ai zis ca e de 7 sapt, la eco se vede. mai exista un dr bun: dr hanganu la mediurg, nu e specializat pe gineco, dar le "vede". am fost acu 2 sapt cu o prietena careia o dr de la al medica i-a zis ca are sarcina oprita in evolutie si i-a recomandat chiuretaj de urgenta........ la dr hanganu, care si-a dat seama ca totul e ok, in sensul ca sarcina er amai mica decat calculele, iar embrionul nu se vedea inca la eco, dar se vede af clar sacu;l gestational.asa ca a linistit-o, a chemat-o peste o sapt la eco, adica atunci cand sarcina era de 6 sapt si l-a vazut pe bb acolo, sub forma de embrion cu inimioara care batea.... de ambele dati am fost cu ea si ti-l recomand pe ac doctor. deci daca e sarcina normala, la eco tre sa se vada sacul gestationalk pe uter. iti urez succes.
daca era extra nu cred ca aveai toate aceste simptome
ralcat spune:
Draga Roxana,
Uite cum mi-a fost mie aku 3 ani cand am avut o extrauterina pe trompa: am ramas insarcinata la inceputul lui februarie si dupa 3 saptamani au inceput simptomele clasice de sarcina (doar ca eu nu stiam: rau de numa, dormit cu capu'n buda de cat vomam, sensibilitati ingrozitoare la mirosuri, ce sa mai stii tu ce zic. Pentru ca in nici un caz nu m-am gandit la sarcina (luam pilule), am crezut ca am probleme cu bila/ficatul, numai la tampenii ma gandeam. Asa a trecut toata luna martie si in aprilie am binevoit sa fac pneumonie. Ajung in spital, bag la antibiotice in mine de ma satur, vomit in continuu (aku credeam ca de la tratament, mai ales ca la controale toti medicii ziceau ca zona biliara e ok). Dar in timpul pneumoniei, a inceput sa ma doara undeva in zona inghinala in dreapta (cam ca atunci cand te paleste o raceala prin zona ovarelor). Si pentru ca tot luasem atatea antibiotice, nu puteam sa cred ca poate fi raceala.
Noroc ca m-am dus la doctorita mea ginecolog, care imediat a zis: "ia sa vedem noi daca nu-i extrauterina". Deci, testul de sarcina a aratat negativ, mi-a facut test de sange si valorile de la betahcg au aratat ca sunc insarcinata. Echo de urgenta (vaginala) si a iesit o ditamai sarcina de 8 mm pe trompa dreapta. In doua zile am fost operata (la urcarea pe masa de operatie mi-a pleznit trompa :(. Bonus: la intoarcerea acasa dupa operatie am facut varicela, ca asa am avut io un an norocos .
Dar pot sa-ti spun sigur ca pana nu se mareste destul samburelul in trompa, nu ai decat simptomele de sarcina normala, nici o durere pana cand nu incepe sa tensioneze trompa.
Sper ca experienta mea sa te ajute.
Si daca e intr-adevar un bebe pe cale sa vina, felicitari si multa sanatate.
Raluca, leoaica cu pui nazdravan