Cat de necesare sunt vitaminele??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eu mananc de toate.E drept ca dezordonat.Ce am mare grija e sa baeu 2l de lichide.Daca beau apa minerala mai trebuie sa iau suplimente?

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

E, uite, eu nu iau vitamine, si n-am luat cred de cand eram mica ... acuma, ca sunt in 33+ mi-a recomandat doctorul Fier cu vitamina C si Magneziu, dar in rest nu iau nimic ... Si sunt destul de zdravana, vorba ta, nu par deloc nemancata ...

Nu zic ca e bine cum fac eu, sunt si eu constienta ca nu e bine ... Parca ma recunosc pe mine in postarea ta De fapt, tu ce mananci? Da-ne un exemplu de meniu pe o zi, ca sa ne dam seama ...

Nici eu nu prea mananc fructe, legumele nu prea-mi plac si-mi irita stomacul ... Totusi, ce mananc eu (si sa stii ca-s sanatoasa, fata de altii care se indoapa cu vitamine, fructe si legume): obligatoriu mic dejun, nu-l sar niciodata; de obicei paine de secara (astea sunt cerealele) cu unt (asta e calciu si vitamina E/D/A ?) si cu branza sau cascaval sau mezel (iar Ca); eventual o rosie/ridiche; peste zi gustarea, care ma straduiesc sa fie un fruct (banana,mar,para, ce e de sezon); am incercat iaurturi, dar nu le suporta stomacul; la pranza avem bufet la servici si de obicei iau o friptura cu cartofi prajiti si salata (dar trebuie s-o las mai moale, pt ca ingrasa si nu sunt foarte nutritive); daca nu, ceva crantanele sau salate (neaparat cu maioneza); seara tot sandvisuri, sau shaorma, sau pizza, sau, mai rar, cate o mancare gatita (sote de mazare, budinca de cartofi ...). In general sunt mare fan cartofi, desi ingrasa teribil; plus muraturi, salate de sezon ...

In general, la mine alimentatia functioneaza dupa o "sinusoida": am perioade in care as manca multa carne, cartofi, mancare consistenta, care alterneaza cu perioade in care organismul se "curata" si as manca numai salate, fructe si lucruri usoare.

Eu cred ca ar trebui sa te gandesti la vitamine numai daca ai cev semne ale unei carente: unghii friabile, piele uscata, par deteriorat, analize proaste ...

Si sa stii ca ciocolata contine vitamine din complexul B, si e buna si ea la ceva !!!

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ce am mancat azi: (hihi)
o rosie si un ou
2 fileuri de peste
of course ciocolata (nu mai stiu cantitatile)
o portocala
si......mi-au scapat niste cartofi prajiti

lichide beau f putine...

de obicei dimineata mananc ou cu branza sau rosii, la pranz salate (cu peste sau soia) ciocolata ca gustari si uneori ca meniuri, si seara niste mazare, sau fasole (salata) sau branza...

nu prea variez...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by asi

Eu mananc de toate.E drept ca dezordonat.Ce am mare grija e sa baeu 2l de lichide.Daca beau apa minerala mai trebuie sa iau suplimente?

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

bineinteles ! ca doar nu are vitamine.
atentie la apa minerala. creste de 3 ori riscul de fracturi.
are mult SODIU care e periculos pt sistemul cardiovascular. ( nu se recomanda din aceleasi motive pt care ni se recomanda sa nu consumam multa sare care e periculoasa din cauza sodiului pe care il contine)
O alimentatie sanatoasa presupune consumul a 2 litri de apa plata

a

Mergi la inceput

Eu cred ca ar trebui sa te gandesti la vitamine numai daca ai cev semne ale unei carente: unghii friabile, piele uscata, par deteriorat, analize proaste ...

medicii si nutritionistii sunt insa de alta parere . ei considera ca 1 multivitamine / zi reduce considerabil riscul de aparitie al anumitor cancere, riscul de boli cardiovasculare, creste imunitatea etc etc etc
pana nu se razgandesc ei ( ca n-ar fi prima oara ) eu ii ascult.

tot ei sustin ca atunci cand deja apar semne, gen unghii casante ,paloare etc , problema deja e cronicizata si va fi ceva mai greu de inlaturat consecintele. organismul are o adaptabilitate extraordinara si de multe ori ascunde cu succes afectiunile minore care insa in timp duc la deteriorarea sanatatii generale. Eu una cred ca e mai bine sa previi decat sa combati si vitaminele tocmai asta fac. Uite eu de exemplu am avut o operatie destul de invaziva in urma cu 2 saptamani si am avut o recuperare f. rapida ( dupa 2 zile eram pe picioare) si eu cred ca asta se datoreaza si faptului ca am fost constiincioasa si mi-am luat vitaminele zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Sinzi_ana, mie mi-ar recomandat medicul sa mananc ciocolata ca ar contine serotonina (hormonul fericirii pe care se pare ca il am diminuat)! Asta daca vrei o scuza pentru ca mananci ciocolata.

Pentru ca de fapt mi-am dat seama ca imi e mult mai bine cand mananc natural si echilibrat. Dar nu reusesc totdeauna.

Asa ca eu iau calciu cam in fiecare luna pe perioada ciclului (cand se pierde cel mai mult). Asta inseamna cateva zile pe luna, o saptamana, dar imi calmeaza si dracii asociati. Uneori iau calciu + magneziu. Chiar daca beau cam 1-2 litri de lapte pe zi.

Altfel, primavara si toamna si in perioadele de stress sau oboseala intensa iau complexe de vitamine + minerale + oligoelemente.

Ce mi-a mai priit a fost gingsengul care se pare ca mi-a activat hormonii pentru ca dupa cateva cure cu el am ramas insarcinata din prima! (trebuie insa avut grija ca e total contraindicat in caz de sarcina).

In general iau cantitati mai mici decat cele indicate pe cutii pentru ca organismul meu nu agreaza dozele soc.
Si caut lucrurile naturale, nu vitaminele de sinteza. Adica acerola in loc de vitamina A. Ulei de germeni de grau in loc de vitamina E...

Si printre complexele de vitamine exista unele care sunt mai naturale decat altele.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sinzi_ana

ce am mancat azi: (hihi)
o rosie si un ou
2 fileuri de peste
of course ciocolata (nu mai stiu cantitatile)
o portocala
si......mi-au scapat niste cartofi prajiti

lichide beau f putine...

de obicei dimineata mananc ou cu branza sau rosii, la pranz salate (cu peste sau soia) ciocolata ca gustari si uneori ca meniuri, si seara niste mazare, sau fasole (salata) sau branza...
nu prea variez...
Sinzi, Radusi David
David

Pai eu zic, uitandu-ma la e mananci tu, ca ai proteine (din oua, branza, soia, peste) si animale si vegetale (fasole, soia, mazare), si ai si calciu, din branza, si carbohidrati (din cartofii aia prajiti), si un pic de legume (rosii) ... Mie mie se pare destul de echilibrat, nu stiu ce contin salatele de care vorbesti, dar presupun ca ceva legume au ... Eventual aici ai putea sa mai variezi, la salate, daca iti plac; poti sa bagi tot felul de legume, care iti plac si care se potrivesc intre ele ... salata verde, castravete verde, rosii ... ce e de sezon si ce te atrage ...
Evident ca nu sunt expert, dar as vrea eu sa mananc asa echilibrat ...

atentie la apa minerala. creste de 3 ori riscul de fracturi.
are mult SODIU care e periculos pt sistemul cardiovascular. ( nu se recomanda din aceleasi motive pt care ni se recomanda sa nu consumam multa sare care e periculoasa din cauza sodiului pe care il contine)
O alimentatie sanatoasa presupune consumul a 2 litri de apa plata

Cat despre apa minerala, eu nu prea sunt de acord cu afirmatiile lui michelle7. Nu inteleg de unde apare riscul fracturilor ... Daca te uiti la compozitia unei ape minerale, o sa vezi ca difera de la marca la marca; unele au mai mult calciu, altele au mai mult magneziu, unele au mai mult sodiu samd.
Motivele pt care se recomanda apa plata sunt 2: in primul rand acidul carbogazos din apa minerala favorizeaza balonarea (si deci te umfla inutil), si in al doilea rand continutul crescut in minerale poate favoriza aparitia pietrelor la rinichi. De aceea se recomanda alternarea marcilor de apa minerala, ca sa nu acumulezi unul sau altul din minerale.

Cat despre sodiu, eu am facut un studiu de piata pt ca sora mea tine un regim hiposodic foarte strict, asa ca pot sa va spun ca marca cea mai saraca in sodiu, si ca apa minerala, si ca apa plata, este Dorna. La Poiana Negri, de exemplu, continutul in sodiu e de cel putin 10 ori mai mare, daca nu ma insel. Uitati-va odata pe eticheta, si faceti comparatie intre marci.

Boghi

Mergi la inceput

am citit recent ca s-a descoperit ca apa minerala creste riscul facturilor. n-am nici un document legal in mana care sa ateste asta.
oricum in US aud frecvent ca apa minerala e bine sa o evitam.acum fiecare decide pt el.
PS apa plata nu are sodiu deloc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Bogdanai, daca pun cantitaile de mancare pe langa cantitatile de ciocolata (de care sunt dependenta) cred ca sunt cam egale ..hihi...

Oricum ma apuc si eu de vitamine...michelle m-a convins..

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michelle7

am citit recent ca s-a descoperit ca apa minerala creste riscul fracturilor. n-am nici un document legal in mana care sa ateste asta.
oricum in US aud frecvent ca apa minerala e bine sa o evitam.acum fiecare decide pt el.
PS apa plata nu are sodiu deloc .

Aici trebuie sa te contrazic, tot in urma studiului pt dieta hiposodica a sora-mii ... dorna, cea mai putin "sarata" are 6 mg Na/litru, iar celelalte au mai mult. Sunt de acord cu tine ca e o cantitate neglijabila, si sunt iarasi de acord ca apa plata este mult mai sanatoasa decat cea minerala, dar eu pun chestia asta pe seama lipsei bulelor.

sinzi_ana - vitaminele n-au ce sa-ti strice, cu singura observatie ca am inteles (sa nu dati cu parul, ca nu stiu daca-i adevarat) ca fac pofta de mancare. Acuma, ce mananci, e deja alta problema, ca daca o sa mananci si mai multa ciocolata sau gogosi ... deja vitaminele pot deveni o problema ... Eu zic sa incerci si tu o cura de 1-2 luni, si vezi cum te simti. Eu de exemplu am luat la un moment dat niste vitamina B cu Mg parca, se lua dimineata pe stomacul gol, cu juma de ora inainte de masa, si-mi facea o greata ...

Boghi

Mergi la inceput