Nu mai dati ficat la bebei
Raspunsuri - Pagina 5
sinzi_ana spune:
DAr care e problema cu spanacul??
Ca noi mancam si reincalzit...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
DAr care e problema cu spanacul??
Ca noi mancam si reincalzit...
Sinzi, Radusi David
David
La adulti nu-i nici o problema, e vorba de bebei pina la un an. Treaba cu spanacul n-o stiu nici eu prea bine, am retinut doar ca-i mai bine sa fie proaspat.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by aramona
Nu neg cele spuse de cipcipcip, insa vin cu alte argumente pentru a sprijini teoria aportului de fier din produsele animaliere, in defavoarea celor de origine vegetala:
Exista doua tipuri de aporturi de fier:
- fierul heminic, care provine din carne si din peste si care este absorbit în proportie de 25% ;
- fierul non heminic, pe care îl gasim în vegetale si care este absorbit în proportie de 5%.
Surse de fier heminic (pentru o cantitate de 100 g)
Crustacee 25 mg
Scoici 25 mg
Sângerete 20 mg
Ficat de proc 15 mg
Ficat de vita sau de miel 10 mg
Galbenus de ou 7 mg
Stridii 6 mg
Ficat de vitel 5 mg
Carne 3 mg
Carne de peste sau pasare 2 mg
Surse de fier non heminic (pentru o cantitate de 100 g)
Cacao pudra 15 mg
Ciocolata 70% cacao 10 mg
Boabe (Vicia faba –fčves) 10 mg
Fasole alba 8 mg
Linte 7 mg
Fructe oleaginoase 5 mg
Fructe uscate 4 mg
Spanac 4 mg
Paine integrala 3 mg
Si pentru ca intre timp a mai aparut o postare...nu numai ca ar trebui sa mancam spanac cu kilogramul...sa se asimileze ceva-ceva...dar mai si bagam ingrasaminte in noi...
Oare cum e mai bine?
Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!
Naiba stie cum e mai bine dar vad din tabel ca si carnea are destul fier.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
diadaniela spune:
Si eu stiu ca spanacul se da la bebei imediat ce a fost gatit.Nu se reancalzeste.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
sinzi_ana spune:
ok...deci la copil de 3 ani e bine oricum?? proaspat, congelat, reincalzit???
Dupa ficat nu ne omoram nici unul..daca mananca baietii o data pe an...e bine!!!
Sinzi, Radusi David
David
claujro spune:
Am citit cu atentie tot ce s-a scris pana acum si imi scriu si eu umila parere: eu le-am dat si le voi da ficatei copiilor mei si noi vom manca.
Oi fi eu mai indolenta dar noi am mancat pui cu toata gripa aviara, ficatei chiar daca sunt toxici, peste chiar daca....etc.
Pupici!
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
Siminaf spune:
Adica spanacul reincalzit nu face bine la bebei, ca are nitriti, da' la adulti si copii mai mari merge?!? Sa inteleg ca nitritii astia e buni la aia mai mari ca virsta, nu?! Mmiammm!....
Mai bine faceti ca veganii de aici, care nu numai ca nu se mai ating nici macar de oua sau lactate (moarte curata, dom'ne, ce mai!), dar pina si vegetalele le papa crude! Ar fi mai bine zis "le pasc"???
Adica orice e vegetal, se baga in blender, nu conteaza combinatiile, si se face o chestie de culoarea vintului turbat si se bea asa, in loc de masa! Pe bune! Ca variatie, se mai pot fierbe si niscaiva paste d-alea fara lapte sau ou, chioare. Si cam asta e. Ca si preparatele din soia tot industrial sint facute si nu e bune... fereasca Al de Sus!
Nu vorbesc din auzite, am fost in case de vegani de mai multe ori! Ne-am invatat minte: de acum, mincam bine inainte de a ajunge la ei, ca ultima oara era sa lesin de hipoglicemie, cu o mina de paste! Evident, nu mersesem in vizita sa mincam, dar ei locuiesc departe de noi, iar o vizita la ei inseamna practic toata ziua! Sau ne luam sandwich-uri la noi!
Pofta buna!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Mai bine faceti ca veganii de aici, care nu numai ca nu se mai ating nici macar de oua sau lactate (moarte curata, dom'ne, ce mai!), dar pina si vegetalele le papa crude! Ar fi mai bine zis "le pasc"???
Adica orice e vegetal, se baga in blender, nu conteaza combinatiile, si se face o chestie de culoarea vintului turbat si se bea asa, in loc de masa! Pe bune! Ca variatie, se mai pot fierbe si niscaiva paste d-alea fara lapte sau ou, chioare. Si cam asta e. Ca si preparatele din soia tot industrial sint facute si nu e bune... fereasca Al de Sus!
Nu vorbesc din auzite, am fost in case de vegani de mai multe ori! Ne-am invatat minte: de acum, mincam bine inainte de a ajunge la ei, ca ultima oara era sa lesin de hipoglicemie, cu o mina de paste! Evident, nu mersesem in vizita sa mincam, dar ei locuiesc departe de noi, iar o vizita la ei inseamna practic toata ziua! Sau ne luam sandwich-uri la noi!
Pofta buna!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Hai mai Simina...ca si o am o gramada de prieteni vegan, si am fost si io vegan (am intrerupt de o luna si ceva...total aiurea...) si nu am auzit asa ceva!!!!
Or fi, dar nu le mananca crude ca sunt vegan!!!! Au ei alte "iecsplicatzii!!!"
Sinzi, Radusi David
David
nematics spune:
Simina,
se cheama Raw-food; am facut o incercare sa postez retete la topicele despre mincare, fiindca am tinut un astfel de regim, pe o perioada de trei luni, sub indrumarea unui medic nutritionist din RO, si m-am simtit foarte bine. As vrea sa mai tin dar in ultima vreme am fost mai tot timpul plecata. Daca este tinut corect nu e nici dezechilibrat, nici lipsit de gust (doar chestia aia data prin blender de care spui tu) si exista nenumarate retete delicioase.
In RO am avut voie si lapte crud, brinzeturi obtinute doar prin fermentare, nu si la cald, oua crude (maioneza) si daca as fi dorit - si peste crud (sushi?).
In Bucuresti la multe supermarketuri se gaseste piine speciala preparata fara foc, prin uscarea compozitiei la soare - un fel de chipsuri, dar nu asa uscate; in US se gasesc uscatoare speciale ca sa faci astfel de "pesmeti" - am mincat la cineva in Denver: se pun multe seminte de floarea soarelui decojite, faina integrala, rosii uscate si macinate samd - daca nu stii cum au fost preparate nu-ti dai seama, zici ca sunt ca si tortilla chips dar cu un gust mult mai bun. In Boulder am auzit ca e chiar un restaurant special pentru astfel de regim.
E drept ca la prietenii din Denver am avut parte si de "coctailul" de care spui tu, dar n-a fost obligatoriu! Cine a vrut, a avut tequilla! Si btw vinul, berea sunt fermentate natural deci permise la regimul asta
Iuliana
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
malla spune:
cipcipcip, nu te supara, ca prind bine parerile ca acestea. Fiecare face cum doreste dar tu sa nu faci prostia sa nu ne mai spui ce mai citesti sau auzi...
Uite ca eu nu i-am dat pana acum la bb, dar citind aici nici nu o sa ii dau, caci si eu auzisem de asta cu ficatul ca ar avea toxine dar nu eram sigura suta la suta.
Asa ca ... multumesc!
Adinella
"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!