Mamici de martie-aprilie 2006 (58)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Hai Tina!!!!!!!!!!

Nastere usoara si un bebe sanatos si frumos!!! Asteptam vesti cat mai curand!
Nu-i poate trimite cineva SMS lui Mark pe tel sa intrebe de Tina? Eu as incerca dar nu am cum...

Pispirica si Kim FELICITARI sa va fie sanatoase printesele, papacioase si fara colici! Sa va aduca numai bucurii!

Serj, inca nu au venit colicii. Luni facem o luna. Poate scapam! Caci asta ar mai lipsi... si asa nu mananca ea cat trebuie. Pe cutia de lapte scrie ca ar trebui la o masa sa bea 120 de ml si ea abia daca termina 80... In greutate a luat in jur de 800 de grame. Nu stiu daca e bine sau rau, marti mergem la control si o sa vedem ce zice doct.

Irina nu-l mai lasa pe Andrei sa suga asa de mult, ca il tii degeaba. Laptele, daca este, curge doar in primele 10 minute. O alaptare ca la carte se face 5 minute la un san, 5 minute la celalalt san, apoi cate 10-15 minute iar la fiecare san si gata. Daca nu s-a saturat completare cu formula... ca sa vezi cat lapte produci ai putea sa te mulgi la un interval de doua, trei ore si atunci vei sti sigur in cate minute se termina laptele dintr-un san si cat produce. Eu nu scot mai mult de 40 de ml dintr-un san iar domnisoara mea dupa ce suge 15 minute (numai la un san) adoarme si nu pot sa o mai trezesc... face o fata asa de scarbita daca incerc sa-i bag ceva in gura, san, suzeta, biberon, se ineaca, tuseste, da sa vomite, de parca tocmai ar fi terminat de baut tot laptele din lume. In schimb daca e treaza (cam 4, 5 ore pe zi) tre sa manance incontinuu, din jumate in jumate de ora, cate putin... Daca ar fi fost sa ma iau dupa cum m-au invatat la spital, aveam jumate de par alb in cap... De aceea insist pe faptul ca fiecare bebe are programul si stilul lui de crestere, diferit de al altora. Zic saru mana ca nu plage, ca nu da semne ca o doare burtica...
Felicitari pentru bebe Andrei ca s-a intors pe burtica!!!! Asta da realizare! Era cu fata in sus? Eu am auzit ca abia pe la 3 luni bebe reuseste sa se intoarca singur. Nu stiu sa fie probleme ca sta pe burtica, doar in cazul in care nu-si tine bine capul, sa nu cumva sa se aseze cu fata in jos si sa nu mai poata respira. De la doua luni, am citit ca se recomanda sa-l asezi pe burtica pentru a-si exersa muschii gatului, sa-si tina capusorul ridicat. Maria nu adoarme decat pe burtica dar pe pieptul meu... sau la san... daca o pun jos inainte sa fie adormita suta la suta, se trezeste imediat!

Ile, eu ii fac baie Mariei in fiecare seara. Si aici e inca frigut, dar fac cald in camera respectiva si ne balacim in fiecare seara. Nu te stresa daca nu ai timp si pentru altceva... mai da-le incolo de treburi. Acum bebelina e cea mai importanta.
Cat despre lapte, curios, aici nu se insista prea mult pe alaptatul la san. Dupa operatie, eu ma asteptam sa mi-o aduca imediat la san, cum citisem pe aici pe forum... da de unde.. abia a treia zi mi-au adus-o!!! Si atunci mi-a spus sa o pun cate 3 minute la fiecare san si apoi completare cu formula ( mi-au dat lapte, biberoane, sterilizator si m-au invatat cum sa pregatesc singurica). Apoi in fiecare dimineata venea o asistenta sa-mi faca masaj la sani si desi aveam lapte, repet, in primele doua zile nu i-am dat san. Prin a 6-a zi a venit o tanti specialist de la o firma de produse alimentare pentru bebei si a inceput sa-mi tina un adevarat curs despre compozitia laptelui praf, diferentele dintre laptele de mama si formula (care am inteles ca dupa tehnologia lor de ultima ora nu prea ar mai fi) si concluzia a fost ca cel mai bine e sa alaptam mixt, san, la inceput pentru a-si luat bebe anticorpii si completare cu formula pentru complexul de vitamine, minerale, cum a spus si Mariana...

Mariana, aici majoritatea japonezelor nu alapteaza deloc sau daca o fac, foarte putin... cateva saptamani, o luna... Si inca ceva, nu are legatura cu bebeii, aseara am vazut la tv un reportaj despre Ice Hotel din Suedia, o nebunie, o feerie...

Kit, ce bine de tine, ca ai laptic suficient! Nu te-ai intalnit cu Laura in spital? Saraca de ea, oare ce-o mai fi facand?

Doublemom, ce greu trebuie sa-ti fie!! Ne plangem noi, care aveam cate unul... dar tu... esti o eroina!

Mamici, puii vostri au inceput sa-si tina bine capusorul?

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Tina
Nastere usoara si bb sanatos!!!
Pup

Ciuf (37+) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutta spune:

Felicitari proaspetelor mamici pentru bebei
Onsami, IoanaC, Alinaalex, Andreea Georgiana, Pispirica, Kim
Bebei cuminti si mancaciosi si sanatate multa voua si bebeilor.


Kim, pentru tine tinem pumnii sa te refaci cat mai repede.

Tina, nastere usoara si bebe sanatos, asteptam vesti bune de la Mark.
si eu sunt curioasa ce o sa ai.


Din pacate eu nu pot intra mai des ca e sfarsit de simestru si pana acum am fost ocupat cu tot felul de lucrari, acum incep pregatirea de examene .
Weekenduk asta voi face o mica pauza de la invatat si ma voi ocupa de finisarea bagajului de spital, am aproape 36 de saptamani si inca nu e gata. Am cumparat aproape tot, dar inca nu sunt puse intr-o geanta speciala, stau in dulap. Si-a mai facut cineva atat de tarziu bagajul?

Noi am fost ieri sa vizitam spitalul unde voi naste, ne-au aratat cada cu bule, camerele de nasteri si camerele unde te muta dupa 2 ore dupa nasteri. Sotul poate sa stea cu mine in cada cu bule. A incercat cineva cada in timpul travaliului, ajuta la micsorararea durerilor?

Aida, promta ca intotdeauna, pentru capitolul nou.

Pup la toate mamicile si burticile

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Eu ii dau Giuliei (11 zile) tzitzi cate 10 min la fiecare san si porma mulg in bibe ce a ramas si incerc sa ii mai dau, daca vrea bine, daca nju, nu.
Aseara a uitat sse scoale la 12 sa manance (mancase la 9) s-a sculat pila 2 jumate, si porma la 6 jumate. A stricat ritmul de culcat la 1 si trezit la 7 :))))
Sper sa isi revina :o).
Nu ii tineti mai mult de 20 min. la un san ca adorm acolo si oricum nu mananca si nu se satura. Plus ca nu mai ai timp sa produci lapte pana la urmatoarea masa cand i se face foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dananita spune:

Salutare!

Olgutta, am facut bagajul in noaptea in care am fugit la spital. Eu eram convinsa ca o sa nasc prin cezariana si n-aveam de gand sa fac bagajul ca sa nu cobesc BB a avut insa alte planuri...

Ehehe Tinutzo, ti-am zis eu ca o sa nasti cel putin la fel de usor ca mine? Exact la fel am avut si eu contractii la 20 min fara sa pierd apa si dilatatie 3-4 Dupa asta n-a mai durat decat cat sa-mi rupa apa si sa-si faca efectul epidurala, ca despre nascut v-am zis ca s-a petrecut ff repede si fara mari eforturi. Hai ca tin pumnii la fata, te . sa vezi ce dor o sa-ti fie de burta

Ma intorc la colicileee noastreee toateee...

Dana & Alexandru
POZE cu DANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

NU AM NASCUT.A FOST ALARMA FALSA.CONTRACTIILE S-AU OPRIT DUPA 5 ORE,DUPA CE AJUNSESERA LA 10 MINUTE INTRE ELE SI ITENSITATE DE 1 MINUT.ASTA E.SE PARE CA AM UN BEBE CARE II PLACE SA FACA GLUME CU PARINTII.SPER SA NU IL NASC MAINE.VA pe toate si aveti grija de voi.
Aida multumesc ca ai deschis un nou capitol.Sa mai scada o gravdutza dintre cele 25 si sa ramana 24!Felicitari pt bebelina maricica!

Mesaj de la Adar: "Ieri la ora 14.45,s-a nascut Maria-Maia,3720Grame,57CM,Apgar 10 prin cezariana cu epidural"

Va multumesc la toate de sustinere si galerie..poate in curand va fi "pe bune"!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Tinem pumnii Tinutza sa nasti usor si sa va intoarceti acasa cat de repede!!

Apropo de alaptat, Iulia mea papa cam 20 minute la fiecare san, asta cu insistentele mele si intre cateva somnuri dupa care ma mulg si papa restul. Din cate am observat eu, ea papa in jur de 100 ml la o masa (avem 8 zile)
Si mie in spital mi-au adus-o la san doar din a treia zi, pana atunci a papat formula. Dar de cand am ajuns acasa nu i-am mai dat deloc lapte praf pentru ca al meu e suficient. Acuma stau pe ganduri .. daca lapticul meu nu are suficiente vitamine, minerale pentru ea? Ar trebui totusi sa-i suplimentez cu laptele praf? Din cate o vad eu e tare linistita, dupa ce papa doarme cam 3-4 ore.
Olgutta, bagajul meu de spital astepta in portbagajul masinii din saptamana 37 ... si in 38 am nascut Oricum, daca le ai toate pregatite nu-ti ia mult timp sa le pui intr-o geanta si sa ajungeti la spital. Al meu era in portbagaj pentru ca eu aveam drum de Alba - Cluj ca sa ajung la clinica, chiar nu-mi permiteam sa mai intarzii si cu bagajul de spital. Si cu toate astea, m-am pornit dimineata catre clinica si am nascut noaptea

Anamaria si Iulia (8 zile )



Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

ooofff Tinutza, incapatanat e bebele tau, un adevarat berbecut.
Stie el ce stie, la mami in burtik nu are colici, nu trebuie sa se chinuie sa suga ... smecheras bebicul tau.
Pana duminica o sa-ti tii si tu bebele in brate ... dupa mine

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Tinutzo, te tii de bancuri, ai????
Pai ne dai asa palpitatii....si bb asta al tau se gandeste si se razgandeste....asa sa se joace cu nervii vostri...sper sa nu faca la fel si cu printesa mea...ca il las fara fusta.
Pupici si ai grija sa nu nasti de 1 aprilie ca nu o sa te creada nimeni.

Sper sa pot reveni cat mai repede si sa citesc ce ati scris...acum fug la stapana....

un puiutz de moldovean

burtici burticoase si alte poze mumoase...noutatzi noi

catrinutza gravidutza


www.fundatiasensiblu.ro/donatori.aspx#impozit" target="_blank">acordati 2% din impozit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Va pupam pe toti si pe toate


Iaca am ajuns si noi acasa, pe 29.03 dupa amiaza. Suntem bine, acum dormim, ca am papat mai devreme si o lasam pe mami sa scrie macar 2 cuvinte pe forum si poate mai tarziu o lasam sa si citeasca din urma.

Felicitari burticilor care au devenit mamici intre timp, sa va bucurati de bebelusi, sa fie sanatosi, norocosi si mancaciosi !!!

Sa va spun pe scurt cum s-a intamplat : luni, pe 27.03 ar fi trebuit sa o sun pe dna doctor sa stabilim ora pt cezariana, joi, 30.03 (am hotarat ca e mai bine cezariana datorita unor probleme mai vechi ale mele cu inima ).Pe 30 implineam fix 39 saptamani. Numai ca puiuta noastra , "berbeaca" adevarata ,a hotarat ca vine mai devreme. Duminica dimineata, m-am trezit sa merg la baie pt un pp (ciudat, nu puteam sa ma mai tin ...), numai ca in afara de pp mai curgea ceva....la inceput mai putin, apoi din ce in ce mai mult....L-am trezit pe tati, am sunat-o pe dna doctor,era la spital, fusese de garda in seara dinainte , mi-a spus ca am timp si de un dus rapid si apoi am plecat la spital. Acolo au vazut ca am membranele rupte, insa dilatatie nu aveam deloc.M-au pregatit, am vorbit cu dr anestezist, am ales anestezia generala, m-au asigurat ca va avea voie si Catalin, satul meu, in sala ca sa filmeze si apoi nu mai stiu nimic...m-am trezit in sala de reanimare, nu vedeam prea bine si aveam un sentiment ciudat, ca nu stiu ce se intampla cu mine, parca ma trezisem dintr-un somn mai lung...era sotul meu cu mine si niste asistente tare dragute...am inceput sa plang , sa pun intrebari si nu m-am linistit pana nu mi-ai adus bebita .Mi-au lasat-o cu mine in pat 10 minute, doamne, mi s-a parut cel mai frumos copil pe care l-am vazut vreodata, e perfecta ! Si acum cand scriu plang de emotie si bucurie, e sufletelul nostru.
Am vazut dvd-ul cu ce a filmat sotul...a fost tare curajos !

Eu sunt mai bine acum, ma doare operatia cand ma ridic de pe scaun, dar o sa treaca...azi merg sa-mi scoata firele (intre doua alaptari)si gata !
Bebe s-a obisnuit sa suga, am fost putin speriata cand am ajuns acasa, in prima zi, pentru nu aveam suficient lapte, dar acum suntem bine.Incepem chiar sa ne facem i un program, papam cam 30-40 minute si dormin cam 2 ore sau 2 si jumatate. Azi ne-a cazut si buricutul deci o sa facem si prima baita.

Am scris cam mult, dar inca doarme si am zis ca trebuie sa profit

Va pup si va doresc nasteri usoare si bebelusi sanatosi !

Mari si Teodora

Mergi la inceput