Mamici de martie-aprilie 2006 (58)
Raspunsuri - Pagina 14
aida_o spune:
Zuzilici,
pai suntem atitea fete in Canada: eu, Kim, Olgutta, Dea... daca anunti pe una dintre noi, atunci cea anuntata poate intra pe net si da vestea pe forum :)
Nu-ti fa griji cu lista, sigur ne descurcam noi cumva :) Oricum, incet-incet nastem toate de pe lista, si nu va mai necesita actualizari repetate.
tania2 spune:
Buna dimineata
fetelor, slaba miscare pe aici, se vede ca bb ocupa tot timpul liber.
Noi suntem bine, exceptand faptul ca nu prea dormim noaptea si facem vreo 4 ture la toaleta.
Am citit cum au nascut fetele, Andreea Georgiana si Mihaser, sa le traiasca bb si sa fie sanatosi si cuminti ca frumosi sunt foc.
Vrem si noi!
Andreea Gergiana, stiu ca nu ai timp dar poate imi spui si mie cate ceva de maternitate. Acolo nasc si eu. De ex. ti-au trebuit hainute pt. bb, cat ai cotizat ( asistente si dr), tu de ce ai avut nevoie, cine i-a pus cerceii Theei, te rog mult. S-au poti sa-mi lasi mesaj pe MS.
Pup
Tania 38w1d
bb si tania
http://community.webshots.com/user/red_tania
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png
ileana_marius spune:
Felicitari KIM, Adar, Andra Simona si BITAB pentru fetite. Sa fie sanatoase si sa va aduca numai bucurii.
KIM sper ca esti mai bine. Multa sanatate.
De ce MANU are DN pe 20.04.2006?
Poliana cum se mai simte Laura?
Ce ma bucura povestile voastre despre nastere. Toate sunt deosebite si te fac sa astepti cu nerabdare si momentul tau.
Noi am tot sperat...dar nimic. Mi s-au umflat mainile, picioarele, merg din ce in ce mai greu, pe afara nu am mai iesit de sambata...suntem in asteptare. La fiecare drum la toaleta ma gandesc daca acum e momentul....se rupe sau nu apa. Vreau sa imi cunosc bebelina care in ultimul timp se misca foarte tare in burtik. Ma tot uit dupa semne, ce s-a mai schimbat...voi burtici cum rezistati?
Mai vreau povesti despre nastere....
tuturor!
Ileana 38+
Poze cu noi Nepotul meu David
Ghindoaca
Qamar spune:
Poliana, te rog transmite-i Laurei, daca crezi ca e ok, ca suntem alaturi de ea si ne rugam sa fie bine, sa nu isi piarda speranta si cu siguranta o sa vina momentul cand o sa tina un bebe mic in brate
in paranteza, nu pot sa nu imi exprim indignarea si shocul fata de cele intamplate, mai ales in conditiile in care laura a fost internata atata timp...insa ii inteleg pe ea si pe sotul ei de ce nu vor sa dea medicii in judecata,...era o expresie...ceva in genu: ar costa prea mult suflet
eu sper ca ea sa isi revina cat de repede se poate si sa nu uite ca exista un motiv pentru fiecare lucru ce se intampla, chiar daca de multe ori motivul pare imposibil de gasit...
Laura..
Cu drag,
Noe si Anne Bianca
ANDREEA GEORGIANA spune:
Buna,fetelor...
Inca stam pe scaun...cu jena,dar supravietuim si totul este minunat.Astazi,Thea Antonia implineste o saptamana si are deja ceva performante:papa cu mare pofta(vai de sanii lui mami!),face kk non-stop si mai ales imediat ce-i schimbam pampersul sau...in timp ce...,zambeste,inclusiv cu sanul in gurita si scoate niste sunete ca un ciripit(se aud pasarele la geamul ei...).Nu ma mai satur sa o privesc si sa ma bucur de ea.Nu am reusit sa-i fac un program de papa,dar noaptea se trezeste singura pe la 1-2 si apoi la 5-6.
Inafara de faptul ca nu mai suport sa sune telefonul(imi vine sa-l arunc de toti peretii)si nu-mi doresc sa avem musafiri,totul este minunat.
Mari,Tina,MP,Tcelen,Nshiro,Ciuf,Aida,multumim pt. complimenete.
Aida pt. ca ne-ai pus pozele in contul comun.Eu cu greu le-am pus in albumul personal.
Ciuf, Luca si burtica.
Tina!!!!!!!!!!!!!!!Nimic???????????????
Tania,eu dr. nu i-am dat bani(suntem prietene)ci un cadou pe care l-a acceptat cu greu.Cu dr. neonatolog am procedat la fel,din aceleasi motive.Am dat moasei 1.500.000(meritati cu varf si indesat!!!),am mai dat in sala de travaliu 100.000 unei infirmiere super dragute care mi-a facut fel de fel de comisioane.Celei care m-0a dus in salon i-am dat 50.000.Asistentei de la nou-nascuti(cea care a spalat-o pe puiuta),100.000(si celor din turele urmatoare,la fel).La toaleta dadeam 50.000 infirmierei de pe tura respectiva.
In ziua plecarii am rugat o asistenta de la bebei(mi-a spus dr. care)sa-i puna cercei si i-am dat 300.000 + 100.000 pt. ca mi-a imbracat-o pt. plecare.A fost f. draguta.
In ceea ce priveste bagajul de spital,mi-au fost f. utile urmatoarele:vata multa(3,4 pachete),hartie igienica(puneam pe colac cu tona,dar tot n-am reusit sa fac pisu,decat cu ajutorul sondei.Asta din cauza periduralei si a scarbei de toaleta..),spirt,chiloti multi,camasi de noapte (am avut 3 si mi-ar mai fi trebuit,pt. ca una era special pt. masa de toaleta),servetele umede,apa si sucuri,iaurt,diclofenac supozitoare si glicerina supozitoare,Oximed,Flavosol si Propoderm pt. toalete,Always 6 picaturi(2-3 pachete,desi mentine umezeala,este ok,cu vata deasupra si cu fasa sterila).Pt. bebita am avut nevoie de pampersi(7,8/zi),servetele umede(Sanosan),Baneocin pudra,sampon/spumant Sanosan si ulei de corp.Nu stiu cat le-au folosit dar asta e... .Hainute nu,inafara celor pt. externare.Bine ca nu am stat decat 2 zile!
Sper ca te-am lamurit.A...si un halat f. subtire,pt. ca este o caldura de mori.Si sfatul meu este sa stai la rezervele 5,8 sau 11(eu am stat la 11).Se rezolva vorbind cu asistenta de la et.1(nu stiu cum o cheama,este tanara si cu par lung si sta in camera unde se face toaleta).
Am mai pus poze,inclusiv cu camera bebitei.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Tina_Welsh spune:
Dianad,foarte bine.Tinem pumnii ca bebe sa stea cuminte pana se intoarce Dr.T!Sa trimiti te rugam un mail,in contul comun adica la mamici_de_martie_aprilie2006@yahoo.co.uk cu numarul tau de telefon,pt ca am constat ca nu este acolo.
Aida,asa este.Se poate intampla si la 42 de saptamani.Oricum am fost ieri la doctorita mea de la spital.Rezultatul tuseului vaginal prin care a incercat sa atzatze sa se rupa apa de la sine,a fost egal cu zero.Zici ca sunt facuta din fier.Oricum am aflat ca sunt dilatata 2 cm si ca saptamana asta s-ar putea mai mult ca sigur sa nasc..iar daca nu deja am stabilit data nasterii bebeului pe 11 aprilie.Ma voi interna luni pe 10.Sper totusi sa iasa de la sine pana atunci!Nu promit ca nasc imediat daca ma treci cap de lista!SI Aida,dupa ce trecem la scutece,o sa facem listuta cum e la mamicile de Ian-Feb!Si eventual deschidem pe rand.Cea care e de veghe deschide listuta,cum vom face de altfel si-acum.Cand te vei duce si tu sa nasti va deschide urmatoarea fata dupa tine si tot asa..Felicitari pentru rezultatul bun!Ce burtik mumosssss ai!
Polixeni,felictari pentru buricutzul cazut!
Madau,multumim de vestile despre BITAB!
Doublemom,minunate gogosici ai! Sa iti traiasca!
Clajuro,multumim de vestile pentru Andreea G!Nu ne suparam deloc,esti mereu binevenita!
Ile77,imi pare rau ca zic,dar ai zis o mare boacana!Cum laptele tau matern sa nu contina toate mineralele si vitaminele?????????Pai atunci de ce mai ai lapte daca nu contine tot ce este necesar?Adica laptele praf,care 50% din el este facut artificial,contine mineralele si vitaminele,pe care tu nu le ai?Intr-adevar,daca nu ai suficient lapte este bine sa dai si supliment,ca sa nu lasi copilul sa moara de foame,tot in acelasi timp suplimentul mai poate fi dat din cauza oboselii si etc..dar in nici un caz PENTRU CA LAPTELE MATERN NU ARE TOATE VITAMINELE SI MINERALELE.Imi cer scuze,nu sunt experta..dar macar atat stiu si eu..
Cosmina tinem pumnii.Astea sunt contractii!
Nshiro!
MP,!
Andreea G,facand abstractie de ce se intampla in jurul tau,povestea nasterii e superba!
Mihaser,frumoasa poveste! Bine ca sunteti bine!
Acum sa va fac sa radeti si sa va sochez putin.Joi seara,dupa ce am avut acel travaliu fals m-am culcat si-am dormit butuc pana vineri dimineata.Vineri dimineata mi se pune pata pe al meu barbat si zic ca daca facem poate ajuta la venirea lui bebe..dupa asta mergem si la o plimbare de 5 ore(timp in care daca am stat jos 10 minute,in rest mers continuu) cu gandul ca poate poate incep contractiile.Rezultat negativ bineinteles.Bon..Sambata,Mark facea baie,pe mine ma mananca in fund sa ma cocotz pe canapea sa schimb becul din sufragerie..rezultat?Canapeaua aluneca(ca am parchet) si eu aterizez pe spate pe parchet.Strig la Mark..el cand ma vede sa lesine si alta nu.Ajungem de urgenta la spital,monitorizare si toate cele...rezultatul:Amandoi suntem ok.N-am avut nici o scurgere,sangerare sau alte cele..si cand am ajuns la spital pentru monitorizare bebe chiar dormea,dar dupa o monitorizare de 20 de minute a inceput sa dea din picioruse!Bon..plecam de la spital,ajungem acasa.Dupa sperietura care am avut-o dupa cazatura,zic gata asta e,trebuie sa iasa ca numai pot.Bon..iau calciu si ulei de ricin,citind pe internet ca,uleiul de ricin are efect garantat la contractii..bon..iau 3-4 linguri de ricin,cu 3 calciu efervescent..ma duc si ma intind pe canapea si ma uit la un film cu Mark.Dupa film ma ridic sa ma duc la toaleta cu senzatia de pipi...fetelor nu va exagerez dar cred ca am stat pe wc mai mult de doua ore.Mark radea de se prapadea...pentru ca uleiul de ricin este laxativ...iar asta a fost singurul efect pe care l-a avut asupra mea...cel de a ma pune pe a toaleta si de-a ma tine prizoniera.Dupa acest esec...am zis ca ma las pagubasa si il las pe bebe sa vina cand vrea pana la inducere!
Va pe toate si o zi buna va urez!
Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea
dianad spune:
Fetelor, numar zilele pana duminica. Maine ma duc la monitorizare, apoi ar trebui sa merg la o eco 4D. Aveti idee, la o sarcina asa mare are rost sa fac un 4D, se vede ceva sau dau banii de pomana?Mi-am facut planul ca de luni sa fac ce n-am prea facut toata sarcina: sex, plimbari, plus ceai de zmeur si activitati casnice cat mai multe.Chiar daca vad ca la Tina nu a tinut : bebe nu vrea sa iasa.Am cazut si eu vineri: dupa 10 ore de umblat la doctor, prin oras si printr-un hipermarket, ajunsa acasa am incercat sa prind cainele care tocmai se strecura pe langa mine. Am uitat ca am o geanta cu o carte grea pe umar care, cand m-am aplecat dupa javra, mi-a deplast centrul de echilibru si am simtit cum o iau inainte. Mi-a fost teama ca o sa cad pe burta, am pus mainile in fata si am cazut in genunchi si in maini, burta a scapat neatinsa.Tina, facem galerie sa nasti saptamana asta!La fel si celorlate fete care vor sa nasca saptamana asta! bebeii , mamicile si gravidutele! DianaD 38+
ile77 spune:
Tina, probabil ca m-am exprimat eu gresit.
Insa ca sa intelegi mai bine ce vruiam sa zic ,da-mi voie s-o citez pe Mariana1976:"Nu cunosc din ce si cum este preparat laptele praf pt.sugari din Romania,aici contine toate vitaminile,lipidele si mineralele de calitate de care are nevoie bebe.Sincera sa fiu,nu stiu cite mamici pot minca cu atita atentie incit laptele lor sa contina in aceeasi masura tot ce exista aici in laptele praf"
Ea se refera sigur la laptele praf Nan ,pe care-l folosesc si eu si de a carui lista cu minerale si vitamine am fost impresionata.
Si la care mai adaug ca eu am si deficit de calciu si fier.
Georgiana: " Am dat moasei 1.500.000(meritati cu varf si indesat!!!),am mai dat in sala de travaliu 100.000 unei infirmiere super dragute care mi-a facut fel de fel de comisioane.Celei care m-0a dus in salon i-am dat 50.000.Asistentei de la nou-nascuti(cea care a spalat-o pe puiuta),100.000(si celor din turele urmatoare,la fel).La toaleta dadeam 50.000 infirmierei de pe tura respectiva.
In ziua plecarii am rugat o asistenta de la bebei(mi-a spus dr. care)sa-i puna cercei si i-am dat 300.000 + 100.000 pt. ca mi-a imbracat-o pt. plecare.A fost f. draguta."
Moasa aia merita 1.500.000de suturi cu virf si indesat.Crede-ma.
Pći asta e meseria ei, o plateste statul, nu trebuie s-o mai platesti si tu.
Mi se face greata ori de cite ori citesc despre sistemul asta din Rom.
Nu ma intelege gresit, dar mi se pare infiorator ce ai scris tu acolo.
E mare pćcat ca trebuie sa le platesti ca sa fie "dragutze".
Nu aruncati cu pietre, dar nu m-am putut abtine sa nu comentez.
mihaser spune:
ile si eu gandesc la fel...eu nu am dat bani si s-au purtat bine asistentele si infirmierele...insa daca faci asa cum a facut Andreea...ai parte de mai multa atentie!
pai noi daca dadeam la toti portarii, asistentele si infirmierele ramaneam fara bani in cont
pupici!
Mihaela
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;28/st/20060402/k/c977/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos