Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Joy, (imi tot vine in minte o melodie care era hit pe vremea cand eu eram in liceu: "JUMP FOR JOY") cer permisiunea sa ma inscriu si eu in clubul infiintat de tine: "Mamici denaturate, bune de legat si de spanzurat!" De vreo 3 zile fiica-mea ma innebuneste... Nu mai vrea sa pape ca lumea... ieri a mancat doar 550 g... Of... pana acum avea un program cat de cat acceptabil, adica manca cam la 4 ore, ultima masa la 22-22.30, prima masa la 6-6.30. Cuminte fata! Insa de cateva zile (de cand cu eclipsa) parca a luat-o pe aratura... Efectiv ma lupt cu ea ca sa o pot hrani. Dureaza vreo 2-3 minute pana sa o fac sa ia tetina in gurita (irosim vreo 10 ml lapte), bobineaza vreo 100 ml dupa care incepe distractia: degetele mele nu mai au ce cauta pe sticluta biberonului... mi le desprinde, dupa care loveste in biberon ca si cum ar lovi in jucariile zornaitoare si se agita de-i zboara tetina din gurita. Apoi se uita la mine si-mi afiseaza un zambet... parca in batjocura! Am incercat toate variantele de calmare: plimbat in brate 5-10 minute inainte de masa; oprit din papat, ragait dupa care iar papa; jucat inainte de masa incat sa fie obosita si sa nu se mai agite (cele mai slabe rezultate ca adoarme...). Rezultatele sunt multumitoare insa nu pe deplin. Cum ma calmez eu? Trag o tura pana la baie, o portie zdravana de plans; ma spal cu apa rece pe fata si revin cu forte proaspete.

Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania

3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Azi dupa baita generala, am uns motroashca cu ulei de masline fiert. Mai foloseste cineva ulei de masline? O fi bun de ceva?

Am citit intr-o revista ca fatza bebelusului se spala o singura data pe zi cu apa si sapun, restul doar cu apa curata. Eu nu am spalat-o niciodata cu sapun pe fatza. Si nici asa nu e incantata de operatiune, oricat de delicat as proceda. Voi cum ii pacaliti pe-ai vostri sa stea cuminti? Ca eu ii vorbesc, ea rade la mine in oglinda dar tot se stramba cand ma apropii de fatza ei!

Am mai intrebat o data, dar daca nu mi-a raspuns nimeni, eu insist! Pediatrul m-a sfatuit sa incep sa-i dau fainoase cu lapte de vaca si zahar, o masa pe zi (introdus progresiv). Pe mine nu prea ma incanta ideea... Din cate am retinut eu din discutiile voastre, laptele de vaca se recomanda dupa varsta de 1 an. Care sunt motivele?
De asemenea, trebuie sa trecem pe Milumil 2. Se procedeaza la fel ca la intoducerea unui produs nou? Sau pot sa-i inlocuiesc toate mesele dintr-o data avand in vedere ca folosim Milumil 1?

Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania

3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ola mamici,
Uite un copy la reteta de chec cu ton pt Catutza.

Cantitati:
100g faina
1 praf copt
1 varf de sare
3 oua
100ml lapte
100ml ulei masline
2 conserve mici de ton in sos rosii
100g masline verzi ( si negre merge dar nesarate)
100g amande
Totul se amesteca si se pune in tava unsa si tapetata, la cuptor incins la 200grade, timp de 40-45 min!

Remarci ( dupa cele povestite de Lavi)
- daca nu gasiti ton in sos de rosii, luati din ala in apa ( natur) sau daca luati in ulei scurgeti-l bine si adaugati si suc de rosii ca astea dau tot gustul!
- in loc sa ungeti tava mai bine puneti hartie de pergament, e mult mai practic.
- sa il serviti caldut sau rece cu salata verde eventual.
-na, ca iar am uitat cum sa traduc amandele , parca migdale ziceati fetelor, nu?

Noapte buna

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi mar 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Neata,fetele!
Off,Cristina-te-nteleg prin ce treci,mai tii minte acum o sapt cum ma vaitam ca nu-mi papa stefanelu'?
Ei bine,a avut o perioada de vreo 3 4 zile,in care nu cred ca a papat 400 ml pe 24 de ore...tre sa o lasi sa i se faca ei foame,nu vrea bibele,ok-mai incerci peste o ora!
La un moment dat,o s-o "trozneasca"foamea,si sa vezi atunci,cum rade bibele.Eu ii dadeam Humana si de disperare,i-am bagat Nan-ul brusc-cam idiotica@@!@#Z#$OZP$-da'mi-era frica sa mai continue asha ne-mancat-acu'la tine,ce sa zic-fiind aceeasi firma-poti baga jumi-juma,adica nu cu o masura,apoi cu 2!!!
Baiiiiiiiiiiiii,ce medic pediatru ti-a recom.laptele de vaca de pe-acu'??E nebuna?
N-avu ea ce sa zica decat de lapte de vaca?
Si cereale,si ZAHAR!!!??
Esti sigura ca de-asta cumva a zis NU CARE CUMVA??
Mai-cu cerealele astea-fie ele cu gluten,sau fara-NU VA GRABITI,si NU LE DATI PUFOSILOR PREA MULT!!!
Ele contin NUMAI-sau aproape NUMAI-carbohidrati-deci,ENERGIE,sau CALORII MULTE.
Daca bebeii sunt in grafic,sau mai mult-peste grafic-DE CE SA-I IMBUIBAM CU ASTEA???????????????????!!!
O lingurita doua acolo in lapticul de seara,cum a zis Cristina-shefutza,da'nu stiu ce-am face-o pasiune pentru fainoasele astea!!!!

In alta ordine de idei-Sunt f f racita,ma dor amigdelele,am ganglionii de la ceafa imflamati,am febra,drept pentru care-acum pe rol de mama e Iulian!!-si e asha de minunat in rolul asta!
Si ii mai fac si eu zile amare,ca sunt asha de nesuferita uneori!!
Si dup'aia imi pare rau ca am sarit pe el!!Offf!

Joy,pe unde esti mama?Ce face burticel-teroristutzel???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Doamne, de cind n-am mai intrat, cit ati scriiiis! Am ratat complet scutecul cu nr. 38! Si aici primele 7 pagini!

Anamari, multumesc pentru compliment! Nu era palariutza, ci chestia aia care se pune in scoica, ca sa nu-i picce capsorul intr-o parte sau alta. Nu-mi vine acum cum se numeste... Dar vine caldura si sa vezi atunci rochite cu palariute, bandanutze, etc. Are deja o droaie!

Ina, ce mai face buna ta? Scuze daca ai mai scris, eu inca nu am apucat sa citesc...

Lavi, recupereaza bine Nati? Sau si cu asta sint in urma?!

In rest, sper ca numai de bine!

Cind se incepe tabloul de aprilie?

AAaa, am uitat: fuseram miercuri la vaccin si aveam (la 5 luni fara o saptamina) aprox. 8 kg (fara vreo 2 g, adica 7,998) si 66,67 cm, adica aproape 67 cm. Deci cred ca la 5 luni se poate trece 8 kg si 67 cm, nu?
La 4 luni am cintarit-o eu in brate la mine - deci nesigur, iar de masurat - tot asa, cam nesigur, de asta nici nu am mai spus.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

'Neatza mamici!!!!

Maaama ce de sarbatoritzi azi!!!! Sa o luam pe rand:

Noki, Catutza, Toe, Melku sa va traiasca printzesele si sa se faca mari si sanatoase. Maaama aveti 5 luni deja.

Silvia sa-ti traiasca Stefanelul si sa te bucuri de el!!!
Ela si tie la fel, sa te bucuri de Daria si sa-ti aduca numai bucurii!!!
pentru cele 4 lunisoare.

Camelia_Daniele voi ati implinit 3 lunisoare, sunteti mari de acuma, sa traiti si sa fiti fericite si sa natoase!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Noki vb astazi dar...nu stiu daca ma aventurez in calatorii asa departe ca sunt singurica acasica pana pe la 4-5 si....imi e greu cu tot calabalacul. Cred ca o sa iesim pe la noi prin parc prin 23; daca vreti sa vizitati si alt parc....daca nu...o lasam pe altadata!!!
Adica maine sau poimaine....!Sau mai vb poate...ma incumet totusi. Deocamdata am scos frigiderul din priza ca sa-l dezghet si ma voi apuca de operatiune pe la 10.30 si cred ca va dura ceva. Eu am frigider din ala din comuna primitiva si epoca de piatra asa ca.... Dar stiti ce bun e??? Nu am vrut sa-l inlocuiesc de frica ca nu voi gasi asa bun; asa ca...pana crapa tot inainte!!!

14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

BUNA DIMINEATA,
multumim de urari si LA MULTI ANI PENTRU TOTI SARBATORITII DE AZI
SI CU RESTANTA PT CEI DE IERI

LAVI noi azi de pe la 12.30 ne infiintam in tineretului,veniti si voi?????
NEGARACRISTINA noi de 3 zile am trecut pe milu 2 dar am trecut treptat

Ela si Oana-Daria

Mergi la inceput

Fetelor eu am o nelamurire:

La vaccinul de la 2 luni dr. meu mi-a lasat un flacon de "Ferrum" adica fier pt bb pe care sa-l incepem dupa 4 luni. La vaccinul de la 4 luni nu mi-a mai zis nimic. Oare sa fi uitat? e cazul sa-l sun sa-l intreb sau o las asa pana la vacc de 6 luni??? Ca daca are nevoie baiatul si eu...nu ii dau ca a uitat dr??? Dar totusi e posibil sa uite????

14.11.2005

Mergi la inceput

Mai dar ce pustiu e forumul!!! Eu si Ela ce mai bantuim pe aici!!! Se vede ca a venit primavera si ca toata lumea e afara!!!! O sa plecam si noi in parc dar pe la 13.00 cred!!!

14.11.2005

Mergi la inceput