Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (19)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

Deea Invitatiile arata superbine, dar eu nu am rabdarea necesara si cred ca nici indemanarea. Nu sunt in stare sa trag o linie dreapta.

ana sebe + tiberiu
poze tiberiu stefan: http://photos.yahoo.com/ana_sebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Diana doarme de doua ore , dar a adormit cu circ,noroc ca a si mancat inainte ... tot cu circ!
Mami a fost si mi-a aspirat pe aici,eu am reusit doar sa pun hainele la spalat, sa le intind dupa aia si sa spal aragazul si sa rasfoiesc ceva ziare vechi ...am o lipsa de energie in mine .... de groaza!
Nu-i de mirare ... tocmai am vazut ca ... sunt la minimum cu bioritmul fizic si intelectual Asa ma si simt

Voi ziceti ca Diana nu pare de doar 5 kg...eu tin minte ca si pediatra cand a venit la o luna in vizita, a cam belit ochii la ea ca nu se potrivea : luase doar 550 g peste greutatea de la nastere ( +250 recuperare), dar a zis ca arata bine si asa m-a lasat fara explicatii ... a dat din cap nedumerita si gata! Mai departe nu mi-a zis nici atat ca nu-i in regula cica media e sa ia 750 g pe luna (minimum 500g),ei noi suntem sub medie ca trebuie sa fie cineva si acolo!
Dar poanta e ca ati vazut ce cretzuri are! Fund mare o sa aiba ca-i genetic si la mama si la bunica! Eu sper sa aiba si ceva pulpe ca bunica-sa ,nu ca mine ... si cand vad straturile ale ma gandesc ca or fi ceva sanse! Dar ar cretzuri si la gat ... sper sa nu iasa ca Petre Roman
INGRID sa scapati cu bine de vaccin!
BEE cum naiba sa fie prematura la 39 de saptamani??? Cum sa para de doua luni? Copii se dezvolta diferit,chiar zicea mami cuiva ca eu la 3 luni imi tineam bine capul si un var de-al meu, deodata cu mine, pe la 6 luni abia de si-l tinea! Si e sanatos tun! Deci esti ca de obicei curajoasa si iesitt la a doua plimbare?
Putoarea de mine nu iese singura de fapt nici nu pot cobora caruciorul pe scarile abrupte de la iesire...am o scuza!

MONI care DIANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

NICO,bine ca ai mai dat un semn de viata.las' ca o sa-i treaca ochisorul si herniutza,ai sa vezi.maseaza inspre partea interna a ochisorului,sa se desfunde.
BEE SI ANASEBE, voi n-aveti sanse sa va intalniti sa se cunoasca si copchii?ca vad ca stati in bucuresti,cuscrelor
MONI,a dormit 2 ore?hai sa facem schimb de copii,ca dani mai mult de 30min nu doarme.si alea asa foite...si nu pot sa fac nik de el.am iesit afara si tot a tras vreo 3 concerte in loc sa doarma.cine zicea ca trec colicii dupa 3 luni?sau noi suntem exceptia?
ASTERY,pupicei la razvanel
INGRID,bine ca ati trecut si peste vaccin...doar o intepatura,nu?ca aici sunt 3 odata
DENISA,ce mai face emma,e cuminte acum ca a plecat buni?
cred ca mama o sa se suie pe pereti cand o vedea ce nepot urlator are.si eu inaintea ei,zilele astea cat o sa avem musafiri

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
mirelutza si dani(21.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

Are si Mirela dreptate. Bee pe unde stai?

ana sebe + tiberiu
poze tiberiu stefan: http://photos.yahoo.com/ana_sebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

m-am pierdut deja in "cuscrerile" voastre, dar promit ca in cazul in care se finalizeaza vreuna sa participam si noi la distractie

noi crestem (o sa incerc maine sa gasesc timp sa pun niste poze sa vedeti in ce ritm), suntem la fel de haplea, dar continuam sa vomitam la fel de mult. asta e......cautam un echilibru! in legatura cu vomitatul: am intrebat toti dr pe care i-am prins disponibili, am citit peste tot pe unde se putea. nu exista solutii radicale decat la cazurile cu adevarat grave, care se rez cu operatie(nu intru in detalii ca nu e cazul la noi), dar atata timp cat copilul ia in greutate nu are sens sa ne agitam si sa ne enervam mai tare decat atunci cand se produce accidentul in sine. cica se dim incepand cu 4 luni si se regleaza total pe masura ce inaintam cu diversificare. singura masura care se poate lua e sa se dea bebeului ceva care sa-i reduca aciditatea, fiindca vomitand poate sa-si irite esofagul si hopa "greva" aia de care vorbeati voi:plange de foame, dar il deranjeaza cand inghite si gata cercul vicios.acum m-am lamurit si eu ce e cu gelul pe care mi l-a dat pediatru sa mi-l pun pe san cand termina de supt....e fix ce va povesteam mai sus: reducatorul de aciditate si pansamentul pentru esofag. daca nu am pus multe intrebari atunci cand mi l-a dat !!! eu speram ca vom scapa de vomitat cu asta.....acum sa nu va inchipuiti ca daca am povestit asa "sec" situatia e roz ca nu prea e ...vomitam in jet, vomitat in somn,cateodata scapa putin, cateodata m senjatai ca adat afara un biberon,stam mai mult in brate ca sa fim la verticala(cum e lasat jos cum da pe afara), cel mai nasol e ca se ineaca si tuseste cateodata cand suge sau cand face pauza-uneori ma si speri, dar crestem noi si scapam de asta.........in rest: suntem in"colici", dar eu nu ii dau nimic "contra" ca oricum nu au efect...doar il mangaiem si ii vorbim.....
cer vroiam sa va mai spun? teoretic un bebe tr sa ia intre 20g si 40 g pe zi........noi am luat 43 si uite asa s-a decretat ca manif lui cu vomitatul sunt "violente", dar nu indica altceva mai nasol.
nu avem pnb cu constipatia, dar tot citind la voi am inceput sa ma documentez si pt asta.cica tr sa-ti pui pb si sa anunti dr doar in 2 cazuri:
1. nu a facut de mai mult de 6 zile
2. nu are gaze si vomita-risc de ocluzie

Ideea e ca atat timp cat trage basinici, bea normal si nu au trecut 6 zile nu tr sa intrati içnca in panica.......cica

iar nu mai am timp sa personalizez, asa ca va pupicesc si apar cum am un minut liber

Giova maine ma vad cu kine si iti zice ce si cum mai incolo

ana si alexandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Saluit, fetele.
Dupa cum va spunea si deea, noi suntem bine, tot in greva. Si am ajuns atat de departe cu greva incat mancam numai in somn (in somn nu doare nimic si papa bine pana adoarme de tot). Strumfita mea este cel mai cuminte copil din lume...povesteste si rade in hohote toata ziua, uneori se intoarce de pe burta pe spate, o gasesc in toate partile patului, nu plange defel..asta pana o iau in brate in pozitia de papa si circul e gata.
Am fost la toti doctorii din lumea asta..i-au facut si eco si radiografie la stomacel, ne-a vazut si endocrinolog, si neurolog si radiolog si concluzia tuturor este ca NU VREA sa pape. Aaa. .ne-a vazut si ginecolog pentru ca la eco i-au descoperit 2 chisturi de cate 1 cm la ovarul stang, probabil de la tratamentul meu de mentinere a sarcinii, dar eu am incerderea ca se resorb(am vb si cu ginecologul meu), doar ca trebuie urmarite periodic. Luni facem toate analizele de sange sa eliminam orice posibilitate, dar eu simt ca ceva a speriat-o la un moment dat in legatura cau papa(eu am suferit foarte mult ca nu am avut san si e posibil sa o fi afectat pentru ca de atunci a inceput circul) si in timp ce creste, ea constientizeaza mai mult si refuza sa manance. Am inceput tratament homeopat sa revina pofta de mancare si sa treaca peste trauma, eu sper din suflet sa ne revenim. Sora-mea zicea ca exagerez eu, asta pana in weekend cand a vazut cum plange copilul cand il iau in brate si se linisteste cand o pun jos si a inceput si ea sa intrebe in stanga si in dreapta.
Bee, cam aiurea tot ce ti-a zis doctorita aia a ta, incearca si tu la un medic homeopat, eu prefer metoda asta decat ca bag chimicale in copil si nu au efecte adverse. Si eu i-am dat Anastasiei Biotics si s-a reglat excelent cu kk, nu stiu sigur daca de la asta pentru ca in acea perioda i-am dat si suculet de mere. Acum nu ii mai dau nimic pana nu papa bine si tot face de 1,2 ori pe zi singura.
Janina, ai incercat Calma Baby sau Colic Baby de la Erbavita? Este un sirop pe baza de plante si eu am folosit Colic baby si m-a ajutat.
Mirela, imi pare rau ca Dani vomita...si Anastasia vomita asa rau, dar de cateva saptamani nu am mai avut surprize asa nasoale, a vomat doar de vreo cateva ori dupa vaccin. Eu ii dau Debridat aproape de cand s-a nascut, cu mici pauze, si acum mi-a explicat doctorul ca isi face efectul daca exista constant in sange la 8 ore, nu cum ii dadeam eu si vedeam efecte mici, ba mai mult aveam senzatia ca ii face rau...dar de cand ii dau cu zice dr. e mult mai bine.
Fetelor, va pupam si sper sa intru mai des...pana acum m-am tot chinuit sa citesc din urma ca am fostmai mult pe drumuri. Am vazut toate pozele noi, o sa incerc si eu sa pun cat de curand.
Ioana, am vazut doar azi dimi mess-ul ca aseara se juca Ovi si il punsa opreasca sonorul ca ma omoara zgomotele alea.
Pupici la tot puporul, si cate unul special pentru Nicolas si mama lui.

Ralu si ghemotocul Anastasia(01.01.2006)

Poze cu familionul

Mergi la inceput

ANDIARORO pusi! Pune odata pozele alea!
Apropo de asta...din ciclul nici o zi fara poze: am mai pus 10,am prins-o si razand (ca asta urmaream!)dar nu in prim plan si nu f.clar...dar perseverez!
Sa vedeti ce mi-a facut!S-a trezit si hop am pus-o la tzatz,a plans cateva secunde, dar a inhatzat-o,a tras en-gros laptic,plus niste partzuri si kk.
O pun sa ragaie si o iau cu vorba ...si reusesc s-o pun si dincolo! Iar papa en-gros ,iar partzuri si iar kk...si noroc ca-mi da prin cap sa o pipai la spate ... ma umplu de kk pe maini mai aveam putzin si pregateam cum se cuvine coltzarul pentru musafiri!
Abia am reusit sa-i trag hainele jos, kk pana la umeri,a mai facut ea, dar parca nu in halul asta - asta o fi portia pe toata ziua,in loc de trei kk medii , una si buna!
Dupa aia vesela foc si eu ma chinuiam s-o prind razand,Cata ma iau de mana cu tine ca nu-mi prea iasa! Cum ma enervez si inchid aparatul cum iar imi trage un zambet larg,parca in ciuda!!!!
Si culmea, acum a adormit iar ?!?!?
Cu papagalul alaturi

Mergi la inceput

RALU consoleaza-te ca nu esti singura cu grevista in familie!
Si la mine e suficient s-o pun in pozitie, ca incepe concertul Dar eu sunt calare pe ea si chiar daca plange 20 de minute (nu chiar continuu) tot manaca pana la urma Am mai depistat o metoda: ii pun suzeta - pe aia o vrea - si cand da s-o prinda hop o schimb cu tzatza ! De fapt am "n" metode!Mai des o las sa planga cu tzatza indesata-n gura, ca dupa 3 minute incepe s-o linga si se apuca si sa suga!
Oricum e un dezastru total Cum mai zicea una de pe DC, doar la culcare si la trezire e ok,in rest cam toooot asa o tin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinel2005 spune:

Hop si eu dupa ceva vreme de tacere, timp in care v-am citit insa.

Incercam si noi sa ne dumirim ce e cu viata asta, insa cum am citit ce zicea Ioana, ca ginerica vrea sa-mi lase fata ca nu mai da nici un semn de viata, m-am executat rapid.

Ilinca e o dodoloata, ne inscriem si noi la concursul de … cea mai falcoasa si mai durdulie. Am pus pozici noi pentru a va lamuri, inclusiv doua nuduri.

Deocamdata noi nu ne stresam nici cu formula, nici cu diversificarea; medicul nostru ne-a spus: NU lapte praf, NU biberon, Nu apa, Nu ceai, NU suzeta, NUMAI tzitzi, iar de diversificare nici nu poate fi vorba pina la 6 luni. Si cum tzitzi functioneaza bine …luam kilograme. Avem peste 6 si inca n-am facut 3 luni. Prin urmare, nu facem nici proba suptului, ca nu-i de ce.

Noi cu somnicul de noapte nu avem probleme. Adoarme singura in patut; e drept ca dupa baita si papica, e aproape adormita, insa ne trezim cind trebuie sa eliminam aerul. Apoi tusti in patut, stingem lumina si adormim cu Mozart. Ne place. In ultimele nopti am dormit cite 7-8 ore noaptea.

Somnicul de zi insa inca nu l-am reglat de-a binelea, in sensul ca in unele zile nu doarme aproape deloc si ma termina pur si simplu, iar in alte zile (precum azi) doarme bustean mai toata ziua. O fi din pricina vremii mohorite. Dependenta de vreme ca mami si tati.

Constipatia asta ne omoara insa. Pentru gaze, mai folosim Flatulin gel; o ung pe burtica si dupa o vreme face pirturi. Nu e spectaculos, dar merge bine treaba. Mai eliberam burtica.

Ralu tu cum ii dai Debridatul?

Monica, nici mie nu-mi iese sa o pozez cind ride. Am incercat si sa-i fac filmulet cu camera foto (merge de un filmulet de 5-6 minute) si sa o prind cind povesteste, dar nici vorba; se holbeaza si ea la aparat… Cred ca mutra mea ii provoaca risul, iar daca ma ascund dupa aparat...

Va pup ca ma duc sa ma mai uit la pozici.

Irinel si bebe Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

MONI- pai ce nu-ti convine mai ca doarme, fata e kk, schimbata , mincata, a tars portzi de ras si ia-i facut poze, deci se cumintzeste la greu vad!
Mirela- pupicei lui Danisi tzie si sa doarma mai mult-eu incerc sa le fac pe toate pe aici si sa ma si odihnesc, ca sunt destule de trebaluit fara ajutor, ai sa vezi ce mult conteaza sa ai pe cineva, mai ales pe mama, can dia bebe, ca in rest nu aveam nevoei de HELP- Ieri Emma a fost cu "fundul in sus" toata ziua,si ori a fost deocheata de la boetz, ori ii simte lipsa lui BUNI la greu, ca nu a dormit si era suepr obosita, si a treb s aii dau de papa la 3h ca sa pape in jur de 110, sa manince si ea pe zi macar vreo 750-800, ca e jale cu mincatul asta.
Acuma ma bagat rufe la masina, imi tai si euunghiiel c ainmzim juam de ora treb s aii dau sa pape si treb sa bag si un muls, c amai nou fac mai mult lapte decat papa.
La noi nu merge cereale in laptele meu( incercat 2 zile la rand de 2 ori pe zi, cred ca e prea dulce), o sa incerc sa ii dau cu linguritza si facute cu apa, sa vedem dc le vrea.
Eu cu sucrile de morcov de la 3 luni incolo dupa ce o sa imi ia cereale, cica dureaza cam 2 sapt pina se invatza cu mincatul cu linguritza, dei RABDARE!

O sa fac azi si maine poze cu scaunul de masa si cu Emma si o sa pun si eu-vad ca e concurs de poze
CUSCRA- cum l-ai serbat ieri pe Angelo, sper ca l-ai pupat de la mine si Emma- noi azi mergem la mien la servici sa arat "produsul"si maien vreau sa ii pun cercelusii, sper sa imi iasa.
Irina, Giova,Bee, LINDA, Tatiana, ,AnaM, Anasebe, Bombonica, Nico, Anda, Astery si restul- va pupam si zile linistite!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput