Nu il(o) prea interesezi !!!!!

Sau
He's Just Not That Into You: The No-Excuses Truth to Understanding Guys
by Greg Behrendt, Liz Tuccillo
Ati citit cartea??? Pe mine m-a eliberat. Dupa ani si ani de zile in care m-am intrebat de ce nu a mers X sau Y relatie, ce au altele in plus fata de mine samd a trebuit sa citesc cartea asta care ne spune cum ajungem sa ne mintim singuri intr-o relatie, care sunt semnele ca relatia pe care o ai e pe duca samd.
In carte sunt enumerate o gramada de semnale pe care o persoana indragostita refuza sa le inteleaga ,cum ar fi " am fost ranit in dragoste nu vreau sa ma implic" ( se traduce vreau o relatie dar nu cu tine ) samd
Intrebarea mea e ce scuze ati folosit voi, sau ce scuze vi s-au servit intr-o relatie ???????
Raspunsuri

Elise spune:
pai... n-am folosit nici o scuza, ca mi s-a parut penibil, am disparut treptat.
si ei la fel.
Dar cunosc o gama variata de scuze... mai mult sau mai putin elegante:
"sint bolnav de inima si nu pot sa o fac"
"trebuie sa plec urgent intr-o delegatie... nu stiu daca ma mai intorc"
"vreau sa fiu singur/a sa-mi vindec inima ranita...de tine"
"daca il/o parasesc se sinucide"
"esti prea bun/a pentru mine" si tot din gama asta: "nu te merit"
"iti fac rau daca iti spun adevarul despre mine, deci prefer sa plec"
"daca raminem impreuna, nu o sa ne mai iubim - toate marile cupluri s-au despartit"
"prefer sa te parasesc eu decit sa ma parasesti tu. Ba da, sigur o sa ma parasesti"
"cineva ma urmareste... nu vreau sa te implic"
"asteapta-ma... o sa ma intorc"
etc. etc.
Elise

michelle7 spune:
daaaaa. le-am auzit si eu pe jumatare dintre ele
cel mai tare m-a ranit ( din cauza varstei ) cand ,primul meu prieten ,care studia in alt oras a venit acasa doar pt o zi mi-a spus " la 7 vin si te strig la geam " , nu a venit , dupa care m-a sunat si mi-a spus " te-am strigat dar nu m-ai auzit
" . evident ca eu de la 6,30 eram cu urechea langa geam si as fi auzit si daca ma striga in soapta

Elise spune:
michelle - mi-am amintit: cea mai tare faza care mi s-a spus a fost ca "daca te iau pe tine ma complic - eu vreau o nevasta simpla, de la tara, nu prea frumoasa si care sa nu ma bata la cap si sa ma intrebe ce si cum fac eu - ca sint barbat, nu?! Bine, noi 2 nu o sa rupem relatiile.... "
Elise

Alecsia spune:
quote:
Originally posted by Elise
michelle - mi-am amintit: cea mai tare faza care mi s-a spus a fost ca "daca te iau pe tine ma complic - eu vreau o nevasta simpla, de la tara, nu prea frumoasa si care sa nu ma bata la cap si sa ma intrebe ce si cum fac eu - ca sint barbat, nu?! Bine, noi 2 nu o sa rupem relatiile.... "
Elise
Elise, super tare faza ..

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela

addinel spune:
mie cea mai penibila scuza posibila mi se pare aia cu "esti prea buna pentru mine" si variatii pe aceeasi tema:
- daca ramai cu mine am sa te ranesc
- meriti ceva mai bun
- nu vreau sa te fac sa suferi
etc etc etc
nunta mea

ingerash spune:
am citit-o desi nu cred ca era cazul la mine sa o citesc, oricum e misto cartea, si toate chestiile spuse de cei doi acolo sunt foarte logice, trebuie sa fii isteata si sa te prinzi
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by ingerash
am citit-o desi nu cred ca era cazul la mine sa o citesc, oricum e misto cartea, si toate chestiile spuse de cei doi acolo sunt foarte logice, trebuie sa fii isteata si sa te prinzi
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stiecine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
ba eu cred ca tocmai tu era cazul sa o citesti pt ca te va scapa de "tepe" pe viitor! Trebuie sa recunosti ca ti-a deschis ochii un pic.

ina78 spune:
Hop ca musca-n lapte si eu...
De ce oare sint preferate zeci de scuze, iar cind spui adevarul ca nu mai merge, sau ca nu mai exista sentimente... se tot cauza diverse remedii...?
Oare din pricina orgolilui ranit?
Oare peferam o minciuna frumoasa decit un adevar dureros?
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

giani spune:
N-am citit cartea, am mai citit despre ea pe Internet.
Imi amintesc odata de un individ, care ma tot admira in felul lui, da imi repeta adesea ca iubirea e un sentiment complicat si ca nu mai vrea sa fie ranit, cind nici nu ne stiam bine (si nici cartea nu era scrisa presupun). Am interpretat in felul urmator, ca nu voia o relatie, doar o aventura pasagera. Acum nu pot sa stiu daca am avut dreptate, ca am dat bir cu fugitii.

michelle7 spune:
quote:
Originally posted by ina78
Hop ca musca-n lapte si eu...
De ce oare sint preferate zeci de scuze, iar cind spui adevarul ca nu mai merge, sau ca nu mai exista sentimente... se tot cauza diverse remedii...?
Oare din pricina orgolilui ranit?
Oare peferam o minciuna frumoasa decit un adevar dureros?
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez
pai na , despartire e clara. ce faci atunci cand el e cu tine dar de fapt nu e cu tine , ca pe asta se baza cartea.adica de exemplu tu il iubesti , va vedeti de 2 ori pe saptamana dar simti ca nu e al tau ( sau poate nu simti si te minti singura). ideea e sa citesti semnalele si sa vezi clar merge sau nu merge relatia aia.
Tot in carte era o fata care spunea ca e de cativa ani cu prietenul ei si el tot amana sa discute despre casatorie . raspunsul si in cazul ei a fost inevitabilul " he`s not that into you "