Histerografia e asa dureroasa?

Am si eu o intrebare ....Saptamana care vine trebuie sa fac o histerografie si as vrea sa imi spuna cineva daca e asa dureros pt ca am auzit ca unele persoane nu au rezistat.
Raspunsuri

Kariris spune:
ce figura esti!!! cum adica "unele persoane nu au rezistat"? adica au murit? eu am facut histerosalpingografie si m-a durut de am crezut ca o sa mor...dar am rezistat!
stai linistita... e suportabil! nu stiu cum e la histerografie, adica inteleg ca iti verifica doar uterul, la mine s-au verificat si trompele...dar nu cred ca e foarte dureroasa procedura. Iti tinem pumnii si lasa frica! Ce o sa te faci cand o sa nasti? hai curaj, capul sus si... la atac!

saftoiu_gina spune:
Karina eu am facut histeroscopie nu stiu daca e acelasi lucru cu histerografie (nu am auzit)dar nu a durut ,cum a spus si Lachi ,e nimica toata pe langa histerosalpingografie ,am facut si doua deastea.

Arthurana spune:
Ce se simte la histerosalpinografie...eu o voi face in 2 sapt...
Am inteles ca daca trompitele nu sunt infundate nu are de ce sa doara.
Asta mi-a explicat o prietena care a facut. Dar cine stie..poate ale mele sunt infundate..

aniast72 spune:
Arthurana, de ce nu gandesti mai bine ca ale tale nu sunt infundate deci nu o sa te doara? Si eu trebuie sa fac peste o saptamana si asa gandesc...
Andreea

Elise spune:
pe mine m-a durut HSG-ul CRUNT - nu s-a vazut nici un pic din trompe... dr. chiar m-a intrebat daca nu cumva le am scoase!
Dar minunea minunilor este ca DUPA HSG s-au desfundat!
Desi la HSG au iesit infundate la intrarea in uter, proba Cotte negativa, la citeva zile dupa am facut histeroscopie, si la histeroscopie erau normale.
Deci...curaj!
Merita!!
Elise

Arthurana spune:
Ai dreptate Andreea!!! Asa trebuie sa gandim! Cu curaj inainte. Acum sunt si mai curajoasa ca am aflat ca voi avea procedura dupa ce voi avea primul ciclu normal dupa avortul spontan. asa ca am de asteptat. URAAAA
Asteptarea asta ma omoara!!!

karina28 spune:
Nu am zis ca au murit dar nu au mai continuat au zis doctorului sa se opresca..... pt mine nu mai conteaza daca asta imi aduce un dar sincer imi e teama ....Aveti mare dreptate capul sus trecem si peste asta, fac orice sa fiu
Multumes frumos fetelor si mai astept raspunsuri si sfaturi de la voi :))

cristiama spune:
Salut fetelor,
Mi-a fost frica o luna intreaga de histerosalpinografie!!!!
Am zis ca n-o fac, da pana la urma m-am dus, mi-am cumparat halat special pt asta, mi-am carat sotul dupa mine!!!
A fost de-a dreptul caraghios, trompele mele erau permeabile si in afara de dilatarea de col, care doare cam ca la o analiza obisnuita nu am simtit nimic.
Vroiam sa ma duc la servici dupa, da daca tot luasem o zi libera?!!!
In afara de frica mea, nimic nu a fost dureros.
Si am o prietena care a ramas insarcinat in luna de dupa HSG desi inainte incerca de 5 ani!!!!
Asa ca suces, nu se stie de unde sare iepurele!

Tia spune:
e dureros, solutia "magica" se introduce cu putere in sus pe trompe, nici nu are cum sa nu te doara, dar intensitatea durerii depinde de fiecare. ia un calmant (de ex un piafen) cu o jumatate de ora inainte de interventie si sa ai la tine un absorbant, o sa sangerezi.. si inca ceva, si eu am supravietuit
bafta, sa auzim de
www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni