Prietenie intre persoane de sex opus

Prietenie intre persoane de sex opus | Autor: impreuna

Link direct la acest mesaj

Exista asa ceva?
Ma refer la o prietenie stransa, fara a degenera intr-o relatie sentimentala.

Personal am incercat mult timp sa demonstrez ca exista asa ceva, mai ales ca aveam in jurul meu multi baieti cu care ma intelegeam bine (ca "fratii" ziceam eu:). Genul de relatii in care poti spune tot ce ai pe suflet, te poti bucura sau plange impreuna, poti primi oricand o mana de ajutor, promisiuni reciproce ca relatia se va pastra indiferent daca vom avea partener/a de viata sau nu.

Insa in cele mai multe cazuri baietii ajungeau la "indragosteala" si se strica tot (sau aproape tot). Simteam ca mi-au inselat increderea, iar eu as fi bagat mana in foc pt ei, fiind sigura ca sentimentele lor nu pot lua o alta turnura.
Totusi au fost si cazuri, exceptii, in care relatia a ramas la acelasi nivel (ma rog, a mai scazut in intensitate:) chiar daca fiecare avem familie, ni s-au schimbat prioritatile...
Sa fie oare exceptia care intareste regula?

Flavia (sotie si mamica fericita)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu zic ca se poate. cu toate astea eu am pierdut un prieten ( bun credeam eu ) cand o tanti i-a bagat in cap ca eu sunt indragostita de el si de aia ne intelegem noi asa bine. Dupa faza aia , prietenia noastra s-a racit ( nu imediat dar dupa un an nici nu ne mai sunam). Inca mai sunt si acum putin iritata de situatia respectiva, dar nu stiu exact de ce -pt ca am pierdut un prieten sau pt ca cineva a putut sa creada ca m-as putea indragosti de el -care era un pic mai frumos dracul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Mie prietenia si "indragosteala" mi se par incompatibile.
Un amic e amic, e asexual.

E persoana cu care pot sa stau o noapte la un whisky sa ma pling ca m-a injurat sefu', ca am o trompa distrusa, ca ma simt ca o girafa trista.... ca viata n-are sens si elucubratii filozofice.

Cu un amic pot sa fiu cit vreau eu de distrusa, de descompusa, de sincera pina la urma in mizeria mea - chestii pe care nu le-as expune in toata frumusetea lor in fata barbatului pe care il iubesc.

In concluzie - un barbat care m-ar atrage nu mi-ar putea deveni amic, pentru ca as evita sa ma apropii prea mult.
Iar un amic n-ar putea sa se transforme niciodata in cavalerul pe un cal alb, pentru simplul motiv ca m-ar cunoaste prea bine ca sa ma mai atraga.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Da as zice eu cu conditia ca respectivul prieten sa fie gay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

AM incercat,dar fara sa vrei degenereaza...cel putin asa s-a intamplat la mine...am un prieten care ma cunoaste de mica...m-a ajutat mult...vorba ta impreuna...am plans,am ras...dar cand aveam un prieten devena posesiv si gelos...de ce ?pei nu stiu.
Cand mi-am cunoscut sotul si l-am anuntat ca ma marit...eram intr-un restaurant...i-au cazut tacamurile din mana ...si toata vara mi-a zis ca:Mi te i-a samuraiul....Pleci!

Deci mai greu...doar sa existe eu stiu o relatie foarte stransa intre cei doi si sa ii lege diferite momente si intamplari...bune,rele....si cei doi sa aibe un respect unul fata de celalalt...sau poate unu din ei sa fie gay cum zicea adreienne12

boze
floricele pe campii

"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razhore spune:

ce bine se potriveste reclam asta la ce spuneti voi :D

http://iqads.ro/clipul_publicitar_527/spite_spune_pe_bune.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

Da as zice eu cu conditia ca respectivul prieten sa fie gay

perfect de acord cu tine.

nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

quote:
Originally posted by razhore

ce bine se potriveste reclam asta la ce spuneti voi :D

http://iqads.ro/clipul_publicitar_527/spite_spune_pe_bune.html

http://pg.photos.yahoo.com/ph/razhore/my_photos

Choose life, choose a career, choose a washing machine.

EXACT!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Nu exista decat in cazul zis de adrienne. Altfel, la un moment dat, intr-o parte sau alta, se ajunge la altfel de sentimente. Eu nu cred in astfel de prietenii "stranse" intre doua persoane de sex opus cand macar unul dintre ei are sot/partener. Adica ce faci, ai sot, dar te duci sa plangi pe umarul altui barbat? Nu tine. Si apoi, sa fii "prieten" cu cineva presupune si discutii intime, intalniri relativ dese.. iar eu nu vad cum s-ar putea face asta fara a periclita celelalte relatii. Il consider un teren alunecos pe care nu merita sa incepi sa mergi.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Mie nu mi se pare ca orice relatie de prietenie trebuie sa aiba un substrat sexual.

Consider ca si eu, si barbatu-meu putem avea prieteni de ambele sexe fara sa ne simtim casnicia amenintata.

In fond, ceea ce ne tine impreuna nu e faptul ca nu mai exista si alti oameni.

Scopul meu in viata nu e sa indepartez orice urma de fusta din preajma lui. Si, sper, e reciproc...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by Elise

Mie nu mi se pare ca orice relatie de prietenie trebuie sa aiba un substrat sexual.

Consider ca si eu, si barbatu-meu putem avea prieteni de ambele sexe fara sa ne simtim casnicia amenintata.

In fond, ceea ce ne tine impreuna nu e faptul ca nu mai exista si alti oameni.

Scopul meu in viata nu e sa indepartez orice urma de fusta din preajma lui. Si, sper, e reciproc...

Elise

elise, aici nu e vorba daca le dam sau nu voie barbatilor sa aibe in preajma lor alte femei sau noi sa avem alti barbati si nici nu vorbim daca teoretic relatiile femei/barbati au sau nu un substrat sexual.

aici e vorba despre viata. practic exista relatie de amicitie platonica 100%? cred ca experienta este cea care da raspunsul.

nunta mea

Mergi la inceput