Mamici de iulie - august 2006 (34)
Raspunsuri - Pagina 6
Amabella spune:
sabana, dar de ce te stresezi ca e bebelina cu capul in jos? mie mi-a spus o fosta colega de liceu, care acum e medic, ca prin luna a 6-a sau a 7-a bb se intoarce cu capul in jos, ca dupa aia nu mai are loc de intoarceri. bebelina ta se pare ca era deja pregatita pentru nastere (stii ca asa e bine sa stea bb-ul ca sa poti naste normal in conditii bune), asa ca nu mai are nevoie sa se intoarca. si mi-a mai zis aceasta colega ca lor nu "le vine sangele in cap", ca se simt foarte bine asa. ti-a zis tie cineva ca ar fi vreo problema cu asta? eu zic sa stai linistita daca nu ti s-a spus asa ceva. faptul ca ai colul scurtat cred ca este intr-adevar o problema, dar nu una fara solutie, nu?
hai fruntea sus ca o sa fim mamici de bebei sanatosi prin iulie!
Sabana spune:
Amabella nu mi-a zis nimeni ca ar fi vreo problema, doar ca eu ma stresez. avand in vedere ca am colul prea scurt, eu stiu daca Doamne Fereste se deschide sa nu ii vina vreo idee. In plus dr mi-a zis doar ca bebe e prea jos si sa nu mai stau atat cu fundul pe scaun, sa stau mai mult in pat, ca sa nu exercit presiune asupra colului. De aceea a si insistat sa nu ma mai duc la servici.
Cristina de ce nu esti la apel?
Amabella spune:
fetelor, ce faceti? unde sunteti? ca la plimbare nu cred ca mai sunteti la ora asta... de ce nu raspundeti?
va rog, raspundeti-mi si mie la intrebarile cu cazatura la baie si cea cu IR-urile. cred ca sunt pe pagina anterioara, in mesajul mai lung.
cornelia_laura spune:
Ce fac fetele?
Sabana, la sarcina trecuta Eduard s-a intors cu capul in jos de la 6 luni si asa a ramas. Si doctorul nu si-a facut niciodata probleme din asta. Colul este cel care conteaza. Chiar daca la tine s-a scurtat, daca stai mai mult intinsa si nu ai contractii el isi revine. Asa cum am mai spus eu am avut data trecuta contractii nasoale si col scurtat si intredeschis la 29 de sapt si cu tratament si odihna am dus sarcina pana la aproape 42 de sapt. Dar intardevar tin minte ca si mie mi-a spus dr atunci sa stau cat mai putin in fund pe scaun, cica e cea mai proasta pozitie pt bebe. Sau chiar daca stau pe scaun sa stau cumva lasata mai pe spate. Ai grija de tine si asculta ce ti-a spus dr tau. Sunt convinsa ca va fi bine!
Cat priveste "pascutul", vin si eu alaturi de voi! Eu am luat deja vreo 12 kg si dr mi-a facut la ultimul control un adevarat instructaj, dar nici eu nu pot trai
fara dulce, macar putin acolo....
Cornelia,
de
Eduard(1 an si 9 luni) si
22+
POZE NOI EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & INTALNIRE MAMICI MARTIE 2006
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura spune:
Amabella, eu una nu cred ca a patit bebe ceva de la cazatura. El e totusi bine protejat in "casuta" lui. Asa ca stai linistita. Cat priveste IR-urile, la mine data trecuta erau marite si dr mi-a recomandat multa vit C mai ales din fructe si legume, odihna si fara stres. Cam atat si bebele meu nu a avut probleme.
Cornelia,
de
Eduard(1 an si 9 luni) si
22+
POZE NOI EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & INTALNIRE MAMICI MARTIE 2006
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
Amabella spune:
Cornelia, multumesc pentru incurajare si pentru raspuns. Sper sa fie asa cum spui tu si bb sa fie bine acolo in "casuta" lui, cum i-ai spus tu.
Cristina_Ioana spune:
Pup burticile
Sabana, prezenta la apel, cu scuze pt intarziere, iar am haladuit toata ziua cu sotul, a fost si el mai liber si am mai cumparat pt casa diverse
Imi pare rau pt vestile tale , dar ma bucur ca ai fost la dr si ca acum stii ce ai de facut..nu face din asta o obsesie, nu gandi altfel decat pozitiv si o sa vezi ca totul va fi ok
Cornelia are dreptate, colul isi revine daca iei o pauza si te relaxezi. Bine ca nu mai mergi la birou, nu te mai stresa din cauza de sef si alte maruntisuri, stai cuminte acasica si iti promit io ca o sa iti umpli ziua cu mine si cu fetele, mai stam la o tacla si nici n-o sa stii cand vine ziua cea mare 
Si eu am fost azi la dr si bebelu'meu statea cu capul in jos, oricum acum inca mai au loc in "garsoniera" sa se miste si rasuceasca in voie, se poate intoarce oricand, si daca nu o face, nu e neaparat o pb...cel mai imp este psihicul tau, sa fii ok si sa faci ce a zis dr
Si eu mi-am luat papara azi ca cica am luat mult aproape 7kg la 25 de sapt, nu m-a certat rau, mai mult a facut misto de mine...dar ti-am zis, nu ma mai amarasc pt asta, sa fie bebe bine, eu inca incap in haine si nu mi se pare ca as fi hidoasa...
Amabella, tare rau imi pare pt sperietura pe care ai tras-o, stii ca si eu am cazut nasol acum 2 sapt si nu doresc nimanui sa treaca prin groaza aia...vestea buna este ca daca era sa fie ceva nasol se intampla pe loc (ruperea membanelor) sau in cel mult 5 ore de la cazatura (mi-au zis 2 dr asta si am citit si pe net undeva)...daca esti ok acum si bb misca, e totul ok...poti sa te duci sa faci o eco asa pt linistea ta, dar iti zic io ca nu sunt pb 
Cristina 25+
Cristina_Ioana spune:
Pumpkin iubita, pe DC zic ca la 28 de sapt intram in luna 7, dar tare mi-ar placea sa fie cum zici tu... 
Cristina 25+
Muuh spune:
madacristina cum te mai simti?
sabana si la mine bebe e cu capul in jos iar doctorul a zis ca nu e nici o problema. Stai mai mult intinsa si cred ca totul o sa fie ok. Ti-am vazut poza, ai facut cumva Liceul German? (scuze ca sunt off topic)
Off fetelor ma alatur si eu celor care au cazut. Ieri in parc cu catelul am vrut sa ii leg lesa si s-a smucit si eu pe jos dupa el. Noroc ca eram deja pe vine si am cazut asa doar in genunchi.
Mitza
22+
Sabana spune:
Cristina incerc sa ma linistesc. Acum cel putin 2 saptamani stau in concediu medical. Si pe mine m-a luat in suturi pentru cele 9 kg si mi-a zis ca nu ma uit la mine ce falci am. Asta e. Tot am mai furat din frigider niste cioco. Nu pot fara si basta.
Muh da am fost in liceul german pana intr-a 8-a (1992) iar apoi in Caragiale. Colega mea de birou Valeria te cunoaste. Ti-a vazut poza. Sorry fetele ptr off topic.