Mamici de iulie - august 2006 (34)
Raspunsuri - Pagina 11
anasia spune:
map, baietelul silviei e nepotelul tau? ce dulce este, ca o papusica!
cornelia, ce-ai facut? ai vorbit cu dr?
anasiac 21+ 
map spune:
anasia da, el este piticul de care povesteam eu mai acum o saptamana doua in urma. Adevarul este ca eu pe el il simt ca pe primul meu copil
, acum simt ca astept al doilea bebe
Mireasa si ginerele care apar in albumul lui de poze suntem de fapt eu si sotul meu, cel mic era mare nas ![]()
Monica
danip spune:
Buna fetelor,
Sunt insarcinata in 11 sapt. La 8 sapt. am fost racita si medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau Augmentin, l-am luat; acum dupa un examen de culturi de col mi s-a depistat Escherichia coli, iar pentru aceasta mi-a recomandat Zinnat 5 zile, 1 la 12 ore.
Oare nu este prea mult antibiotic, mai ales ca sunt in primul trimestru? Medicul ginecolog a motivat ca trebuie luat in primul trimestru sa nu se rupa membranele la 4 luni.
Va rog frumos daca v-ati confruntat cu asa ceva, dati-mi un sfat, o parere. Va cer parerea voua pt ca sunteti muuuuult mai mari decat mine (la burtica) si poate, intrucat nu am primit nici un raspuns pe forum la alte burtici.
Va multumesc mult!
Va multumesc,
Dani, 11 sapt +
anasia spune:
monica, uite cum facem noi cunostinta!
danip, nu stiu exact pt ce au luat, dar am mai citit pe forum de fete care au folosit augmentin in sarcina, nu stiu de zinnat; am inteles ca medicamentele fac parte din diferite grupe cu risc sau nu in sarcina; antibioticul recomandat poate face parte din grupa fara risc, poti sa-l intrebi pe dr;
anasia 21+ 
a.cicel spune:
danip din cate stiu eu, Augmentinul e unul din cele mai tari antibiotice, dar pentru copii. Probabil asta a fost si motivul pentru care ti l-a recomandat medicul. Nu stiu ce sa zic acuma...poate intr-adevar sunt cam multe antibiotice, dar parerea mea e ca ar trebui sa consulti si un alt medic.
20+
POZE
a.cicel spune:
Ce mai fac burticuzele mele? Eu sunt disperata. De 2 zile nu imi merge interentul la serviciu, si acasa imi face figuri. Acuma vad ca e cuminte si ma lasa sa scriu. Vad ca baietii se inmultesc, iar fetitele raman codase. Poate saptamana viitoare aflan si noi ce este, ca mergem la eco. Am pus si eu poza cu burtica in album. In ultimele 2 saptamani a crescut mult de tot. Nu imi vine sa cred ce mare e.
20+
POZE
sanziana spune:
Pentru fetele care vor sa stie in ce luna sunt am incercat sa fac o impartire si uitati ce mi-a iesit:
luna 1 0- 31 zile (0- 4,4)
luna 2 31 – 62 zile (4,4 – 9,2)
luna 3 62 – 93 zile (9,2 – 13,3)
luna 4 93 – 124 zile (13,3 - 18)
luna 5 124 – 155 zile (18 – 22,1)
luna 6 155 – 186 zile (22,1 – 26,6)
luna 7 186 – 217 zile (26,6 - 31)
luna 8 217 – 248 zile (31 – 35,4)
luna 9 248 - 280 zile (35,4 - 40)
Ce zici Pumpkin e bine? Eu te intrebam de toleranta la glucoza. Mersic.
Monica am uitat sa te intreb: ce rafturi faci ? Pentru hainutele copilului? Nu iti mai ajung cele din dulap?![]()
Silvia-pui te mai asteptam pe la noi. Esti o curajoasa i-am spus si Monicai. Sa iti traiasca si sa va aduca numai bucurii.
Cornelia te asteptam cu vesti bune.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
map spune:
anasia 
danip uff imi pare tare rau pentru problemele tale. Legat de medicamentele in sarcina este adevarat ca acestea trebuie evitate pe cat se poate, in spcial in primele trei luni cand se formeaza organele bebelui. Cel putin mie nu au vrut medici sa-mi dea nici macar paracetamol in primele trei luni de sarcina pentru raceala destul de urata pe care o avea.
Insa stiu ca in cazul in care nu se poate fara trebuie sa iei medicamente (o infectie cred ca poate afecta mai mult bebele decat anumite medicamente). Exista o anumita grupa de antibiotice care este permisa si in primele trei luni iar medicii ar trebuie sa cunoasca aceste medicamente. Adevarul este ca nefiinf indeajuns testate pe gravide mai ninemi nu stie cu exactitate care-s cu adevarat nocive copilului (cel putin in ce carti am citit asa scrie). Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa mai mergi si sa mai intrebi si parerea altului medic in legatura cu aceste antiotice sau vezi care-i substanta de baza a medicamentelor respective si mergi intr-o librarie sau o biblioteca si cauta ca eu cred ca exista ceva ghiduri pentru medicamente, poate te lamuresti mai bine asa.
Iti tin pumnii sa te faci bine cat mai repede.
Monica
map spune:
Sanziana facem rafturi de pantofi pe hol. Ca-i avem stiva in cutii in camara deocamdata
si vine caldura si ne trebuie sa fie usor de accesat
Ne-am mutat de curand si inca nu le-am facut loc. Pentru bebe avem deja loc ca in dormitoare am luat dulapuri si comode noi cand ne-am mutat si au ramas o gramada de rafturi goale, nici nu ma mai straduiesc sa caut ce sa pun in ele, le las pentru bebe ![]()
Chiar fetelor ca tot am adus vorba de pantofi, voua v-a crescut piciorul? Am tot citit ca de la sarcina poate creste piciorul cu 1/3-1/5 de numar datorita relaxarii ligamentelor. Poate creste si datorita acumularii de apa dar asta dupa carcina se rezolva, insa zice ca ce creste de la ligamente asa ramane
Imi spusase o prietena de asa ceva inca de anul trecut dar eu una nu am crezut
Eu sper ca picirul meu sa ramana cum este ca ce ma fac, am gramada de incaltari, ii dau de pomana, bucurie mare la mama si pe sora-mea ca purtam toate aceeasi marime.
Monica
25miky spune:
ma faci sa rad !!!e in regula cu sotul ,nu vorbeste romaneste -trebuie sa invete caci cu bebe numai asa o sa ii vorbesc ,cat despre soacra ...am auzit ca ar vrea sa imi faca o surpriza sa vina dupa ce nasc ...incui usa ha ha ha,pe unde ai fost caci nu te-am mai vazut pe forum?
quote:
Originally posted by mamanati
Miky, dupa cum vezi am debutat din plin in seara asta.Dar ca sa nu te superi mai postez un mesaj sa te salut si pe tine si pupici la burticuta. A-a-a, si inca ceva! Tot asteptam sa-mi spui daca i-ai facut asa
soacrei.
(Sper ca sotul tau e la munca si nu se invirte pe linga calculator).
miky

Dar ca sa nu te superi mai postez un mesaj sa te salut si pe tine si pupici la burticuta. A-a-a, si inca ceva! Tot asteptam sa-mi spui daca i-ai facut asa
soacrei.