Mamici de mai-iunie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 4
amalisimona spune:
Flory, Ama, Ioana, VoichiV merci de urari.
M-ati ametit de tot cu ritmul asta
. Cat am scris mesajul ati si umplut o pagina jumate, iar acum cred ca o sa deschideti urmatorul "episod" al odiseei pana termin eu de scris si o sa mai umpleti cateva pagini....
Ama, mi-am dat seama dupa ce deja trimisesem mesajul ca am omis sa-ti spun ca astept o fetita. Si vreau sa te rog sa iei No-Spa daca simti ca te inteapa, ca nu vreau sa mai aud ca ajunge vreuna dintre voi ca mine. S-ar putea sa fie intepaturi de la contractii, si atunci tot interesul tau este sa tii colul cat mai relaxat, sa nu cumva sa se scurteze sau sa se deschida inainte de vreme. Si cel mai important: nu fa efort, nu ridica nimic si incearca sa stai cat mai cuminte pana dispar intepaturile. Sfaturile astea ia-le ca pe ceva preventiv. Nu trebuie sa te sperii, nu inseamna ca esti aproape de risc.In ultima parte a sarcinii, unele femei au parte de diverse neplaceri: intepaturi, dureri de spate, dureri de sold, dureri inghinale sau unele chiar dureri de coaste de la loviturile copilului. Dar sunt convinsa ca despre asta ai citit deja.![]()
Si pentru ca tot m-ai intrebat de probleme, o sa va povestesc putin din odiseea mea din ultima perioada. Mi-am dorit 2 copii cu o diferenta de varsta intre ei cat mai mica, asa incat atunci cand am terminat cu alaptatul Sorinei (8 luni jumate), "am avut grija" sa raman imediat insarcinata: mi-am facut analize de sange si urina si control ginecologic + lama, iar in data de 16 august a fost un moment in care bebe 2 a inceput sa prinda viata
. Toate bune si frumoase pana in sapt 13 de sarcina cand o mica sangerare m-a bagat in toti sperietii
. Am urmat 10 zile un tratament cu Duphaston si No-Spa pentru iminenta de avort si dr. mi-a recomandat sa ma feresc pe cat posibil de orice fel de efort. Sa inghit niste pastilute a fost floare la ureche, dar sa ma feresc de efort....mai greu mai ales ca aveam un bebe de 11 luni - 1 anisor care facea primii pasi singur si trebuia urmarit. Plus ca este ca argintul viu si inca nu intelege cand ii spui "nu e voie acolo", "fii cumintica". Cand iti iei puiul in brate, nu simti ca faci efort, asa ca am continuat sa o ridic mereu. 10-11 kg de fiecare data cand o luam/puneam din/in patut, scaun de masa, carut, scaun de masina, "masa de infasat" la fiecare schimbat, apoi ridicata pentru a fi spalata pe manute sau pusa la baita, etc., etc. se aduna zeci de ridicari zilnice. Chiar daca eu nu simteam efortul efectiv, pacatosul de uter a reactionat azi un pic, maine un pic si uite asa in saptamana 30 de sarcina m-am trezit ca trebuie sa ajung la urgenta la maternitate cu sangerari, contractii dureroase si cred ca si ceva pierderi de lichid amniotic. De atunci am la activ 2 internari de urgenta cu diagnosticul de amenintare de nastere prematura, col scurt si deschis, sangerari. Am stat in perfuzii cu tocolitice si tratamente injectabile, iar acum sunt acasa in tratament cu Gynipral si No-Spa. Mi-e foarte greu, stau non-stop in pat si ma ridic doar cat sa merg la toaleta.....si numar orele, zilele si ma bucur pentru fiecare noua zi care se scurge si bebe se afla inca in burtica. Am deja 4 saptamani de cand ma chinui asa.
Sper si ma rog la bunul Dumnezeu sa ajung cat mai aproape de termen (daca nu chiar la termen), pentru ca imi va fi foarte greu cu un nou-nascut prematur si cu un copilas de un an jumate. Sotul lucreaza de dimineata pana seara, iar parintii si socrii mei au inca serviciu, asa ca parte de sprijin......mai putin. Acum stam la mama mea, care m-a ajutat foarte mult in astea 4 saptamani: a stat in concediu cu copilul cat am fost eu internata, si apoi 2 saptamani cu mine "asistenta la domiciliu" 24 din 24. Acum s-a intors la lucru, si ma poate ajuta cu copilul doar dupa ora 16.
Cam asta e povestea si am scris-o pentru ca am intrat cam tarziu in "club" si nu am avut ocazia sa impartasesc cu voi "odiseea" mea pas cu pas. Timpul nu mi-a permis (asa cum am mai spus in postarea anterioara, din cauza puiului zbenguit), dar acum ca sunt tintuita la pat.....timpul nu mai e asa o problema, decat in masura in care mai nou mi se pare se scurge mult prea greu.
Nu vreau sa va sperii, dar acum ca ati intrat toate in ultimul trimestru de sarcina, aveti mai multa grija de voi. Ceea ce am patit eu nu este o regula generala pentru cele care au bebe si sunt si insarcinate. Sunt femei care n-au nici o problema in a aduce pe lume copil dupa copil. Eu una nu ma asteptam la complicatii pentru ca prima sarcina a fost ceva de vis. Nici nu am simtit ca sunt insarcinata. Nu am avut nici un fel de greturi/varsaturi in primul trimestru, nu dureri de spate sau mai stiu eu ce spre sfarsitul sarcinii si am fost activa pana in ultima clipa. Tocmai pentru ca a fost foarte usoara prima sarcina, am avut curajul de a lua decizia de a mai face repede un bebe, convinsa fiind ca va fi la fel de usor.
Simona
33+ sapt si Sorina
12 Noiembrie 2004
amalisimona spune:
Ama , data nasterii mele e 30.06.1981. Sper ca nu te superi.....
Simona
33+ sapt si Sorina
12 Noiembrie 2004
LYLY809 spune:
Salutare la burticoase!
amalisimona, bine ai venit in randurile noastre! Sarcina usoara (cat a mai ramas din ea) si bebe sanatos!
Ama, ti-am luat paturica. E de fapt culoarea untului, cu jucarie maro. Inaioana, nu puteai sa spui ca vrei sa-ti iau tot io? Au mai ramas 2 roz si una crem untos. Am intrebat daca mai aduk si mi s-a dat un raspuns in doi peri. Ca atunci se primea marfa, dar ca n-au comandat asa ceva... Nu te poti baza pe ele. Data trecuta mi-au zis ca nu mai au si nu mai primesc, si peste o saptamana au aparut cele crem. Le doare la basca... E una acolo cam solida care era si sa ma rastoarne peste lumanari si prosoape de bucatarie!
Bulinuto, s-a rezolvat ce-am discutat la 
Gabi25, s-a trimis, sper sa ajunga marti-miercuri.
Intrebarea mea era urmatoarea: cine are timp luni de o intrevedere? Locatia o aleg io.![]()
Vreau prosoape de calitate pentru bebe. De unde iau, stie careva? Bine, sper sa nu ma trimiteti direct la mothercare!
Lacri 29+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
cristina1702 spune:
inaioana nu vin cu masina pt ca eu nu am carnet si masina e la sot...nu stiu inca cum vin, dar gasim noi o solutie...si-asa aveam de gand sa ma mai plimb...multumesc mult de oferta dar nu trebuie sa ma luati de nicaieri...vin din alt capat de bucuresti si nu am inca un plan...poate vin pana la iancului cu sotul si de aici cu ceva...habar nu am...
eu ca si voi, nu vreau sa participe la nastere...nici el nu cred ca vrea...
el e mai descurcaret decat mine...dar cred ca niste sfaturi din experienta voastra nu o sa ne strice...auzi, tu ai nascut tot cu el prima data?
vorbim duminica la telefon...
LYLY809 spune:
Beeey, unde ati disparut?
Lacri 29+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
inaioana spune:
Cristina, ok, vorbim duminica! Eu nu am nascut cu Nayel prima data din pacate.
Lyly, pai ce rost avea sa te alerg prin oras sambata cand trec eu pe acolo oricum? Daca insa nu mai au..chiar ca va
!![]()
Drept sa-ti spun tare as veni luni dar nu prea cred ca pot.
Daca as avea unde sa o las pe Katja si ma poate aduce sotul...vin negresit! Dar nu stiu ce program are inca... Zi-ne si tu o ora aproximativa.
Simona, multumim pentru povestea ta si pentru sfaturi!
Iti doresc o nastere cat mai usoara si ...pe la 38-40 de saptamani!
Ioana
32 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
Ora aproximativa este 17-17.30, ca trebuie sa ma duk si la servici sa fac cinste! M-am gandit la un separeu de la Dinasty-Plaza Romania. Bulinuto, sper sa nu te superi ca-i chinezesc, dar eu sunt f. pretentioasa la mancare acum, cu fierea mea. Se va gasi ceva bunut si pentru tine! Au mancare mai buna decat la nanjing...
Lacri 29+
Samburica
Album echo si burtik
inaioana spune:
Lyly, daca poate sa ma aduca Traian..vin cu toata placerea!
Ioana
32 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by inaioana
[b][green][font=Comic Sans MS]Lyly, daca poate sa ma aduca Traian..vin cu toata placerea!
te asteptam ( adica va asteptam, caci sunteti doi
Lacri 29+
Samburica
Album echo si burtik