Mamici de mai-iunie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 12
26octombrie spune:
..si iata si povestea saptamanii, luata,parca, dintr-un film prost...
dupa cum cei din jurul meu stiu, eu sunt credincioasa, insa nu am nici un fel de consideratie pentru religie, nu pentru cea crestina, in orice caz. oricum, nu imi manifest atitudinea asta, cred ca fiecare e indreptatit la o parere si nu vreau sa jignesc pe altii cu "eretismul" meu. oricum, acum, pe parcursul sarcinii, m-am tot gandit si, dupa ce si altii din jurul meu au facut-o, am considerat ca nu ne-ar putea dauna daca ne-am duce sa ne impartasim si spovedim. mai trec si eu, cam odata pe an, pe la biserica, ca un ritual, avand chiar un preot ce mi-a placut, la biserica sf.stefan, pe calarasi. mi s-a parut mai putin janghina decat multi altii (stiu, sunt si oameni cu har, minunati, insa par sa fie mai putini decat ceilalti!)
si vb cu preotul de luni si ne spune ca ne asteapta sambata, la 8:30 la biserica. sotzul meu se "bucura" peste masura afland ca si sambata trebuie sa se scoale la 7 diminieata si sa mai si plece nemancat de acolo. si eu, da ce sa-i faci..
si ne trezim, plecam... pe drum, eu fiind obisnuita, de 15 ani sa mananc first thing in the morning, mi se face rau, imi scade glicemia, cred. oricum, abia ma tineam pe picioare prin statii. ajungem la opt si un sfert in curtea bisericii. in curte, o tipa in varsta ce se plictisea acasa si plimba o coliva panicata pe acolo, ca "vai, e inchisa biserica"; preotul deschide geamul de la casa parohiala si ne tipa ca vine imediat.
intre timp, ma sprijineam de sotzul meu, nu mai puteam sta in picioare, ma dureau salele, coloana, stiti si voi cum e, iar jos nu aveam unde sta.
vine preotul si, inainte de a deschide poarta gradinii, incepe sa tipe: mai bine va duceti acasa sa va terminati treburile si veniti pe urma!!! intre timp mai venisera vreo trei babe, eu ma uitam mirata la ele, ce-o avea popa cu dansele, pana sa realizez ca el cu noi vorbea..!!!! eu, stupefiata. il intreb ce vrea si imi spune sa plecam imediat, cum ne permitem... eu tot nu pricepeam! ii spn ca ma sprijineam de sotul meu, ca mi-e rau si ca stau sa nasc. "nu ma intereseaza, sa iesiti imediat afara din curtea mea!" eu tot repetam, in credinta ca individul nu ma aude, tot nu realizam ca vorbeste serios, mi se parea atat de absurd incat nu intra in capul meu. "trece lumea cu tramvaiul si va vede imbratisati la mine in curte" va dau cuvantul, nu faceam nimic altceva decat sa ma sprijin de el, nu ne-am sarutat sau strans in brate, nimic. stateam cu barbia sprijinita de umarul lui, inainte de venirea preotului.
ce sa va mai spun? nu cred ca mai incap comentarii. ne-a dat afara, eu abia mergeam cu burta, cred ca eram asa de uluita incat mai ca m=am impiedicat. am senzatia ca si babele alea erau stupefiate de reactia preotului... (cat am stat langa ele nu pareau lezate de sprijinitul nostru)
barbatu-meu a ras pana acasa, ma tot intreba: asta e popa ala de care imi tot spuneai ca e deosebit? pai este...
oricum, el mi-a spus clar ca intr-o biserica ortodoxa nu mai pune piciorul cate zile o avea...
si cred ca nici pe mine nu ma imbie ideea. ne-am gandit, si am renuntat din lipsa de elan, sa ne schimbam religia, pentru cununia religioasa. acum ideea a revenit, cu mult mai mult elan..
nu v-am scris pentru a decshide un subiect, v-am scris doar ca sa cititi si sa va minunati cat de cretini pot fi unii indivizi. nu sustin ca asta are legatura cu religia ortodoxa, oameni cretini sunt peste tot. despre medici ce sa mai vorbim; iar daca dai peste un medic prost asta nu inseamna ca nu te mai duci la spital. insa pentru noi, asta a fost o intamplare decisiva, preotul ala nenorocit poate fi mandru, a scapat de doi oameni definitiv.
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
LYLY809 spune:
Luana, chiar crezi ca se intampla ceva daca nu te impartasesti? Eu o s-o fac dupa nastere, dar nu in Bucuresti, ci undeva in provincie, oriunde, numa' aici nu. Si daca o sa simt nevoia...
De cand am fost la medicul de familie si a intrat un preot in fata mea in cabinet fara sa se uite macar ( iar eu avea programare si asteptam de 2 ore) iar cand am intrat m-a intrebat cu seninatate daca sa-mi faca o rugaciune, cand eu avea nevoie sa intru inauntru si cei ca el sa dea dovada de putin respect si educatie, chiar ca mi s-a pus pata. Pai, la unu' de-asta sa ma duk eu sa ma impartasesc?
Nu, multumesc! As merge la unul care chiar are har, ma-ntelegi?
Vivi, activeaza-ti si tu PM-ul! Si da-mi un beep, caci nu am numarul tau de mobil, desi credeam ca l-am "memorat". Nu stiu de ce nu-l am!
Lacri 29+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
LYLY809 spune:
Si, Luana, mi s-a ridicat parul in sus
de indignare citind cele scrise de tine! Iti dai seama, ce oameni ingusti la minte? Doamne!
Lacri 29+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
ama_kaly spune:
Luana ce oameni..
Vreti sa va schimbati religia acum? Si pe bebe cum il botezati ? Te intreb pentru ca nu stiu cum stau lucrurile si sunt tare curioasa!
N-am ajuns ieri la cos iar azi e inchis.Maine ma duc si intreb si daca au mai adus sau mai aduc!
LYLY am vazut prosopelele lu' bebe,,sa le poarte sanatos ca sunt tare frumoase! ina tocmai tu ai ramas fara paturica
Ei, lasa ca mai gasesti!Dupa ce te aprovizionezi tu, ne poti spune si noua cand mai aduc ca mai vreau si eu una!
io
35+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica 32sapt si lucruri Seby Bebe
LYLY809 spune:
Ama, nu mai rade de Inaioana, ea a fost dragutza si ne-a spus de ele!
Inaioana, prima data cand trec pe acolo si au iti iau eu, doar sa-mi precizezi culoarea. Pot sa trec de 3 ori pe saptamana, in drum spre Giulesti, unde ma duk pentru gimnastica.
Lacri 29+
Samburica
Album echo si burtik
ama_kaly spune:
LYLY n-am ras de ina, am ras de situatie..ca ea ne-a spus de ele si tocmai ea a ramas fara..
ina sper ca nu esti suparata pe noi, uite iti ia LYLY paturica saptamana asta!
io
35+ cu
Seby
Poze mami si bebe
carminabulina spune:
Luana am "recitit" intamplarea ta si ...bineinteles am ras
cu lacrimi, dar de situatie nu de tine
.
Oricum mi-am permis sa le povestesc si socriilor intampalrea ta, ei fiind credinciosi si am vrut sa-i shochez
si am reusit
.
Scuze inca o data dar alta data sa nu mai faci "prostii", mai intreaba si tu oamenii mari ce e bine si ce nu
.
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
ama_kaly spune:
carmina acum m-am uitat la pozele cu lucruri bebe.Cat ai dat pe dulapiorul ala?A fost cu tot cu masa de infasat sau separat ?io
35+ cu
Seby
Poze mami si bebe
virgi spune:
Lyly si Carmina va multumesc pentru aprecierea caruciorului, era normal sa semene cu al vostru, ca de la voi am furat modelul![]()
![]()
, tot ce ati cumparat voi mi s-a parut foarte dragut, si cand am vazut ca mai are si maner reversibil mi-am adus aminte de Ama si am zis: gata!!! asta e!!!! si eu sunt foarte incantata de el.....si va repet ca la alegrea lui au contribuit foarte mult parerile voastre si va multumesc.
Cat despre sterilizator..asta al meu este pur si simplu o oala din inox ...asa cum s-a vazut in poza..nu are nimic de bagat in priza sau de programat...habar nu am cum se utilizeaza.....poate se pun toate acolo si se fierb...dar cat si cum nu stiu????
virgi spune:
Luana - ce dobitoc de preot...eu l-as reclama in locul tau....este inadmisibil asa ceva....uite asa ne pierdem vremea cu tot felul de "dobitoci", corora le mai dam si bani, eu cred ca pe viitor ar trebuie sa luam referinte despre ei..asa cum luam si despre medici....ca multi se cred buricul targului dar de fapt...noi stim cel mai bine ce si cum.....
Ca tot ai deschis subiectul despre biserica..am si eu o nelamurire....noi avem in korea o biserica ortodoxa...si am auzit ca preotul ar fi roman ( doar am auzit, nu am inca certitudinea ), insa...toti prietenii nostri sunt catolici sau alte religii, nu ortodoxi....credeti ca se poate sa ne accepte un nas de botez pentru luana, catolic ?( noi suntem ortodoxi).