Invidie feminina?
Raspunsuri - Pagina 3
Elise spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Cipcip zici bine! Invidia le roade pe muuuulte! Daca arati bine si daca esti si imbracat bine esti gata!!! Te evita!!! Bucura te ca esti frumoasa! Si da le incolo de capre!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
corina, eu zic ca arat destul de bine si ca sint si bine imbracata, da' uite ca nu mi-a intors inca nimeni spatele din cauza asta.
Din alte cauze, da.
Sa ma simt complexata?
Haideti sa nu generalizam...
De obicei oamenii ne evita sau ne refuza din cauza defectelor, nu calitatilor noaste.
Defecte pe care le constientizam sau nu.
E aberant sa ajungi sa spui "sint minunata, sint atit de frumoasa si de desteapta incit nu ma mai suporta nimeni!"
Kestia cu "da-le incolo de capre" - e aplicabila.
Dar daca ai aprofunda putin opinia acelor vietuitoare, poate ai afla ceva util despre tine. Ceva ce nu stiai pina atunci.
Elise
michelle7 spune:
Sunt sigura ca sunt femei f. invidioase si care se mai si dau de gol.
Cand am mers la petrecerea de craciun a sotului meu,m-am dus cu mana intinsa si cu un zambet larg spre doua tipe de vreo 25-30 de ani la vreo 120-130 kg bucata. In viata mea n-am intalnit 2 priviri mai pline de ura si zau, era prima oara cand ma vedeau. Inutil sa va spun ca n-au schimbat nici doua cuvinte cu mine toata seara.
PS. Nu e cu referire la autoarea subiectului !!! dar eu in ro am cunoscut femei care aratau bine ( eu zic ca nici eu nu-s de dat jos din pat ) dar de care m-am ferit ca dracul de tamaie pt ca ele intelegeau ca daca au un corp frumos trebuie neaparat sa se si imbrace ca si o prostituata. Pur si simplu mi-era rusine sa ma afisez cu ele in public , chiar daca ele de fapt erau fete decente ( dar cine te crede cand dimineata la 10 ai tocuri de 10 cm, fusta pana sub fund, si sanii pe jumatate afara.
Elise spune:
quote:
Originally posted by michelle7
...dar eu in ro am cunoscut femei care aratau bine ( eu zic ca nici eu nu-s de dat jos din pat )...
opriti-va, plssssssss....
ma doare burta de ras.
Elise
Ira spune:
Cip-cip-cip-ule, iti scriu si ce cred eu.
Bineinteles ca poate exista si invidie feminina.
Frumusetea intimideaza de foarte multe ori. Paradoxal, desi frumusetea place tuturor, chiar si lui Dumnezeu, ea de multe ori poate provoca neplaceri.
Imagineaza-ti, de ex., cum s-ar putea integra un model de 90-60-90 intr-un grup de obeze, asa cum scria si Michelle, e clar ca ea nu va fi niciodata binevenita, doar poate daca obezele sunt pe atat de open-minded pe cat de mare le este kuru.
Sa fii frumos nu este intotdeauna un avantaj, depinde foarte mult de situatie, de locul in care te afli, de cum stii sa te impui ca si persoana si nu in ultimul rand de cum iti valorizezi frumusetea prin imbracaminte.
Insa, incearca sa nu generalizezi. Incearca sa-ti adaptezi frumusetea la real world. Incearca, atunci cand intimidezi cu frumusetea ta, sa compensezi cu o tinuta decenta, cu bunatatea, cu o atitudine serioasa, sigura pe tine, increzatoare. Cand esti prea frumos, e greu sa combini aceasta calitate si cu aroganta, sa zicem, in mom. ala esti precis eliminat din comunitate.
Frumusetea e discriminata ? Da, e clar. Poate fi un handicap ? Nu e exclus. Depinde langa cine te afli si de "vibratiile" pe care le transmiti persoanei de langa.
O femeie obeza sau urata daca se duce la serv. cu fusta mini e o "dulce" pe cand una traznet cu fusta de 30 cm precis e "curva", asta nu-ti suna familiar ? Daca o femeie urata reuseste in viata asta se datoreaza inteligentei ei, pe cand daca una super frumoasa urmeaza aceeasi cale, se pot dezvolta si alte "ipoteze".
Se spune insa, sunt studii americane-parca facute, ca "frumosii" reusesc un pic mai usor in viata. O fi adevarat ? Nu se stie. Tu ia-o de buna si incearca sa te iubesti mai mult pe tine insati cu tot cu frumusetea ta. Dupa aia iti vei face si prietenele dorite.
Sofie :)
corinadana spune:
forte Ups!!! Stai ca aici ai o problema cu CIPICIP.Semnat TANTI care vorbeste pe langa subiect, cam asa ceva!!
Ira spune:
quote:
Originally posted by Elise
[quote]Originally posted by corinadana
corina, eu zic ca arat destul de bine si ca sint si bine imbracata, da' uite ca nu mi-a intors inca nimeni spatele din cauza asta.
Din alte cauze, da.
Sa ma simt complexata?
Fata mea, nu confunda Romania si Europa, mai ales cea de est, unde o femeie frumoasa este absolut banala....cu America. P-acilea o femeie frumoasa e cam ca un girofar, e normal sa atraga atentia.
...si nu pentru ca ar fi neaparat femeile mai urate, ci pentru ca aici nu prea e cultul esteticului dezvoltat, femeile nu se machiaza atat, se imbraca f lejer si mult sunt mult mai grase. Aici n-ai sa vezi jamais tocuri la piata ca in Ro. O femeie f frumoasa e ceva, o simti.
De fapt Romania este singura tara (imi spunea si sotul meu) unde ai sa vezi o femeie care te lesina cu frumusetea langa o maimutza nasparloasa de barbat. Aici e invers, dac-ai vedea ce brazipit au grasutele de brat, te-ai speria.
corinadana spune:
Elise ai zis din alte cauze DA! De ce nu crezi ca si asta, aspectul, e una din acele cauze?
forte spune:
quote:
Originally posted by Ira
...si nu pentru ca ar fi neaparat femeile mai urate, ci pentru ca aici nu prea e cultul esteticului dezvoltat, femeile nu se machiaza atat, se imbraca f lejer si mult sunt mult mai grase. Aici n-ai sa vezi jamais tocuri la piata ca in Ro. O femeie f frumoasa e ceva, o simti.
wow!!! tocurile la piata sint semnul unui simt estetic exquis? eventual la 40 de grade sa intri in asfalt pina la buric.
Ira spune:
quote:
Originally posted by fortequote:
Originally posted by Ira
wow!!! tocurile la piata sint semnul unui simt estetic exquis? eventual la 40 de grade sa intri in asfalt pina la buric.
nu, dimpotriva, am vrut sa subliniez ca in Ro aceasta obsesie pt. estetic, pt. ambalaj si pt. aparente este chiar exagerata.