Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salutare fetelor. Demult nu v-am mai scris. Asta pentru ca am fost destul de ocupata. Sa va povestesc ce mi s-a intamplat ieri.
Cum stateam eu asa linistita, langa al meu sot, ce sa vezi... simt cum ceva alearga dupa fundul meu. Cand colo, era proteza soacra-mii care tot incerca sa ma apuce de. S-a enervat al meu, si i-a tras un sut, de a zburat pe fereasta. Opaaaa, na ca mai e ceva, vine din urma si proteza lu socru-miu, fuga, fuga , dupa a soacra-mii. Dar nasol, acelasi traseu, un sut si a zburat pe fereastra.



Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am re-primit retetele Dordiei asa ca le re-postez aici:

1. Salata de ton cu paste

Se fierb una punga de paste (melcisori sau spirale) si se spala si se lasa la scurs. Se amesteca pastele cu::: 2 conserve de ton maruntit, 2 ardei grasi mai mari taiati fideluta ca la salata, 2 cepe taiate solzisori, patrunjel si maioneza cam 5-6 linguri!!!

2. Salata de peste afumat

Se iau cam 2 pesti afumati (batog) si se curata de oase si pielita. Se pun la fiert cam 8-10 cartofi mari in coaja si apoi se taie un pic mai mari ca la salata beuf. Se mai taie la fel niste castraveciori acrii niste ceapa(cam 2 maricele)taiata solzisori si masline bucatele (eu cumpar rondele). Se amesteca cu maioneza si cu patrunjel si se papa!!!

3. Salata de peste marinat

Se ia peste marinat si se curata de pielita si oase si se face franjuri sau taiat marunt. se taie ceapa solzisori sau ceapa verde, marar si se amesteca cu un pic de ulei. Pofta buna!!!




Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Am executat si eu una bucata salata cu ton, reteta proprie (o fac de multa vreme si o devoram intotdeauna cu placere ):
- se amesteca o conserva de ton cu o conserva de amestec mexican Bonduelle; eventual se mai adauga castraveciori murati, piper, bobite de mustar. Gata. La fel de repede se si mananca

Azi am incercat sa repetam super-programul de aseara dar nu prea ne-a iesit: a adormit la papa de dupa baita, s-a trezit dupa 30 min, a papat de-adevaratea si acum plaaaaangem

Joy, nu stiu daca o sa te pot ajuta, dar sper sa apuc sa revin cu niste observatii personale cam la aceeasi problema.

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Asa...
Si puiul meu a inceput sa faca mofturi, in principal atunci cand nu-i mai curge laptele cu viteza. A invatat si el ceva din experienta cu biberonul . Asa ca am mari zdroabe sa-l conving sa suga pana la capat. Cel mai bine imi reuseste sa-i schimb pozitia (culcat, in brate, tinut invers - cu picioarele lui spre spatele meu si de la capat) si sa-i schimb sanul. Cand nu-l mai vrea cu nici un chip, in timp ce plange ii picur cateva picaturi de laptic in gurita si am grija sa prinda sanul imediat.
Cam atatea trucuri am descoperit pana acum.

Chiar acum nu-l inteleg: a papat, i-am dat si biberon cat a vrut si brusc l-a pornit plansul . Ma tot gandesc si la refluxul gastro-intestinal de care ziceati voi - aseara pentru aceeasi problema i-am dat Gripe Water in idea ca are mult bicarbonat de sodiu, care sa neutralizele aciditatea. Aseara a tinut, acum nu
Sa vedem cum il linistim, merg sa incerc si eu...

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Lavinu a avut febra decat atunci seara cand am ajuns din parc, i-am dat efferalgan si a fost ok dupa. ma gandesc ca om fi zapacit-o noi cu plecatul la munte, schimbat aer, mediu, etc. Deocamdata incerc sa nu ma panichez, ma gandesc ca atata timp cat papa bine si e vioaie si nu e maraita nu are ce sa fie rau nu? Om vedea sapt viitoare, ca am reusit sa dau si de doc in sfarsit. Saraca a avut un motiv bine intemeiat sa nu raspunda la tel, i-a murit sotul si l-a inmormantat azi. Dar de luni vine la poli si mergem si noi la control.

Mamicile cu mai multa experienta in ale diversificarii am si eu o intrebare; mie doc mi-a zis sa-i dau Mirunei suc in felul urmator ; 30 morcov+60 mar. Insa eu am inceput sa-i bag si un pic de porto, ma gandesc ca nu are cum sa-i faca rau, mai ales ca avem probl cu kk. Si vroiam sa va intreb daca e ok sa-i dau 30 morcov + 50 mar + 20 porto?
Am mai scazut de la mar ca ma gandesc ca ambele sunt diuretice si sa nu cad in extrema cealalta sa dam in diaree. E bine?

Va pupacesc si noapte buna

Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria-Alexia EXACT asa-mi face si Nati. A supt un san... cat a supt. Cu mofturi. Cand strang de mame - plin de stropi, unul mi-a sarit in ochi! O pun la celalalt - nu vrea. Strang de mame - jet. Pai sa nu le dai bataita?!?! Eu eram cat pe ce sa-i dau lapte praf de mila, vezi doamne, n-are fata ce suge. Cand colo, de fapt - mofturi! De copil care a prins gust de biberon ! .

Madau cred ca ai vrut sa zic laxativ. Marul nu e laxativ, portocala da. Nu-i da direct 20 ml de portocala, da-i in prima zi doar o lingurita de porto amestecat cu restul ce mar si morcov. Apoi 2, etc. Daca vrei asa, sa le dai amestecate.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi... . Si eu care ma bazam pe Caprari, cum ca dupa 6-8 sapt. copilul deja e asa de bine obisnuit cu sanul incat biberonul nu-l mai "strica"

Joy, inca o idee: incearca sa-l prinzi putin mai repede decat atunci cand urla deja de foame, asa pare sa aiba mai multa rabdare sa suga.

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

lavi, pune si tu niste poze cu nati... mai noi, sa vedem cum arata si mutrita ei la 4 luni jumate trecute fix.
si, in general, mai puneti, fetelor neste pozulici. ca azi m-am uitat pe albume si nu prea sunt la zi .
noi mai stam ;putin si ne caram la baita si la nani bun.
adelina, ce mare s-a facut si flacaul tau
mai, al meu lasa si bibele dak e rost de televizor. da io nu-l las, DF!!! cred ca d-aia mananca putin in ultima vreme, ca dak i se distrage atentia - isi intoarce capul si gata masa...
c & andrei cel fara de sosete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

maria-alexia, chestia cu obisnuitu cu biberoanele cred ca e ö gogoasa... ca al meu trage din san si dak nu iese nimic... adica prefera un san gol sau din care reuseste sa traga ffff putin, unui bibe plin. si al meu e pe bibe din prima zi...
cred ca depinde de copil si de ce vrea el.
c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

In seara asta bebe al meu mi-a facut o surprizaii faceam masaj la spatic cand....s-a intors de pe spate pe o parte!!! E drept ca saracul era tare dezorientat dar e totusi prima lui intoarcere, scumpul de el! Stiu ca la multe dintre voi bebeii au trecut deja de faza asta, dar noi suntem de abia la inceput!

Mergi la inceput