Mamici de iulie - august 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 7
Sabana spune:
Cristina ma simt mai bine. Se vede ca am stat acasa, chiar daca am avut ieri de lucru la calculator, totusi m-am mai si intins in pat. Si intotdeauna acasa este altceva. Dimineata am mai avut asa un disconfort, dar acum imi este mai bine. Ce ai facut la dr? E totul ok la tine?
Fetelor multumesc pentru incurajari.
MADYN spune:
Mishi, ma bucur ca esti bine. Lasa ca ne revedem noi (dupa atita timp!) pe 15 apr. Sper sa nu intervina nimic.
Si bebele meu e mai mare cu o saptamina, are 450 grame si peste 15 cm "cap-coada" -
cum s-a exprimat dr., adica fara piciorute.
Sinziana IR inseamna indice de rezistenta ale arterelor uterine, care sint doua la numar. Daca este mai mare decit normal - cam peste 0.49 - inseamna ca acestea nu permit hranirea lui BB prea bine, transferul de substante catre el facindu-se mai greoi. Riscul ar fi ori ca puiul sa nu creasca cit trebuie ori preeclamsie.
Eu am avut, la eco de 14 sapt una marita si mi-a dat Magne B6 pt relaxarea arterelor. La eco de 20 de saptamini IR mai scazuse, nu la normal dar oricum mai bine decit la prima eco. In cazul in care nu scadea mi-ar fi dat injectii cu pregnyl....dar am scapat
.
20+ 
Bebelica
Kehleyr spune:
Valentina suntem alaturi de tine
. Este foarte bine ca esti optimista si asta o sa te ajute in continuare. Presupun ca stai in repaus absolut. Eu am doua prietene care au stat mai mult in pat de la jumatatea sarcinii incolo si au nascut fara probleme. Asta ca sa te incurajez.
Madacristina ai mare grija de tine si tu. Bebe este foarte mare, o sa aveti un grasunel!! 
Ati vazut unde duce stresul la serviciu?... Zau daca se merita vreun pic. Eu ar trebui sa plec din Bucuresti la un curs la sfarsitul saptamanii viitoare, chiar nu stiu ce sa fac, sa nu fie prea obositor. Dar daca nu ma duc e cam nasol, nu cred ca pot sa dau examenul si vroiam sa scap de asta. O sa vad cum ma simt. Stresant nu are de ce sa fie dar poate fi obositor...
Am fost astazi la medicul de familie si mi-a dat o informatie care va poate interesa si pe voi. Dupa 32 de saptamani nu se mai da concediu medical. Orice problema ai, intri automat in prenatal. Asa ca daca aveti intentia sa va luati medical, profitati pana atunci...
Kehleyr
24+
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
she_wolf spune:
Buna!
Shian, la multi ani! 
Huacin, imi pare rau ca ai probleme, sa speram ca totul se va termina cu bine.
Ai grija de tine. Tu cum te descurci cu Alexandru? Oricat de calma as incerca sa fiu, tot reuseste Cristi sa ma scoata din sarite. Astazi, de ex, a bagat mopul in wc, a scris cu carioca pe masa din bucatarie, a bagat niste biscuiti in cana cu lapte si se lauda ca a facut cake dupa care a varsat (din greseala, e drept) cana pe masa si a curs chestia aia pe masa si pe jos, plus alte maruntisuri gen tipete, usi trantite etc...si inca este dimineata! Nu pot intoarce capul ca si face ceva.
Sper sa fie o faza trecatoare, de obicei nu este chiar asa.
Mamanati, cred ca din cele doua variante cel congelat este mai bun. Da, aici gasesc proaspat tot timpul anului. Felicitari pentru jumatatea de sarcina. 
romaniaau, ai avut 57 de cm la nastere? Wow!
andreea25, felicitari pentru fetita! 
Sabana si eu ma tem de scurtatul colului, desi eu n-am motive serioase sa ma gandesc la asta, dar, asa-i vin omului tot felul de idei.
Eu am urmatoarea echo de-abia pe 11 mai, iti dai seama...
madacristina, odihneste-te si ai grija de tine si de bb. Cat mai stai in spital?
lili, multa sanatate si tie. 
mishi, felicitari pentru baietel. 
Kehleyr, asa este, dupa 32 de saptamani nu se mai da concediu medical, eu am patit-o data trecuta ca a trebuit sa stau cateva zile in spital si desi intentionam sa mai merg inca vreo doua saptamani la serviciu, a trebuit sa-mi iau prenatal.
Ieri am umblat mult, 5 ore si ceva, iar la intoarcere m-am apucat sa fac mancare, plus alte foieli prin casa si uite asa am mai stat vreo trei ore in picioare, asa ca atunci cand l-am dus pe Cristi la culcare, m-am intins in pat si am avut asemenea dureri de burtica incat nu reuseam sa ma misc.
Imi venea sa urlu, nu alta. Am stat asa vreun sfert de ora si mi-au trecut durerile, dar sunt cam speriata si mi-am propus sa nu mai exagerez cu statul in picioare. 
M-am cantarit dimineata si am constatat ca am mai luat aproape 1 kg saptamana asta. Am pus 3 kg in 3 saptamani.
Tot in ritmul asta s-au pus kg si la voi? Pana acum am 4 kg in plus.
Bb este mai dansator astazi decat oricand, l-am simtit deja de cateva ori. 
Claudia
(19+) si
Cristi (16.12.2002)
eugcem spune:
Imi pare rau pentru fetele care au probleme cu sarcina, dar sunt sigura ca se vor face bine cu ajutorul lui Dumnezeu :)
Iata si reteta mea de a prepara spanacul si urzicile. Dupa ce le-am curatat si spalat le pun putin in apa care fierbe si in care adaugasem putina sare. Cand s-au inmuiat le scot, apoi le toc (prin masina de tocat iese mai fin). Intr-o tigaie pun la calit in ulei niste ceapa tocata si usturoi, o foaie de dafin. Adaug apoi spanacul sau urzicile tocate, mai pun niste apa fierbinte (totul devine o pasta mai moale) sare si alte condimente (de exemplu boia de ardei dulce) si las sa fiarba la foc mic pana a scazut suficient.
Imi mai place pilaful de orez cu urzici, iar reteta ar fi cam asa: cand orezul a fiert cam pe jumatate adaug urzicile tocate si fierte ca in reteta anterioara. Mai las sa fiarba totul pana la capat, condimentez si ... pofta buna :)
Iar acum am si eu o intrebare: chiar nu stie nimeni nimic despre doamna doctor Cristian Rodica. Daca nu, nu-i nimic ma rog si sper ca totul sa fie bine, ca pana la urma daca e sa fie ceva rau si nu e si ajutor de sus, poate sa fie cel mai bun medic, ca tot degeaba.
Eugenia
anasia spune:
Shian, LA MULTI ANI! sa fiti sanatosi si tu si bb!
fetelor, eu m-am saturat de serviciu,de sef, vreau acasa....mai am o luna si o saptamana pana la concediu;
anasia 20+ 
map spune:
she-wolf cand povestesti de nazbatiile lui Cristi pe mine ma amuza
. Te cred ca pe tine te scoate din sarite dar las ca-i mai bine sa fie activ, asa sunt copii fac prostiute. Daca ar fi prea cuminte te-ai gandi ca Doamne fereste este bonavior. Are baiatul energie, trebuie sa o consume nu? ![]()
In legatura cu kg si eu azi am 19 saptamani fix si 4 kg in plus. La inceput pana pe 2 febr cand am fost la medic nu pusasem nimic. Apoi pana la vizita urmatoare de pe 2 martie am pus deja 3 kg
, nu stiu cum ca inca mai aveam stari de voma. Acum in astea trei saptamani am mai pus 1 kg dar cumva curios, de azi pe maine a aparut diferenta la cantar de 1 kg. Acum vad ca s-a fixat, sper ca pana merg pe 3 aprilie la medic sa ramana asa.
Monica
map spune:
she-wolf acum vad ca in loc ca scriu bold am taiat nuleme tau. Nu a fost cu intentie...cred ca-mi trebe ochelarei ![]()
Monica
iulenca spune:
Hello fetele.
SHIAN La multi ani, o sarcina frumoasa si un bb sanatos.
VALENTINA acu ai merita bataitza da nu avem voie sa iti dam, da sa stii ca nu scapi dupa ce te faci bine. Stai cumintica akasa ca o sa fie totul ok, si cel mai important pastreaza-ti optimismul ca panica e clar ca nu face bine. acelasi sfat si pentru celelalte mamici cu problemutze fiti curajoase ca ce a fost mai greu a trecut, de acum inainte cu pastile, repaos, liniste si rabdare totul se poate tine sub control.
SHE WOLFsa stii ca si eu m-am ingrasat 3 kg parca intr-o sapt - e drept ca acum mi-a si crescut burta cel mai mult si am cam mancat. Oricum nu mi-a convenoit ce a indicat cantaru asa ca m-am hotarat sa mananc ponderat in urmatoarea perioada - legume fructe multe fara paine ca oricum daca ma ingras nu il ajut pe bebe cu nimic.
Aseara fetelor am facut si eu spanac. Mi-am luat si la borcan la servici. A fost yami - yami, o sa imi mai fac.
Eu m-am saturat de servici. Nu prea am treaba dar parca mi-as lua si eu o sapt liber ca sa ma bucur de somn plimbare shopping. Partea proasta e ca nu prea are cine sa ma inlocuiasca si pierd si banutzi la faza asta asa ca mai stau pe aici.
Va pup.
iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;103/st/20060816/dt/8/k/32fc/preg.png
MissJJ spune:
Vai fetelor ce vreme urata e la mine.
Ieri a fost asa frumos si soare si azi de dim e innorat si de pe la 5-6 dim tot ploua. 
Si e atat de intunecat si vad ca de la vremea asta ma doare si pe mine capul ingrozitor si ma ustura si ochii tare.
E asa deprimanta vremea asta. 
Aseara a venit propietara care este chinezoaica impreuna cu un meserias, asa zis meserias, ca era tot un chinez de al ei care nici macar scule de instalator nu avea. Si a zis ca azi vine la 8 seara, va dati seama ce ora placuta,
si va incerca sa desfunde tevile ca cica de asta nu merge apa de la chiuveta si de la masina de spalat deloc. Dar pb e ca tevile la casa asta sunt in perete.
Si daca nu face ceva vase si rufe daca spalam tre sa stam cu galeata si o canitza sa tot scoatem apa din chiuveta ca nu se duce naicaieri. Disper. 
Si ce e mai enervant este ca tipa asta este atat de zgarcita si ca de obicei cand ii zici ca este o pb la casa vine se uita ii ia vreo sapt pana aduce vreun meserias, tre sa fie de al ei chinez ca vezi draga is mai ieftini decat englezii si in final ala nu face nimic klumea si tot da o groaza de bani la un altul si treaba tot nu e facuta cum trebuie. Mor de nervi si mai ales ca e vb de chiuveta din bucatarie daca vine si taie tevile sau ceva cum mai spal vase si rufe?

Off si mai si vb o engleza super stricata si tre sa ma chinui sa pricep ce mormaie acolo in barba ca parca mesteca vorbele.
Si daca ii zic ceva pai bun de ce asa si asa, ma ia ca nu ca nu e vb despre aia ca nu pricep eu si aseara m-a scos din sarite. Ca l-am intrebat bun si care credeti ca este pb? Si el ca nu stie ca pp ca e infundata teava si de aia nu curge apa nicaieri dar nu stie nici macar unde duc tevile alea si care canal este cel de scurgere de la tevile astea.
Ce mai meserias nu? 
Presimt ca ne tine asa o luna si tot nu face nimic si pana la urma tot ceva aiurea face. Off femeia asta e asa zgarcita, parca nu ar fi casa ei serios.
------------------------
19+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby