Deserturile Nataliei (7)
Raspunsuri - Pagina 9
tuchi spune:
natalia, imi porti noroc!
mi-a iesit f bine tortul pentru ziua lui dragos!
o intrebare am totusi. am facut jeleu incolor pe tort si mi-a iesit super bine (o sa pun si poze). dar urmatoarele 3 ture de jeleu, desi facut cu grija, la fos f mic si dupa aceasi reteta nu mi-au mai iesit clare deloc. ai idee care e secretul?
Balbina spune:
quote:
Originally posted by tuchi
natalia, imi porti noroc!
mi-a iesit f bine tortul pentru ziua lui dragos!
o intrebare am totusi. am facut jeleu incolor pe tort si mi-a iesit super bine (o sa pun si poze). dar urmatoarele 3 ture de jeleu, desi facut cu grija, la fos f mic si dupa aceasi reteta nu mi-au mai iesit clare deloc. ai idee care e secretul?
Tuchi, bravo ca ti-a iesit tortul, felicitari! O sa astept pozele.
Nu prea am inteles ce e cu cele 3 ture de jeleu? Ai facut 3 torturi sau ai turnat 3 straturi de jeleu? Eu torn un singur strat, este de ajuns. Am observat ca daca il fac cu apa indulcita, iese clar, iar daca il fac cu suc sau compot, e tulbure. Tu cu ce fel de lichid ai facut jeleul?
------------------
Numai bine,
Natalia
Bunatati
tuchi spune:
multumesc mult pentru promptitudine
deci, am pus doar un strat de gelatina/jeleu peste fructe. am facut un tort principal plus unul de rezerva la petrecere (in cazul in care unul nu ajungea, ceea ce s-a si intimplat) si azi inca unul pentru gradinita. iar pentru tortul de azi am incercat de doua ori sa fac gelatina clara si nu mi-a iesit. ba mai mult primul l-am facut cu compot doar, al doilea cu combinatie si azi amindoua incercarile cu apa si pe foc mic mic, si cu mare grija si putin timp pe foc si tot nu mi-a iesit.
lamureste-ma te rog!
Balbina spune:
Tuchi, ce fel de gelatina ai folosit? Din aia speciala pentru tarte?
Dupa parerea mea, claritatea jeleului depinde de lichidul in care se dizolva gelatina. Mai poate fi cauza in calitatea gelatinei (verifica daca nu era expirata).
Sincer, sfatul meu este sa faci exact ca prima data, cu acelasi tip de lichid si aceleasi proportii, ca sa stii ca iti iese sigur. Imi pare rau, nu cunosc subtilitatile gelatinei, ceva nu i-a convenit de a devenit tulbure.
Mai poti face jeleul cu gelatina obisnuita, dar dureaza mult mai mult sa se prinda si trebuie sa-l aplici in straturi succesive, dupa prinderea celui precedent. Secretul e sa nu fierbi gelatina simpla, ci doar s-o dizolvi in lichid pe bain marie.
------------------
Numai bine,
Natalia
Bunatati
Lucia_B spune:
Buna Nati
Am facut un tort cu pandispan de portocale.
Vreau sa-ti multumesc din suflet, e un tort bestial.
Pentru mine o sa fie pe primul loc, vreau sa spun ca e mai bun decit tortul cu trufe (pentru familionul meu).
S-a primit blatul foarte inalt, pufos si usor, cu un gust demential.
Am facut doua blaturi pe care le-am taiat in doua, mi-a iasit 4 blaturi, insa torta am facut-o doar din 3.
Aici poti vedea tortul si sectiunea.
Merci mult inca odata
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
madalinad spune:
am facut si eu pandispanul cu portocale, portocalele nu se simteau la gust dar una peste alta a fost tare bun si a crescut ca niciodata. l-am terminat in 2 zile, asta ca sa nu-l dam gata pe loc, si spre marea mea bucurie i-a placut si piciului, nu se mai oprea din mancat!!
Balbina spune:
Madalina, ma bucur tare ca v-a placut si voua pandispanul. Curios, de ce nu s-a simtit gustul de portocala? La mine se simte intotdeauna, eu pun sucul cu pulpa, poate de aia.
Si puiului meu ii place mult, striga "to!", "to!" (tort) cind il vede in forma.
------------------
Numai bine,
Natalia
Bunatati
madalinad spune:
ba a avut pulpa si sucul meu, e adevarat ca a fost doar vreo juma' de pahar ca nu-mi mai ramaneau fructe pt pitic... in schimb a avut o superba culoare galben-protocalie, e adevarat ca si ouale erau de tara!
ange spune:
Balbina,pt. pandispanul cu suc de portocale merge suc din comert sau numai suc natuural de la port.?