Deserturile Nataliei (7)
Raspunsuri - Pagina 15
Balbina spune:
Am vazut revista. Reteta e schimbata, probabil adaptata dupa gustul persoanei respective. Asa cum am facut si eu de altfel, cind am tradus-o. Ma bucur ca a avut succes la atita lume.
------------------
Numai bine,
Natalia
Laura T spune:
De ziua Bancai am facut tort Barbie. Am combinat vreo 3 retete de tort (de fapt au fost 3 torturi unul peste altul...ca, asa cum ziceai, Natalia, lungi sunt picioarele acestei gagici ), a iesit un tort urias, dar foarte bun, desi ornamentul nu a fost cine stie ce. Poze puteti vedea la semnatura mea, la "poze noi".
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (3 ani si 11 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
Mihaela-Adina spune:
Laura, foarte frumos tortul tau Barbie.Si in sectiune arata foarte bine si cred ca faptul ca ai pus atatea feluri de creme a dat un gust inedit tortului.Te rog, daca ai putin timp sa-mi scrii si mie cum ai facut torturile si mai ales cremele.Vreau sa-l fac si eu de ziua fetitei mele, in mai.
L-am mai facut si eu o data dar nu prea am fost multumita de ce mi-a iesit si da, inca vre-o doua creme am facut in plus ca nu reuseam nicicum sa-i acopar picioarele.Cred ca trebuie de la inceput sa fii pregatita cu cat mai multe creme sau cu o papusica mai mica.Adina
Balbina spune:
Laura, ce tort impresionant ti-a iesit! Cred si eu ca a fost bun, dupa ce ai amestecat atitea creme si blaturi diferite.
Sugestie si pentru Mihaela-Adina: tortul se poate face mai putin inalt, dar sa se foloseasca papusa fara picioare.
------------------
Numai bine,
Natalia
dana p. spune:
Natalia, am reusit, in sfarsit ieri sa fac pandispanul cu suc de portocale , a iesit nemaipomenit de bun .Nu ma asteptam sa-mi iasa asa de pufos si de bun, dat fiind faptul a am un cuptor care nu coace cum trebuie.Imi arde toate prajiturile deasupra iar in interior nu sunt facute.
Sa va zic o faza haioasa : ii spuneam sotului meu sa nu mai tranteasca usile si sa nu mai faca zgomot prin casa ca sa nu se lase pandispanul, la care el a inceput sa rada de mine si sa vorbeasca in soapta. Il intreb dupa ce am terminat treaba "ce ai mai de vorbesti acum in soapta" , la care el imi raspunde " sa nu se trezeasca pandispanul".Cand a fost sa vrea pandispan mi-a zis "du-te si trezeste pandispanul ala ca vreau sa-l mananc".
Dana
Poze
Balbina spune:
Dana, ce m-a distrat faza cu sotul tau
Imi pare nespus de bine ca ti-a iesit pandipanul, in pofida cuptorului cu probleme.
------------------
Numai bine,
Natalia
Laura T spune:
Mihaela, tortul Barbie il poti face din orice combinatii, inaltimea sa iasa ! Dar nu te sfatuiesc sa il faci asa mare ca mine, caci am stat cu emotii sa nu se prabuseasca, e destul de greu de taiat o felie de sus pana jos etc. Poti face asa cum au zis fetele, scotandu-i picioarele, mai ales daca nu ai asa multi invitati...Ce sa-ti zic, tortul meu a avut 6kg, din care cam 1.5kg zahar, 27 oua, 2l frisca lichida,500g ciocolata Primola, unt, ulei, faina etc...foarte mare si foarte costisitor! De bun a fost bun, nu zic nu...
Deci, jos avea un blat de cacao - reteta de chec - cu o crema de ciocolata (cioco+frisca, reteta Nataliei). Apoi blat de albus cu nuca (si nu numai), crema cu nuca, unt, zahar caramelizat, galbenusuri (ii zice prajitura snickers, e luata de pe culinar si o fac des ca iese super), apoi sus, cupola, e din diplomat cu mandarine si ananas din compot (dar pe langa reteta clasica de diplomat, am mai amestecat si o crema de cioco alba cu frisca, aceeasi reteta ca aia neagra), cu blat de pandispan cu suc de portocale (reteta Nataliei). De ornat am ornat cu frisca, in care am pus si intaritor si colorant rosu lichid (ca sa iasa roz), dar tot s-a inmuiat apoi...
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (3 ani si 11 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
Mihaela-Adina spune:
quote:Scuze pentru reactia tarzie dar din cauza fiicei mele nu pot sa intru prea des pe Internet.Intre noi e deja concurenta si rar apuc sa mai pun mana pe tastatura.
Mihaela, tortul Barbie il poti face din orice combinatii, inaltimea sa iasa ! Dar nu te sfatuiesc sa il faci asa mare ca mine, caci am stat cu emotii sa nu se prabuseasca, e destul de greu de taiat o felie de sus pana jos etc. Poti face asa cum au zis fetele, scotandu-i picioarele, mai ales daca nu ai asa multi invitati...Ce sa-ti zic, tortul meu a avut 6kg, din care cam 1.5kg zahar, 27 oua, 2l frisca lichida,500g ciocolata Primola, unt, ulei, faina etc...foarte mare si foarte costisitor! De bun a fost bun, nu zic nu...
Deci, jos avea un blat de cacao - reteta de chec - cu o crema de ciocolata (cioco+frisca, reteta Nataliei). Apoi blat de albus cu nuca (si nu numai), crema cu nuca, unt, zahar caramelizat, galbenusuri (ii zice prajitura snickers, e luata de pe culinar si o fac des ca iese super), apoi sus, cupola, e din diplomat cu mandarine si ananas din compot (dar pe langa reteta clasica de diplomat, am mai amestecat si o crema de cioco alba cu frisca, aceeasi reteta ca aia neagra), cu blat de pandispan cu suc de portocale (reteta Nataliei). De ornat am ornat cu frisca, in care am pus si intaritor si colorant rosu lichid (ca sa iasa roz), dar tot s-a inmuiat apoi...
Laura, impresionante cantitatile care le-ai folosit la tortul Barbie.Poza nu-mi dadea de inteles ca ar fi un tort atat de mare.As putea sa-l fac si eu pentru Gradi dar daca zici ca se taie greu mai bine as face ceva pe orizontala dar trebuie sa ma gandesc cum sa-l ornez mai atractiv.La noi la Gradi sunt in jur de 35-40 copii si ma tot gandesc daca sa fac unul maaare sau doua mai mici.N-am mai facut pana acum asa un tort mare si am ceva emotii.In acelasi timp un tort Barbie ar atrage si copii.Eh, pana atunci mai e si poate ma mai inspir de aici de pe Forum.Am cateva poze de pe site-ul rusesc dat de Natalia dar nu cred ca as putea sa fac asa ceva.Acolo este adevarata arta nu amatorism ca la mine si nici tehnologia de executie nu o am ca sa ma apuc ca un scolar cuminte sa invat sa le fac.
Te mai rog ceva Laura.Si eu am mai multe retete de praji Snikers luate de pe Net si am facut o data una dar nu mai stiu care din ele ( si pentru ca nu am respectat chiar perfect retea nu mi-a iesit prea bine).Daca tu ai experimentat reteta si stii ca-ti iese bine te rog sa mi-o dai si mie.Ma bate gandul sa fac acum de Pasti reteta de Snikers ( acum am de toate, adica oua destule ca de-astea imi lipseau cand am facut prima data reteta).Multumesc frumos.Adina
Laura T spune:
Mihaela, o sa ti-o scriu, dar nu acum, caci sunt la serviciu, iar caietul e acasa!
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (3 ani si 11 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
Tonnia spune:
Natalia, n-ai cumva si vreo reteta de inghetata de lamaie, adevarata, fara ace, buna rau? Eu nu stiu sa fac mai nimic (mi s-a facut o pofta la subiectul asta ca am halit repede o ciocolata) dar as invata sa fac asta, am ramas cu o nostalgie din copilarie...