Bebelusi de iulie-august 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 13
Aldebaran spune:
Hristina - Tu i-ai dat sa pape direct din borcanas? Ma dau si eu rotunda dar am citit ca cica n-ar trebui sa-i dai direct decat daca il papa pe tot ca altfel se strica din cauza salivei de pe lingurita.
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
http://photos.yahoo.com/corinastp
joker spune:
Da, Aldebaran, ai dreptate, nu e vorba ca se strica, nu neaparat, dar sunt o serie de bacterii, chiar si in saliva lor, care o altereaza..
.Cum ii merge leutului blondut?Mai papa?Ma gandeam ca poate, daca il puneti pe tati sa faca circ in fata lui ar fimai interesant ![]()
pentru el..Stai linistita, sunt sigura ca va fi totul bine si din moment ce e vioi si jucaus nu cred ca e vreun motiv de ingrijorare...

Va spun ceva,dar sa nu ma considerati nebuna...i-am facut branzica din laptele meu...a mancat-o si i-a placut de s-a prapadit...mai si radea, zapacitul

Simona, felicitari pentru barbatelul mare si curajos!!!Cred ca ati imortalizat momentul primului pipi la olita, nu??![]()
![]()
Am reusit sa ma inteleg cu medicul de familie...
si ne vom duce doar sa dam cu subsemnatul, nu vom face vaccinul pentru ca asa s+a hotarat in "consiliul de familie"...
Cand am citit toate chestiile prin care ati trecut voi nu pot sa spun decat ca ii multumesc lui Dumneyeu pentru tot ce mi+a dat si ca sunt fericita....Va urey multa sanatate si putere la toate...care aveti nevoie plangeti+va, nu e nici o problema...aici e locul potrivit, nu??Nu rade nimeni de noi...nu ne considera nimeni paranoice...

Ella, ti+a trecut supararea?

As incerca sa ii dau peste, suna interesant dar stau in dubiu cu privire asupra unui lucru...sa ii iau borcanele sau sa cumparam pestele si sa il faca tati???Ar mai exista si varianta pescuitului, pentru care il delegam pe unchiul...
Voi ce parere aveti?
Am incercat un borcanel de orez cu morcov si cu nu mai stiu ce dar nu i-a placut..dupa doua lingurite nu a mai prezentat nici un interes pentru el...
Oricum,inca suntem mare amator de supa, de toate felurile...si mami inca se intreaba de ce nu ne plac citricele...e posibil sa nu le asimileze cum trebuie?sa incerc cu suc diluat?Sucul de mar sia ala de ananas ii place...![]()
Zilele astea fost iar

la noi in casa...cred ca asta de abia s-a putut numi curatenie de primvara...i-am mutat pustiului patul langa geam si am remarcat ca a venit din nou frigul...

Scanteiasule, felicitari pentru dimensiuni!!!
Uitasem sa urez sarbatoritii din zilele astea si de azi!!!La multi ani si multe luni, sa fiti fericiti si sa va bucurati mamicile

Anis, nu fi ingrijorata, se mai intampla sa stranute si din senin, poate totusi nu e racita...pupam motata bolnavioara...i-au mai trecut bubitele?E mai papacioasa?Tu cum te mai simti, esti mai bine?![]()

Ema, fetelor care ati mai pus poze, sunt super, nu am reusit sa ma uit chiar la toate dar bbi vostri sunt atat de draguti si de caraghiosi...
Albinuto, mult succes bondariciului...caraghioasa rau pozitia de somn!!!
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2
Dianami spune:
Kasi, eu ii dau fructe din borcanele, pt. ca pe piata nu gasesc decat mere, citrice si ocazional pere. I-am cumparat diverse borcanase, regula mea e sa fie fara zahar, sare sau gluten, am gasit Hipp si mai nou si Nestle fara zahar. Daca te uiti pe eticheta, unele borcanase au orez, deci nu e indicat sa mai pui cereale, eventual le poti combina cu branzica. Cele care au doar fructe le combini cu ce vrei.
Iata ce combinatii i-am gatit eu Iuliei pana acum:
Masa 2 si 5:
-mar + para + suc de portocala + orez instant
-mar + branzica din lapte praf
-mar copt + para + branzica
-mar copt + para + orez instant
-borcanase cu piersici, mere si afine, multifructe
-branzica + porumb instant (o sa-i fac mamaliga in curand)
-branzica + mar fiert + orez instant
-avocado crud + para
-gutuie fiarta + orez instant
Masa 3:
-cartof + morcov + dovlecel + telina + carnita de pui/galbenus
-cartof + morcov + praz + pastarnac + pui/galbenus
-cartof + morcov + gulie + dovlecel + pui
-avocado + cartof + morcov + cartof + pui
-avocado + dovlecel + telina + pui/galbenus
-broccoli + galbenus
-broccoli + morcov + galbenus
-broccoli + porumb boabe + galbenus
-gulie + dovlecel + praz + pui/galbenus
-dovleac + galbenus
-fasole verde + morcov + pui
-cartof copt + dovlecel + pui/galbenus
-cartof copt + lapte + pui/galbenus
-salata verde oparita + pui + lamaie (azi am incercat)
-de toate (cand ma grabesc f. tare, fierb multe legume si le bag la blender, + pui/galbenus)
Dupa cum vezi, sunt variatii pe aceeasi tema
, imaginatie sa ai.
Mentiuni:
-fructele le dau crude, f. rar fierte/coapte
-legumele le fierb la foc f. mic, apoi le bag la blender, cu pui sau galbenus
-in ziua in care nu ii dau carnita sau galbenus, pun legumele simple la blender
-in toate piureurile de legume pun o lingurita de ulei de masline la o portie (250 g), inainte de servire
-broccoli si salata verde nu le-am fiert, doar au dat 2-3 clocote
Rosii nu i-am dat inca pt. ca astea importate mi se pare ca au gust de peste
.
Dupa 9 luni ii dau peste, asa ca imbogatim meniurile.
In curand urmeaza sa-i dau mamaliguta, mazare verde si spanac.
Cam asta am gasit in caietul meu. Astept intrebari daca sunt
.
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
Yasmari spune:
Fetili, stiu ca sinteti satule, da mai primiti cu linsul ranilor, vorba Monei? N-astept raspuns ca stiu ca nu exista, decit rabdare,rabdare,rabdare

Mama denaturata, am tipat la Yasmin de-am capiat amandoua, ea de bocit eu de nervi....n-a mancat gateala mea, n-a mancat borcanas combinat cu carnita mea, am luat-o in brate si incercat asa, nik,nik, a plins si i-am infundat lingura cu mancare, a tusit ca a inghitit aiurea....am linistit-o si distrat-o, iar incercat, iar plins....au sarit tzandarile din mine, am tzipat rau de tot la ea, am spalat-o pe fata si maini si am pus-o in pat, unde mica vinovata a adormit de la sine putere...stie ea ca m-a suparat suficient...stie tot copchilu ista
. va rog nu ma criticati ca stiu c-am gresit

Caterina, am uitat, La multi ani cu sanatate si de la noi, sa cresteti mari si voinici!
Acum m-am calmat dar eram varza, mamelor cu bebei mancaciosi nici nu va trece prin cap cat sinteti de fericite...sau mai bine zis cati neuroni aveti salvati.
Si parca n-ar fi de ajuns, nu ma pot scutura de ideea toanta ca alta mamica ar face o treaba mult mai buna, ar sti sa gateasca mai bine, ar avea mai mult succes.
Ella, nu ma contrazice, arati a lady, eleganta si senina....la mecla mea rotunda cu breton si blugi, daca n-ar fi par alb nu m-ar lua nimeni in serios.![]()
Dianami spune:
Yasmari, nu suntem aici ca sa te criticam. Nu trebuie sa disperi. Poate ti se pare aiurea sa-ti spun eu asta, ca mamica de copil care mananca orice, dar mai intai de toate trebuie sa fii foarte calma. Copilul iti simte extrem de usor slabiciunile si la varsta asta invata sa-si manipuleze usor parintii.
Trebuie sa fie ceva ce ii place sa manance, da-i o perioada acel lucru, apoi incerci altceva nou. Schimba-i locul de luat masa, iesi in parc si da-i sa manance, schimba consistenta mancarii, schimba temperatura mancarii, pana la urma vei descoperi cauza refuzului.
Spre exemplu, Iulia mananca papa doar la temperatura camerei, daca e usor mai calda inchide gurita. Consistenta acceptata e usor mai crescuta decat a borcanaselor.
Am incercat si eu borcanase de legume cu carnita, dar le-a refuzat categoric, nu accepta decat fructe la borcanas. Legumele i le fac eu.
Si inca ceva: nici o alta mama nu ar fi mai buna pt. copilul tau! 
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
Dianami spune:
Ella, IRS 19 este un fel de vaccin cu fragmente din multe bacterii care se aplica prin puff-uri in nari. Se da pentru cresterea imunitatii si aparitia anticorpilor la respectivii microbi.
Aldebaran spune:
Joker - nu cred ca esti nebuna ca i-ai facut branzica iedutzului din lapticul tau, mai ales ca ii place. Lapticul tau este cel mai bun pt. el, macar de-ar fi vrut si al meu sa mai suga de la mine.
Sa stii ca face circ si ta-su cand e pe acasa, asa ma mai distrez si eu si mai uit de nervi. I-am mai dat sa pape ba afara, ba cu televizorul, ba cu circul lu' ta-su, da' tre' sa le schimbam ca domnu' se plictiseste.
Yasmari - ma simt ceva mai bine sa vad ca nu sunt singura care se mai manifesta asa din cand in cand, uitand ca am de-a face doar cu un bebelus.
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
http://photos.yahoo.com/corinastp
ema.nu.ela spune:
corina,
in toate cartile scrie ca nu se da direct din borcanas decat daca mananca tot.
eu am o lingurita cu care ii pun din borcanas in canita, si alta din care ii dau din canita. si daca termina tot din canita ii mai pun din borcanas. daca ii dau direct din borcanas si nu mananca tot il arunc.
bacteriile se pe lingurita se inmultesc f repede si e periculos pt bebe. de fapt asa ar fi bine sa facem si cu mancarea noastra, sa nu mancam direct din castron :) dar la oameni mari e altceva totusi.
yasmari,
te inteleg perfect cu mancarea. asa gandesc si eu. dar eu acuma nu-i mai fac mancare decat in weekend ca in cursul saptamanii ii face bona. si la ea face la fel cu mancarea. plus ca mai vine si soacra-mea si se chinuie cu ea - ca deh pe ea a mostenit-o la mofturi. iar cand il pun pe sot ii da 3 lingurite in juma de ora :D
ieri cel putin n-a vrut aproape deloc sa manance nici macar laptele. dar era tare rosie in obraji si-i curgea saliva...poate-poate iese un dinte.
eu sincera sa fiu as fi preferat un copil care ma trezeste noaptea dar sa manance bine.
eu sunt f calma la mancare acuma cand ii dau. chiar nu ma stresez. dar pur si simplu nu inteleg de ce nu vrea. 2 saptamani a mancat cel mai bine iaurtul cu cereale si fructe. ieri nici pe ala nu l-a vrut. cred ca s-a saturat si de el. la fel a facut si cu cerealele cu lapte.
si daca nu mananca o zi parca se si vede ca a slabit. mi-e asa o ciuda...ce mi-as fi dorit si eu un bebe grasun cu multe cute...poate la urmatorul...
mamica de maria, 7 luni si 3 saptamani
Ella2000 spune:
Acusor, ma lasa neoronii balta! de la asediul hormonilor mi se trage! cum spune Yasmari, sunt senina! dar cred ca a gresit
in loc de "s" eu as pune"l" ca imi macina creierii copilashii astia.. ca nervi oricum nu mai am! si sa-ti raspund: am fost pana acum la aproape 8 luni de 2 ori la pediatru ptr control amanuntit, la cererea mea... si mai ales ca stii, noi am avut probleme cu contractura musculara la gatutz.
Yasmari, la cat tzip eu la Iulia... mi-e teama sa nu creada Paula ca asa se vorbeste! ( asta am lins-o de la sotzul meu, chiar azi mi-a plasat-o, elegant, ce-i drept... nu mi-a zis: "nu mai urla atata nebuno!" )... azi noapte vazand ca nu doarme Paula, i-am pus-o in bratze si m-am tirat...am tras o boceala in bucatarie , o
si o
si m-am dus zambitoare in dormitor! multe zile se termina la mine asa...
Diana, deci daca are antecedente de pneumonii e indicat irs? MULTUMESC 
na! ca deja am uitat ce trebuia sa mai scriu... azi am facut si cadou unei vanzatoare o suta de mii.. . de chiauna ce sunt!
Ella2000 si printesele
Ella2000 spune:
a!da! Joker, cum ai facut-o, cu Ca lactic? nu mai sunt suparata ... dupa 7 ani aproape si doi plozi sunt...obisnuuita! harnica esti draga! pupici la iezisor...
Ella