personajele imaginare - cum ii abordam?
Raspunsuri - Pagina 2
annablue spune:
Si eu vin si spun ca Adi are mai multe momente cand se joaca cu personaje imaginare, inclusiv cu Mario, care este un baiat in realitae, prietenul lui de la cresa...
Si ne jucam de zor cu tot felul de lucruri imaginare, pe mine nu ma deranjeaza de loc, ba Adi are faza cu "mostrul" care vine la el.
Si exact cum mai spunea cineva aici, eu intru in joc si ii spun ca mie mia- zis monstrul ca vrea sa se joace cu el, ca si monstrul e mic si are nevoie de prieteni, etc.
si Adi asa a invatat sa nu ii mai fie de monstrii astia imaginari.
Noi apelam si la cei doi ursuleticu care doarme de cand era bebe si care stie si el ca il protejeaza si sunt mereu alaturi de el.
Sigur n-ai de ce sa te temi de crocodil, dar poti sa intervii in joaca si sa-i "anihilezi" efectele negative asupra copilului.
Succes !
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Principesa spune:
Kehleyr, din ex in care ea se supara pe tine dar de fapt nu recunoaste asta si spune ca s-a suparat pe crocodil rezulta o lipsa de asertivitate. In acel moment e bine sa o incurajezi sa isi exprime emotiile chiar daca ele reflecta supararea fata de tine si sa ii spui ca are dreptul sa fie suparata chiar daca asta nu iti va schimba tie decizia in cauza dar ca o intelegi ca e suparata.
Stiu situatia Corneliei si nu mi se pare similara.
Dpdv psihanalitic exista mai multe etape de dezvoltare una fiind faza orala, in care accentul este pus pe gura, simbolul de a devora, iar din aceasta perspectiva crocodilul este emblematic. E normal.
Succes la incurajari!
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
she_wolf spune:
Are si Cristi o multime de prieteni imaginari, personaje din desene animate sau prieteni care nu sunt prezenti si are si un paianjen (i se trage le la Spiderman dupa care este topit, desi nu prea stie desenul animat) care tot vine, il mai gaseste prin casa si de cateva ori a venit noaptea in patul nostru spunand ca este paianjenul in patutul lui. Multi dintre prietenii astia ies cu noi la plimbare, ii mai uitam in parc si ne intoarcem cativa pasi sa-i luam etc etc.
In ultima vreme prefera sa fim noi diverse personaje, astazi de ex. el este Mickey si eu sunt Minnie.
Claudia (20+) si Cristi (16.12.2002)
karol spune:
Eu nu mi-as face probleme in locul tau.Sa vezi ce prieten imaginar are fetita mea care are 4,3 ani- e unul pe numele lui Marian si imi spune tot timpul ca nu este doar prietenul ei, ci ii este si sot.Cica locuieste in America si in scurt timp vine sa o ia si pe ea.
A avut o perioada in care ma dispera si chiar imi faceam si eu probleme ce-i cu ea.Vorbea tot timpul cu acest Marian si statea cu mana intinsa cand iesam la plimbare pt ca il tinea de mana.
Imi aduc aminte de o faza:Era vara, eram la o terasa si asteptam comanda.Isi luase de acasa un catel destul de mare si si-l pusese pe masa.Eu i-am spus:Mami, pune catelul pe scaunul de langa tine iar ea mi-a raspuns:Tu nu vezi ca aici sta boul de Marian.
Am intrebat pediatra ei si mi-a spus ca e normal sa aiba prieteni imaginari.
andreea_tx spune:
Si eu ma gandesc de multe ori daca sa-mi fac griji sau nu in privinta asta.chiar vroiam sa deschid si eu un sub asemanator.
piticul meu are 5 ani si un pic si la fel se joaca prin casa cu fel si fel de personaje vorbeste,se joaca se impusca,etc sau dim cand plecam la gradi nu-i tace gura deloc pe drum tot timpul bombane.de multe ori il mai intreb ce a zis si el imi raspunde ca" vb si eu cu cineva"(si da nume de un personaj din desene sau filme sau ce-i trece prin cap)
si noua pediatra ne-a spus la fel ca e normal la varsta lor sa aiba prieteni imaginari.acum nu stiu nici eu ce sa mai cred.
andreeat & Alex -8 dec.2000
mihaela_s spune:
Silvia a vazut cu ceva vreme in urma o parte dintr-un episod Harry Potter, s-a indragostit de el si de atunci ba e ea "heli", ba sora lui, ba merge harry(adica ea) in padure sa prinda monstri...etc. cateodata e Alba ca Zapada si se teme de vanator, apoi e mama animalutelor preferate cu care se joaca...
Uneori il ia de manutza pe harry si merg impreuna la plimbare...harry e doar in imaginatie.
Nu e nimic anormal, va trece cu varsta.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!