Mamici de sept-oct 2006 (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

draga ena, nu stiu exact, dar aflu si iti spun. daca citesti legea, respectiv Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, cu modificarile aduse de legea nr.25/2004, ai sa vezi ca art.art.1 prevede din start urmatoarele: ~litera c) salariata gravida este femeia care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specilaist care sa ii ateste aceasta stare~. deci nu se spune o varsta a sarcinii, cand ii da medicul, sau te duci tu si ii ceri.

alte legi de citit, pentru cine nu cunoaste prevederile legale, sunt>
ordonanta de urgenta a guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale, text actualizat prin O.G. nr.1/2006, si care prevede stagiile de cotizare la asigurarile de sanatate, zilele de concedii prenatale si postnatale, concediul de risc maternal (care se acorda si fara un stagiu prealabil de cotizare),

si ordonanta de urgenta a guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, text actualizat prin O.G. nr.1/2006, si care prevede pentru anii 2006 si 2007 cuantumul alocatiei de stat pentru copii, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului de pana la doi ani ;i stimulentul acordat femeilor care se intorc la servici inainte ca bebele sa faca 2 ani, plus conditiile de acordare.

am intrebat de formular de instiintare pt. angajator, dar nu este unul tip< faceti si voi ceva de genul:

atre (director general, primar, ce o fi mai mare pe la voi)

subsemnate xxx, ]n caliate de de, sau cu functia de [n cadrul biroului, compartimentului, etc
si in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, cu modificarile ulterioare,

va aduc la cunostinta starea mea de graviditate, confirmata prin adeverinta medicala eliberata de Cabinet medical Dr. XXXX ( eventual cu nr. si data, daca are).

cu respect,
data si semnatura

p.s. aveti grija ca adresa voastra sa primeasca un nr. de inregistrare, pe cat posibil, intr-un registru de corespondenta intrare- iesire de la secretariatul unitatii, si sa aveti acel nr. ca dovada ca ati depus cerea, asta pt. voi., in cazul in care nu aveti compartiment de registratura separat, cum avem noi la primarie.

sper ca v-am fost de folos, .

prin prezenta va aduc la cunostinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

apropo de dezbracat la medic, colega mea de birou m-a invata sa imi iau o fusta pe care sa o pot ridica cu usurinta si sa imi iau o pereche de ciorapi cu adeziv, mai fetelor, pe care nu mai trebuie sa ii dau jos. dau jos doar chilotetii si imi pun fusta in cap. si chiar nu ma mai simt dezbracata. faceti si voi la fel. sa stiti ca nu imi permit eu dresuri cu adeziv, ca sunt bugetara, dar o pereche numai pt. asta si tot mi-am luat.
ignatica, ma bucur de vestile bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ale, Inni, va urez si eu insanatosire grabnica si sa veniti cat mai repede cu vesti bune.

Mexxa, vezi ca ti-am raspuns si eu la subiectul despre Triplu Test (am incercat si eu sa ma informez mai inainte de acel moment, si am gasit un raspuns dat pe site de medicul meu unei alte paciente; sper sa iti fie de folos).

Georox, te asteptam cu vesti de la echo morfologica.

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinache spune:

Buna dute!
ce harnicute ati fost azi! abia am reusit sa citesc tot ce ati scris...
katia, am si eu o senzatie de jena la control, ca nu-i chiar ca la dentist ;) si vroiam sa te intreb cat de larga e fusta pe care o folosesti cand mergi la dr. ca sa nu incomodeze?
felicitari celor ce au aflat sexul pruncilor!
ignatica, poti sa ma lamuresti si pe mine care-i diferenta intre eco morfologica si cea 3D sau 4D? (scuzati ignoranta )

alina 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Adriana merci si tie de raspuns

Ce faceti fetelor? Eu ma pregatesc sa fac un bors cu carne...poate o sa reusesc si eu sa manac putin din el ca tare mie pofta.

Va pup si revin mai tarziu...

cununia civila
www.lilypie.com/create_baby_days.php?" target="_blank">my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna fetee,

Bun venit noilor gravidute, sarcini usoare si bebei sanatosi.

Eu sunt tare necajita, dimineata dupa ce mi-am facut dus, imi iau crema sa ma dau cu ea si citesc eu mai bine pe ea si scria ca are vitamina A, m-a apucat un plans isteric... cum pot fi atat de tampita nu stiu, ca doar nu-s la prima sarcina. Nu-mi vine sa cred ca n-am citit de la inceput. Tot caut pe internet despre asta, inca n-am gasit nimic. Ma mai consolez ca nu mi-am dat cu mult sarg ca mi-era lene uneori, dar totusi m-am dat.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Cricor, eu zic sa nu te alarmezi. Si eu m-am dat cu crema cu vitamina A pana sa aflu ca nu e buna. Eu nu stiam, credeam ca doar daca inghiti vitamina A, e daunatoare, nu si daca folosesti crema. Mie imi placea crema, era foarte buna, dar acum folosesc doar ulei pt. bebelusi. Oricum eu sunt optimista ca bebe e bine, il si simt in burtica ceea ce ma mai linisteste.
Fetelor, vad ca am ajuns la vreo 80 de gravidute (socotindu-le si pe cele care inca nu sunt pe listuta). La cat mai multe!!!

14+
I wish I were an angel...

Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ena spune:

Multumesc pentru informatii!!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc pentru sustinere.
Afara ploua tocmai cand am vrut sa fac o mica plimbarica.

BBle meu a venit ca o surpriza dupa ani de incercari. Este prima mea sarcina si vad ca sunt super bine, am greturi dar daca mananc repede ceva bun nu vomit. In rest plang atunci cand citesc ceva sau cand urmaresc un film....lucru nou pentru mine.

In primele saptamani am crezut ca sunt bolnava de hepatita pentru ca aveam aceste greturi si eram obosita si aveam starea de somnolenta.

Acum stiu ca era o SURPRIZA!
Pupici

ena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Buna !

Am fost la eco morfologicasi totul este foarte bine ! Bebe e foarte activ , are doar 13 saptamani si 6 zile, 10,1 cm, 83 de grame, 153 BPM, pliul nucal 1,2 cm, iar DPN : 22 septembrie. Si sa nu uit ce este mai important este fetita.

tuturor ! Si multa sanatate !

13+ , de maine 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Am revenit deja fetelor.....ca prea rau m-am simtit pe drum(am vomitat la greu....inca nu mi-am revenit) si am decis sa nu mai ramanem in Deva la hotel cum era programat(din cauza de sot lucrator)!
BB mic e bine, perfect dezvoltat pentru varsta lui, i-am vazut toate cele(manute, picioruse, coloana vertebrala, fata, inimioara...totul e super ok....numai putza n-a vrut sa ne-o arate, dar sigur o vedem data viitoare(in 3 mai)!Placeta e ok si ea, e fixata pe fundul uterin, deci e super bine!, lichid amniotic destul, bb are 8 cm de la cap la fundic.....si cam atat imi aduc aminte.....dar am ramas in minte cu manutele lui cum le misca de frumos....!
Tratament mi-a dat in continuare sa incep sa iau Magne B6, iar dupa 20 de sapt voi lua fier(fiindca 100% voi naste prin sectiune cezariana)....si voi lua chiar 2 reprize de fier din cauza asta.Dar nu mai conteaza.
In rest eu am tensiunea arteriala: 90/60 mmHg, si 53 kg, deci de la inceputul sarcinii am luat in greutate 1 kg!

Georox felicitari pentru fetita!!!

Bun venit noilor burtici!Sarcini usoare sa aveti si bebici sanatosi! Va trece Adameasca in listuta ca ea a deschis capitolul nou!

Revin dupa ce va citesc....ca ati scis nu gluma!

Pupici!

Ioana(14+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump

Mergi la inceput