Piticodromul de ian-feb05 (6)
Raspunsuri - Pagina 12
bubu05 spune:
Of, Crinuta, Doamne, saracutul Rayan...nici nu vreau sa-mi inchipui prin ce ai trecut, imi pare atat de rau...o sa uite repede si mult curaj tie!
Ubi, super pozele cu Alexandra! Eu sunt innebunita dupa fetite si mai ales dupa hainutele lor! E asa...ca o domnisoara, ce mai!
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
kris spune:
Bubu05, iti multumesc din nou. Sper sa-i treaca cat mai repede!
Ubi, Ixxi, Alina Maria si voua va multumesc atat pt sfaturi, cat si pt incurajari.
Sunt momente, dar putine, cand suntem mai bine. Febra a doborat-o mult, parca nu mai e ea. Vrea sa faca pasi si nu prea poate, este dezechilibrata. Mi se rupe sufletul cand o vad asa! Tot timpul se aseaza cu capusorul pe ceva rece, probabil ii face bine.
Vreau sa va intreb si eu ceva: cand se face Priorixul? O fi tarziu sa-l fac acum? Dar daca rozeola asta e de fapt rujeola? Cred ca nu ar mai avea nici un efect ac vaccin.Va rog, lamuriti-ma si pe mine cele care l-ati facut deja.
Astept cu nerabdare sa-si inceapa efectul antibioticul pe care il administrez de astazi de la 15, sa o vad vioaie si plina de viata.
Rau e ca nu ne lasa dr. sa iesim din casa 7 zile. Si afara e asa de frumos!
la toate si sa auzim numai de bine!
prima aniversare
kris si Bianca Maria (26.01.2005)
tomasa spune:
Sunt amarata si eu, Tudor are enetroviroza. Nu pot acum sa scriu mai mult, are febra, e bolnav. Dar am citit ce ati scris, va multumesc frumos celor care mi-ati adresat cuvinte frumoase, indiferent despre ce era vorba. Desi cu siguranta nu le merit, mi-a facut placere sa citesc de bine Kris, Alina Maria, Bestutza, Ixxi, nu va mai enumar dar va pup cu mult drag pe toate, toate...
Printre picaturi am citit si ce ati scris ieri si azi desi suntem atat de amarati, dar raspund doar unde stiu, fiindca sunt pe fuga spre patul bolnavului
.
Kris, eu iti recomand Garmastanul pt. sani si la fel ca fetele zic sa stai cat mai dezbracata, cu sanii goi adica. De asemenea eu stiu ca laptele de mama lasat sa se usuce pe sani, o picatura-doua face foarte bine, e cicatrizant, etc. Pt. Priorix nu este tarziu, se poate face oricand dupa un an. Chiar daca fata ta a facut rujeola eu cred ca poti face totusi Priorixul, acesta protejeaza si impotriva oreionului si rubeolei asa ca ma gandesc ca tot ar trebui facut pt. aceste doua boli. Totusi pt. siguranta fa-i o determinare de anticorpi ca sa vezi exact ce boala a avut si intreaba neaparat medicul. Daca a fost rujeola poate ii poti cumpara vaccin independent pt. oreion si pt. rubeola, care sa se faca separat. Eu una nu stiu daca exista si aceasta optiune, desi asa mi s-ar parea normal, sa le poti cumpara si separat, nu numai ca vaccin trivalent.
Alina Maria, sunt convinsa ca tu esti fata puternica si curajoasa. Hai, gandeste pozitiv, vor trece toate, mai ales ca esti atat de tanara, ai o viata intreaga si minunata inainte! Cu siguranta va veni timpul cand o sa razi de perioada asta grea.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
Witchie spune:
Irina e bine ii multumesc lui Dumnezeu! Si ieri si azi am stat mai mult pe-afara la soare, a invatat sa se dea pe tobogan si asta e principala ei distractie. Si-a revenit complet, incepem dieta de tranzitie.
Crinuta, imi pare rau pentru Rayan. Sanatate multa!
Tomasa, ti-am scris pe ym
Kris? cum se manifesta rozeola asta si care e diferenta fata de rubeola?
Galaxy, bine ai revenit!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Nopti interesante
aurelursu@k.ro spune:
Of, of, of cati bebei bolnaviori. Sa se faca repede bine.
Irina de la ce a facut Tudor boala?
Crinuta, sper ca Rayan e bine acum. Si io am avut un accident de genul asta. Mi-am pus ciorba fierbinte pe picior cand aveam un an.
Sanatate multa si sa se faca bine toti puiutii.
pupici multi
kris spune:
Tomasa, ma voi interesa depsre varianta pe care mi-ai propus-o. Imi pare rau pt Tudor! Dar, la ce se refera " enetroviroza" ? Si cum se manifesta ? Unde pot face " determinare de anticorpi" ?
Anda, diferenta e ca rozeola e o varianta mai simpla a rujeolei. Se mai numeste " febra de 3 zile" si dureaza mai putin. Daca nu ai citit materialul pe care l-am postat zilele trecute , il postez din nou:
aici
foarte multe lucruri nu prea am gasit despre rozeola.
Se spune ca e ceva mai nou si e ca o viroza. Incepe cu un rosu in gat, febra 3 zile, eruptie, vindecare eruptie in 2 zile si gata. Dar la noi a intervenit ac complicatie = rau inflamarea ganglionilor. 
la toate mamicile si sa aveti parte de o sapt cat mai placuta si copii cat mai sanatosi!
prima aniversare
kris si Bianca Maria (26.01.2005)
Amaya spune:
Multa sanatate bebeilor bolnaviori si recuperare rapida,
!
Tomasa, chiar de la ce a a aparut enteroviroza asta? pupici lui Tudor
Anda, Slava Domnului ca e bine balerina...si eu recomand cu incredere Baby Biotics pentru recuperare.
Crinuta, pupici lui Rayan.
Ubi, si Andrei mananca o banana pe zi pe care o pasez cu jumatate de mar, jumatate de portocala si 3 biscuiti.
Noi suntem bine, multumim lui Dumnezeu, si noi, ca si voi presupun, am stat mai mult pe afara si am profitat de vremea superba.
Ca o noutate, ciudat sau nu, parul baiatului meu nu mai este blond, a crescut inchis la culoare (nu-mi dau seama daca e saten inchis sau brunet).
Altfel a invatat foarte bine sa coboare si urca si coboara de pe canapea cu o placere imensa, de parca ar cuceri Everestul.
Oana si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
catiflo spune:
multa sanatate piticilor bolnaviori, sper sa se faca bine cit mai repede si sa nu ramina urme, iar cicatricile sufletesti ale parintilor sa dispara... viata ne pune la incercare pe toti, citeodata mai grav decit ceilalti, dar pina la urma totul se repara daca este speranta...
piticul meu a tusit mult azi-noapte, ieri am fost la ocean si cred ca i-a cam fost frig in apa pentru ca fiind in colac nu prea a facut miscare.
shobo, si eu cred ca elocomul e f bun, eu l-am dat pe gabita in ro, dar aici doctorul nu a vrut sa imi mai dea pt ca e foarte tare pt copii - vezi, depinde de doctori, pediatrul din Ro mi l-a prescris imediat si fara sa stea pe ginduri.
crinuta, sper ca lucrurile sa intre pe un fagas normal cit de repede. pupici lui rayan
alina maria, stiu prin ce treci, simbata am fost la ziua unui baietel si m-am intilnit cu 3 bunicute venite din Ro, numai ai nostri parinti refuza sa vina ofofof... ma mir ca gasesti haine bune la asa preturi, aici sint toate foarte scumpe, chiar si cele ieftine. in ultimul timp ma simt si eu cam slabita si nu prea ma pot concentra, iar simbataam fost la optometrist ca banuiam ca e din cauza vederii care a cam slabit si chiar asa, mi-a dat dioptrii mai mari, numai lentilele au costat $450 ( aprox 900lei noi ), noroc ca imi cumparasem niste rame ieftine din Ro, sper sa ma tina... ma rog, asta e. voiam sa-ti spun sa ai grija cu bauturile alea ca sint addictive, la fel ca fumatul si cafeaua.
ieri am fost si noi in parculetz, am adaugat citeva poze noi la albumul de mar06. pupici
tomasa spune:
Fetelor, imi cer scuze ca nu pot scrie mai mult. Multumesc din suflet Anda pt. ce mi-ai scris, si Gabi si toate care va ganditi la Tudor. Inca suntem in pericol de deshidratare fiindca nu mananca, dar slava Domnului primeste lichide si sarurile. Acum doarme iar, febra i-a mai scazut, dar creste periodic.
Nu stiu de la ce a facut-o. Cica e epidemie, e o chestie virala, care apare mai ales in sezonul asta de incalzire atmosferica, cu vreme calda si ciudata adica. Tudor sambata a mancat niste pamant in parc, pana sa ajung la el il si ingitise, n-am avut ce sa-i mai fac. Nu stiu daca e de la asta, dar feriti-va pe cat posibil copilasii de aglomeratii si de astfel de experiente, macar pana trece epidemia.
La noi deocamdata se manifesta prin scaune moi, febra si lipsa poftei de mancare. De varsat nu varsa inca. Deci e o boala diareica, probabil se numeste enteroviroza fiindca e o enterocolita provocata de un virus.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
kita spune:
Noi am fost internati cu enteroviroza al inceputul lui Martie , dar am luat-o din Grigore Alexandrescu; a inceput Andrei sa vomite pe la 18, am vorbit cu dr si mi-a zis sa ii dau o picatura de metroclopramid, dar peste o ora iarasi a vomitat; deja ii era foame si i-am dat supa de morcov, dar avut in noaptea aia inca trei reprize de voma;am chemat salvarea care ne-a dat niste medicamente,pe care a alergat Gabi sa le cumpere (reteta a fost oprita la farmacie- ca de asta imi pare rau ca nu stiu cum il chema pe ala care l-a consultat ca i-as fi facut reclamatie) iar dimineta (vineri) la ora 8 eram cu el la spital la camera de garda; toata ziua de vineri a fost copilul ok, mai ales ca i-au pus si perfuzii, dar cum s-a facut seara au inceput scaunele diareice; atat mai imi amintesc ca in 14 ore am schimbat 11 pampersi, ca mi se dusese tot stocul; in noaptea aia idioata de asistenta, pec are o tot intrebam ce sa ii fac copilului s-a rastit la mine si mi-a replicat : ce vreti doamna, nu pot sa ii pun dop la burtica, fiti multumita ca nu mai vomita; cand s-a schimbat tura, dimineata pe la7 a venit o asistenta aproape de pensionare si mi-a zis ca lasa ca ma rezolva ea, mi-a dat un praf de calciu si ceva cu g... si mi-am rezolvat baiatul;
pe usa salonului scria ce se poate da de mancare; va postez si eu ce am copiat:
REGIM PENTRU DIAREE:
PAINE PRAJITA
STIKSURI CU SARE
GRISINE
SUPA DE ZARVAT FARA CARTOF
OREZ(PILAF)
MORCOV(SUPA, SOTE)
MAR COPT
CARNE DE PUI, VITA (FIARTA, LA GRATAR)
PASTE FAINOASE
BRANZA DULCE DE VACI
TELEMEA SARATA
BANANE BINE COAPTE
APA PLATA
CEAI DE MENTA (SIMPLU SAU INDULCIT CU GLUCOZA SAU ZAHARINA)
LAPTE FARA LACTOZA
Si sa va scriu si ce i s-a administrat in timpul spiatalizarii;
Metroclopramid - injectii intramuscular timp de doua zile (una pe zi)
Imodiu - cate jumatate de caseta la 12 ore (asta se da la copii mai mari)
Ercefuryl- cate jumatate de caseta la 12 ore
Debridat - la 6 ore
Sulperazone - antibiotic administrat prin branula la 12 ore (asta are ca substanta de baza ceftriaxona, apoi nu mai stiu pe unde am citit pe net ca ar incetini cresterea :((

)
Asa ca Anda, Tomasa si sper sa nu mai fie nimeni in situatia asta, ar fi bine ca macar o saptamana sa tineti un regim strict si apoi in decurs de inca o saptamana sa reintroduceti mancarea;
Kris eu stiam ca rozeola este cea mai usoara boala a copilariei; baiatul prietenei mele, este mai mare ca Andrei cu fix o luna, a facut asa ceva in toamna, cea mai mare temperatura a fost 38.6, si timp de trei -patru zile a avut niste bubite mici de tot si rosii pe gat, spate si abdomen, iar in obraji avea o culoare rosie mai ciudata asa, ca si cum ar fi fost ars de soarele si vantul de munte; Iti spun asa in amanunt pentru ca eram impruna in parc si am zis ca este iritat pe corp de la caldura aia de la sf lui octombrie cand era o placere sa stai afara cu caruciorul in parc :))
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album