Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 13
pitu spune:
Buna sera la fete!
Sa creasca mari si cuminti sarbatoritii Sebastian Iulian, Mario Alexandru, Maia, Ana Maria si Dinu
.
Pentru inceput raportam una cazatura pe parchet executata de
Clara aseara. A chitait un pic, dar i-a trecut in 3 minute. A fost suficienta o secunda de neatentie (eram si eu si consortul langa ea)si am crezut ca mor
. Nu mai fac
.
Ioana, ma bucur ca ai descoperit parculetul E comunitate in toata regula, deci reconfortant si pentru mamici, bone, bunici
care pierd timpul in vederea aerisirii cupiilor.
Eu am aerisit comoara astazi cam 6 ore, sper sa se vada la pofta de mancare!
Despre vaccin ce sa spun, dupa ce la indicatiile
am facut infarix-ul, daca (doamne fereste!) ar avea reactii aiurea, as muri cu dr. de gat (la propriu).
Marlena, fii barbata
, e clar ca sunt multi "nechemati" in bransa, care dupa ce ca isi dau cu parerea (din lipsa de stiinta) o mai fac si intr-un mod neadecvat. Acestia or fi avand copii?
locca spune:
Si Matei a cazut cu noi langa el. Au o viteza de deplasare ceva de speriat copiii astia. Noroc ca nu era prea sus.
Ioana, multumesc! Atunci o sa mai incerc tot asa. Oricum mie mi-ar fi foarte greu sa-i dau dimineata fructele.
Acum am alta dilema. Pe la 6 l-a apucat maraiala puternica, am zis sa-i fac baie, pana sa-i pregatesc baia a inceput sa racneasca, i-am dat sa manance. Mancand a adormit si doarme de atunci. Mi-e clar ca la noapte vom dansa, ca nu-i mai fac baie in seara asta, ca maine o sa fiu zombi, dar nu mai stiu cand i-am schimbat ultima data pampersul, adica cat pot sa mai intind coarda
. Eu noaptea nu-l schimb decat daca face kk, altfel se trezeste de tot si cu greu il mai adorm.
Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)
Ioana75 spune:
Crista, am vazut, toata lumea e grupata in gashti
. STai ca nu inteleg: copilul tau a stat nemincat 6 ore? Sau ii dai biberonul afara?
Ruxandra, nu te stresa
. Eu spal copilul la 2-3-4 zile, cum apucam (deh, sintem si noi oameni
). Iar de schimbat noaptea, n-am mai schimbat-o de la 4 luni.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
nanadana spune:
Gata am terminat si eu cu puiul (baie si dodo) ca papa mai tarziu
Gandacul meu este asa de fericit ca a invatat sa faca sarmalute(adica sa se intoarca) si il asez in patul nostru si se invarte de la un cap la altul ,eu cind il vad mor ca are cite-o viteza de zic ca acuma cade ,ca o mai ia si pe diagonala cind se intoarce
ma duc sa spal biberoanele ca iarasi sau strans o gramada 
poze
Dana_ch spune:
La multi ani Sebastian Iulian,Mario Alexandru,Ana Maria,Maia si Dinu
EGE frumoase pozele dar mai frumoasa-i fata, sanatate multa Ancutei.

Biumil si al meu pitic a cazut,dar eu m-am speriat asa de tare ca m-am dus pe la toti dr. posibili copkilul nu a avut nimika sa-l urmaresti cateva zile si daca ti se pare ceva suspect sa mergi la dr.
Ioana sa ai parte de bona cat mai mult si sa fie asa cum ti-o doresti.La multi ani mamei tale.
Miflore,Irina multumesc ptr raspuns,cred ca mai aman putin cu carnita.
Meme faine retete ne punem si noi pe gatit,numai sa-i placa bb.
Gabifrumosi baieti sa-ti cresca mari si sa-ti aduca numai bucurii
Ce ma enerveaza netu de cateva ore stau cu mesajul scris.....
Poze cu Lucas
Anya20 spune:
La multi ani Sebastian, Mario, Maia, Ana-Maria si Dinu!
Miflore - ma bucur ca ti-a placut tortul. Sa-ti traiasca printesa!
cge - sanatate Ancutei!
Vio - eu i-am facut Anyei Infanrix tocmai ca sa evit antipolio pe gura. E drept ca sunt f rare cazurile de poliomielita postvaccin, insa daca am alta posibilitate, de ce sa risc...
gabiarama - kid a explicat foarte bine povestea cu carnita de animal matur (gaina, vita - preferate in loc de pui sau vitel) si cu cea de miel. Intr-adevar, pestele este interzis sub 1 an pt ca este alergen.
Maddy - daca i s-a recomandat fetii tratament cu antibiotic intravenos, probabil ca dr s-a gandit ca exista o infectie urinara ceva mai "serioasa" (ori "zgomotoasa", adica are simptome, ori asa-numita "inalta" - adica a "urcat" de la vezica urinara spre uretere si rinichi; nu pot sa-ti spun pt ca nu stiu toate datele: cum, cand a aparut, ce simptome a avut bb,ce investigatii i-a mai facut, cum a ajuns la concluzia ca trebuie tratata iv). Cistografia se face de obicei dupa ecografia renala si arata daca exista un reflux al urinii din vezica in uretere. Nu e periculos sa se faca la varsta ei si daca i-a fost recomandata de nefrolog, probabil ca stie el mai bine ce face.
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
sofia_misicu spune:
Bau!
Intru repede sa raspund unor intrebari restante.
Diana, nu am gasit saltele la Baby Expo, insa Kid m-a sfatuit sa intru pe un site al unei firme care, spune ea, fac orice fel de saltele. Asa ca cc cu aceasta ocazie o rog frumos pe Simona (kid) daca poate sa ne spuna din nou acel site. Multumesc.
Gabi, si eu am admirat cele doua comori. Sunt induiosatoare si intr-adevar te fac sa te gandesti la multiplicare. In momentul de fata nu as mai face inca un copil. Mi-e de ajuns sa ma uit la filmuletul pe care vi l-am arata si sa imi imaginez ca plang, nu ca rad.
Intrebare pentru mamele care au copii care se afla cu greutatea peste limita normala. Aia cu poponeu gras adica: le dati cereale? A mea e grasa insa stationeaza de o luna, nu prea manaca si imi vine asa cateodata sa ii dau un borcan de cereale, sa se sature mititica. cred ca o sa fiu una din acele mame care o sa ii spuna copilului de 100 de kile: "arati cam jigarit azi, nu vrei ceva de mancare?"
Gabi, eu nu cred ca mielul e o carne potrivita copiilor, iar eu am pe lista de diversificare pestele care ajuta la creieras. Sotul abia asteapta sa ii dau copilului peste (cica de la 5 luni jumate) ca el numai asta ar manca.
Cristina, insanatosire grabnica Ancai!
Eu am o metoda pentru detectarea pampersilor cu gabarit depasit. Ii pisc. Daca sunt moi si nu fasnesc este cazul sa ii schimb, daca nu, ii las. Oricum Irina nu se mai trezeste peste noapte si nu s-ar trezi nici la 8 daca nu ar suna juma de ora alarma lui Matei.
Hai ca ma apuc iarasi de munca. Traduc o carte care se cheama Cele mai rele sapte lucruri pe care le poate face un parinte bun. Daca aflu ceva interresant va transmit.
Sofia si Nuka
Dana_ch spune:
Si dupa cum a-ti observat merge netu
Sofia frumos filmuletul dragalasi copilasii.
Poze cu Lucas
RalucaCostiurin spune:
Buna,
asa pe fuga ca ma mazileste barbatu' ca are de lucru!
Marlena, calmeaza-te cu fontanelele si hidrocefaliile! Poate iti mai aduci aminte, Radu a avut o fontanela de vreo 12cm la nastere, de ne bagase in sperieti, si tot asa, i-am facut transfontanelara si ne-am linistit. Dr a zis de atunci ca e carenta mare de Ca, ca atare am luat doza puternica de vigantol (8 pic a fost max, in nici un caz 10, si asta o singura luna, dupa care am trecut la 6 si acum mergem pe 4, ca fontanela e "masurabila", nu stiu acum at o fi dar la 4 luni era 2/2.5) E drept, Radu ia Ca de cand s-a nascut, initial 15 zile/luna apoi 10. Si el e capos, 46 a masurat sotu' cu ocazia BEx. Dar e si lungan, 73 cm asa ca e normal zic eu. S-ar putea sa fi fost lipsa de Ca la Alexandru, ca si el e baiat mare. E rezolvabil. Oricum, am inteles ca mai nashpa era sa fie fontanela inchisa....
Haide pa si pe curand, ca doar vine weekendul!!
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
mimsi spune:
Salutare! Am trecut in revista stirile aparute de la ultima vizita.
gabiarama - ti-am admirat baieteii, poza in care sunt amandoi este impresionanta, iar Tudu are niste oki...
diana_n - multumesc pentru aprecierea cu retetele, dar meritul nu e al meu, e al lui meme
, ea e autoarea, eu doar faceam chat pe forum
. Am vazut ca intrebai de sterilizat - eu in afara de biberoane, suzete si lingurite cand imi aduc aminte, in rest n-am sterilizat vase pt bebela.
Referitor la peste - eu as manca peste non stop si de disperata ce sunt bineinteles ca l-am intrebat pe dr.
Citat: "este OK cu pestele, se poate da de cand se da carnea, numai ca trebuie sa fie f proaspat. Proaspat inseamna sa-l vedeti dvs. ca misca, nu sa fie prins luni la Tulcea si joi vandut in Bucuresti" Ideea e ca nu are nici o importanta marca de peste, merge inclusiv somoteiul mic, ca nu-i prea gras. Asa ca pe de o parte m-am bucurat, dar pe de alta parte cand sa bag eu coada-n balta dupa peste viu??? Ca de cca o luna de cand mananca si canitza abia astazi am ajuns sa-i iau peste viu de la Metro. Din pacate nu aveau altceva in afara de crap, dar am sa fiu f atenta la curatat.
Mimsi si
Alexia(10.09.2005)