Triplu test
Raspunsuri - Pagina 7
nature spune:
Si inca ceva, BB yasmi: TT se poate face si in sapt 16, deci ar trebui facut, de ce sa mai astepti pana in sapt.18?
bb_yasmi spune:
Nature, multumesc frumos de raspuns! m-ai intrebat de ce in sapt 18, pt ca atunci mi-a zis dr sa ma prezint la el pt TT. iti multumesc ink o data din suflet pt raspunsul tau, cu siguranta voi face testul!
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
15+ mami de baietzel sau fetitza???
poza eco bb
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
nature spune:
BB Yasmi, nu vreau sa zic ca sunt eu mai desteapta decat dr tau, dar am vb cu mai multi dr ginecologi dupa necazul nostru, sa inteleg ce ni s-a intamplat.Sfatul meu este ca daca tot esti hotarata sa faci TT, sa il faci mai devreme de sapt.18, pt ca este concludent deja din sapt.16 si e cu atat mai bine cu cat afli mai repede ca BB e OK.
bb_yasmi spune:
nature, eu nu ma prea stresez cu testul asta, il fac doar pt ca mi-a zis dr ca altfel nu cred ca l-as face. sunt tanara nu am nici 24 de ani impliniti !!
oricum multumesc pt sfaturi!!
multa sanatate!
poza eco bb
Roxana_G spune:
BB Yasmi, TT se face de regula in saptamana 16. In principiu se face oricand in sapt 16-20, insa se pare ca si asa da rezultate aiurea si in sapt 16 e cel mai relevant. In plus, rezultatul dureaza, si dc e cazul de amnio (doamne fereste, sa nu fie cazul!) sa fie timp suficient.
Eu l-am facut de gura medicului, linistita nevoie mare, si surpriza...Rosc de SD de 1 la 132, incat am ajuns la amniocenteza. Din fericire totul a fost ok.
Multa bafta la test, tin pumnii sa iasa perfect.
Rox 24+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
creem spune:
Referitor la TT - mi-a dat si mie dr. sa il fac si a comletat datele de la o eco mai veche, din sapt 9. Voi ce stiti, mai ales cele care deja l-ati facut, trebuie sa fac o eco mai prospata, inainte de recoltarea propiu-zisa, sau merge si asa?
Pupici
13+
bb_yasmi spune:
se poate face la orice ora, sau e obligatoriu sa iti ia sangele dimineatza pe nemancate?? ca pe mine ma chemat la ora 19 seara!!
poza eco bb
nature spune:
Creem, e important sa faci TT corelat cu calculul de risc ( asta e un calcul statistic ce ia in calcul mai multi parametri, gen nivelul fiecarui hormon analizat prin TT corelat cu varsta mamei, cu antecedente, cu diversi factori - e un formular in care mama spune daca a avut diferite boli, daca fumeazsa, daca bea alcool, etc- toate astea corelate la randul lor cu rezultatul translucentei nucale a fatului ( luat din ecografia de la 12 sapt) si cu alte dimensiuni ale fatului, luate dintr-o ecografie cat mai apropiata de data la care se face recoltarea sangelui pt TT.
In concluzie e indicat sa se faca o eco cat mai aproape de TT si NEAPARAT sa cereti sa faceti si calculul de risc.El indica practic daca e un risc sau nu pt o anomalie genetica, si in baza acestui rezultat dr hotaraste sa se opreasca aici cu investigatiile sau sa mai faca si altele.
BB Yasmi, poti sa mananci, nu trebuie sa te duci nemancata, ca nu se masoara glicemie sau altceva, doar nivelul a 3 hormoni ( beta HCG, AFP= alfa feto proteina si estriol liber).
creem spune:
Multumesc, Nature. Cred ca o sa fac o ecografie inainte cu o zi doua si apoi merg sa fac TT.