Mamici de iulie - august 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 8
map spune:
Seara buna fetelor, est imposibil sa mai tina lumea pasul cu voi
atata ati mai scris de azi dimineata . Noi azi am ajuns acasa mai traziu ca afara a fost foarte fain, miroase primavara si asa ca mi-am dat intalnire in centru cu sotul si cateva statii de metrou am venit pe jos, asta ca sa facem miscare ca prinde bine la spatele meu sontorog.
she-wolf eu din principiu nu stau mult la plaja, numai dimineata pana pe la maxim 10.30-11 si dupa amiaza dupa ora 16 asa. Si oricum perioada aleasa de vacanta este primavara cand este mai putin cald. Iar in Sicilia am ales sa mergem pentru ca acolo sunt ff multe de vazut. Eu sunt o foarte mare amatoare de colindat la pas, acum nu cred ca ma vor mai tine asa puterile dar combinam si noi ![]()
Sabana,Amabella am citit ca tot discutati de undele emise de diverse aparate. Ma bag si eu ca eu is fizician de fapt si mai citesc in domeniu
. Avea dreptate dr cu laptopul ca emite unde dar nu-i dracul asa de negru(indiferent ca-s cauzate de cutentul care trece prin el sau de la internet wireless). Asa daca este sa stiti ca si telefoanele portabile pe care le avem acasa emit unde destul de puternice, un studiu zicea ca aceste unde ar fi chiar mai puternice decat cele emise de telefoanele mobile. Eu am lucrat inainte intr-un institut care avea un reactor de fusiune nucleara unde campul magnetic este enorm, 3T. Aveam o colega experimentalista care era gravida si mergea acolo la reactor si facea experimente. Belele este cat se poate de bine. Oricum undele astea electromagnetice nu fac bine nimanui, la un bebe in burtica cu atat mai putin. Iar in zilele noastre o gramada de aparaturi din jurul nostru care doar asta fac, sa emita unde.
Eu am laptopul pe masa dar si asa intr-o oarecare masura tot sunt expusa.
Babee si Radler-ul are alcool destul ca de fapt este bere indoita. Ca pun ei mai multa limonada decat bere asta-i alta treaba dar asa cam un 2-3% alcool cred ca tot are. Prietenele mele au baut tentativa de bere din aceea de malz cand au fost gravide si la alaptat. Eu una am incercat dar nu-mi prea place.
Merg acum sa ma uit sa stiri sa mai vad ce-i se mai inatmpla in lume.
Va pupicesc si noapte bunaaa!
Monica
leistra spune:
Nici eu nu stiu prea multe despre sarcina prematura, dar cand am fost internata in ianuarie era o mamica care nascuse in urma cu sapte ani la 29 de saptamani si copilul a avut o hemoragie la creier, iar copilul era handicapat, cred ca nu trebuie insa sa ne facem griji, ramane sa speram ca totul va decurge cu bine si nu ni se va intampla asa ceva. Eu imi fac tot felul de griji, dar incerc sa ma incurajez singura.
Eu am o lista cu cele necesare copilului, sunt foarte multe lucruri de cumparat, voi aveti asa ceva?
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
motzata spune:
MIKI25 eu sunt din Oregon Portland-Beaverton ca sa-ti dai seama mai bine.Imi pare rau pt tine ca ai picat la examen.De cat timp esti in Usa poti sa-mi scrii si pe email daca vrei.Hai ca sunt tare curioasa ce-ai primit la baby shower?Gata cu

pt tine si bebik.
motzata
arcenciel spune:
Dragele mele, sunt noua pe aici, nu stiu daca vreuna din voi a mai pus problema asta.
Luna asta am luat 5kg (culmea e ca nu se vede), mi-am dat seama in clipa cand m-am urcat pe cantarul nou nout. Am exclamat: nu merge! Sotul meu l-a incercat si el si mi-a aspuns:ba da,merge foarte bine. Lucru confirmat si de dna. dr. Asta face cam 9 kg la 24 saptamani, adica 71kg. Azi am fost sa mi se ia sange si mi-e cam teama, fiindca gygy a pronuntat cuvantul: "diabet gestational". Astept cu sufletul la gura rezultatul.
M-am uitat nitel la pozele din album si imi pare ca nu sunt una din cele mai plinute pentru 5 luni.
E vreuna din voi care a evoluat tot asa de spectaculos intr-o singura luna? M-ar linisti sa aflu ca nu sunt singura
Sabana spune:
Cristina sa inteleg ca ne uitam la aceeasi telenovela, din moment ce esti asa de bine informata cand incepe, ce reclame sunt etc. Pai esti o fericita ca ajungi si la Sinaia. Eu din octombrie nu am mai iesit din Bucuresti si deja nu mai suport. Eu sunt indragoistita de Creta. Bebelina mea a fost conceputa la o saptamana dupa ce am venit de acolo. Inseamna ca i-a priit marea. de fapt eu am facut o chestie foarte interesanta. Hai sa va spun, nu stiu daca v-am mai povestit. Eu m-am chinuit vreo 6 ani sa raman gravida. Am fost si pe la medici, ei mi-au recomandat histerosalpingografie si sotul meu nici nu a vrut sa auda de asa ceva. Nu a fost de acord si basta. Bun, cand ne-am dus noi in Creta, m-am gandit eu ca la Sovata se fac diverse tratamente, iti da asa niste bule intr-o cada. Si zic ia sa stau si eu cu dansa in apa la spartul valurilor. Si asa am stat timp de o saptamana cate o jumatate de ora fix in spartul valurilor cu dansa. Si uite ca bebe a venit. Acum nu stiu daca este pura intamplare sau teoria mea a functionat. M-am gandit eu ca daca trompele sunt infundate, ar trebui sa se desfunde asa. Va dati seama eu 6 ani nu am folosit nici macar o data un mijloc de contraceptie, nu mai zic cate calcule mi-am facut cu metoda calendarului si alte alea. Mai e o chestie, tocmai cand nu am mai calculat a venit bebe. Deci marea si fara calculele mele de umanista au contribuit la bebe.
Fetele va pupacesc si va spun noapte buna. Maine iar sunt in picioare la 7.
MissJJ spune:
Gabriela mersi de sfat! Si biberoane mici am primit unul de la sterlizatorul ala avent si am sa mai cumpar unul sa am acolo. Cu sterlizatorul am primit un biberon mic si unul mare si am mai cump noi separat inca doua mari.
Cristina_Ioana imagineaza-ti eu care stau aici. Sunt spaima cardului de credit. Daca iesim in oras nu se poate sa nu gasesc ceva ce ar trebui cumparat. 
Oricum acu de cand cu baby am cumparat si noi lucruri in limita bunului simt sustin eu,
. Mai avem de luat astea mari patutz si asternuturi, carutz si caditza etc.
Haine nu mai luam oricum pana nu nasc pentru ca nu stiu cat de mare va fi baby si nu are rost. Am luat asa ca sa avem un set de newborn si un set de la 0-3 luni.
Incercam si noi sa fim pregatiti si sa nu luam tare multe care apoi sa stea in debara sa se umple de praf.
Noroc cu vecina mea care mi-a mai zis ca sa nu iau una alta ca nu voi avea nevoie ca si ea a cump ca nebuna o multimea ca de in romania nu gasea asa ceva la primul copil nu si-a permis si apoi le-a tinut multe prin garaj. Ca daca eram asa singura si nu mai ascultam si de altele care deja sunt mamici cumparam jumate de Londra si pe urma nu stiam cum sa scap de ele.
Am zis ca ce va mai fi nevoie mai luam pe parcurs. Noroc ca aici maj magazinelor mari livreaza la domiciliu deci pot comanda de acasa.
Oricum daca mergem in oras si gasesc ceva ce stiu ca va fi bun si pentru mai tarziu si este fain si e la oferta sau se merita pretul cumpar pentru ca nu stiu daca mai gasesc data viitoare dar cu greu incerc sa ma abtin. Noroc ca a fost urat afara si nu am prea iesit. 
Gata ca v-am innebunit de cap. Ma duc si eu la nani si abia astept ziua de maine. Cum ajung normal ca intru la voi sa dau raportul ca domnule sunt tare dependenta de forumul asta si imi sunteti toate f dragi! 

------------------------
19+
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
miti2004 spune:
dragele mele,
nu am mai scris de mult pt ca sapt trecuta am avut o gramada de treaba.
am si racit, de sambata sunt cu bronsita, tusesc f rau, am fost la spital si nu mi-au dat nimic decat tylenol, un fel de paracetamol sau asa ceva care se da la raceli pe aicea, ce sa mai, sunt varza de la tuse si imi curge rau nasul. Mi-au zis sa nu-mi pun picaturi de nas care decongestioneaza, dar daca nu-mi pun atunci respir numai pe gura si ma ia tusea si mai rau...
De aceea, spuneti-mi si mie daca Olynth sau Rinofug sunt ok ? ( le am din tara )Acum folosesc Olynth, pt ca am citit pe prospect si nu scria ca ar fi interzis gravidelor...
Si de vineri seara nu il mai simt pe bebe, nici burtica nu s-a mai intarit...ieri mi-au pus la spital un aparat mic pe burta si i-am auzit inimioara imediat...eco nu mi-au facut ca cica ar fi ok...dar eu de ce nu-l simt ?
sunt f suparat cu raceala asta, pana vineri stau in casa, adica nu ma duc la servici, doar miercuri am programare la ginecolgul meu , sa vad el ce zice, desi nu-mi place deloc de el...nu explica nimic.
va pup,
miti 20+
mamanati spune:
Buna fetelor,
Noi suntem binisor. Parca vad ca ajunge primavara si in tara asta. Burtica mea a mai crescut intr-o saptamina si parca s-a mai ridicat un pic. Si azi am constatat ca nu pot minca dulce! Mi-am luat un snickers si nu puteam sa-l maninc ca ma ardea in git de dulce ce era.
Amabella, scumpo, da nu te mai da cu capul de zid pentru o linie neagra si picaturi din tzitzic de pe acum. E totul normal la tine! Uite, am linistit-o pe una cu linia si cu cursul sinilor si incepe alta.
Miky, frumoasa traditie e babyshower. Dar cred ca aici nu mai ajunge ca noi suntem mai superstitioase.
Cristina_Ioana, de necrezut! Cum nu porti haine de gravi?! Pe mine nu ma mai incape nici o haina de inainte de sarcina. Si blujii cu talia joasa ma string la burtic. AAAAAA, si de cind astept poze de la tine, sa te vedem si noi.
Fetelor, nici eu nu inteleg de ce in Romania se fac atitea cezariene la cerere. La noi poti sa stai in genunchi in fata medicului ca nu-ti face cezariana daca considera ca poti naste natural. Din experienta de anul trecut pot sa spun: traiasca nasterea naturala DAR cu ANESTEZIE EPIDURALA. Daca nasteam anul trecut prin cezariana nu mai eram asa devreme graviduta.
Sabana, foarte intelept ai vorbit in mesajul pentru Cristina. Dar deh, soarta ne-a facut sa fim mai precaute si mai paranoice(Cristina sper ca nu te superi) decit alte mamici.
Si vorba ta, prietana mea cea mai buna e nascuta la 7 luni si medicii au spus ca nu va trai. Acum are 1,78m, e campioana la sah, si Doctor in drept la nici 30 de ani.
Cred ca e timpul sa mergem la somnic.
Pupici, Nati
19+
Amabella spune:
din pacate, la mine treaba cu butonelul-buric nu tine totdeauna.
si in plus, asa cum zicea si sabana, daca ma vede sotu' imi da peste mana, ca cica chinui copilu' si sa-l las in pace!
cristina_ioana, am auzit si eu ca ar fi mai bine sa se nasca bb la 8 luni decat la 7, ca nu stiu ce nu e pregatit. dar mi se pare ilogic: pai daca la 8 luni nu e pregatit, de ce ar fi la 7? ce, regreseaza??? inca mai caut un raspuns logic...
map, multzam mult de info despre undele electromagnetice. deci sa nu ma panichez ca am lucrat cateva ore bune cu laptop-ul pe genunchi, da? zi ca nu am de ce, te rog!!
amabella 23+
Amabella spune:
a! fetelor, povestiti-mi si mie, va rog, ce e cu baby shower asta, ca eu nu am auzit de el.