Mamici de iulie - august 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 2
madacristina spune:
Buna fetelor
Ce faceti?Ma bcuura ce citesc,si imi pare rau ca nu am reusit sa ajung la baby expo.....nu aveam bani,dar dc vedeam ceva sigur nu rezistam tentatiei....acum imi pare rau ca poate imi mai faceam niste idei,asta e.
Cand citesc ce scrie fiecare referitor la lucrurile pt bebe ma sperii,sunt atatea de luat iar eu vreau sa iau parte la cumparaturi,nu sa le ia sotul singur,sau insotit de socrii...e bebele meu si eu vreau sa-i iau tot ce are nevoie..intelegeti voi ce vreau sa zic.
In rest sunt la servici,azi am lenevit,am incercat sa recuperez ce ati scris....slab pana apuc sa citesc tot,dar ma stradui.
Va pup si ne auzim mai tarziu....
Bebelusul meu la 12 saptamani
Mada si bb 20 saptamani
Amabella spune:
Cristina_Ioana, mult spor cu santierul! Mersi pentru ca te-ai oferit sa ii spui sotului tau de lucruri de bebici pentru mine. Eu vroiam numai sa ma interesez daca si la ei e mai bine ca la noi din punctul asta de vedere, ca daca e asa, a zis sotul meu ca va da el o fuga pana acolo prin iunie, ca sa respectam superstitia familiei si sa nu luam nimic mai devreme de luna a 8-a.
Se va duce cu masina, ca fiind totusi mai aproape ca Bruxelles, e ok, ca sa nu ne caram cu pachetele cu carut si patut in avion. Nu ca ar depasi greutatea admisa, ca oricum nu as lua ceva atat de greu, dar mi se pare prea incomod. Plus ca daca platesti biletul la avion, s-au dus pe apa Sambetii preturile mai mici de acolo, nu? Problema nu e neaparat ca afara preturile sunt mai mici, ca daca dai banii pe benzina sau pe avion, tot cam acolo cred ca te dai jos, dar macar gasesti unele lucruri pe care aici nu prea le gasesti. Si daca tot te duci pentru alea, atunci poti sa le iei si pe celelalte, care sunt si aici, dar mai scumpe.
Sincer, eu nu imi explic de ce la noi sunt ma scumpe, avand in vedere nivelul nostru de trai in general! Chiar nu inteleg!
Sabana, dar nu i-ai raspuns Cristinei: ce are laptop-ul? De ce nu poti sta cu el in brate? Eu am cam stat, pana mi-am terminat (in sfarsit!) treba pentru la serviciu, si inainte, cand ma duceam inca la serviciu. Si nu mi-a zis nimeni ca ar fi vreo problema. Din cate am citit eu, e o problema pentru barbati, daca il tin prea aproape de zona cu penisul, pentru ca poate sa ridice temperatura scrotului si sa li se incalzeasca spermatozoizii cu nu stiu cat, ceea ce poate duce la sterilitate. Dar la femei ce poate sa se intample? Si eu am avut grija sa il tin efectiv pe picioare, cat mai departe de bebe mic. Hai ca m-ai speriat!
Sper ca nu i-am facut vreun rau! Doar e un laptop, nu e telefon mobil, nu emite unde!
Ioana81, ai intrebat de creme de vergeturi (mai de mult, dar eu acum am citit
). Eu am luat creme de vergeturi maternity de la Elancyl, cu 750 000, apoi am descoperit crema de vergeturi de la Mothercare, care costa 260 000 la 150 ml. Inca nu am folosit-o, pentru ca nu am terminat-o pe prima, dar nici nu cred ca iti voi putea spune daca e buna sau decat la sfarsitul sarcinii, daca voi constata ca nu mi-au iesit vergeturi noi.
Si, oricum, Cornelia_Laura cred ca are dreptate: mai mult depinde de organism decat de crema folosita.
Aoleu! Citind eu ce ati scris despre biberoane si sterilizare, mi-am dat sema ca HABAR N-AM!!! Da' deloc! Habar n-aveam, de exemplu, ca trebuie sterilizat biberonul la fiecare masa a bebelului. Doamne, cine o sa ne spuna noua ce trebuie sa facem?
Amabella 23+
pumpkin spune:
Amabella, cum cine sa-ti spuna? Uite ca-ti spunem noi !
Tu pune intrebarile si noi o sa-ti raspundem. Eu teoretic sunt informata (din carti, net, etc) dar cred ca cele mai folositoare raspunsuri o sa le primesti de la mamicile cu experientza.
Eu personal "am luat notite" de la prietene si de la mamicile finilor mei si am doua super carti pe care le citesc cu foarte mare atentie. Si de curand o prietena draga mi-a imprumutat colectia ei de reviste "mami"...
Miky
25+
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 
NEW
Album intalnire 18 martie NEW 
she_wolf spune:
Buna!
Geliza, Babee si Map, eu stiu ca nu avem voie la mare, mai exact, nu avem voie sa stam prea mult la soare. Acum n-a spus nimic doctorul, dar data trecuta nu mi-a dat voie la mare.
So, aveti grija cat va expuneti la soare.
Pumpkin, multumim pentru poze.
Mi-au placut burticile voastre
, a mea este putin mai mica deocamdata, dar o sa creasca si ea. 
Amabella si aici am vazut hainute pentru bb nou-nascuti sau 0-3 luni si chiar si pentru bb mici, mici pana in 2 kg. Stai linistita ca o sa afli tot ce trebuie luat si facut pentru bb. Mai intrebi, mai citesti, mai afli pe loc, atunci cand se iveste nevoia si tot asa. ![]()
Cristina_Ioana, spor la santier.
O saptamana buna!
Claudia
(18+) si
Cristi (16.12.2002)
Babee spune:
Este atat de frumos afara ca nu imi venea sa mai intru in casa.Facem nani si mergem la joaca ca e pacat de asa vreme.
Anabella sa stii ca nimeni nu se naste invatat, meseria de mama se invata in timp.Pe mine m-a invatat atat cat a putut Phillip.Am stat mult si am citit(teoria se invata in timpul sarcinii, practica dupa ce se naste bebe
).Vor fi multe dati cand te vei intreba:e bine, ma descurc?
Daca il pot numi sfat:ghideaza-te dupa instinctele tale, nu lasa in primul rand rudele sa iti creasca copilul
.
Fruntea sus si veti fi toate mame bune si rabdatoare
Pumpkin bine ca ai scris in dreptul fiecarei mamici, acum va stiu si eu
-----------------------------
Gabriela(/red], [red]burtica si Phillip(6.02.2004)
Cristina_Ioana spune:
Multumesc pentru urari, fetelor...deja ma vad cu cascheta pe cap si cu cizme de cauciuc in picioare, hahhaha
dar o sa incerc sa ma gandesc la ce frumu o sa arate casa dupa, asa ca n-om muri o luna...
Amabella, ti-am dat mail 
Ai fost mortala cu lectopu'si penisu', hahahhaaa !! ![]()
![]()
![]()
Si eu auzisem ceva de lectop, dar nu mai stiu exact ce si de ce anume ar dauna...dar poate ne lumineaza Sabana care azi ne iCnora...vaaaaaaaaaai, o fi cu nasu'in martzipaneeeeeeee faraaaaaaa mineeeeeee, tradatoareaaaaaaaaaaaa !!!! 

Are dreptate Pumpkin cea cu freza meseriasa
, invatam noi de la alte mamici...si eu mi=am cam facut mana pe finutza mea si am ditai teancul de reviste Mami si Superbebe, unde am gasit o gramada de chestii interesante..in plus, eu cred ca este si un instinct pe care il avem si care ne va ajuta mult sa ne deprindem cu toate....
Amabella, cred ca merita sa faca sotul un drum la Budapesta, il trimit io la mall-urile pe care le bat io cu sotu'de obicei, imposibil sa nu gaseasca ceva frumu...![]()
Al meu posibil sa plece o tura la Londra cu treaba prin toamna si presimt ca va veni cu gentile doldora de lucrusoare pentru bebe ![]()
She si Mada_mxm, voi pana atunci culegeti idei, ca sa il trimit la fix...![]()
Cristina 24+
Amabella spune:
vai de mine, a.cicel, dar prin ce ai mai trecut si tu! ai grija de tine si multa sanatate!
cu pulsul: eu am mereu pulsul cam mare, adica si inainte de sarcina, cam 90-100, dar am facut EKG si mi s-a zis ca e absolut in regula, ca asa e el.
cu privire la vergeturi: eu am ceva vergeturi pe coapse si fese, dinainte de sarcina. am avut cateva oscilatii mari de greutate, de genul m-am ingrasat 10 kg in 3 luni, apoi am slabit 8 intr-o luna si inca 9 kg in urmatoarele 3 luni. asa ca va dati seama. dar mi-au iesit numai pe coapse si pe fese. acum, desi m-am ingrasat tot destul de brusc, nu vad sa imi fi iesit vergeturi noi prin zonele afectate, iar pe burta sau pe sani, deocamdata nici una. Sa le tina domnu' asa!
alte modificari: la mine nu a iesit deloc buricul, e la fel de infundat ca de obicei. nu a aparut linea negra (sau nigra, cum i-o zice) si nu imi curge lichid din sani decat dimineata, dar mi-a zis o prietena medic ca asta se poate intampla si la femeile negravide. ceredti ca e ceva in neregula cu mine? 
am zis eu ca citesc intr-o ora ce ati scris in 4 zile, dar m-am inselat amarnic! citesc de vreo 3 ore, e adevarat, cu pauze, dar inca nu am terminat! faceti si voi o pauza, macar pana pe la 16, ca sa va prind din urma! ![]()
le urez si eu tuturor noilor venite bun veint printre noi, sarcini usoare si bebei sanatosi, dolofanei si frumosi!
Cristina_Ioana spune:
Pardon, She_wolf e in Dublin, nu in Londra, iar eu sunt o gravida aiurita tare
, hihihi!
Pumpkin, stiu ca ai dat de o mie de ori adresa de mail, dar imi pun cenusa in cap, ca sunt cascata...![]()
Ti-as trimite niste poze si cu burtzoiu'meu, sa il pui acolo la catastif...![]()

Cristina 24+
Mali_ spune:
Si eu vreau sa dau o fuga pana in Olanda chiar inainte de Pasti si pentru cumparaturi si ca sa vizitam. Sper sa nu ma fac prea mare pana atunci si sa imi fie usor, pentru ca vrem sa plecam cu masina. Sper sa gasesc ceva frumos pentru bebe. Pana atunci trebuie sa ma informez, ca sa stiu dupa ce sa ma uit. Asa ca orice sfaturi sunt binevenite.
Am facut si noi ecografia morfologica saptamana trecuta si flacaul nostru se incadreaza in parametri. Si-a supt degetelul, ne-a aratat cum inghite el lichid si nu a vrut deloc sa isi ia manutele de pe fata ca sa il vedem si noi in 3D. Asa ca d-na doctor a zis ca de-abia la urmatoarea ecografie (pe care a programat-o la 32 saptamani) mai avem o sansa sa vedem cum arata bebe inainte de marea intalnire.
Mali
23 saptamani. Intram in luna a 6-a, nu?
Sabana spune:
Cristina si amabella sa o luam sistematic. Am inteles ca acele unde dauneaza lui bebe si nu e bine sa stai mai mult de jumatate de ora cu el in brate. Cel putin dr mea mi-a atras atentia in mod special. Eu pe vremea cand eram consemnata la pat si avema mult de tradus, mi-a spus clar sa nu stau mai mult de juma de ora cu el in brate. Si Cristina nu eram cu nasul in martipane. Am epuizat rezerva de martipane, acum am de ciocolati Milka. Sunt la birou si abia acum am avut timp sa va citesc.
A.cicel iti este mai bine?
Cristina bafta la santier. eu daca sunt mai mult la birou nu prea am treaba cu santrierul.